Regionalizare
Raspunsuri - Pagina 2

Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui claudela Problema cu absorbtia e problema ministerelor-a autoritatilor de management si a agentiilor din subordine...nu a beneficiarilor de finantare...Management ineficient la nivel inalt...Parerea mea... |
Initiatorii proiectului sustin ca absorbtia centralizata este paguboasa; va sa zica, toata lumea vine "la centru" cu proiecte pentru bani europeni, la acele "autoritati de management", agentii de tot soiul infiintate pentru acest scop, iar rezultatele se vad. In schimb, proiectele locale ar putea fi inainte direct celor care care dau banii, pe diferite teme, agricultura, infrastructura, edilitare, industrie...dar trebuie sa existe comunitati de 1,5-2 milioane de oameni. De ce sa nu fie problema beneficiarilor de finantare? De ce am mai dori birocratie? De ce trebuie sa existe agentii, organizatii sau alte institutii care sa rezolve problemele, cand se poate si fara?
Si noi nu vrem sa facem aceste comunitati pentru ca...nu stiu de ce. Am spus, in afara de unguri pe care (culmea!) ii inteleg (dar nu-i aprob, ba chiar ii dispretuiesc ca pun un interes de etnie mai presus de interesul tarii care este si a lor), pe restul nu-i inteleg.
Si chiar asa: de ce este o chestiune strict politica? Am mai intrebat: ce castiga PDL (ca ei sunt pentru acest proiect) sau, mai bine, cu ce-i impiedica pe ULS?
Am vazut, mai nou, ca "placa" pusa de opozitie de fiecare data cand cei de la putere au vreo initiativa (nu conteaza care ar fi) este ca "se incearca abaterea atentiei de la situatia dezastruasa..etc...etc". Ok, este si asta o metoda folosita, insa chiar pentru orice?
Rufus, Tora si iadele

AkaManah spune:
Eu zic ca o sa fie destul de rau daca se va da curs acestei initiative fara un studiu de impact serios. E clar ca , in acest moment e o chestiune pur politica altfel nu imi explic graba cu care se doreste reimpartirea tarii. Cred ca PDL-ul foarte prost cotat in sondaje are un plan de a recastiga majoritatea nu neaparat prin mijloace ortodoxe (daca "ortodox" mai inseamna cinstit in zilele astea!).
Din punct de vedere a banilor europeni NU ar fi o problema de absortie daca nu am avea o coruptie si un amatorism generalizate in administratie. NU cred ca regiunile vor rezolva aceasta problema, in schimb zonele mai indepartate de centrele preconizate vor saraci si vor si mai putini bani investiti. Nu cred ca la o distanta de 3-4-500 de km se mai intereseaza cineva de soarta ta.
Per tottal NU cred ca romanii sunt pregatiti pentru asa ceva si nu cred ca s-a facut unplan concret in sensul reorganizarii tarii. E nevoie mai mult decat o discutie la o bere pentru asa ceva. Ar fi bine sa angajam niste experti straini care sa puna la punct planurile altfel vom intra in faliment in foarte scurt timp dupa ce vor avea regiuni noi in tara.
Orice adevar trece prin trei faze. Mai întâi este ridiculizat. Apoi i se opune rezistenta înversunata. Abia în faza a treia este acceptat ca fiind de la sine înteles.
"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi
Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Rufus spune:
citat din mesajul lui AkaManah Cred ca PDL-ul foarte prost cotat in sondaje are un plan de a recastiga majoritatea nu neaparat prin mijloace ortodoxe |
Si cum ar putea sa-si ridice cota PDL prin regionalizare? Eu asta nu inteleg.
Dar ai dreptate: e posibil sa fie prea in pripa, desi proiecte exista de ani de zile, indiferent ale cui sunt.
Rufus, Tora si iadele

AkaManah spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Si cum ar putea sa-si ridice cota PDL prin regionalizare? Eu asta nu inteleg. Dar ai dreptate: e posibil sa fie prea in pripa, desi proiecte exista de ani de zile, indiferent ale cui sunt. |
Daca stai sa privesti atent PDL invoca, culmea, motive de partid de opozitie: trebuie sa reducem baronismul, clientelismul politic, coruptia la nivel local etc. Si, din nou culmea, toate au fost oplosite si ingrasate de PDL. Deci motivele sunt puerile in situatia actuala. Am impresia ca se doreste o lovitura de imagine serioasa si un mic plan politic. PDL-ul ar trebui, teoretic, sa apara ca salvatorul tarii. Nu prea le iese treaba pentru ca ramanii o duc rau, opinia publica (cata exista) nu este luata in seama si oamenii percep acut acest fapt. [Va dau un exemplu trait de mine recent: la Alba Iulia se restaureaza cetatea Alba Carolina cu suma de 10 mil. de euro\2011 si tot spatiul verde este inlocuit de pavele importate din China prin Marmosim. Am protestat, am depus tot felul de diligente sa se opreasca macelul asupra copacilor si NU AM FOST LUATI IN SEAMA desi am fost cateva sute! Situatia este generalizata in Romania!]Revin la ideia de baza. Se va produce o re-strangere a maghiarilor razletiti de tot felul de comitete in jurul UDMR-ului care a perdut la ultimele alegeri cam 1\5 din votanti. Nu imi este foarte clar cum o sa faca PDL-ul la alegerile urmatoare dar cred ca nu se vor da inapoi de la frauda si am impresia ca 8 comisii centralizatoare de vot (citeste "frauda") sunt mai usor de controlat decat 41. La cum au procedat data trecuta cand au furat votul diasporei si cateva din tara cu ajutorul servicilor nu cred ca vor avea o problema acum. Necazul este ca nu prea au un candidat pentru presedinte pentru ca umbra lui Basescu nu a mai crescut nimic. Poate ca vor sa repete modelul rusesc prin care Putin detine puterea in continuare ca premier.
Orice adevar trece prin trei faze. Mai întâi este ridiculizat. Apoi i se opune rezistenta înversunata. Abia în faza a treia este acceptat ca fiind de la sine înteles.
"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi

Rufus spune:
Deci inteleg ca:
-PDL spera sa-si creasca popularitatea (lovitura de imagine) prin regionalizare (promitand ca reduce din numarul de bugetari locali si amenintand baronii locali)
-PDL spera ca va avea un control mai bun al voturilor (pentru a le frauda) daca sunt 8 regiuni si nu 41 (desi, dupa parerea mea, 8 regiuni sunt mult mai "vizibile", ori furtusagurile se fac mai la fereala...)
N-am inteles cum e cu restrangerea maghiarilor si cu furtul de voturi din diaspora (nu ca n-ar avea de-a face diaspora cu regionalizarea, dar dupa cate stiu eu diaspora a fost pe bune pro PDL si pro Basescu)
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

AkaManah spune:
Maghiarii..in ultimii ani au inceput sa "rataceasca" de la calea UDMR. Sunt tot felul de fractiuni mai mari sau mai mici care iau cate putin din voturile uniunii. Daca UDMR-ul se re-erijeaza in mama Dolores maghiarii le vor da din nou votul. Destui de multi maghiari cu care am vorbit erau satui de politicienii lor la fel cum suntem noi de ai nostri deci e un real pericol ca uniunea sa ramana pe afara la urmatoarele alegeri. Cunosc o localitate exclusiv maghiara de la mine din judet care a votat in proportie de 80%...cu un roman trimitandu-i la plimbare pe liderii maghiari care i-au mintit anterior. Acesta sigur e un semn alarmant pentru UDMR.
Legat de fraudare, recunosc ca am ajuns la o concluzie dureroasa: nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara si asta denota ca am o problema de incredere greu vindecabila.
Diaspora ar trebui sa nu mai voteze. Votul ar trebui sa fie dat de cetatenii romani din Romania pentru ca ei se lovesc de problemele de aici. Pentru diaspora...e doar o problema de corazon.

magdalena67 spune:
nu stiu cat de adevarat este ca cei din diaspora au fost pro Basescu, dar am auzit cu urechile mele cam cum s-a votat in italia, si nu de aici din tara ci chiar de la locul faptei.

Rufus spune:
citat din mesajul lui AkaManah Legat de fraudare, recunosc ca am ajuns la o concluzie dureroasa: nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara si asta denota ca am o problema de incredere greu vindecabila. |
Nu este chiar o problema sau, daca este, nu e vina ta: de cand au castigat comunistii alegerile in 1946, prin frauda (castigasera, de fapt taranistii), toate alegerile au fost furate cam in aceleassi moduri, poate doar in 1990 si 1992, dar si atunci exista suficiente discutii preelectorale despre cum au fost anihilati "adversarii".
Asa ca este de inteles: cat timp nu se schimba ceva, cum sa ai incredere in ce va fi la vot?
Despre diaspora...s-a discutat la subiect separat, nu mai insist; mi se pare amuzant ca, pana sa incline balanta in favoarea lui Basescu, nu i-a fost niciodata blamat votul. Brusc au aparut criticile (si nu ma refer la parerea ta). Pana una-alta, diaspora voteaza.
Iar maghiarii, daca vor partid etnic, sa si-l sustina. Ar fi culmea sa-mi fac eu griji ca liderii lor ii tradeaza; ce, pe noi nu ne-au tradat toate partidele pe care le-am votat?
Rufus, Tora si iadele

glimmer spune:
Cred ca de fapt AkaManah vrea sa spuna ca se fac concesii UDMR-ului pentru ca acesta sa isi recastige votantii, nu era vorba despre a ne face griji ca maghiarii sunt tradati de catre liderii lor.
Eu nu cred in ruptul capului ca "imparteala" asta se face de "grija" banilor europeni. Regiunile de dezvoltare existau deja.