Cuptor electric
Buna
Trebuie sa cumpar plita + cuptor electric + hota. Ce imi recomandati tinand cont ca locuiesc la bloc si am open space? Chiar nu ma pricep la hote. Nu stiu ce marca sa aleg!
Raspunsuri
kim222 spune:
La o hota,importanta este puterea de absortie..prin urmare eu mi-am luat Pyramis, cu putere 620 si pret 350 ron.
Cuptorul elec tric l-am luat Beko,pentru ca este mare (65L),arata bine (este negru),are curatate autocatalitica ,consuma putin si gateste 3D.Pret 1200 ron.
Plita..pentru ca imi trebuia neagra am avut de ales intre cele din sticla si cele din alt material...vazand cat de usor se zgaraie cele din sticla, am luat pe gaz Wihirlpool, la 800 ron.
zuzi.simona spune:
la plita sunt de acord, am de sticla si s-a zgariat imediat!
hota in bucatarie deschisa e dificil, daca gatesti mai rar poate dar in caz contrar nu stiu in ce masura face fata, indiferent de putere
gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
kim222 spune:
va spun eu curand..am un spatiu de 52mp (bucatarie+living +loc de luat masa) plus hol de 16m p..acest spatiu neavand nici un fel de usa.
kokiy spune:
Sunt de acord cu Simona ,poti sa ai mama hotelor ca nu e eficienta in spatiu deschis .
Kim,eu am renuntat la bucatarie deschisa si mi-a ramas toata suprafata pentru living ,am reusit sa pacalesc sotul si am facut bucataria in locul garajului ...are 15mp
Eu am o combinatie de plita vitroceramica cu ochiuri pe gaz ,plus rama metalica ...ceva de genul http://www.ideall.ro/magazin/Plite-incorporabile/Plita-incorporabila-Whirlpool-AKM-441-NB/produs-7925 ,dar are 5 ochiuri,70cm si butoanele in lateral,intradevar astea pe viro sunt mai dificile...la hota o sa cumpar una cu turbina pentru ca este mai eficienta decat cu motoare normale...la cuptor am ales ceva de la Electrolux EOB 53102X ,comparativ pret calitate este cel mai bun din categoria lui http://www.price.ro/preturi_electrolux_eob_53102_x_136640.htm ...un cuptor din marca Ariston,Bosch sau Whirlpool la categoria asta sare de 2000ron ,in plus am cateva detalii care ma fac sa nu le aleg ...
Ca si recomandare, incearca sa cumperi ceva produs in Italia,sunt mai de incredere la partea de incorporabile ...acum depinde si de ce buget vrei sa aloci pentru ele ...
mianda spune:
Eu merg pe principiul ca nu trebuie sa dau o caruta de bani pe obiectele electrocasnice, mai ales ca nu folosesti toate functiile pentru care platesti. De exemplu la cuptor, imi este necesar sa coaca si atat...nu-mi trebuie rotisor, functie pt pizza, dezghetare, curatare si mai stiu eu ce minuni...
Dupa parerea mea electrocasnice foarte bune gasesti la Teka.Sunt produse in Germania si au garantie 3 ani, comparativ cu 2 ani cum au majoritatea. La Teka gasesti si Thor, gama economica.
In ceea ce priveste hota...Nici mama hotelor nu rezolva problema mirosului. Eu iti sugerez sa mergi pe o hota de 90 cm. latime pe o plita lata de 60 cm. Astfel iti asiguri o aspirare optima.
kokiy spune:
Marca TEKA nu este produsa in exclusivitate in Germania .Uite un citat din prezentarea lor pe site "Divizia de bucatarii Teka detine treisprezece unitati de productie în Europa, doua în America si doua în Asia si detine o retea de vânzari care face ca numele Teka sa fie cunoscut în orice colt al planetei."...conceptul este German ,dar conteaza de cele mai multe ori si tara unde a fost fabricat produsul,asta se intampla la toate marcile...e bine sa urmarim eticheta produsului daca vrem un produs fabricat intr-o anumita tara.
Sunt foarte ok cele produse in Italia si Germania.Italia are in general preturi mai mici,avand ei insasi brand-uri specializate Ariston,Indesit,Candy...editez ca i-am uitat pe cei mai cei FRANKE
dicirstea spune:
Scuze ca ma bag peste subiect ...dar e in tema
Kokiy, ce parere ai de cuptorul Gorenje, modelul ORA-YTO?
Eu vreau unul care sa faca de toate in locul meu, mai putin sa manance, sa aiba autocuratare, blocare ptr copii, usa rece, capacitate mare, si, daca se poate, alb. Anul trecut era numai un ora-yto de vreo 2200 lei, acum am vazut inca 2 modele mai ieftinute...dar ca marca, in sine, sunt ok?
Eu am o hota cu aspiratie de 710, turbo, de la Wirlpool. A fost 1500 lei dar a meritat fiecare leu, e adevarat ca spatiul meu deschis are doar ~28mp si nu am gatit peste pana acum dar la mancaruri gatite e super. N-as putea spune ca nu se simte sau ca nu se aude, dar cand ii dau drumul, mai ales la turbo, chiar si din alta camera simt curentul pe la picioare.
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)
MINUNEA MEA
www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
MOS CRACIUN 2010
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Sa o ajutam pe Georgi sa mearga
Manu - papusa fara picioare
kokiy spune:
Dici,in general sunt ok produsele Gorenje ...arata forte bine gama asta noua,nu am auzit sa fie probleme ...ce fel de curatare are cuptorul? daca e catalitica eu zic sa renunti ,doar daca e autocuratare cu aburi sau pirolitica merita ...
dicirstea spune:
Pai sa ma uit, ca aveau 3 modele cu 3 tipuri de curatare parca. Ce face aia catalitica de e asa nashpa? Care e aia care arde mizeria?
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)
MINUNEA MEA
www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
MOS CRACIUN 2010
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Sa o ajutam pe Georgi sa mearga
Manu - papusa fara picioare
kokiy spune:
Curatarea Catalitica – Este un procedeu care presupune existenta in peretii cuptorului a unor panouri absorbante (un fel de filtre) care atrag grasimea si murdaria adusa de vaporii din mancare. Acestea sunt panouri care se schimba la un interval de 4 – 6 ani depinde de gradul de utilizare al cuptorului.
Concret ,grasimea o sa se absoarba inegal pe acele suprafete si da un aspect de mizerie(patat)in interiorul cuptorului...in plus, costurile pt. schimbarea acelor placi catalitice nu sunt mici ...
Curatarea Pirolitica – Poate cel mai “extrem” mod de curatare al cuptorului presupune un program special al cuptorului care ridica temperatura interioara la cca. 500 grade Celsius topind practic grasimea si murdaria si transformand-o intr-un praf fin
Asta e cea mai buna metoda,dupa terminarea programului e de ajuns sa stergi cenusa cu laveta,dar costa mai mult
Curatarea Hidrolitica – Este cel mai simplu procedeu de curatenie si presupune un program special. Practic in cuptor se introduce un recipient cu apa care se incalzeste ulterior pana la nivelul de aburi. Aburii astfel produsi curata peretii cuptorului, pereti care sunt construiti dintr-un material care previne aderenta grasimii si a murdariilor (similar cu teflonul pentru o comparatie mai putin stiintifica )