Cu dragoste din Iasi (102)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Ceva povesti de pe la scoala? Cum s-au acomodat boboceii? Dar parintii de bobocei?
Restul...cum e in clase mai mari?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Oana: multumesc

La panou am vazut inv. de cl. a IV-a dar pt. mine sunt doar niste nume. Nu stiu care este bun si care tb. evitat

un sfarsit de saptamana placut tuturor

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Darria

Oana: multumesc

La panou am vazut inv. de cl. a IV-a dar pt. mine sunt doar niste nume. Nu stiu care este bun si care tb. evitat

un sfarsit de saptamana placut tuturor

Cel mai bine ti-ai forma o parere stand de vorba cu parintii copiilor din clasele respective. Luni ma uit si eu pe tabel, daca numele imi spune ceva iti zic.

Mergi la inceput

Oana: am intrebat si parintii din curtea scolii dar as fi vrut si recomandari de la voi, fiindca suntem pe aceeasi lungime de unda, din cate va cunosc(virtual). S-au ferit sa-mi spuna pe cine nu recomanda, mi-au spus ca sunt si invatatori care dau ft. multe teme.

Unii parinti, de ex. nu considera exces de teme daca strumful lucreaza ft. mult, fiindca asta isi doresc. Vreau ca al meu copil sa se bucure de copilarie(joaca, activitati extra, etc..), nu sa-l transform intr-un robotel care isi face temele pana seara si nimic altceva.

Stiu ca doamnele invatatoare au deja clasele formate(pt. a I-a) iar la secretariat spun ca nu organizeaza clasa pregatitoare.

Mergi la inceput

Citat:

Stiu ca doamnele invatatoare au deja clasele formate(pt. a I-a) iar la secretariat spun ca nu organizeaza clasa pregatitoare.

Deci era un zvon adevarat. Si? Va trebui sa te indrepti spre alta scoala?
Ciudata schimbarea asta, cu clasa 0 sau cum s-o fi chemand. Facuta prea in pripa, fara sa existe cele necesare pentru. Ca la noi, desigur. (prea des ne-am obisnuit sa spunem "da, la noi in Romanica asta (a se citi TOTUL) e posibil"

Mergi la inceput

Da, au clasele(partial sau total) formate cu 2-3 ani inainte - ca de obicei.

La gradi ne-au spus ca scolile sunt obligate sa organizeze clasa pregatitoare, e oficial. Au primit confirmarea si asteapta metodologia.

Numai ca, pe buna dreptate, din lipsa de spatiu, personal, etc.. scolile spun acum ca nu organizeaza pregatitoare. La orice scoala primim sfatul sa mergem la alta. E ca mutarea pisicii in curtea altuia. Si uite asa ca la ora actuala nici o scoala(din cate stiu) nu org. preg. deocamdata. Se lasa totul pe ultimul moment, probabil pt. toamna urmatoare
Sunt tare curioasa sa vad unde vor gasi spatiu. La unele scoli cl. a II-a si a III-a au program de la ora 13.

Mergi la inceput

La multi anisori, Cosmin!
Sa cresti sanatos si sa ai o copilarie frumoasa.

Mergi la inceput

Citat:

Da, au clasele(partial sau total) formate cu 2-3 ani inainte - ca de obicei.

La gradi ne-au spus ca scolile sunt obligate sa organizeze clasa pregatitoare, e oficial. Au primit confirmarea si asteapta metodologia.

Numai ca, pe buna dreptate, din lipsa de spatiu, personal, etc.. scolile spun acum ca nu organizeaza pregatitoare. La orice scoala primim sfatul sa mergem la alta. E ca mutarea pisicii in curtea altuia. Si uite asa ca la ora actuala nici o scoala(din cate stiu) nu org. preg. deocamdata. Se lasa totul pe ultimul moment, probabil pt. toamna urmatoare
Sunt tare curioasa sa vad unde vor gasi spatiu. La unele scoli cl. a II-a si a III-a au program de la ora 13.

Ciudata situatie!!!! Si? Stie cineva ceva sigur? Adica e posibil sa va amane cu un an??? Super tare!. Ma bucur ca V e abia in grupa mijlocie, si ma gandesc serios daca il dau de 6 ani si o luna la clasa lor 0 sau cum s-o numi. Ca daca mai astept un an o prind pe Doamna lui Stefan, de care suntem fff multumiti.

Mergi la inceput

Intrebare pentru mamici de scolerei de clasa a II-a? Copilasii scriu corect? Stiu cat de cat ortogramele? Stefan e cam zapacit si, prin urmare, nu prea scrie cum trebuie. Doamna ne tot spune ca e bine, ca e neatent, doar. (bine, depuncteaza fiecare neatentie, dar lui i-a intrat in cap ca el nu e bun la scris si gata!!!). Nu stiu ce sa fac? sa mai lucrez cu el acasa...e ciudat. ca daca il dojenesc cand greseste s-a dus toata prietenia dintre noi, e f sensibil la capitolul asta. Si, pe deasupra, scrie si uratel. Adica se vede ca nu se concentreaza sa faca literele alea frumoase. N-am pretentia sa picteze, dar...

Mergi la inceput

Pai sigur e ca pregatitoarea o sa fie la scoala. Dar care scoli pot organiza pregatitoarea? ce invatatoare? nu stiu.
Ar fi perfect sa amane 1 an sau sa anuleze. Asa ajunge in cl. I la 7 ani si 3 luni.

Mergi la inceput