Strugurasi de Sept-Oct 2011 (78)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Bag si eu nasul rapid de dimineata

Elly, La multi ani copilei, sa fie sanatoasa si norocoasa!

Ralu, bravo pentru rezultate.

Hayat Si eu am avut o zi super aiurea ieri, a fost si aniversarea casatoriei noastre si sot e plecat, mi-am adus aminte iar de cearta de saptamana trecuta, si m-a luat asa o tristete si un plans.. M-am mai linistit pe seara, cand am fost la scoala si studentii mei mereu ma binedispun, iar apoi am gasit si un mesaj tare frumos de la sot, mi-a mai trecut amaraciunea.

Seidana, si eu m-am tot gandit ce sa fac cu hainutele lui bebe, cred ca am sa ma apuc totusi sa le spal si eventual sa le pun in pungi sau in alt mod sa caut sa le protejez de praf. De calcat eu nu calc, de la masina de uscat imi ies nemototolite. Daca ma apuca nebunia si oi avea timp si dispozitie, poate le mai spal o data inainte de a le imbraca bebe prima oara, desi vorba mamei, oricum am sa tot spal la ele dupa ce incepe bebe sa le foloseasca. Cu detergentul nu m-am hotarat - cel pe care il folosesc de obicei pentru noi e lichid, dar nu stiu daca n-ar trebui sa iau unul special pentru bebe, ceva mai putin puternic si fara arome adaugate?!..

Cu botezul, noi trebuie sa ne hotaram mai intai daca facem sau nu, asta-i decizia majora, mai departe la rezervari si alte detalii organizatorice nici nu m-am gandit. Oricum, daca facem, probabil vom face ceva f. intim. La noi petrecerea mare pentru a sarbatori venirea pe lume a lui bebe a fost baby shower, si ca traditie o sa mai facem probabil la un an luarea motului, alegerea obiectelor de pe tava si ce se mai face atunci.

Lai 30+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns darisa spune:

asa e jade, confirm si eu, cu Alex am luat 12 kile, si a avut 4.200 si 60 cm.

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camady spune:

Citat:
citat din mesajul lui JadeJador

am intrat pe site ul lor si m am delectat
din pacate sunt f departe de mine

_

28 +

care site jade?

30+ cu Eva Maria si mami de Razvan Gabriel 7 anisori

camady's baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MatzaRebela spune:

ufff sotiorul meu iar e in spital.. s-a internat pe la pranz azi, cred ca o sa il tina in jur de 2-3 zile:( ohh nu mai trec odata si problemele lui:( maine cred ca ii vor face o endoscopie ca i-au spus ca azi nu are voie sa manance..

si pe mine ma chinuie masele astea si nu am ce sa iau pt ele... ce naspa eeeeee grrrr

daca nu ma lasa maine ma duc la un stomtolog sa vedem ce imi poate face.. ca o iau razna si alta nu

pupiciii

31+cu Kate Rina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JadeJador spune:

Citat:
citat din mesajul lui camady

Citat:
citat din mesajul lui JadeJador

am intrat pe site ul lor si m am delectat
din pacate sunt f departe de mine

_

28 +

care site jade?

30+ cu Eva Maria si mami de Razvan Gabriel 7 anisori

camady's baby

cofetaria alice

_

28 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JadeJador spune:

lai doar de curiozitate intreb
de ce sunteti in dubii daca botezati pe bb sau nu ?

_

28 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns darisa spune:

elly_b:sa fie sanatoasa printesa ta! La multi ani!
Si eu tot asa am hotarat sa fac, vineri e ultima zi de cresa si apoi va sta cu mine pana la toamna cand incepe gradi. Abia astept sa raman peste vara cu el si sa ne facem programul nostru! Apoi din toamna va fi putin mai greu pentru el...merge la gradi deci schimba colectivul si educatoarea, schimba si programul, va sta program mai lung (pana la 16) ca acu il lasam doar pana la 13....eu voi sta acasa cu bb...nu o sa fie usor pentru el dar o sa am grija sa ii acord cat de multa atentie pot si sa imi impart timpul cat mai bine si pentru el.
Anul acesta, ziua lui pica chiar cand suntem in Croatia, pe 10 iulie, asa ca vom serba prima data ziua lui doar noi 4, dar stiu ca nu se va supara, pentru ca zi de zi imi spune ca asta isi doreste, sa mearga la mare!

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_b spune:

fetelor multumim mult de urari!

jade adevarul e ca nu merita sa bati drumul pana acolo decat la ocazii ... da' daca esti pe drumuri sa nu eziti sa te opresti

mai e o cofetarie/patiserie mica la piata norilor langa macelaria araba

mami de (30.06.2005) si 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

deci back si de la capat dupa ce am ters mesajul inainte sa dau trimiteti

Elly.. la multi ani printesei, mult noroc si fericire, sa creasca frumoasa si desteapta

Jade sunt f rele fetele,, cred ca s-au emotionat ...

Lai botez nici macar la biserica nu vrei?

Matza.. ai grija si e tine , fii tare ca sotiorul e pe maini bune..

Noi cu botezul , adik eu, inca nu stiu ce sa fac... ultima data am ramas la varianta de o masa de maxim 20 pers... ai mei nu au dispozitie de chef ( perfect de acord), socrii is turbati si nevaccinati cand vine vb de botez, deci probabil vom lua in calcul si parerile lor insa nu in totalitate...

In leg cu detergentul ... azi am tot studiat etichete, am mirosit pungi si sticle , si cred ca voi spala cu ariel fara balsam dubla clatire sau persil sensitiv

Am mai puse pe grup cu hainutele de ieri( maxim sifonate )

30+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Buna seara .
Eu sunt in butoi ,dar ies eu .
Azi va las din partea lui Paul cafelute,suculete,ceiuturi si ce va mai vrea sufletelul, ca doar e ziua numelui lui .

In butoi sunt din pricina surioarei mici,care ma supara si ma dezamageste,ca pe toata familia de altfel, si nu stiu cum sa ma mai comport cu ea. In fine,mai lasam sa treaca ceva timp,si apoi iau o hotarare ,nu vreau sa hotarasc nimic acum ca o sa regret sigur. Povestea suna cam asa ( dau copy-paste la ce am scris la Dovlecei,ca nu mai am putere sa imi caut alte cuvinte) :
"De la tara m-am intors cu pastai de fasole, cartofi noi si mazare ,si o sticla de iaurt facut ca la mama lui,ala special pentru al meu sot de la soacra sora-mii,ca Vali e febletea ei,habar nu am din ce motiv. Cert e ca mereu ceva e "pentru el" cu dedicatiune.

M-am intors si dezamagita tare de surioara cea mica.A terminat clasa a VIIIa ,a dat capacitatea si a luat 5 si putin,si minte cat cuprinde ,minte de ingheata apele, sa ii iasa ei ploile cum vrea. Mai vroia si sa vina la mine,sa mearga la liceu in Constanta,dar unde? La ce liceu cu media ei? Si sunt furioasa tare pe ea,pentru ca nu face nici in casa nimic,de o gramada de vreme,pentru ca"are de invatat". Vorbim singuri nu cu ea,nu ii pasa de absolut nimic,nici daca e pedepsita,nici daca i se taie diverse,zace intr-o nesimtire de aia tampita. Si nu ,nu e depresie sau soc dupa moartea mamei, e asa de mica, nesimtita si delasatoare.Inainte mai facea unele chestii impinsa de la spate,acum nici pe alea nu le mai face. Toti cei care au vb cu ea ( profesori,dr) spun ca este oportunista,si ea in moartea mamei noastre nu a vazut decat un motiv in plus sa fie avantajata. Afiseaza o mina de aia trista de te doare inima cand o vezi,are pretentii cu carul dar nu face nimic sa le merite,nu face nimic pentru ea si si mai putin decat nimic pentru ceilalti. Am incercat prin toate metodele sa ne-o apropiem,sa vedem ce are in cap si in suflet dar nu ne lasa. A locuit mai bine de un an la sora mijlocie, iar inainte de Craciun,i-am spus ca dupa vacanta de iarna ma mut o luna la ele,sa invatam impreuna pentru capacitate,ca sa o pot lua la mine, sa intre la o scoala buna. Ce credeti ca a facut? A spus ca merge la tata in vizita de Craciun si acolo a inceput sa minta ca Oana si Dragos ( sora si cumnatul) o bat de i se taie respiratia,ca o pun sa stea cu Georgiana toata ziua (are 5 ani,nu trebuie hranita,nici schimbata de pampers) si ca toata treaba in casa numai ea o face .Asta in conditiile in care a certat-o cumnatul o data cand a prins-o cu ceva minciuni,iar sora mea ii spala si castronul in care manca,ii facea patul si ii spala pana si chilotii,numai sa invete , sa se spele si sa aiba grija ce face. Nu a avut interdictie de la nimic,daca a vrut sa isi viziteze vre-o colega a avut voie,daca voia sa stea la poarta cu fete si baieti din sat nu i s-a interzis,doar sa nu fie in cursul saptamanii,sau sa fie dupa teme. La examene a spus ca a facut tooot,si cand incercam sa ii spunem cate ceva vine replica"dar ce,eu sunt proasta? Eu nu stiu ce trebuie sa fac?" . Ultima chestie,o intreaba sora mijlocie inainte de rezultatele dezastruase de la capacitate, la ce liceu vrea sa mearga si vine replica" pai nu stiu,ca eu vroiam la Techirghiol sau la Constanta,dar Lali a spus ca nu ma vrea la ea,ca ce,sa il dea pe Bebe(fratele sotului) afara din apartamentul baietilor,si sa ma primeasca pe mine? A spus ca mai bine sa merg cu Gabi( fata concubinei tatalui meu) , la profesionala. " Iar eu nu am pomenit de asa ceva. Am certat-o rau,pentru ca mi-am amintit chestia asta cand eram toti in casa,si cu sora mijlocie de fata indraznea sa spuna"eu nu am zis asa" ,ca era sa ii infinga Oana mana in par. Deci eu ma declar invinsa,nu stiu cum sa o mai iau,si nu am ucraj sa o iau la mine,sa am grija de ea,pentru ca imi e teama sa nu minta si sa se apuce de alte chestii si sa fiu eu prinsa la mijloc. Daca i-am dat bani sau haine,am fost buna,dsaca am incercat sa intervin la educatie mi-a intors spatele. Desi ma doare,imi vine sa o las la mana ei,si doar sa o supraveghez atent,ca nu am nervii necesari sa stau de paza dupa o fata cu hormonii tropaind, care are numai minciuni pe limba si intepaturi. Sunt tare trista din cauza asta . Sper sa iasa din starea asta,sa isi dea seama ca nu o ia pe un drum bun. Eu una nu mai am putere sa ma lupt cu ea.

Imi cer scuze ca m-am descarcat aici,dar nu mai stiu cui sa spun,si cui sa cer un sfat. Toti im izic ca sunt rea,ca vai,nu vreu sa am grija de sora mea ,de parca daca stau in oras si nu la tara la mine umbla cainii cu colaci in coada ,si daca nu stam cu chirie ne lafaim in bani. Pe dracu,cu salariul lui Vali si cui ndemnizatia mea nu ne ajung nici sa traim. "
Continuare :
"De ajutor specializat a avut parte la cateva luni dupa moartea mamei mele,am adus-o la mine si a discutat singura cu o psiholoaga,psiholoaga care desi imi e prietena,am rugat-o sa nu imi spuna ce au vorbit,ci doar cum sa o fac sa sufere mai putin,si sa constientizeze anumite lucruri. Cristina nu stia ca imi e prietena,deci nu s-a ferit in discutii. Atunci mi s-a spus prima data ca avem de tras cu ea ca e foarte delasatoare si sigura ca daca ea nu face un lucru,noi il vom face in locul ei "ca ea e mica". Despre educatia sexuala am vorbit mult,de mica,pentru ca toate am avut menstruatie relativ devreme, forme la fel,si atunci am ales sa o punem in tema cu multe, si nu s-a lipit mare lucru. daca am vazut ca nu merge cu vorba,i-am cumparat reviste ,carti cu adolescenti/despre adolescenti,sa priceapa anumite chestii,sa o determin sa lupte pentru un loc al ei in viata. Greseala noastra a fost ca i-am aratat mereu ca poate apela oricand la noi. Eu sunt singura de care ii e cat de cat frica/rusine ,am ajuns spaima ,tocmai pentru ca am fost cea mai amarata din toate trei,am luat bataie cat pentru toate,m-am straduit cu fiecare particica din mine sa ajung omul care sunt. Ea delasatoare si mincinoasa a fost de mica,iar acum de vre-un an s-au intensificat minciunile,s-au marit.Am incercat sa discutam mai mult,mai des cu ea,si spunea mereu " nu mai fac asa, va ascult" ,sau spunea ca sunt minciuni ce credem noi,ca ea nu face asa,ca ea e ca pana de porumbel alb,pura si cuminte,ii lipseste aureola de inger. Ea a inlocuit-o foarte repede pe mama cu femeia asta cu care este tata, nu e atat de apropiata de ea,nu la asta ma refer,ci si-a canalizat toate cererile catre ea, ii cere si primeste de la ea tot ce primea de la mama,mai putin afectiunea,pe aia o refuza . Da,si-a pierdut cuibul,dar nu pentru ca a alungat-o cineva,cum am crezut eu initial,ci tot de la o minciuna,a mintit ca tata a incuiat-o in strada,sa stea singur in casa cu femeia asta, noi am crezut-o ,ca doar nu mitnea un copil de 13 ani asa ceva, si asa a ajuns sa locuiasca la sora.Cum a vazut ca e constransa sa invete,si stia ca eu la materia din generala de la romana si matematica inca ma pricep, stia ca voi invata cu ea odata,ca o voi asculta ca la scoala, si nu i-a convenit.Stiind si ca nu eram in relatii tocmai bune cu tata, a profitat si s-a mutat inapoi la el,recurgand tot la o minciuna. Asa eu nu am mai batut-o la cap, a devenit din nou victima,vai,saraca,maltratata de sora si cumnat , iar noi tartori. Abea acum ii ies toate la iveala,dar ce credeti ca ii pasa? De unde,noi vorbeam cu ea si ea s-a intors cu spatele si a spus ca iese afara ,ca s-a saturat sa ne auda cum o certam pentru minciunile altora. Minciunile altora nu stiu ale cui,ca doar era vorba despre probleme din familie, o nota care e scrisa pe hartie,si vorbele ei spuse unuia sau altuia din casa. Despre ce vrea a fost intrebata tot timpul,nu am trecut cu nimic peste dorintele ei. A spus ca vrea la un liceu bun din oras,dar n uare cum sa intre cu media asta la liceu,apoi s-a gandit ca Gabi locuieste singura in casa parintilor ei ,aproape de un liceu cu profil economic , si ar vrea acolo,ca e departe de toata lumea "care minte" .
Deci repet,nu e asa din cauza ca nu mai are mama,ea se comporta de mica asa, de parca nu are parinti,si nu are nevoie de parerea nimanui,ca ea le stie pe toate.
Catalina nu are un anturaj stabil,pentru ca ii place sa umble cu barfa,ce aude intr-un loc spune in altul,desi i-am repetat mereu ca nu e bine asa , si e respinsa de multe fete din jurul casei.

Of,e greu. Acum incep sa o inteleg pe mama cand isi facea atatea griji pentru noi,si cand ne repeta la nesfarsit ca asa cum ne asternem,asa o sa dormim. Ca daca noi avem grija de noi e bine,daca nu,nimeni nu o sa ne poata pazi spatele mereu.Multumesc inca o data pentru raspunsuri si sfaturi,o sa le rumeg din nou, o sa vorbesc cu tata si sora-mea,sa vedem ce facem. Nici nu vreau sa o las de izbeliste,ca ma doare sufletul,dar parca nici cum sunt cu ochii in lacrimi de doua zile,si cu durere de cap nu imi place.

Simt ca am esuat in relatia cu ea,si nu inteleg de ce,ca i-am fost alaturi tot timpul,am discutat cu ea si ca si cu un copil,si ca si cu un adult. Inca oscilez intre implicare totala si indepartat cu supraveghere de la distanta si lasat pe tata sa isi bata capul. Si eu sper ca va realiza macar pana la sfarsitul liceului,dar daca nu va ajunge la sfarsitul lui? Ea ar vrea sa i se ofere totul fara sa dea nimic in schimb. Nu mi,mie nu imi trebuie recunostinta,nu imi trebuie sarutari de maini,dar vreau sa o vad bine,sa o vad cu o ambitie cat de mica, sa vrea si ea ceva,orice,dar sa isi exprime o dorinta.

Hai ca acum cad in butoi si nu vreau ,vreau sa fiu fericita,sa am grija de copilasii mei si sa ii stiu si pe ceilalti dragi mie ca sunt bine ."

Ely la multi ani picei,sa creasca mare si desteapta,frumoasa si norocoasa.

Matza sotului tau,sa se faca bine repede , sa gaseasca dr-ii un tratament bun si repede care sa il faca bine,sa te poti bucura si tu de sarcina si de un sot vesel.

Caty si eu mi-am informat sotul ca nu sunt Fecioara Maria , dar noi suntem nastrusnici,batraneste dar destul de des .

Am vazut ca si-a luat cineva o cadita si a fac ut super afacere ,nu mai stiu cine,dar identica mi-am luat si eu la Paul,de la un depozit de mase plastice , cred ca cu vre-o 20-25 de ron acum 2 ani, nu inteleg de ce in care4 sau alte hipermarketuri sunt atat de scumpe,ca si pe saitul dat aici pe forum.Ca doar e acelasi plastic.

Lore mamicule te imbratisez cu drag si te astept cu vesti cat mai bune.
May sigur bebelina ta e doar lenesa . Pentru cand ai programare? Pentru maine?
Am vazut ca avem o mamica noua printre noi , Alexa bine ai venit,sa ai o sarcina usoara in continuare . Mai ai putin si scapi de moderare,inca vre-o doua mesaje. Cu vazutul pozelor noastre cred ca va trebui sa mai ai putintica rabdare .Daca o sa fii activa pe forum si vei pune si tu poze la grup,sa te vedem si sa iti vedem burtocul, cel mai probabil ca vei primi join la grup. Astea sunt conditiile principale . Prin pm poate iti vor explica fetele care si-au luat raspunderea de admin mai bine,astfel incat sa nu se inteleaga ceva gresit din ce spun eu.

Apropos de botez,Zubi voi cum faceti? Faceti si botez ,va primi si invataturi hinduse,sau cum?

Revin pe maine,acum fac pastai de fasole cu usturoi si pui.

Scuze pentru autostrada,se vede ca sunt nescrisa de multa vreme.

Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali de Paul ( 01.10.2009)! si 30+

Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii

Mergi la inceput