Pufi de ian-feb 2010 (28)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ale1212xa spune:

mai intram si noi din an in pasti, dar sa nu ne dati disparuti, pur si simplu parca nu mai e timp de forum...am avut o saptamana nebuna, aglomerata...ieri pomana de an, plecati la tara de vineri sa facem mancarea, ieri am ajuns acasa la 17, Dragos binenteles ca era fresh..noi presh..greu...dar astazi am zis sa ne relaxam asa ca ne-am dus la bazin entuziasm total..am stat o ora jumate...din asta am reusti sa prindem 10 minute pe plaja...restul la balaceala...nu ar fi iesit Dragos din apa dar se freca la ochi...imi era sa nu adoarma acolo in bazin asa ca am fugit acasa...l-am pus in patut si in 5 minute dormea...sa vedem cat il tine

ma bag si eu la recuperat acum...cred ca am ramas cam pe la inceputul capitolului...

o duminica linistita sa aveti

-----------------------------------------
Alexandra si Dragos Andrei(08.01.2010)...de acum suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

Hello de la birou din nou... Dau a doua cafeluta pe ziua de azi: (eu mereu beau 2 cafele mari pe zi)

ruxita Plasticul e nociv la temperaturi foarte ridicate/foarte scazute sau in contact cu alimente prea fierbinti. De vina ar fi BPA-ul (bisphenol A). Eu am cumparat mereu biberoane, canitze, suzete fara BPA si am incalzit in ele si la microunde (si mancare si lapte). Restul veselei din plastic aveam grija sa n-o supraincalzesc la microunde sau s-o congelez si nici sa pun mancare prea fierbinte in ele. Dar de la o vreme nu prea le mai folosesc. Am trecut la vesela noastra, ca e ba cu buline si pare mai atractiva, ba boluri transparente sa vada cat de verde e spanacul , ba le-am cumparat niste boluri de ceramica cu torti (unul portocaliu si unul galben) pt ciorba/supa si parca mananca mai cu pofta ... Ca si simpli, le dau din plastice mancarea gen finger-food: cereale (cu miere sau cu scortishoara de la Nestle), felii de telemea/cashcaval, bastonashe de shalau prajit, omleta fashii etc. De-acuma trebuie tertipuri sa vrea sa guste... Nocive sunt si peturile cu lichide uitate in mashina... Eu am grija sa iau petul de apa cu mine cand cobor din masina; daca uit, arunc contzinutul.

simplicity Bafta la examene!
Sa inteleg ca Ariana are 16 dinti?
Multzu pt desert! Yammyyyyy

Sa va fie de bine balacelile, ca vad ca sunt in trend!

Despre noi: inca nu am reushit sa ajungem la plaja deshi e la 2 pashi (5 km de scara blocului mai exact), sper ca de luni sa intre in program zilnic... Mai ales ca deja mi-au recomandat 2 doctori plaja si expunere la soare la greu, ma rog ... la orele rezonabile, pana in 10 si dupa 17. Ba unul din ei (am ajuns pana la urma la un ortoped pt mersul stramb al Nataliei, va ziceam eu mai demult) ne zicea sa le ducem la plaja 4 ore pe zi, 2 dimineatza si 2 seara, cine naiba are atata timp... , ca nu e numai statul pe plaja, dar si bagajele, mancarea, drumurile dus-intors...

Gemanutzele sunt maraite si irascibile de 2 zile... le mai ies dinti: Nataliei caninii de jos, iar Alenei abia al 7-lea incisiv (tot jos). De ieri se catzara peste tot, nu ca nu ar fi facut-o si inainte, dar ieri au exagerat. S-au suit singure pe taburetii din bucatarie si de acolo pe masa si au escaladat si canapeaua tocmai sus pe spatar. Tati era de tura la fete si a avut cam mult de furca ...

Parca au inceput si ele sa vorbeasca, dar in afara de tata, mama, zic cuvintele doar prima silaba: ba la baie, ba la babi, brum-brum la iesitul afara (asta pt ca de obicei iesim cu masina in vreun parc, nu avem absolut nici unul cat de mic in cartier ), ca la caracatita dar si la cana si la altele... Fac bine si demult deja pa-pa cu manutza, bezele cu guritza, bravo din palme, bat in masa chemand chelnerul, ca indienii cu mana dar si cu voce si probabil multe altele cu care m-am obisnuit deja ... Aaa, Natalia ieri ne pupa si cu zgomot (tzoc tzoc ).

M-am lungit si eu asha ca nu va mai plictisesc... O duminica asha cum v-o doriti sa aveti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorex spune:

Citat:
citat din mesajul lui blue_flower

Fetele, am intrat sa ma bocesc nitel.
Ca v-am zis eu ca mama e plecata si e venita soacra la copil. Si v-am mai zis ca o sa intru sa ma descarc, dar nu prea am avut ce....dar acum am si ...
of, am plans dimineata in masina ca un plod de 5 ani, pe bune, ....am un cires in curte, anul trecut a facut fix 1 bucata cireasa, anul asta a inflorit frumos, frumos si a facut mai multe cirese. Din ele am ales pe cele care nu se dezvoltau si le-am rupt si au ramas 12 cirese frumoase, care cresteau si se coceau. Ma uitam la ele cu atata drag si de abia asteptam sa le culegem si sa le mancam toti trei.
Planuiam un mic ritual, ca pe 21 iunie facem 3 ani de la nunta si nu imi trebuie nimic, nici cadouri, nici bani, nici mese in oras, nimic, doar sa stam toti trei si sa mancam cirese coapte din copacelul nostru.
No, ca nu se poate, pt ca azi dimineata m-am dus, ca de obicei, inainte de a pleca la servici, sa imi fac tura prin curte...si nu mai erau decat 3 cirese, 2 mai coapte, 1 inca cruduta.
Le-a mancat soacra.
M-a bufnit plansul. Pe bune. Pt ca uneori tin la cate o chestie foarte mult, imi planuiesc, ma gandesc, ma bucur la ce o sa fie....si apoi imi cade cerul in cap.
Nu s-a gandit nici macar 1 secunda ca sunt doar cateva cirese si ca poate vrem si noi sa ne bucuram de ele, ca nu conteaza ciresele in sine, ca mai sunt 3kile in frigider, dar alea erau primul rod ......
Cat am mai bocit!

Dar n-am ce face....asta e situatia, inca 3 saptamani pana se intoarce mama...strang din dinti.
Coacazele sunt mancate de mult, am prins intr-o seara ultimul ciorchine, l-am impartit cu Dani. Zmeura inca nu s-a copt, ca ar fi ras-o si pe aia. Uof. De ce oare nu se gandeste? Faptul ca suntem plecati de dimineata pana seara de acasa, nu inseamna ca suntem exclusi din casa aia, eu pe bune, ma simt data la o parte. Nu am voie sa o intreb nimic, nici cat a mancat copilul, nici ce a mancat, nici daca a dormit....mi-a zis ca daca il dau in grija ei sa nu o intreb nimic, ca stie ea ce face.....si mor de dorul copilului....dar nu am ce face.
Daca sun de la servici....zice ca face bine copilul si apoi inchide.
Uneori fac eu mancare copilului, dimineata la 6, sau uneori seara, dupa 9, dupa ce se culca, si habar nu am daca ii da ce fac eu sau altceva.
Miercuri mi-a zis ca ciorba de porc pe care a adus-o de acasa e degresata.....si ca de ce fac eu alta ciorba pt copil? Si i-am zis ca nu cumva sa ii dea ciorba de porc copilului, ca e interzis pana la 3 ani. A, da? Si nu ii dai deloc? ......Io fi dat, nu i-o fi dat....ea stie, ca eu nu am voie sa intreb.
Ce crize a facut anul trecut, cand avea copilul 6-8 luni si eu de abia plecasem la servici si eram moarta de dor de copil....ca de ce trebuie sa imi dea ea mie raportul? ca de ce o tot intreb daca a mancat copilul si daca a dormit si daca a plans? ca ea nu e angajata sa imi dea mie raportul ce face cu copilul....pai mai femeie, e copilul meu si e bebe mic si mi-e dor de el de nu mai pot, dar a trebuit sa ma intorc la servici....doar vreau sa stiu ca e bine....nu, a iesit atunci nasol rau de tot, ca sa nu am tupeul sa intreb ce face copilul cat e cu ea.

Sunt eu deplasata? Spune-ti-mi, ca daca voi, din exterior, considerati ca sunt deplasata, imi revizuiesc gandurile. Ca ma macina de nu mai pot. De abia astept sa se intoarca mama. Pe 7 iulie.

Gata, m-am descarcat nitel, desi stau iar sa plang. Noroc ca sunt la servici si mi-am cumparat un pachet de tigari, desi nu am mai cumparat unul de dinainte de a ramane insarcinata.

de Daniel, n.01.02.2010
Mama fericita

cu ciresele te inteleg perfect, pe bune, si eu ma enervez rau cand mi se intampla asa ceva! dar sa spunem ca nu stia, ca poate trebuia s-o anunti de intentia ta!
Soacra-mea nu se atinge de nimic ce-i al nostru , ca m-am si certat o data rau cu ea ca daca lasam ceva la ea in frigider nu se atingea nici daca se strica acolo...off..nici asa..ma scotea din sarite..

dar ca nu "da raportul" nu inteleg!!!
asta nu as putea accepta sa nu stiu ce face copilul meu ca e ea capoasa si nu vrea sa spuna.
nu e vorba de a da raportul ci de a povesti, pt linistea mamei, ce face copilul...ar trebui sa-i explici frumos ca de fapt nu ceri rapoarte ci vrei doar sa auzi ce mai face dani si roag-o sa se puna in locul tau, cum i-ar fi sa nu stie nimic de feciorul ei...
si daca tot nu intelege atunci spune-i macar ca e ultima data cand mai apelezi la ea..
..sau poate asta si urmareste?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

fetele, mersi de lamureala cu plasticul (larisel, simply), eu daca nu i-am dat biberon nu prea m-am interesat aspectul, iar de farfuriile de plastic (de fapt stirea era despre tacamurile de unica folosinta din plastic, nu stiu care e diferenta)... oricum, lui i-am dat mai mereu din farfurii de plastic (mai mici, mai comode, mai cu desene)... o sa revizuiesc aspectul, puneam in ele mancarica suportabil de calda, adica numai buna de servit... (sau sunt periculoase doar daca le pui la microunde?)... Ela avea obieciul de a lua cate o farfurie si tranti in pamant si aveam numai vreo 3-4 in total... Kay mi-a paradit toate canile, mai am doar vreo 2 cu toarta in rest toate sunt fara...

sa bagam si un cra mic ... azi am iesit fara carucior si mi-a placut, in sensul ca da mana cand mergem pe alee, pana acum nu vroia sub nicio forma sa ne tinem de mana, acum ne tinem de mana 90 la suta din plimbare, ceea ce-mi usureaza mie mult munca de hatzuire... face "pa" cu mana (ceva nou)... ieri si-a pus pe umar geanta Elei si-i facea cu mana, ca se duce... Ela bocea si vazandu-l a inveselit-o... acum poti sa crezi ca el chiar asta intentiona sa o inveseleasca... (Ela e mai sensibila de felul ei si cand sotul o "cearta" plange, desi cearta e foarte constructiva, nu se folosesc cuvinte jignitoare, dar Ela nu rezista emotional unui atac de genul asta, de ex. si-a turnat pepsi in cana si dupa a imprastiat pepsi pe toata masa si peste laptopul sotului ca ii sarise ca sampania din sticla si a fost concert, au stat botosi cateva ore... nu stiu daca e cazul sa o duc la un psiholog, dar mi-e frica de alegerile pe care le va face in viata (de barbati vorbesc)... sa nu dea tocmai peste barbati care s-o faca sa planga (critici, autoritari), pentru ca asa e paternu/modelul ei parental-masculin... o sa merg la un psiholog, ca nu-mi plac deloc reactiile ei... se indispune cand sotul intra obosit si indispus in casa seara (foarte empatica), el are dreptul sa fie obosit, iritat dupa o zi de kkt, dar pe ea nu ar trebui s-o afecteze atat de mult starea lui, ar trebui sa-si vada de lecturile ei, prietenele ei, s.a.d. nu???

m-am intins si eu de o placinta.

o dupa-amiaza cat mai relaxanta.
Ma bag in pat langa piticiu.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)

Mergi la inceput

rux Nu renutza la plastice daca nu le supraincalzesti... Sunt mai rezistente si mai atractive pt cei mici tocmai datorita desenelor; eu rar am vazut vesela de sticla cu desene animate sau altele. In plus cani sau pahare de sticla nu le-as da sub nici o forma, oricum stau mai mult pe jos si mi-ar face tzandari gresia in 5 minute... Totusi canitzele pt ceai, apa, lapte intermediare (cu cioc, cu 3 gauri samd) ia-le din plastic BPA-free, asha macar o sa fii mai linistita.

Sustzin ideea cu psihologul, chiar ajuta (stiu de la altii). Si eu m-ash duce chiar si numai ca sa imi domolesc nervii si lipsa de rabdare, dar nu ma tzine bugetul, poate la anu'...

Mergi la inceput

La noi minunea cu mersul de manutza fara sa se smulga a tzinut fix 1 zi ... Poate voi aveti mai mult noroc! Ale mele au inceput deja cu crize si urlete prin parcuri si nu prea reushesc sa aplic ce citesc, adik sa raman calma cand ele se arunca pe burta pe aleea de beton plina de chishtoace ...

In carucior foarte rar le mai scot, nici nu prea stau ele si e si destul de incomod (e mare si greu). Caruciorul sport nu l-am inclus in buget, dar le-am luat tricilete ca trageau de toate pe care le vedeau la alti copii. Nataliei ii mai place, dar Alena nu sta nici in aia decat 5 minute maxim cuminte, apoi se ridica in picioare, escaladeaza, se apleaca, taraie picioarele pe jos si nu pe suport, pune frana direct pe roata ... mai o (le) pacalesc cu pufuletzi, biscuitzei, apa ca sa stea cuminti macar o tura de cartier. In plus cele 2 tricilete nu ne incap in mashina (care este super mare dupa mine - Peugeot 407) pt ca nu se pliaza, asha ca in parcuri mergem cu ele in bratze si de manutza, dar e destul de greu. O data am luat si 2 mingi cu noi si a fost tare aiuirea de carat si mingile si fetele si geanta cu utilitare... Nu trebuie decat rabdare! Cine are sa dea si la altii, primesc de oriunde!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatrice1982 spune:

larisel pt sondaj:

-zicem...pe ungureste bineinteles....:D
gyi, gyika[viz][apa]; gygyi[lo][cal], pipika[csirke][puisori]; kakiii[kutya][caine]; biii[bili][olita]; mama[mama][bunica]; brum[tot felul de masini, automobil, tractor..tot ce merge pe roti...]; bei[bea]...aka eu...papa[mancare], baba[copii, si clovnul cu care doarme]; kaka[caca]si la pisu la fel...gaga[galamb][porumbei]; menye[menjel][du-te]; gol[labda][minge]; sigur or mai fi, dar nu mai stiu

si da..........executa cam tot ce ii zic cer, intelege tot...bineinteles cand vrea..........
cam ceea ce povestise Evyme de Sebi....

si, da pe langa astea urla, adik striga, at cand nu ii convine ceva........

olita....can vrea, cand nu
i-am cumparat chilotei si ziua ii tin in ei....il mai dezbrac din 2 in doua ora sa se pishuleasca, pe unde apuca, pe afara, ca nu vrea oala.....si cand cum are chef........dar e constient ca e bine fara ei, asa ca asteptam progrese pe viitor.....

cresa de stat, da asta va fi.....cand va aparea asta mica cu codite...depinde
am zis daca ma descurc cu amandoi nu il duc, daca va fi asta mica super cuminte...dar daca m-or albi la cap il duc......macar stiu ca pana la 5 scap de unul...........

nu stiu ce a fi..sincer...........

am inceput mesajul ieri, si uite ca azi il termina si merg la somn........

ieri am fost la sapa in gradina.....am cam obosti, am stresat copilu in burta........ma dureau selele de nu numa numa.........si tot s-a fc 12 pana ne-am culcat, asa se face in fiecare seara, si nu stau pe net, dar daca as mai si sta....ioiiiiiiiiiiii

azi mai putin stres....
am fost la inmormantare, a murit un vecin, l-a luat cancerul in mai putin de 2 luni...........saracu de el............mi-era drag de el.....niciodata nu era suparat, mereu avea o vorba buna pt fiecare.......

am papat, si ma bag la somn...astia dorm dincolo......nush pana cand......

de ieri nu am mai citit,....

Bea, mamica fericita de Ivan(14.01.2010) si 16+ cu fetita cu codite...

Doamne ajuta!

Mergi la inceput

am uitat sa specific....in prima paranteza scrie cum se zice cuv corect in Hu, apoi tradus in romaneste...

siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii avem si noi 16 dinti de o bucata de vreme, nu stiu cand or sa iasa ultima tura de masele.........??????????????????

si eu dau din ceramica............rar mai fol plasticul......

aaaa.................noi iesim numai cu caruciorul, pt ca se plicit repede de mers pe jos, si nu mai pot sa il car ca am si burta si e si greu......

si sta acolo ca un sfant.......

e bine!!!!!!!!!!

apoi ce sa va mai zic?

el da mana, da pup[cand vrea], da noroc[daca nu ii e rusine], daca i rusine pleaca capul in pamant si se uita numa cu coada okiului....e shod tare......

de papat papa..........destul de bine.....

de dormit okkkkkkkkkkkkk
papa numa pe la 5-6-7 dimineata cu dormit pana la 8 minim, de la 10 seara...maxim 9.30...........

incepe sa ma asculte......

atata urla si atata are un nerv in el de doamne fereste.....

are o masinuta de se impinge de la spate........si daca nu merge acolo unde vrea el si cum vrea, da cu el de pamant, sau incepe si urla in spatele ei, il loc sa o ridice sa treaca de treapta sau ce o fi acolo.........

daca il trimit sa il caute pe bunicu/bunica/tata merge....

daca vrea undeva, mai ia de mana si ma trager pana acolo si incepe sa gesticuleze.........

daca vrea cu carutul, se duce in garajlanga el si urla si striga....

ce mai e?

mai sunt multe dar deja mi se par lucurui firesti.si as astepta sa vorebeasca odata sa ma inteleg mai bine cu el......

vorbeste pe limba lui de ma pis pe mine de ras...........vai ce dulce e.......

cam atata ma duc neuronii la ora asta...imi cad okii in gura........
of of

va pup
duminica placuta!!!!!!!!!!!!!!!!

Doamne ajuta!

Mergi la inceput

unde sunteti?
v-ati ascuns de ploaie?

Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

la noi e soare si bine, probabil prin parc... nici Kay nu vroia sa mearga acasa, dar i-am promis ca daca mergem acasa, ne uitam la desene, a mers indata...

am observat ca am tendinta de a ma asorta cu fiu-meu, daca ii dau un tricou portocaliu, simt nevoia sa pun si eu pe mine ceva portocaliu, daca ii dau o camasa in carouri, imi iau si eu camasa in carouri... cu Ela nu simteam nevoia sa fac asta si de obicei fac asta mamicile cu fetite... hm, oare care e explicatia psiho...?

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)

Mergi la inceput