Regionalizare

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

ce se mai aude cu regionalizarea? se face sau nu?

michelle

Poate se face, poate nu se face. Deocamdata UDMR si PDL s-au certat la Cluj si au rupt alianta locala din cauza de neintelegeri pe aceasta tema. E singura informatie ce am mai auzit-o in ultima vreme despre subiect.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

ce se mai aude cu regionalizarea? se face sau nu?

michelle

Poate se face, poate nu se face. Deocamdata UDMR si PDL s-au certat la Cluj si au rupt alianta locala din cauza de neintelegeri pe aceasta tema. E singura informatie ce am mai auzit-o in ultima vreme despre subiect.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

ok,multumesc pt raspuns.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

eu nu inteleg un lucru, de ce majoritatea din voi vedeti rau o descentralizare a tarii?
eu am trait in Spania 9 ani, unde exista guverna Central si uverne regionale, tara fiind impartita in Provincii gen Madrid, Andalucia, Catalunia, etc.
si sa stiti ca a fost super ok asa, cel putin mie asa mi s-a parut.Exista Consitutia tarii, dar existau si legile regionale care erau diferite de la o zona la alta.
Adica eu nu inteleg de ce acuma in Romania trebuie sa treaca totul prin capitala, de ce doar Bucurestiu face pasapoarte, taloane de inmatriculare, de ce ministerul trebuie sa numeasca prefecti, de ce totul este comandat de la centrala Bucuresti
Adica la mine in comuna de 7000 de oameni din Maramures, de ce trebuie nu stiu ce minister sa decida ce face primarul, sau directorul de scoala sau medicul?Si de ce trebuie sa avem atatia functionari publici platiti degeaba?
Sau de ce trebuie adunate toate impozitele la visteria tarii si cineva din Bucuresti decide cati bani ii trimite comunei mele?
Descentralizarea ii da drepturi primarului de a lua decizii in favoarea comunitatii, asta teoreticAdica de ce banii nostrii din Maramures trebuie sa plece spre Moldova ca acolo e cel mai mic venit pe cap de locuitor dintre regiunile Europei?Nu au decat sa isi puna primari gospodari si sa atraga investitori sau sa caute surse banesti pentru a construi spitale, gradinite si ce mai au nevoie.
Acum stau in Franta si aici e acelasi lucru cu regiunile si merge totul ok.

de ce e mai bine sa stam pana in 2013? si de ce tocmai de la Bruxelle vine ideea, e clar, ca doar atata timp cat ai nostri in tara se cearta pe descentralizare, Europa mai ramane cu niste banuti pe care noi romanii nu ii putem sau nu ne intereseaza sa ii accesam.
Eu cred ca interesele polititce si mai ales economice is prea mari ca sa ne dea sfaturi Bruxelle in avantajul Romaniei
chiar daca Ciolos a fost sesizat de nenumarate ori de fraudele de la ANPIA, ba chiar a declarat ca stie ca se cere comision pentru fondurile nerabursabile, nu s-a luat nici o masura clara in acest sens, oare de ce?

Mergi la inceput