Prietene la bine si la greu - 124

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dozz spune:

La multi ani, Diana! Si iti doresc mult, mult bine si multa sanatate!

Andre si Licu, vad ca ne zapaceste tare programul asta de 1-2-somnuri... Si eu tind sa o fortez putin cu tinutul treaz si sa doarma o singura data ca parca arata mai bine zilele cu 1 somn, dar e greut, ea e miorlaita. La 2 somnuri, e greu pt noi, cu adormitul.

Am tot fost plecata de acasa si cu ocazia asta mi-am mai vizitat prieteni cu copii. Toti cei 4 copii vizitati adorm singuri, ii pun parintii in pat, le zic 2-3 propozitii, sting lumina si pleaca. Dureaza totul cam 2 minute. Hmmm... mi-ar placea si mie. Am aflat ca toti au aplicat metoda cu plansul (numai 3 se cunosc intre ei, al 4-lea e independent). Hmmm din nou... Eu nu vreau metoda cu plansul, dar nici nu vreau sa mai stau cu orele la adormit copilul. Ieri seara a durat adormitul 1h45min!!!

Asa ca de azi am decis sa incerc sa schimb ceva la modul de adormire. Tot citind, am tras concluzia ca tot ce se intampla la adormit este mult prea pe placul Anei (stam impreuna in pat, mangaieri, alintat etc) si ca de asta se prelungeste etapa mereu, pt ca ei ii place prea mult. Cum ea creste, are tot mai multa putere si energie sa prelungeasca momentul asta.

Azi am pus-o tot in pat, nu in patut (incerc sa o iau treptat), insa nu m-am mai intins langa ea, ci m-am asezat pe coltul patului. De cate ori punea capul pe perna, ii ziceam bravo, e f bine, sa vezi ce bine si frumos o sa dormi. De cate ori se foia sau incerca sa ma convinga sa ma intind, nu ii raspundeam. (Am procedat asa pt ca am citit ca atunci cand parintii reactioneaza la un comportament nedorit al copilului, de fapt il recompenseaza prin reactia lor. Si, natural, copilul va repeta acel comportament nedorit pt a obtine din nou o reactie. De aceea, ziceau autorii, ca ar fi mult mai bine sa recompensam doar (sau mai mult) comportamentele pozitive.) A adormit in 25 minute, ceea ce e un record!!! Nu a plans deloc, ceea ce ma bucura f mult. Sper ca maine seara sa reusesc in timp si mai scurt sau, poate, direct in patut... Sa vedem. Oricum, o sa va scriu cum evolueaza lucrurile. Cert e ca adormind Ana mai repede, am apucat si eu sa va scriu mesajul asta mai lung

Monis, despre cum sa te organizezi cand vei lucra intrebai. La mine e ff bine in perioadele cand vin ai mei, eu intru in vacanta parca. Cand ei pleaca acasa, insa, e greu. Majoritatea le fac seara/noaptea, sar peste multe si le las nefacute etc. Sunt curioasa daca ne pot spune alte fete ele cum procedeaza.

Maine H ziceti? La ce ora? Dimineata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grigore_tina spune:

Buna seara,
Baietii dorm,eu tocmai am intins 2 masini de rufe si i-am pregatit sotului pachetul pentru job.
La multi ani Diana si cu scuzele de rigoare la multi ani Padi!
Ramox imi pare rau ca si voi aveti probleme.Nu stiu de ce s-au inmultit certurile in cupluri noi ne ciondanim cam o data pe an mai puternic in rest nu prea ne contrariem.Sper sa se rezolve cu bine.
Dozz e interesant ce spui tu legat de somn.Eu aplic alta metoda de cateva zile.El se da jos din pat (inainte il puneam fortat la loc) eu stau intinsa si ii spun ca ma culc.El se joaca 10-15 minute apoi vine in pat cere tzitzi si in 5 minute se culca.
Azi am vrut sa vad un film asa ca l-am luat cu mine in pat la tv.Nu il intereseaza tv-ul .A supt s-a cuibarit in bratele mele,apoi m-a pus sa stau cu capul pe burtica lui si in 10 minute dormea.

Nu mai stiu cine spunea de olitza.Noi suntem la stadiul in care facem pipi la olita de 2 ori pe zi cateodata deloc.Sta pe olita fara pampers ,cere sa il pun pe ea.Nu face decat rar dar perseveram.
Verisoara lui Geo a renuntat la pampers ziua,noaptea inca il pune.De o saptamana o tine in chilotel normal si cere singura.Ea a hotarat ca vrea sa faca la olita cand a vazut copiii de varsta ei cum fac.
Cam atat.
Sper sa revin maine.

sarcina usoara Smara ,Licurici,Ionela,Dana.n,Raluci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lylyana.ion spune:

neata!

noi o luam spre parc pe la 9

o zi minunata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dymomo77 spune:

Monis aceeasi dilema o am si eu. Cum am sa ma descurc din toamna cand incep serviciul mai ales ca se pune problema sa ma intorc din nou la ture plus cu soacra bolnava de care nu are cine sa aiba grija. Ar exista o combinatie cresa+bona dar nu stiu daca ma tine buzunarul. Deja am niste insomnii crunte iar Danut se trezeste de cel putin 5 ori pe noapte si maraie. Habar nu am ce il deranjeaza ca la el caninii si premolarii au iesit de vreo 3 luni. La mine e aiurea ca in timpul anului universitar sotul nu are liber decat o sambata/duminica la doua luni si ore de dimineata pana seara(sau mai bine zis dimineata la ciclul de 3 ani si dupa-amiaza la master). Toate treburile in casa de la facturi, papa, spalat, calcat, curatenie le fac eu. Poate daca ma clonez reusesc. M-am plans destul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluci_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui smaranditza

raluci, ia da si-ncoace niste info, PLIIIIIZZZZ, despre temperatura apei (de pe unde-o fi ea...bazin/mare/etc), pt ca sunt habarnista complet la capitolul asta.
Ceva link-uri, un copy-paste, se poate?

Mami de Timi nazdravan si 32+

linkuri nu are fata pt ca tot ce stiu stiu de la profu/bazinul unde merg, asadar le ziceam fetelor ca "atentie mare, intrebati musai de temperatura apei, sa nu fie mai mica de 29 grade (intra usor in hipotermie) si de concentratia de clor valoarea normala de 0,5 – 1.2 mg/l o sa-l mai intreb inca odata pe instructor. Este foarte important ca testele sa se faca zilnic, ph, clor...etc

aici la baby spa, cel mai renumit bazin pt bebei, au pe perete un ecran unde afiseaza toate informatiile, electronic.

la bazinul unde mergem noi apa este de 31 de grade, la 29 remus a tremurat mai tot timpul si nu a rezistat mai mult de 15 minute"

tanti mama lu' Remus Andrei(8 nov '09)

si-a facut treaba, 13+cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Neata

Eu abia acum am citit de pe telefon despre H... suntem deja plecati de o vreme in alt parc... sry. Si oricum Iulian urla demin 1 ora si nici eu nici maica-mea nu reusim sa-l oprim / consolam. Si el e in plina perioada de crize, daca trece o zi fara plans de asta mi se pare ca sunt in vacanta. Incepe de la ceva ce nu poate face (cred) si nimic nu-l opreste. Numai cand il culc reusesc sa-l fac sa taca. Nu inteleg de unde are atata putere sa urle asa, nu bea apa, nu mananca si ajunge in final desfigurat de la plans. In prima ora rezist bine, cand se prelungeste simt ca o iau pe camp, imi vine sa-l trantesc () si evident astaimi accentueaza infinit angoasa. In fine, revin de pe o tastatura normala.

Monis si piticutzul Santiago (02.11.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Va las un filmulet cu Amalia in apa marii, evident nu ne-am dus pregatiti sa faca baita in mare, noi am zis sa o ducem sa se joace in nisip pe plaja:
http://www.youtube.com/watch?v=SkNvAUS0IO8
ca tot vorbeati de apa marii, fiimea nu a vrut azi sa mai iasa din apa, si era receee, ca era ora 8 dimineata..Ce sa ii fac?ca 29 gr nu o sa aiba nici in august apa de aici.. o sa vedeti si voi cat e de fericita in apa..

ps.nu stiu sa pun link mai frumos..las asa, ca fug la masa

Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009) si 28+ cu

Firefly's shop

BLOGUL MEU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Si daca tot ma dau pe aici singura, va las si link cu pozici de la plaja, in care e si balena si rechinasa, delfinu nu prea se vede.. inca
Nah..ca va fac pofta de mare, plaja , apa

Firefly's shop

BLOGUL MEU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lylyana.ion spune:

Citat:
citat din mesajul lui laurairina13

Si daca tot ma dau pe aici singura, va las si link cu pozici de la plaja, in care e si balena si rechinasa, delfinu nu prea se vede.. inca
Nah..ca va fac pofta de mare, plaja , apa

Firefly's shop

BLOGUL MEU

si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Laura, am vazut si eu pozele, mi se pare schimbata Amalia, parca nu mai seamana cu bebelusa Rechinila, este o fetitza frumoasa

Mergi la inceput