Din nou la socrii
Raspunsuri - Pagina 6
A_Iulia spune:
Nu e vorba aici de "din cauza socrilor", cata vreme sotul tine cu tine. Trebuie sa discutati ca doi oameni maturi ce variante ati avea. Tu ce varianta propui? Sa va mutati...unde? Cu ce bani? Trebuie putina maturitate in abordarea problemei...e simplu de spus "hai sa ne mutam" cand veniturile voastre sunt minime si nu mai ave3ti nici un ban pus deoparte sau vreo solutie de credit.
Banii investiti uitati-i. Ori locuiti in continuare acolo, ori veti beneifica de ei odata cu mostenirea.
A_Iulia spune:
Si inca ceva, alexia. Tu iti iubesti sotul? Gandeste-te bine la raspuns. Mie mi se pare ciudat ca tu iti pui problema despartirii in conditiile in care el te sustine si alte variante unde sa va mutati nu prea exista.
bobocel_07 spune:
Bineinteles ca il iubesc,chiar din tot sufletul.Ce crezi ca ma facut sa raman atatia ani alaturi de el in conditiile in care nu am avut o viata chiar roz impreuna cu parintii lui.Si de ce crezi ca am investit aici?Ttot pentru ca il iubesc si pentru ca a insistat enorm sa ne intoarcem ca nu aveam alte posibilitati.Mi-a promis ca ma va ocroti de familia lui dar nu am stiut ca odata ajunsi aici se imbolnaveste socra-miu si toate responsabilitatile casei cad pe umeri lui.Si nu sunt putine.
alexia_07
Imi place sa descopar ce nu spun oamenii prin cuvinte
monabella spune:
OK, eu zic ca soacra-ta sufera de sindromul general al soacrelor: adica se poarat cu tine ca si cu copiii ei. daca pe fi-su il critica fata de tine fii sigura ca e si invers si nu s-ar da inapoi sa te puna la munca daca asa ar avea chef.
Din pacate nu vad nici o solutie decit s-o ignori. Eu mi-as acoperi urechile sau i-as spune politicos ca am treaba ori de cite iri ar incepe sa bata cimpii.
Jeez esti tinara. N-o lasa sa-ti faca neuronii pilaf. Si nu mai baga bani in casa ei. AM o verisoara care a facut asta si s-a ales cu praful de pe toba.
bobocel_07 spune:
Nu cred ca o sa ma puna la munca (la camp) pentru ca o refuz categoric si nu cred ca are tupeu si nici sotul nu ma lasa garantat.Eu vb de sot nu de mine ca eu nu ma duc nicidecum.
Iar cu criticatul fata de sot a incercat iar sotul nu ii permite si i-a reprosat ca, cutarita o critica pe nora si fisu se face ca nu vede, ea de ce nu poate sa imi zica ceva fara sa se certe sotul cu ea.Oricum tot ce zice maica-sa de mine imi spune sunt sigura de asta pentru ca atunci cand ii vad certati si intreb motivul sotul imi povesteste ce a mai spus maica-sa referitor la mine.Si nu are curaj sa spuna mai nimic doar cand o apuca.
alexia_07
andacos spune:
Parerea mea e ca mergind pe linia care o adoptzi acum,nu numai ca nu vei obtzine nimic,ba chiar vei avea numai de pierdut!
Ingroapa securea razboiului,nu-tzi mai tot critica soacra nici macar in fatza sotzului(indiferent ce si cum...e mama lui si asta poate spune multe despre tine ,caracterul si educatzia ta...intrentzionat aduc in discutzie educatzia s afaci legatura si cu ...de ce nu o inghite pe mama ta),schimbatzi atitudinea vis a vis de ea,de relatzia voastra!Pina uan alta sotzul ...vrea sa ramina acolo!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
bobocel_07 spune:
Mama nu ia facut niciodata nimic in schimb ea cand a venit mama pe la noi m-a criticat si pe mine si pe fisu si i-a facut scandal.Ea are o problema cu toata lumea dar pe mine nu ma intereseaza asta.Sotul meu a recunoscut ca mama nu i-a facut nimic si ca maica-sa are probleme de comunicare.Deci sotul stie ce specimen de mama are pentru ca asa a fost mereu.
alexia_07
lorelei_19 spune:
Bine, e greu, ai dreptate. Cand se amesteca soacra nu-i de gluma. Insa 1: de ce-ai fost deacord cu intoarcerea? 2: cum poti sa te gandesti sa-ti parasesti barbatul daca el se bate pentru tine cu jumate de lume? Casnicia e un lucru serios si ar trebui sa lupti pentru ea. Banuiesc ca sotul tau - dupa cum povestesti tu se va razgandi in final si veti pleca de-acolo, daca ii spui chiar asa, ca nu mai vrei sa ramai acolo. Dar intai iti gasesti si tu serviciu si in rest le faceti pe toate. Unde e dragoste, este orice posibil.
bobocel_07 spune:
Am fost de acord cu intoarcerea pentru ca nu aveam alta alternativa iar in chirie sotul nu prea mai voia sa stea.Si m-am intors pentru ca socrii ne-au rugat si gandindu-ma ca separat e mai bine chiar si in aceiasi curte.Dar acum facand comparatie intre a sta singur si cu socrii mi-am dat seama ca am facut o greseala pentru ca aici ma simt ca o prizoniera.Trebuie sa imi controlez fiecare gest,daca am chef sa stau in casa o zi intreaga nu pot pentru ca trebuie sa ies si sa bag lumea in seama ca dupa aia mi se reproseaza ca nu ies in curte.Cateodata imi doresc sa fiu plecata o zi intrega de acasa numai sa scap de stresul asta.Iar sotului i-am spus printre picaturi ca nu imi place ca m-am intors dar nu intelege mi-a spus ca trebuia sa ma gandesc inainte sa ne mutam ca investim bani si ne umplem de datorii,lui ii convine oarecum acasa ca doar sunt parintii lui.De aceea m-am gandit la varianta drastica de a pleca eu singura pentru ca tanjesc dupa zile linistite fara ganduri dar oare vor fi linisite fara sot?Gandurile astea ma macina in fiecare secunda iar sotul nu intelege de ce sunt tacuta si dusa pe ganduri.Daca ar stii ce imi trece prin cap oare cum ar reactiona?
Iar sotul isi doreste copil,si eu imi doresc dar cum sa il fac in situatia asta cand soacra e bagaciasa si stiu ca o sa ma streseze zi si noapte cu sfaturile ei.Nu stiu cum sa fac sa ma linistesc sufleteste si sa gandesc limpede si la rece pentru ca daca o sa o tin asa o sa ma imbolnavesc,nici macar de mancare nu imi mai arde.
alexia_07
michelle-usa spune:
solutii prea multe nu aveti. ori plecati si nu va mai uitati in urma la bani cheltuiti, ori stati asa in continuare.
trebuie sa va punteti de comun acord in ce faceti.
daca stati incearca sa comunici cu soacra fara certuri, fara birfe...ii spui ca nu birfesti pe nimeni si nu vrei sa auzi de asa ceva. sa vezi ca in timp daca nu-i dai'apa la moara'o lasa mi usor.
tu vezi-ti de casa ta,familia ta, cauta-ti servici in continuare...du-te fa niste cursuri daca poti...
stati cat mai separat cu mincarea,cu gatitul...cu treburile prin curte si sa nu aveti subiect de discutie.
tu nu trebuie sa te strezezi. asta e situatia! cate familii , rude care stau impreuna nu au discutii?
si cu parintii daca stai tot apar, pentru ca e diferenta de virsta plus fiecare cu tabieturile lui.
incearca sa vezi si partea buna a situatiei.
sotul tau munceste pentru familie, pt casa...roadele poate se vor vedea si poate vor fi frumoase.
aveti acoperis deasupra capului si ce manca si imbraca, sunteti tineri, sanatosi...sunt atitea pt care sa-i multumiti lui Dumnezeu.
michelle