Gravidute&Mamici de IASI (127)
Raspunsuri - Pagina 11
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ella10/ella10.jpg)
ella10 spune:
salutare!!!
noi azi plecam de la mare dupa 2 saptamini...avem fotografii pe fb cine vrea sa le vizioneze
sarcina usoara gravidutelorbyu felicitari pt sarcina,nu stiu daca am apucat sa te felicit
anilansa stai linistita ca te vei descurca cu bebe,poate ca mai bine decit cu primul
alynta la multi ani,cu intirziere,sa fii sanatoasa si sa te bucuri de cei din jurul tau!!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Anilansa spune:
buna seara
kmy...la multi ani pt sot, sanatate si numai bucurii
inesa, tu cum te mai simti?
ella, eu m-am uitat la poze, sunt ff frumoase, ai 2 comori f frumoase si o fam reusita, multumesc pt incurajari... sper din tot sufletul sa fac fata situatiei.
Eu ieri am intrat in 33 de sapt, analizele la samge mi-au iesit bine inafara de anemia mea la fier, asa ca mi sa marit doza la 2 pastile de fier pe zi, vitaminele si no-spa.
Bebe la eco a fost bine, are 1.800g, doctorita e in concediu asa ca mi-a zis sa stau linistita si sa nu o sun ca sunt la spital sapt asta, asera mi-a fostmai rau dar am trecut cu bine,
Mi-a zis ca la eco i se pare ca Placenta e imbatranita, dar sa nu ma sperii si ca o va analiza mult mai bine la cabinet la 35-36 de sapt cand ne vedem.
Alina cu
Darius Gabriel si
31+
http://community.webshots.com/user/Anilansa
iulia-stefy spune:
Va ofer o
Ani, sarcina usoara in continuare. Sigur te vei descurca.
Byu, felicitari si sarcina usoara si tie.
Ella, cum a fost drumul? Ati ajuns cu bine?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ella10/ella10.jpg)
ella10 spune:
anilansa multumesc de aprecierimai ai un pic si-ti vei tine fetita in brate
lacra drumul a fost lejer,adica nu a fost aglomerat,am ajuns cu bine,multumesc de intrebare;tu ce mai faci?
Anilansa spune:
buna seara,
se vede ca nu am somn...
ella, imi pare bine ca ati ajuns cu bine acasa, da mai e un pic... o luna si jumatatesper din toata inima sa fie bine si sa duc sarcina pina la termen... si sa ma descurc dupa aceea
Noi azi am cerut si o alta parere la problema lui Darius cu otita ... rezultatul la el e din cauza polipilor, si ne-a sugerat OPERATIE de polipi pina la sf luni
... asa ca m-am pus pe cautat pareri
Alina cu
Darius Gabriel si
31+
kriss79 spune:
Salut
Bine ati revenit Ella!
Ani, ce putin mai ai!in leg.cu Darius, cu oper. de polipi, daca vrei iti pot da niste informatii ca si la noi a fost la fel si acum e bine, inclusiv probl. la ureche(nu mai auzea din cauza lichidului acumulat in ureche)La multi ani Cristina, cu intarziere!(crisstibun)!!
Cristina, mamica de
![](zana.gif)
Anilansa spune:
Kriss, multumesc... m-ar interesa, sa stiu ceva mai multe despre operatie de polipi ... CU TOATE CA VREAU SA AMAN ACEASTA INTERVENTIE CAT MAI MULT... EU ma gandeam ca dupa 5 ani .... si in plus de asta imi trebuie si un medic bun
Inesa, e inaintea mea ... ea are mai putin si o sa isi tna flacaul in brate.
Alina cu
Darius Gabriel si
31+
kriss79 spune:
Ani, pt.medici e o operatie f.usoara, pt.noi parintii e mai greu.Din ce m-am interesat si eu, la Sp.Sf.Maria si CFR(unde opereaza copii)se practica metoda veche. La Arcadia se opereaza prin endoscopie.
Endoscopul, folosit in extragerea polipilor, elimina durerea pe care copiii o simt in timpul operatiei si riscul de regenerare a acestora.
Prin metoda clasica de eliminare a polipilor, copilul sta pe un scaun si i se face o anestezie, de cele mai multe ori locala. Doctorul opereaza fara a vedea in spatele nasului, acolo unde se afla polipii (vegetatii adenoide, cum se mai numesc in termeni medicali). De aceea, pot ramane urme de astfel de vegetatii, care se regenereaza si impun o noua interventie chirurgicala.
Folosirea endoscopului permite urmarirea pe monitor a intregii operatii, tehnica fiind si mai putin traumatizanta pentru copil. In plus, se elimina riscul de regenerare a polipilor.
Eu iti pot povesti de metoda a doua: copilul se recupereaza rapid, in cateva ore. I s-a facut anestezie generala(am intrat cu ea in sala de operatie si i=am tinut mascuta pe fata, spunandu-i ca va face aerosoli acum) si in cateva secunde a adormit.Imediat au asezat-o pe masa si eu am iesit. Dupa 40 min.m-au chemat la ATI unde dormea inca. E bine sa doarma cat mai mult dupa operatie ca se trezeasca cat mai linistit. A mea a dormit cateva ore bune si nu a facut urat cum erau cateva cazuri in care s-au trezit si erau putin nervosi si agitati.Nu i-a curs sange ulterior, cum se intampla la operatia clasica. La 2 ore dupa ce s-a trezit(aprox.4 ore de la operatie) a mancat usor, s-a uitat la desene si s-a jucat, iar dupa 8-9 ore am plecat acasa. Nu are amintiri urate, nu a durut-o nimic, singurul lucru ce mi l-a reprosat e ca de ce am lasat sa i se puna branula pe mana.
Medicul ce a operat-o se numeste Daniel Rusu si este singurul care op.la Arcadia pe orl. Nu stiu sa iti recomand alti dr. de la celelalte 2 spitale.
Daca ai alte intrebari iti raspund cu drag.
Cristina, mamica de
![](zana.gif)
Anilansa spune:
Kriss, multumesc mult.
intrebari...1. ati facut un control inainte de aceasta interventie amanuntit... si doctorul va sugeret operatia?
2. Cat a costat interventia si consultatiile inainte la Arcadia
Noua ni sa sugerat ca interventia sa fie facuta la Spitallul recuperare.... dar nu avem recomandare catre un medic
la spitalul de copii nici Nu ma gandesc.
Alina cu
Darius Gabriel si
31+
ionika spune:
Buna ziua,
Nu am mai scris de mult dar timpul parca nu imi mai ajunge...
Acum am o problema si va rog sa ma ajutati: caut sa inchiriez pt 2 ore o fantana cu ciocolata, pentru ziua copiilor. Stiti cat ar costa si unde gasesc?
Multumesc si astept raspunsul vostru. Ziua lor o organizez pe 17 septembrie.
Ioana, mamica de Andrei (6 ani) si
Alexia 1 an