Avem 2 ani-petrecem in stup!! Mai-Iunie 2009 (111)
Raspunsuri - Pagina 17
andata spune:
Pup stupul.
Bate vant de vacanta pe aici. Asa as pleca si eu pe undeva...
Clody, pt finantare nu iti trebuie neaparat pile ci bani. Pe de o parte trebuie sa faci dovada ca poti suporta o parte din fondurile necesare (nici un proiect nu e subventionat 100%), pe de alta parte trebuie sa fii pregatita sa cheltui mai mult decat investesti tu, deoarece banii de la uniune iti vin esalonat, dupa ce incepi sa cheltui si sa vii cu documente justificative.
In al treilea rand, desi e poate cel mai important, e foarte important modul in care e scris proiectul
Gasesti mai multe informatii pe fonduri-structurale.ro
Uite un citat de aici, dupa care te poti ghida, cu privire la ce activitati sunt finantate in mediul rural:
Fisa proiect PNDR 5
Beneficiari
Microintreprindere
Alti beneficiari
* Persoana fizica
Criterii de eligibilitate a beneficiarilor
* Micro-intreprinderile, atat cele existente cat si cele nou infiintate trebuie sa fie inregistrate si sa-si desfasoare activitatea propusa prin proiect in spatiul rural;
* Beneficiarul trebuie sa demonstreze viabilitatea investitiei;
* Microintreprinderea trebuie sa nu fie in dificultate
* Beneficiarul sau responsabilul de proiect sa faca dovada detinerii de aptitudini manageriale/marketing sau in acord cu activitatea propusa prin proiect sau sa le dobandeasca pana la efectuarea ultimei plati;
* Beneficiarul trebuie sa prezinte toate avizele si acordurile necesare investitiei respective;
* Beneficiarul trebuie sa dovedeasca dreptul de proprietate asupra terenului pe care urmeaza sa realizeze investitia sau dreptul de folosinta pe o perioada de cel putin 10 ani;
* Beneficiarul trebuie sa declare pe proprie raspundere ca va asigura cofinantarea proiectului;
* Beneficiarul trebuie sa declare pe proprie raspundere faptul ca suma totala a ajutorului public nerambursabil accesat de catre acesta nu depaseste 200.000 Euro (100.000 Euro pentru activitatile din sectorul transportului rutier) pe o perioada de pana la 3 ani fiscali;
Durata si valoarea proiectului
Durata maxima de implementare:
Perioada de implementare a activitatilor proiectului (perioada cuprinsa intre data semnarii contractului de finantare si data finalizarii ultimei activitati prevazute in cadrul proiectului) nu depaseste 3 ani pentru proiectele care prevad investitii cu constructii si/ sau montaj sau 2 ani pentru proiectele de investitii care includ achizitii simple de utilaje, instalatii, echipamente si dotari
Cofinantare:
Contributia proprie a solicitantului reprezinta minim 30% din valoarea eligibila a proiectului.
Limitele financiare prevazute pentru ca proiectul sa fie eligibil:
Valoarea totala a proiectului (suma cheltuielilor eligibile si neeligibile) trebuie sa fie curpinsa intre:
* 5.000 Euro si 100.000 Euro pentru micro-intreprinderile care isi desfasoara activitatea in sectorul transportului rutier;
* 5.000 Euro si 200.000 Euro/proiect pentru alte micro-intreprinderi.
Activitati eligibile
* Investitii in activitati non-agricole productive cum ar fi:
* Industria usoara (articole de pielarie, incaltaminte, lana, blana, tricotaje, produse de uz gospodaresc, produse odorizante etc.);
* In activitati de procesare industriala a produselor lemnoase – incepand de la stadiul de cherestea (ex. mobila);
* Mecanica fina, asamblare masini, unelte si obiecte casnice, producerea de ambalaje etc.
* Investitii pentru dezvoltarea activitatilor mestesugaresti, de artizanat si a altor activitati traditionale non-agricole cu specific local (prelucrarea fierului, lanii, olaritul, brodatul, confectionare instrumente muzicale traditionale etc.), precum si marketingul acestora (mici magazine de desfacere a propriilor produse obtinute din aceste activitati).
* Servicii pentru populatia rurala cum ar fi:
* Servicii de croitorie, frizerie, cizmarie;
* Servicii de conectare si difuzare internet;
* Servicii de mecanizare, transport (altele decat achizitia mijloacelor de transport) protectie fitosanitara, insamantare artificiala a animalelor;
* Servicii reparatii masini, unelte si obiecte casnice. De asemenea, va fi sprijinita achizitionarea de echipamente de producere a energiei din alte surse regenerabile altele decat biocombustibilii, numai ca parte componenta a proiectelor de investitii sprijinite prin aceasta masura.
Cheltuieli eligibile
Pentru cheltuieli eligibile vezi sectiunea Activitati eligibile.
Nu sunt eligibile urmatoarele tipuri de cheltuieli:
* Impozite si taxe fiscale;
* Costuri operationale, inclusiv costuri de intretinere si chirie;
* Comisioane bancare, costurile garantiilor si cheltuieli similare;
* Cheltuieli pentru cumpararea de echipament second – hand;
* Achizitionarea de teren/cladiri;
* Achizitia de vehicule pentru transportul rutier de marfuri pentru a presta servicii de transport in numele tertilor si de mijloace de transport pentru persoane, ca si activitate principala, prevazuta prin proiectul pentru care se solicita sprijin ;
* Achizitia de mijloace de transport pentru uz personal;
* TVA, cu exceptia TVA-ului nedeductibil, in cazul in care este in mod real si definitiv suportat de catre beneficiari, altii decat persoanele neimpozabile, conform art.71 (3), lit. a) din Regulamentul (CE) nr.1698/2005;
* Costuri de schimb valutar, taxe si pierderi ocazionate de schimburile valutare asociate contului euro APDRP;
* Contributia in natura;
* Costurile aferente unui contract de leasing: taxa de management, dobanzi, prima de asigurare etc.
* Costuri realizate inainte de aprobarea proiectului, cu exceptia studiilor tehnice, a \planurilor de afaceri si a studiilor de fezabilitate;
* Costuri privind inchirierea de masini, utilaje, instalatii si echipamente;
Mami de un fecior, o fecioara si o scumpa racusoara
Tutu land
blog de mama
Si ingerii au nevoie de ajutor
Blogul lui Mihaita
clodyac spune:
buna dimi fetele
va dau cafe si va spun ca de abia am ajuns la birou iar am venit cu ia-ma nene
si sunt treaza de la 5 razvan a simtit cand am plecat si a urlattttt cat a putut de tare 

andata ms de info dar eu sunt interesata de masura 112 "Instalarea tinerilor fermieri" la care nu iti trebuie cofinantare pentru ca noi suntem fara nici un banut pe care sa il putem investi suntem doar pt a plati facturi si a cumpara mancare 
am fost deja la centrul de consultanta agricola din Galati dar pt anul asta nu mai pot face nimic sa vad pt la anul desi sperantele mele sunt...

sa aveti o saptamana usoara va pup

mamica
fericita si implinita de baietel frumos
Razvan Andrei
www.flickr.com/photos/34943662@N02/5682500831/in/photostream/" target="_blank">poze clodya
pui mic
LauraOana spune:
clody
ai scris pe FB ca dudu face tot mai urit cu fiecare plecare de a ta
nu ai nici o posibilitate sa il aduci inapoi la oras? asta e...ati incercat si nu a mers...tu suferi..el sufera..dece sa va chinuiti? zic si eu...
alynta27 spune:
Salutare!
CLody eu zic sa nu-ti pierzi speranta! Va fi ceva si pentru voi.
Otilia am vrea la mare. Ne-am interesat si la Sovata. Am vb cu socrela poate ne faciliteaza un bilet la sindicat. Sa vedem ce iese, ca bani multi nu avem. De dimineata rascolesc ofertele de cazare pe net!
Unde mergeti la munte? Ce cazare veti avea?
Alina-Mirela mami de
Maria(14.09.2010),
Matei (15.05.2009)
si David (27.06.2007)
POZE
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra
clodyac spune:
alina ms de incurajare
si bafta la gasit cazare buna si ieftina 
laurao nici o sansa mamele amandoua sunt mutate la tara si nu pot veni sa locuiasca definitiv aici iar eu bani pt camin nu am noi dupa 1 sapt de la salariu ramanem fara bani iar la camin tb sa dai bani lunar plus ca nu cred ca au asa mare grija de ei ...
nu am ce sa fac ma consolez ca macar este cu bunicile care stiu ca il iubesc si ii dau ce e mai bun nu am sanse sa il aduc desi imi e foarte greu foarte greu sa plec lunea

mamica
Razvan Andrei
www.flickr.com/photos/34943662@N02/5682500831/in/photostream/" target="_blank">poze clodya
pui mic
narcisica28 spune:
Salutare
Clody, am ramas datoare cu un raspuns : suplimentul alimentar pe baza de acizi grasi il dau la recomandarea pediatrei care il urmareste in ultimul timp pe Mihnea; daca Razvan spune cuvinte eu zic ca e bine, noi nici macar la nivelul acesta nu am ajuns, propozitii sunt deja .... Sper sa se acomodeze Dudu la tara cu bunicele.
Otilia, ti-am raspuns si data trecuta cand ai mai intrat la intrebarea despre RMN, e bine, neurologic este ok, ramane sa cautam in alte directii cauza intarzierii de dezvoltare; am amanat investigatiile pentru toamna.
Sper sa mai revin, am ceva pe suflet si trebuie sa va cer sfatul.
clodyac spune:
ok narcisa te pup si te asteptam sa te racoresti
nu stiu mai astept si eu pana in iarna si daca nu vad progrese incep sa ma duc la doctori
sa dea Dumnezeu sa nu mai planga ca azi dimi ca ma apuca cu rau cand il aud asa
problema este noaptea atunci e jaleee ma striga si prin somn e un copil tare atasat de mine pt ca nu am fost decat noi doi pana la 2 ani nu am avut pe nimeni aproape asa ca .... sper sa ii treaca repede 
mamica
Razvan Andrei
pui mic
LauraOana spune:
neata 
??
nardisica cind esti tu pregatita te asteptam aici sa iti descarci sufletul 

clody dar tu mergi acum in fiecare seara la dudu? si faci naveta la munca? sau doar la weekend? 
alynta ati rezolvat ceva cu mersul la mare? sunt sigura ca copilasi ar fi mai mult decit incintati! ![]()
clodyac spune:
buna dimi laura
merg de vineri dupa masa (a se citi ma invoiesc si plec de pe la 13 cu ia-ma nene) si ma intorc luni dimi (trezire de la 5 ca sa pot pleca la 6 fac 2 ore pe drum si ajung la munca la timp) cam asta e programul 
sa aveti o zi frumoasa 

ps laura ai liniste azi?
mamica
Razvan Andrei
pui mic
alic spune:
va pup pe toate, imi e dor de voi, va citesc cu drag atat cat reusesc, o sa va scriu mai multe cand pot!