Din nou la socrii
Eu am mai scris demult la sectiunea asta insa cu alte probleme care acum s-au solutionat(unele).Acum problema mea principala sunt socrii.
Dar sa o luam cu inceputul.La inceputul anului ne-am certat cu socrii si a iesit urat, soacra si-a permis sa ma jigneasca in ultimul hal dar nici eu nu m-am lasat mai prejos.Daca ma provoca raspundeam provocarilor si a iesit un tam-tam de mare frumusete.Atunci eu satula de atata cearta am hotarat sa plec si bineinteles ca sotul m-a urmat.A urmat o perioada neagra in care nu mai vedeam solutionarea problemelor,ne-am mutat la ai mei si apoi cu chirie fara contract.Ne-am tot framantat cum sa facem sa achizitionam o garsoniera macar, dar avand datorii la banca nu ne mai dadeau asa de mult cat pt un cuibusor sa fie el nostru.Sotul se ducea la socrii in vizita fortat e imprejurari dar niciodata cand era soacra acasa, a evitat-o o perioada.Insa eu nu am fost de acord sa fie si el certat cu maica-sa, am insistat sa vorbeasca cu ea ceea ce a si facut.Soacra i-a propus sa se intoarca acasa insa el a refuzat punand conditii.Conditia a fost sa ne de-a doua camere sa ne facem o baie,o bucatarie si o camera ceea ce am facut cu banii imprumutati pe destui ani dar care nu ne ajungeau sa ne luam garsoniera.A fost cea mai mare greseala din viata mea pentru ca socra-miu s-a imbolnavit si nu mai are voie sa face deloc efort iar sarcinile lui care erau multe de altfel au revenit la sot, plus ca soacra-mea tot spune ca atunci cand o sa terminam de renovat complet sa mearga si la sapa sotul iar eu nu sunt de acord.Inteleg ca acum le trebuie ajutor insa nu l-a modul asta ca sotul toata ziua sa stea la camp sau sa le faca cine stie ce treburi inutile.Plus ca de cand am venit aici ma simt ca o prizoniera,daca atunci cand ma trezesc nu ies afara si prefer sa stau in casa soacra se stramba si se supara zice ca o evit.Plus ca nu ai deloc intimitate cand ne e lumea mai draga vina sa vada mai bine sufrageria ca nu prea a vazut-o.Nu mai am pofta nici de viata si singurul gand care imi trece prin minte este sa plec sa scap de acest stres numit socrii.Ma gandesc ca s-ar putea sa traiesc anii in sir asa si nu vreau.Cu cine am vb despre problemele mele imi spun sa ma mai gandesc ca daca ma inteleg bine cu sotul nu se merita sa plec.Si da imi plange sufletul pentru el si ma gandesc ca o sa sufar enorm dar nu mai pot.Problemele din trecut cu el sunt de mult apuse si pot sa spun ca acum e un sot model care imi face toate poftele si ma rasfata la maxim.Stiu ca eu sunt centrul universului lui si invers dar parca nu mai pot.Era atat de bine cand eram singuri iar de mutat de aici in alta parte nu se mai pune problema.Nu am vrut decat sa ma descarc si parca m-am mai linistit un pic scriind.Daca aveti sfaturi pentru mine sunt pregatita sa le citesc.
alexia_07
Imi place sa descopar ce nu spun oamenii prin cuvinte
Raspunsuri
My_Lady0091 spune:
alexia
*Blackmoon Lady 5+si lipistocul meu iubit
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
bobocel_07 spune:
Multumesc pentru imbratisare Lady (felicitari pentru sarcina).
alexia_07
oana_lex82 spune:
FFF nasoala situatia ta.... si eu stau cu socrii si stiu ce inseamna..insa ai mei nu ne pun la treaba...Tin prea mult la baiatul lor si la mine nu prea au tupeu sa apeleze..
blackgirl0 spune:
Alexia, stii cum se spune: cum iti asterni asa dormi!
Este aiurea sa ceri de la sotul tau sa nu-si ajute parintii (inclusiv munca la camp; de cand munca este rusinoasa??), in conditiile in care este (poate ) singurul copil si aveti un acoperis de-asupra capului datorita lor. Nu va convine? Simplu: bagajul si la gara! O alta chirie pana va permiteti cuibusorul vostru.
Ai putea totusi sa elimini prezenta prea apasatoare a soacrei: fara cheie de la voi, sa vina doar invitata, chestii de-astea de bun simt. Din punctul meu de vedere este singura solutie de moment. Cearta sau circ cu ea ar fi urat si jenant.
bobocel_07 spune:
Blackgirl0 sotul meu nu e singurul ei baiat, mai are unul dar pe el nu il deranjeaza cu nimic pentru ca e preferatul ei.Anul trecut la cules la vie fratele sotului a vrut sa vina si el dar soacra-mea i-a spus ca se descurca ei sa nu se mai deranjeze printisorul.Eu nu ii ajut cu nimic pentru ca la randul lor nici ei nu ma ajuta pe mine.Dar are pretentii de la sot pe care daca s-ar putea l-ar pune si la jug soacra.Socrul pana acum facea el totul si nu il deranja pe sot cu nimic, acum este bolnav din pacate.Acum sotul meu trebuie sa faca treaba la 2 case ca o are si pe bunica-sa pe cap.
Oana_lex iti doresc nervi de fier pentru ca ai nevoie.
Multumesc Gabriella1!
alexia_07
inbox spune:
Acu, sa trecem si la intrebari mai practice :), pentru camerele care le-ati facut aveti acte? Copii impreuna aveti?
Eu una nu as sta cu soacra si nici cu mama si nici su nimeni in casa, indiferent cat de bune ar fi, dar am stiut asta inainte sa ma casatoresc! Niciodata nu e prea tarziu sa-ti revizuiesti prioritatile !
bobocel_07 spune:
NU avem acte pe camerele pe care le avem si nici copii.Iar eu deocamdata nu mai lucrez sunt in cautare de loc de munca.Acum tardiv sa plecam amandoi deja avem datorii si nu ne mai permitem cu chirie mai ales ca eu mi-am pierdut locul de munca acum o luna
dupa ce am facut imprumut la banca.
alexia_07
Fania spune:
Situatia este destul de delicata din punctul meu de vedere.
Primul lucru pe care-l faci atunci cand te casatoresti in opinia mea ar trebui sa fie orice efort pentru o casa, ca ea se numeste garsoniera, apartament sau ce-o fi, sa fie locul tau.
Daca ma pun in locul soacrei tale, sincer, daca vii sa stai in casa pentru care eu am muncit respecti regulile mele. Ecuatia e destul de simpla, nu-ti convine pleci, nu ai incotro ramai si joci dupa cum ti se canta.
Am si eu o cunostiinta care la 42 de ani sta tot cu socrii si de 17 ani exista numai discutii si certuri. Cu parere de rau eu cazurile astea nu le compatimesc, in loc sa faci credite si imprumuturi pentru cine stie ce prostii, fa-ti un loc in care tu inchizi si tu deschizi usa si in care nu trebuie sa mergi pe poante pentru a nu deranja.
Iar daca stai, te faci frate cu dracu pana treci puntea...cam asta e!