Din nou la socrii
Raspunsuri - Pagina 4
balanta_tm spune:
alexia, cred ca toata lumea este de acord ca in ziua de azi e greu sa ai un serviciu, dar trebuie inistat pana iti gasesti.
In primul rand pt tine, apoi pt casnicia voastra trebuie sa lupti ca sa ai un serviciu.
Sunt absolut sigura ca pe soacra ta o enerveaza ca nu ai job, ca asa sunt soacrele, au mereu grija nurorilor . Asa era si a mea: terminasem facultatea in Iulie si doua luni nu mi-am gasit job - abia in Septembrie am gasit un job ok...Apai pana in Septembrie, la fiecare telefon pe care il avea cu fiu-sau, il intreba daca mi-am gasit de lucru; si tine cont ca nu stateam cu ea, ci in chirie. Se purta ca si cum ma tinea ea pe banii ei sau ca si cum i-as fi datorat ceva; pai nu ii datoram absolut nimic, ca fiu-su venise in relatia noastra cu o bicicleta si cu un PC plus ca doar nu stateam la ea, ci in chirie...Dar deh, soacra tot soacra!
Eu nu vad alta scapare la tine decat sa te concentrezi in perioada urmatoare pe gasirea unui job si sa vezi daca poti face ceva ca sa obtineti acte pe ceea ce construiti. Parerea mea: nu iti mai bate acuma capul cu soacra, ca ai alte lucruri mult mai importante de facut pt TINE si pt casnicia ta.
AkaManah spune:
E intr-adevar grea situatia ta dar...cat de greu ii este sotului tau? Mai la mijloc decat este acum...nu poate fi! Imi pare rau pentru situatia lui in acest moment.
Alta chestiune care m-a frapat e urmatoarea: "toate soacrele sunt enervante". Eu zic ca nu este asa..e pur si simplu lipsa de diplomatie. Adaptarea insemna testarea celuilalt. Eu asta vad ca fac soacrele in general. Daca rezisti, fara scandal si impui respect..restul e floare la ureche.
Alexia...propune-i soacrei sa va vanda partea respectiva de casa. Eu zic ca merita sa incerci chiar daca nu ai bani acum. Va vedea ca se poate schimba ceva. Daca femeia vede ca nu vrei ceva gratuit iti poate acorda creditul de care ai nevoie. In situatia actuala nu poti face prea multe: la soacra-ta e si painea si cutitul. Oricat ai munci, oricat te-ai enerva, oricat ai reactiona...tot pe masa ei mananci fie ca iti place fie ca nu.
Succes.
P.S. Eu stau in chirie acum. Nu consider ca platesc chirie ci...cumpar liniste. MUULTA! Pana ne luam/construim casa aici voi sta fara nici o indoiala. Secretul fericirii sta in distanta (culmea, nu?!)
Orice adevar trece prin trei faze. Mai întâi este ridiculizat. Apoi i se opune rezistenta înversunata. Abia în faza a treia este acceptat ca fiind de la sine înteles.
"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi
Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.
bobocel_07 spune:
Da, intr-adevar sotul ma sustine foarte mult, maica-sa mi-ar zice multe dar sotul nu i-a permis de la inceput si decat sa se certe cu el mai bine tace.Eu am incercat sa fac lucrurile in asa fel incat sa fie bine, eu sunt foarte corecta de felul meu iar sotul mereu imi spune ca in viata am multe de pierdut daca sunt asa.Eu nu spun ca pe soacra nu o deranjeaza multe la mine pentru ca nici eu nu sunt perfecta sunt sigura de asta dar nu imi place ca atunci cand vreau sa ma duc la mama de exempu sa comenteze ea ca vorbesc cu mama si cu ea nu,plus ca la fiecare cearta imi jigneste parintii.Sotul meu nu ii permite si i-a spus de 100 de ori ca pot sa ma duc la mama cand vreau eu si sa nu mai comenteze.Are o ura imensa pentru mama si nu inteleg de ce pentru ca mama nu a deranjat-o niciodata cu nimic si cand a putut sa o ajute a ajutat-o mereu.Daca eu ma duc sa-mi ajut parintii se supara si nu mai vb cu mine dar de la baiatul ei are pretentii sa ii ajute.Eu cred ca fiecare copil trebuie sa isi ajute parintii si eu candva o sa am nevoie de ajutor insa ea era obisnuita ca socrul sa faca de toate si sa fie la cheremul ei tot timpul si asta va face si cu sotul meu.Ok sa ii ajute ca nu sunt absurda ca m-ar vede Dumnezeu dar la camp eu nu sunt de acord sa se duca si i-am comunicat si sotului asta.I-am spus sa plateasca pe cineva sa se duca in locul lui dar asta nu accept.Si mi-a spus ca nu stie sa sape si nici nu vrea sa invete dar sa vedem ce o sa fie.
Am incercat si sa ma apropii de ea dar de fiecare data mi-am luat teapa in sensul ca daca i-am povestit ceva a interpretat mereu altfel si sa lasat cu raca si cu reprosuri.
Sotul meu stie ca nu avem alta alternativa si stie foarte bine ca o sa mai existe certuri insa a spus ca el intotdeauna o sa imi ia apararea pentru ca stie cum este soacra.
Daca am ales sa-mi expun parerile pe forum citesc toate sfaturile si cele bune si cele rele si le multumesc tuturor care si-au rapit din timp ca sa imi scrie un mesaj, imi face bine sa aud parerile celorlalti pentru ca poate gresesc si eu undeva si nu imi dau seama.
alexia_07
Imi place sa descopar ce nu spun oamenii prin cuvinte
balanta_tm spune:
Soacra mea este unguroaica iar eu olteanca => as putea spune ca este combinatia letala . Ori de cate ori raman doar cu ea in camera (fie ca fiu-su merge la baie sau in boxa sau sa cumpere ceva), ea ma impunge cu ceva, cauta sa se lege de mine. La inceput ma enervam si rispostam. Pana am inteles ca indiferenta este cea mai buna arma: ma fac ca nu aud sau daca se vaita de ceva, incep si eu si ma vait, dar in nici un caz nu ii raspund taios la replici. Eu o vad pe ea extrem de rar, si cu toate astea tot cauta orice "portita" sa ma atace. Imi imaginez cum o fi la tine, ca o vezi zilnic...Totusi, ar fi minunat daca ai reusi sa o ignori si sa nu iti pui mintea cu ea.
Iar faptul ca sotul tau te apara mereu, ar putea avea si un revers al medaliei: intr-o zi s-ar putea ca el sa oboseasca. Ce vreau sa spun cu asta este ca incet, incet, poate ar fi bine sa o inveti sa o ignori, sa nu ii mai dai atata importanta.
Si sa stii ca nici a mea nu o place pe mama; dar ma doare la basca, sincer. Este geloasa din fire si invidioasa si nu merita sa ma cobor la nivelul ei.
bobocel_07 spune:
AkaManah sotul meu este la mijloc dar el a propus situatia asta.El spune mereu ca altii sta cu socrii in doua camere si rezista si noi nu putem.Nu cred ca toate soacrele sunt enervante cunosc pe cineva careia soacra ii face toata treaba, ii calca si mai stau si cu ea in casa si se inteleg de minune.Eu nu mi-am dorit asta niciodata, eu pot si vreau sa imi fac treburile care imi revin eu mi-as fi dorit o relatie cu ea de prietenie dar asta nu o sa se poata niciodata dupa cate jigniri mi-a adus.Nu cred ca o sa fie de acord sa ne vanda partea de casa ca ea spune ca noua oricum o sa ne ramana dupa ce mor ei.Iar de facut acte nu cred ca vrea ca se gandeste ca poate noi ne despartim si sa nu am pretentii.Ii dau dreptate si nu o condamn pentru ca e casa lor pana la urma.
alexia_07
bobocel_07 spune:
A mea cand are ceva sa ii reproseze la sot vine la mine si imi spune cate in luna si in stele si il jigneste si il face in toate felurile si apoi ma roaga sa nu ii spun nimic la sot ca nu cumva sa se certe cu el iar pe mine ma toaca la creieri.Dar eu ii spun sa stie si el iar pe el il deranjeaza foarte multe aceste lucruri.Imi e mila de el dar mai mila imi este de mine pana la urma urmei din cauza lui suntem aici pentru ca el a insistat mult si bine pe langa mine sa accept sa ne mutam inapoi.
alexia_07
dana vio spune:
Cel mai bun lucru este ca sotul tau te sustine. Dar sunteti inca tineri si la inceput de drum si chiar daca acum nu-ti dai seama toate astea o sa va macine si apoi vor urma reprosurile. Chiar vrei sa traiesti asa? Gaseste-ti o slujba si apoi convinge-ti sotul sa va mutati. Stiu cupluri cu copii care stau in chirie. Si scuza-ma , n-am inteles eu prea bine : ati luat credit ca sa modificati casa socrilor, sa separati ceva ptr voi? fara acte? Ce om intreg la cap ar face asa ceva? Mare greseala!
Bafta!
Alexandra Maria
14.12.2007
bobocel_07 spune:
Da, stiu ca e mare greseala ce am facut dar asta e acum nu mai pot da inapoi.Si stiu multe cupluri care au facut asa decat sa imparta aceiasi bucatarie si baie au preferat sa isi faca langa casa socrilor.Si nu am luat putin, am luat cat jumatate de garsoniera.
alexia_07
Luna1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alexia_07 A mea cand are ceva sa ii reproseze la sot vine la mine si imi spune cate in luna si in stele si il jigneste si il face in toate felurile si apoi ma roaga sa nu ii spun nimic la sot ca nu cumva sa se certe cu el iar pe mine ma toaca la creieri.Dar eu ii spun sa stie si el .... |
De ce ii spui? Te-ai gandi ce ai simti tu daca ar veni si ti-ar zice cineva ca mama ta a zis "asa si pe dincolo" de tine? Cand iubesti pe cineva incerci sa-l protejezi, sa nu sufere, nu stai sa bagi strambe zicandu-i fiecare cuvintel pe care l-a zis mama-sa de el.
bobocel_07 spune:
Dar e normal ca ea sa vina sa il ponegreasca pe fisu in toate felurile si apoi cand vorbeste cu el sa fie numai lapte si miere? Mi se pare normal ca toate lucrurile ce o macina sa i le spuna in fata nu sa imi faca mie capul afis.Sau cand ma cert cu ea si ma jigneste in toate felurile cateodata imi spune sa nu ii spun sotului ca ne-am certat si nu ii spuneam si sotul spunea ca mama lui nu are nimic cu mine si am intors foaia si i-am spus si soacrei ca nu mai tin nimic secret.
alexia_07