Fisa postului
Am si eu o nelamuriere referitor la fisa postului: eu stiu ca firma la care esti angajat ar trebui sa intocmeasca acest document si sa ti-l dea la semnat. Problema mea este ca mie mi s-a spus sa imi fac singura fisa postului si sa o trimit spre aprobare ceea ce nu mi se pare normal dar ...
Stie cineva cum este de fapt?
Raspunsuri
capra cu trei iezi spune:
cam asa cum ai spus tu...
capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!
IUBESTE SI FA CE VREI!
AkaManah spune:
Profita! Gandeste-te la Mos Craciun si scrie fisa respectiva. Daca o semneaza ...heaven on Earth
Orice adevar trece prin trei faze. Mai întâi este ridiculizat. Apoi i se opune rezistenta înversunata. Abia în faza a treia este acceptat ca fiind de la sine înteles.
"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi
Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.
Lorikay spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AkaManah Profita! Gandeste-te la Mos Craciun si scrie fisa respectiva. Daca o semneaza ...heaven on Earth Orice adevar trece prin trei faze. Mai întâi este ridiculizat. Apoi i se opune rezistenta înversunata. Abia în faza a treia este acceptat ca fiind de la sine înteles. "Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii. |
Buna idee
andira spune:
citat din mesajul lui AkaManah Profita! Gandeste-te la Mos Craciun si scrie fisa respectiva. Daca o semneaza ...heaven on Earth |
Ceva de genul asta vroiam sa-ti spun si eu... Cat mai putin responsabilitati... si treaba lor cum se descurca.
lulu77 spune:
FP se intocmeste de catre seful ierarhic, cu toate responsabilitatile si atributiile clar stabilite, si se vizeaza si de catre dep. HR si/sau dir general, iar la angajare se inainteaza noului angajat, se semneaza de catre angajat, un duplicat ramane la dosarul de personal, unul la salariat.
cam asa sta treaba legal.
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
ce mai fac eu
Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut
Lorikay spune:
Multumesc, asta vroiam sa aflu: cum este legal....oricat de ispititare ar fi propunerea lui AkaManah
lulu77 spune:
Lori, FP este considerata o anexa la CIM(contract individual de munca) fara de care un CIM nu poate fi semnat/incheiat/aprobat.
Ea trebuie sa fie realizata/vizata inainte ca tu, angajat sa incepi munca, sa o poti citi si semna(sau nu ) in momentul in care ti se face oferta de angajare sau completezi o cerere de angajare, deci in ultima etapa a interviului.
dar....intr-o companie unde HR-ul functioneaza legal/normal.
ce mai fac eu
Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut
Fania spune:
Mda si eu stiam ca de asta se ocupa HR in genere, dar probabil la firmulite mai mici care nu au asa ceva se poarta si stilul: scrie tu ce faci ca noi semnam.
In conditiile astea vorba lui AkaManah profita
lulu77 spune:
citat din mesajul lui Fania Mda si eu stiam ca de asta se ocupa HR in genere, dar probabil la firmulite mai mici care nu au asa ceva se poarta si stilul: scrie tu ce faci ca noi semnam. In conditiile astea vorba lui AkaManah profita "Un animal care poate suferi pentru ceea ce nu este, acesta este omul." "Femeile sunt niste nulitati simpatice,cu cat te gandesti mai mult la ele,cu atat le intelegi mai putin" - Emil Cioran [poze] |
ok, dar nu este normal si nici legal, si la un eventual proces/accident pana la urma cine raspunde??????
cel care a semnat, ok...dar daca tu, cel care iti faci FP nu esti in domeniu HR, si nu stiI ca trebuie trecute in FP si partile legate de Protectia Muncii, Regulament Intern, bla,bla, cum o dregi?
Eu una nu as accepta o FP de pot care sa nu fie.
am vazut mult prea multe procese intre angajatori si angajat- unde au avut castig de cauza angajatorul datorita unor scapari din FP.
ce mai fac eu
Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut
Lorikay spune:
citat din mesajul lui Fania Mda si eu stiam ca de asta se ocupa HR in genere, dar probabil la firmulite mai mici care nu au asa ceva se poarta si stilul: scrie tu ce faci ca noi semnam. In conditiile astea vorba lui AkaManah profita "Un animal care poate suferi pentru ceea ce nu este, acesta este omul." "Femeile sunt niste nulitati simpatice,cu cat te gandesti mai mult la ele,cu atat le intelegi mai putin" - Emil Cioran [poze] Nu e o firma mica, dimpotriva. Dar se poarta si aici, ca in multe locuri, comoditatea si pasarea sarcinilor. Orisum, le-am transmis ca astept fisa postului intocmita de ei pentru a o analiza si semna. Pana acum nici un semn. |