Din nou la socrii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fania

Daca ma pun in locul soacrei tale, sincer, daca vii sa stai in casa pentru care eu am muncit respecti regulile mele. Ecuatia e destul de simpla, nu-ti convine pleci, nu ai incotro ramai si joci dupa cum ti se canta.
[poze]

Aoleu , sper sa nu ma transform niciodata intr-o astfel de soacra!
Daca oferi ceva copilului tau, o jucarie, o felie de paine sau mai tarziu o casa, sau o camera in casa ta...o faci neconditionat. Asta e parerea mea. Daca ma va ajuta D-zeu si o sa-mi pot permite sa ii ofer copilului meu o casa...o voi face neconditionat!

Revenind,
problema este intr-adevar delicata!
Sotul tau este cel care incet , cu calm , fara cearta trebuie sa stabileasca convietuirea in acceeasi curte cum va decurge.
Are vie..nu o mai pot munci?
El vrea sa o munceasca si ..evident sa aiba si el avantaj din asta? Dac vrea bine, daca nu sa o dea socra in arenda sau sa o vanda!
La camp...sunteti dispusi si voi sa lucrati, evident nu doar pt socrii..ci si pentru voi...daca da bine, daca nu ...vindeti , sau dati in arenda!
Si tot asha....

Parintii pana la urma inteleg ca daca ai toata viatza au semanat si lucrat nu stiu ce in camp si copiii nu mai au chef sa faca asta, asta e!

Pe de alta parte daca voi beneficiati deja din avantajele viei , campului , gospodariei socrilor...va trebui sa-i ajutati, deja v-ati complacut in situatia asta!

DAca nu exista cale de impacare ...adica sotul si cu tine va simtiti exploatati de socrii, nu aveti ce face decat sa mai rabdati un pic pana iti gaseti de lucru si sa plecati de acolo!
Pacat intr-adevar de banii investiti acolo...ideal ar fi fost sa faceti ceva acte!

Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

alexia, poate ca ar trebui sa faceti tot ce depinde de voi sa aveti acte pe ceea ce construiti in casa/curtea socrilor...
Nu poti stii niciodata ce intorsatura iau lucrurile si cum se poate ajunge la chestii de genul: "casa e mea, usa e a ta". Gandeste-te ca sotul mai are un frate, deci sotul tau nu va fi unicul mostenitor. Si la o adica de ce sa imparta cu fratele munca voastra? Mai ales ca ati facut credit. Ca sa nu aducem in discutie si faptul ca niciodata nu stii cat dureaza o casnicie, fie ca ea poate fi brusc intrerupta de un divort sau Doamne fereste, de moartea partenerului. Din pacate, in viata nu exista garantii!
Eu sunt extrem de precauta cand e vorba de acte in situatii de genul asta. Ce e in mana, nu e minciuna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui ligia13

Citat:
citat din mesajul lui Fania

Daca ma pun in locul soacrei tale, sincer, daca vii sa stai in casa pentru care eu am muncit respecti regulile mele. Ecuatia e destul de simpla, nu-ti convine pleci, nu ai incotro ramai si joci dupa cum ti se canta.
[poze]

Aoleu , sper sa nu ma transform niciodata intr-o astfel de soacra!
Daca oferi ceva copilului tau, o jucarie, o felie de paine sau mai tarziu o casa, sau o camera in casa ta...o faci neconditionat. Asta e parerea mea. Daca ma va ajuta D-zeu si o sa-mi pot permite sa ii ofer copilului meu o casa...o voi face neconditionat!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Ligia,eu itzi doresc din suflet sa nu ajungi vreodata in situatzia in care nora/ginerele vine si dicteaza in casa ta,de aceea afirmatzia Faniei mi se pare mai mult decit corecta!

Situatzia este extrem de incilcita(Alexia citzi ani ai,nu te supara ca te intreb?),personal cred ca ai gresit cumplit reintorcindu-te la socri in conditziile in care deja stiai ca relatziile sunt explozibile!

Tot din punctul meu de vedere,acum cind suntetzi si cu datorii,eu chiar nu vad alta alternativa decit a colabora cu soacra/socrii!

Sotzul tau nu munceste?De ce spui ca trebuie sa munceasca zilnic pamintul?Ar putea foarte bine sa ia oameni cu ziua ,atita timp cit el are servici si nu cred ca cineva ar avea de comentat!

Deci multa diplomatzie itzi trebuie daca vrei sa reusesti...daca nu...stii singura ce e de facuut!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ligia13

Daca oferi ceva copilului tau, o jucarie, o felie de paine sau mai tarziu o casa, sau o camera in casa ta...o faci neconditionat.

Pai aici nu vad sa se planga copilul...ci nora
Alexia, ce munceste sotul tau am inteles. Tu cu ce te ocupi?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

Ligia socrul s-a imbolnavit si nu mai poate munci.Sotul si cu mine nu beneficiem de nimic din munca asta.Eu nu o sa ma duc pentru ca nu vreau si nici nu mi-au impus niciodata asta.Sotul are program mai lejer si cateva zile sta acasa.
Andacos am 25 de ani si nu vreau sa dictez eu in casa socrilor,eu vreau sa imi iau propiile decizii fara sa aiba ei nimic de comentat si ma deranjeaza ca tot timpul e in coasta mea,eu nu ma duc niciodata sa stau langa ea cand mananca sa ii numar dumicatii si nici nu ma supar daca intra in casa si are treaba.Eu vreau doar sa ma lase sa respir,sa pot sta in curte cu sotul la cafea fara sa vina ea si sa ne faca capul mare despre ce si cum sa facem.Ea adora sa faca planuri altora de aceea nici baiatul ei celalalt si cumnata nu prea vin pe la ei.
Rufus eu nu mai lucrez de o luna, am mai scris mai sus.

alexia_07

Imi place sa descopar ce nu spun oamenii prin cuvinte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexia_07

Rufus eu nu mai lucrez de o luna, am mai scris mai sus.

Asta am vazut.
Eu te intrebam ce lucrezi...in general.
Poate crezi ca fac misto, sau scriu ca n-am ce face.
Dar priveste asa: te-ai certat cu soacra, stai in curtea ei si ai investit, fara acte, niste bani, dar ai si primit o parte din casa. Ai vrea sa ai intimitate, sa fii singura, sa faci ce vrei, dar traiti in "concubinaj" si asta te dispera. Sotul contribuie (cu munca) la mersul familiei in care ati intrat amandoi de buna voie, tu nu faci nimic si nici amabila sa fii nu-ti arde. Ai vrea sa pleci, dar n-ai unde, nici acum, nici in viitorul apropiat. Il bagi in ecuatie si pe cumnat, desi ala nu sta acolo.
Daca tu intelegi ceva din asta, eu nu.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Alexia,eu i-am "raspuns" Ligiei,nu am insinuat nimic la adresa ta!

Esti tinara si imi pare rau c-o spun ,cred ca suntetzi plini de datorii si momentan nu avetzi alta solutzie!

Deci ori invetzi sa fii diplomata(am spus diplomata nu sa joci cum itzi dicteaza soacra),ori pleci de acolo!

Tu ai stiut cum sunt (socrii tai)si totusi ai acceptat sa te intorci acolo!Fratele sotzului are alte alternative si posibilitatzi de asta are si posibilitatea sa aleaga de a nu veni acolo!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Si mie mi se pare ca ai pretentii prea mari, sorry, Alexia. Cu multi ani in urma am locuit si eu cu soacra. N-a fost tot timpul roz, dar nu stateam la cafea si nu incercam sa-l impiedic pe sot sa faca munca. Si munca la camp poate fi frumoasa, e chestie de interpretare. Daca tot stati acolo, mi se pare normal ca unul dintre voi sa faca ceva. Zi mersi ca nu-ti spune tie nimic si te lasa sa stai degeaba toata ziua. Eu sa fiu soacra ta as avea o mare problema cu tine, sincera sa fiu...
In alta ordine de idei: sotul ti l-ai luat pentru o viata! si daca la inceput de drum stai o perioada cu socrii si dai putin de greu, de ce dai bir cu fugitii? cum adica sa te desparti de el? n-ai jurat sa fii alaturi de el la bine si la greu? si mai ales ca zici ca e un sot model. peste un asemenea barbat cu care sa te impaci atat de bine poate dai doar o data in viata. Nu da cu piciorul la fericire doar pentru ca aveti mai greu o perioada. Stiu ca nu e usor si nu incerc deloc sa minimalizez prin ce treci tu, dar la fel ca si Rufus mi se pare ca esti imatura si cam rasfatata. Sper sa ma insel. In rest, stabiliti exact proportiile ce si cine sa faca. Si daca vrei sa nu faca sotul treaba, preia si tu macar chestiile mai usoare din munca la camp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Citat:
citat din mesajul lui balanta_tm

alexia, poate ca ar trebui sa faceti tot ce depinde de voi sa aveti acte pe ceea ce construiti in casa/curtea socrilor...
Nu poti stii niciodata ce intorsatura iau lucrurile si cum se poate ajunge la chestii de genul: "casa e mea, usa e a ta". Gandeste-te ca sotul mai are un frate, deci sotul tau nu va fi unicul mostenitor. Si la o adica de ce sa imparta cu fratele munca voastra? Mai ales ca ati facut credit. Ca sa nu aducem in discutie si faptul ca niciodata nu stii cat dureaza o casnicie, fie ca ea poate fi brusc intrerupta de un divort sau Doamne fereste, de moartea partenerului. Din pacate, in viata nu exista garantii!
Eu sunt extrem de precauta cand e vorba de acte in situatii de genul asta. Ce e in mana, nu e minciuna!

Exact, de asta am si intrebat daca au facut ceva acte sau nu, daca are copii sau nu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexia_07
Eu nu ii ajut cu nimic pentru ca la randul lor nici ei nu ma ajuta pe mine.

Cum nu te ajuta cu nimic? Nu ti-a pus un acoperis deasupra capului? Platesti chirie acolo? Contribui la cheltuielile casei? Cu ce vrei sa te ajute? Esti femeie tanara, copil nu ai, job nu ai. Ce vrei sa vina soacra sa-ti faca curat sau sa iti spele chilotii?

Nu te supara dar ti-ai facut-o cu mana ta. Eu am plecat de acasa la 18 ani si ma intelegeam cu parintiii foarte bine. Am avut primul copil la 19 ani si ar fi fost asa usor sa ma mut la parinti sau la socri ca aveau 4 camere si unii si altii. Nici unii nu mi-ar fi cerut sa contribui la cheltuieli si aveam si baby-sitter. Dar am preferat sa ma uit la fiecare leu, sa merg la culcare flamanda cateodata dar sa am locul meu, sa fiu LIBERA. Am fost constienta ca daca ma mutam cu parintii sau socri va trebui sa respect regulile casei, dadeam libertatea pe un trai usor.

Cumnata-mea traieste de aproape 20 de ani cu socri si se vaita de ei tot timpul. A avut nenumarate ocazii sa plece, dar trebuia sa faca sacrificii financiare si a ales sa stea. A venit odata la mine in vizita 2 luni si nu mi-a placut. Eu am regulile mele si ea le ignora. M-am simtit foarte nasol, nu am vrut sa ma cert cu ea pentru ca stiam ca va pleca. Dar pot sa inteleg pe cei care isi vad casa invadata de generatia tanara care vine doar la profitat dar nu vrea sa puna mana sa ajute cu nimic si nu au respect fata de proprietarii casei.

Eu zic ca ai 2 solutii:
- stai si induri situatia in care te-ai bagat
- pleci si iti spui ca banii pe care i-ai bagat in casa sunt o pierdere dar ai invatat o lectie importanta in viata, nimic nu e mai important decat sa ai locul tau si libertatea ta.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput