greutatea copiilor
Raspunsuri - Pagina 3
codruta_grg spune:
Indata facem 6 ani si suntm la pragul de 18 kg, pe care nu-l putem depasi de cateva luni bune. E cam slabuta, dar nici n-are cu cine semana altfel 
oanap85 spune:
cel mare de 4ani si 7 luni are cam 1m si 17cm si 22kg;cel de 2ani si 1 luna are85- 86cm si~ 13kg (i-am masurat cum am putut ca nu prea stau si i-am cantarit cu cantarul electronic care cred eu ca macar valorile sunt aproximate)..daca copii mei ar cantari mai putin ar fi schilozi in adevaratul sens al cuvantului deci multumesc lui D-zeu ca arata asa
copii mei au un program de mancare,de somn (mananca branza macar de 2 ori pe saptamana,ou de 2 ori pe saptamana ciorba zilnic fructe,morcov chiar si cartof crud rontaie cand curat,lapte dimineata si seara,carne ~zilnic..mananca de 4 ori pe zi sau de 3 ori depinde ce si cum si dupa pranz desert)eu cred ca ii alimentez bine si sanatos ..nu mananca niciodata 2 feluri de mancare la o masa..programul lor e 9,12,16:30,20:30(cu aproximatie bineinteles)
Vivela spune:
la 1m si 11 cm greutatea de 22 de kg nu e foarte mult, doar ca spre limita maxima. dar astea sunt doar date statistice, poate el are masa musculara mai mare, oase mai grele...
al meu are 3 ani si aproape 10 luni si 15,5 kg, e destul de slabut, sta la greutatea asta de aproape un an intreg. depasise si el 16 kg in iarna, dar a avut o perioada de greva si a mai scazut. nu-mi fac griji, vad ca s-a pus pe mancat acum si cred ca o sa se cunoasca la centimetru si la cantar...
eu cred ca n-ai motive de ingrijorare, baietii cresc in salturi, stagneaza mult si apoi intr-o perioada scurta isi iau avant sa recupereze. cel putin asa se intampla cu ai mei
.
oanap85 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Vivela la 1m si 11 cm greutatea de 22 de kg nu e foarte mult, doar ca spre limita maxima. dar astea sunt doar date statistice, poate el are masa musculara mai mare, oase mai grele... al meu are 3 ani si aproape 10 luni si 15,5 kg, e destul de slabut, sta la greutatea asta de aproape un an intreg. depasise si el 16 kg in iarna, dar a avut o perioada de greva si a mai scazut. nu-mi fac griji, vad ca s-a pus pe mancat acum si cred ca o sa se cunoasca la centimetru si la cantar... eu cred ca n-ai motive de ingrijorare, baietii cresc in salturi, stagneaza mult si apoi intr-o perioada scurta isi iau avant sa recupereze. cel putin asa se intampla cu ai mei Traiesc in Orasul Alandala Juridic@ da e frumoa sa foc ,cat avea cand ai botezat-o ? |
vivela am corectat ca i-am masurat din nou la perete si au stat mai bine
mariana_alex spune:
Oanap85, cred ca intr-adevar conteaza conformatia fizica caci fetita mea de 1.9 an, asa cum am scris, are 10.4 kg la 84cm dar nu arata ca o schiloada. Multe persoane nici nu-si dau seama ca are atat de putin caci are pliuri la picioare, putina burtica si manute sanatoase...si chiar nu arata rau fizic, mi se face mie rau cand o urc pe cantar si vad cat are...
Multumesc lui D-zeu ca e sanatoasa, ca mananca zilnic fructe, legume branzica chiar daca in cantittai mici...
Vivela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui oanap85 cel mare de 4ani si 7 luni are cam 1m si 17cm si 22kg;cel de 2ani si 1 luna are85- 86cm si~ 13kg (i-am masurat cum am putut ca nu prea stau si i-am cantarit cu cantarul electronic care cred eu ca macar valorile sunt aproximate)..daca copii mei ar cantari mai putin ar fi schilozi in adevaratul sens al cuvantului deci multumesc lui D-zeu ca arata asa ![]() copii mei au un program de mancare,de somn (mananca branza macar de 2 ori pe saptamana,ou de 2 ori pe saptamana ciorba zilnic fructe,morcov chiar si cartof crud rontaie cand curat,lapte dimineata si seara,carne ~zilnic..mananca de 4 ori pe zi sau de 3 ori depinde ce si cum si dupa pranz desert)eu cred ca ii alimentez bine si sanatos ..nu mananca niciodata 2 feluri de mancare la o masa..programul lor e 9,12,16:30,20:30(cu aproximatie bineinteles) |
pai si atunci unde e dilema? bucura-te ca ai copii sanatosi
, nu-ti mai face probleme degeaba.
irlandeza spune:
Oana nu-ti face probleme, copiii tai se incadreaza in grafic. Uite www.desprecopii.com/info.asp?ID=441" target="_blank">aici link-ul, e separat pt. fetite si baieti, si are si pt. inaltime.
Fetita mea de 3 ani si jumatate are 19 kg si 105 cm, dar nu e rotunjoara, e mai bine facuta, desi mananca tare rau.
mihaelagrosan spune:
Oana acum m-am uitat pe graficele date de Organizatia Mondiala a Sanatatii si baiatul tau cel mare e situat in grafic aproximativ la percentila 95, asta insemnand ca e mai greut decat aprox. 95% dintre baietii de varsta lui si mai usor decat 5%. Uite aici graficele http://www.who.int/childgrowth/standards/chts_wfa_boys_p/en/index.html
Si ca inaltime e mare, cam tot pe acolo pe la percentila 97.
Greutatea trebuie mereu corelata cu inaltimea, 22 kg la 4 ani jumate pare mult, daca nu spui si cati cm are. Fetita mea de 4 ani jumate are cam 110 cm, deci nu e mica.
Fetita cea mica, spre mirarea ta, sa stii ca e in grafic, intr-adevar spre limita inferioara, la percentila 15. Ea nu e mare nici ca inaltime si nu pare nu stiu ce slabanoaga, e foarte vioaie, nu sta locului o clipa. Au vazut-o pediatrii si au zis ca e ok.
Oricum ca si incheiere, copiii dupa 2 ani nu mai iau asa mult in greutate, unde s-ar ajunge de ar creste cu vreo 3-4 kile pe an? Asa, si trebuie , parerea mea, sa te consulti cu graficele, cu medicii, ca asa dupa ochi te mai poti si insela, fiecare are alte standarde. Pe site la WHO gasesti o sumedenie de grafice.
mihaelagrosan spune:
Am uitat sa spun ca la 5 ani chiar nu trebuie sa aiba falci, alea-s pt. 1-2 ani maxim.
Insist pe chestiile astea pt. ca vad la noi o obsesie pt. copiii mai grasuti, dar e periculos pt. sanatatea lor.