Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***326***

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Chato, sa ne zici cat de latini sunt bulgarii sau cat de nelatini sunt romanii (branza, barza, etc). Cum au aceleasi cuvinte ca in romana scrise cu litere chirilice.
Ex: cearshaf, vreme, zacuski, voda, ulita, centru, obcina...si sunt multe pe care nu mi le mai aduc aminte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Mai fete!
Io stau lata de caldura aci la comp, ca de la 9 jumate pana pe la 20 (cica dupa 16 poti sa stai la soare ), daca te ating razele soarelui zici ca te-ai si carbonizat! Aerul frige si la umbra, dar la soare e deja iad! glasuri de copii la joaca se aud doar seara de la 21 la 24! Parca as fi intr-un film, ceva. Abia astept sa ajung acasa, la mama si la Mura! Ma duc sa fac mancare.

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina2008 spune:

Simply you back. Sau sa zic pe spanioleshte?

Sa inteleg ca nu esti prietena cu caldura? Atunci mai bine la Bordeaux...

Calin, un baietel nazdravan si mamica lui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina2008 spune:

Eu am reinceput "vanatoarea" de gradinite. A nshpe mia oara... Ca m-am molipsit si eu de la barbata-miu canutza-cur-sucit!
Poate ne-o da voie doctorita si noua sa mergem din toamna la gradinita...

Calin, un baietel nazdravan si mamica lui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Pai, Chatoneasco, lasa-l pe Bopp de la 1800 toamna, cauta si tu ceva mai recent si mai "deziluzionat". Ca pe vremea aia, toti se trageau din greci si romani si aveau si dovezi, nu gluma.

(pe la 1870, dictionarele noastre academice inca mai ziceau ca "ceas" de pilda ar fi de origine latina, ca pe vremea aia era moda latinistilor. Vine Cihac si-ti explica cum cea mai mare parte a vocabularului roman e slava, fara sa asocieze si cu un studiu de frecventa... deci na, cauta ceva mai nou, depolitizat, neideologizat. Eu numai pt romana pot recomanda cartile clasice de istoria limbii romane. Alea "de baza" is ale lui Densusianu - care mi se pare ca e scrisa in franceza - si a lui Al. Rosetti. Apoi ar mai fi tratatul de istoria limbii din anii '60, colectiv, scos de academie, dar am impresia ca n-au ajuns decat la romana comuna deci inainte de Neacsu din Campulung. Daca te pasioneaza cu adevarat, eu ajung in tara intr-o saptamana si iti pot xeroxa si trimite cele povestite)

a, si domeniul ar fi o felie de latina medievala - paleografie si critica de text, dar astea necesita multa munca pana sa ajungi la vreun rezultat. om vedea daca mere.

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Saluti,

Intru rapid sa va salut si sa va multumesc ca m-ati facut sa re-devin normala in ochii mei. Daca nu am fi avut si contacte "palpabile", as fi putut crede ca nu sinteti reale. Ma bucur ca va cunosc si ma bucur ca fac parte dintr-un grup "normal" din punctul meu de vedere.

Eu sint recunoscuta pentru "replici" si "subtilitati" dar cind e vorba despre educarea copiilor -sau, in fine, despre copii, in general- fug de vorba ca draku' de tamiie. Indiferent de interlocutori! Sau de gradul de "intimitate" in relatia dintre noi. Am ajuns la concluzia ca PUR SI SIMPLU nu are rost. Nu am auzit si nu am vazut decit dezaprobare si acuze. Cum incerc sa spun ceva imi sare cineva sau cineva-uri in cap cu "argumente stiintiifice" de prin carti. Carti din 1900 toamna. TOATA lumea cosidera caopiii "tirani", "jmekeri", "manipulatori", "shantajisti" gata oricind sa terorizeze bietii parinti. Care parinti, MUSAI TRE' sai puna la punct "inspre binele lor". Daca o sa ne intilnim, o sa va povestesc muuuuuuuuuuuult. Ca unele sint si amuzante.

Trist e ca sintem "prieteni de familie" cu unii din cei ce se tem sa nu patzeasca ceva de mina odralsei proprii si as vrea sa nu existe animozitati. Nu am cum sa nu pun la suflet pentru ca am parte de situatii de acest gen ZILNIC!. Daaca fac cum imi sugereaza Ilinca, m-ar considera nebuna de legat. De ex: cind am spus ca nu ma deranjeaza ca se murdareste pentru ca nu mi-e greu sa pun in functiune masina de spalat, mi-au spus ca nu este normal sa fac risipa de detergent si energie electrica. Daca le vorbesc de drepturile copilului, imi povestesc de drepturile adultului. In fine, prefer sa nu contra-argumentez pe aceasta tema; imi vad de ale mele si as vrea sa faca si ele la fel.

Cind am spus "mai bine sa plinga al tau decit al meu", am spus-o in contextul in care 2 copii pling -al meu si al lui X, de ex- si madama X nu catadicseste sa se ridice de pe scaun. Cind Ian e suparat si vrea in brate. de ex, daca ii dau atentie unui alt copil se supara si mai tare.

Mi-a atras atentia, in mod special -desi le-am apreciat pe toate! - postarea Simplyanei pentru faptul ca a spus ca i se pare mai importanta adaptarea in orice situatie. Mi-a dat o tema de gindire

Dar nu impartasesc rationamentul pina la capat. Ex. daca Ian se distreaza de minune u curu' n balta, n-o sa-l iau veci de acolo numai pentru ca "nu-i voie"; idem shezutul cu kuru pe asfalt, stropit cu apa etc. Dar ma gindesc serios la cum sa fructific mai bine ce mi-a spus.

Cred ca am facut un talmesh-balmesh de mesaj dar sint obo' tare, asa ca ma pun la nani. Diseara nu cred ca intru ca joc canasta

Va pup pe toate.

PS. Foarte frumos si foarte expresiv Andrei Imi exprim dorinta de a-l revedea cit de curind

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

Pai, Chatoneasco, lasa-l pe Bopp de la 1800 toamna, cauta si tu ceva mai recent si mai "deziluzionat". Ca pe vremea aia, toti se trageau din greci si romani si aveau si dovezi, nu gluma.

(pe la 1870, dictionarele noastre academice inca mai ziceau ca "ceas" de pilda ar fi de origine latina, ca pe vremea aia era moda latinistilor. Vine Cihac si-ti explica cum cea mai mare parte a vocabularului roman e slava, fara sa asocieze si cu un studiu de frecventa... deci na, cauta ceva mai nou, depolitizat, neideologizat. Eu numai pt romana pot recomanda cartile clasice de istoria limbii romane. Alea "de baza" is ale lui Densusianu - care mi se pare ca e scrisa in franceza - si a lui Al. Rosetti. Apoi ar mai fi tratatul de istoria limbii din anii '60, colectiv, scos de academie, dar am impresia ca n-au ajuns decat la romana comuna deci inainte de Neacsu din Campulung. Daca te pasioneaza cu adevarat, eu ajung in tara intr-o saptamana si iti pot xeroxa si trimite cele povestite)

a, si domeniul ar fi o felie de latina medievala - paleografie si critica de text, dar astea necesita multa munca pana sa ajungi la vreun rezultat. om vedea daca mere.

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3

Asa repede te intorci? Adica asa repede au trecut 3 luni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Gina, ce ma bucur ca s-au mai asezat lucrurile in viata ta!

Ina, da' tu niste poze cu Ian nu mai pui? Eu nu l-am mai vazut de tare mult...

Tufete, am nevoie de un sfat "tehnic": mergem in vacanta si as vrea sa iau un buggy - carucior usor, ce se pliaza cat mai bine - si nu stiu de care si nici n-as da o caruta de bani pe el, ca acasa parca vad ca nu-l mai folosesc. Niste recomandari, pleeeease.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Anaan

Gina, ce ma bucur ca s-au mai asezat lucrurile in viata ta!

Ina, da' tu niste poze cu Ian nu mai pui? Eu nu l-am mai vazut de tare mult...

Tufete, am nevoie de un sfat "tehnic": mergem in vacanta si as vrea sa iau un buggy - carucior usor, ce se pliaza cat mai bine - si nu stiu de care si nici n-as da o caruta de bani pe el, ca acasa parca vad ca nu-l mai folosesc. Niste recomandari, pleeeease.

Stiu ca sunt in jur de 100 -120 de ron si gasesti in hypermarketuri: Auchan, Cora, Car4 d-astea.

Sau rascoleste netul si gasesti ceva, poate pe la bazar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bianca2503

Chato, sa ne zici cat de latini sunt bulgarii sau cat de nelatini sunt romanii (branza, barza, etc). Cum au aceleasi cuvinte ca in romana scrise cu litere chirilice.
Ex: cearshaf, vreme, zacuski, voda, ulita, centru, obcina...si sunt multe pe care nu mi le mai aduc aminte

ei, nah.. .tre sa fie si ceva fond comun, da nu se poa sa fim la fel (adik aceeasi limba scrisa diferit), ca io nu ii inteleg pe bulgari (nici pe iugo) da pe dialectele neoromane da.
ce mi-e inca tare neclar e daca latina chair a stat la noi ca limba de sine statatoare aproape 2000 de ani fara sa se altereze in contact cu celelalte limbi care ne-au "cotropit" pentru ca asa ar parea... si asta e imposibil. Dar si sa pui un popor sa invete alta limba decit cea care e vorbita, e complicat si trebuiesc multe generatii, trebuie scoala pentru asta si "promotii sociale" care sa incite sa fie invatata.
Chiar, cind s-a facut scoala obligatorie la noi, in ro?

Mergi la inceput