diurna de 333.146 euro pe an !!!

diurna de 333.146 euro pe an !!! | Autor: AnaErsz

Link direct la acest mesaj

nu vreau sa fiu carcotasa insa am si eu un moment de soc pe care trebuie sa il postez cu voi, aici.

Din cate stiu eu, politicienii romani de la Bruxelles au salarii frumoase (si dl Severin de exemplu) ... dar din stiri vad ca au si o diurna consistenta.
Si, spre socul meu, vad ca domna Adina Valean, sotia dlui Antonescu - a declarat ca a primit in anul 2010 o diurna de 333.146 euro!
Eu ma intreb acum - pentru ce atata banet? E posibil asa ceva?

Cititi si voi si spuneti-mi daca vad bine sau am vedenii; http://www.evz.ro/detalii/stiri/crin-antonescu-si-a-depus-declaratia-de-avere-vezi-ce-situatie-financiara-are-liderul-pnl-93369.html

Deci cam ce diurna ar primi pe zi?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui iileana
e cu 300.000 de euro mai putin.

Aia 300.000 sunt diurna platita de Gabriel Resources.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Se asteapta si o pozitie a sotului doamnei, nu de alta, dar vorbeste ca papagalu' de hoti.
In discutie este vorba si de 90000 euro din consultanta pe care doamna a acordat-o unei firme offshore, cu sediul in ceva insule. Intr-un an.
Si cica exista si ceva banuti din brusca schimbare a pozitiei doamnei in cazul Rosia Montana.
Se pare ca o sa se socheze destui...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Si Severin taia factura. Absolut legal.
Probabil ca doamna nu-i suparata pe Patriciu, ca sotul ei...daca-i ofera consultanta de 90000 intr-un an. Si desteapta foc!
Din ciclul "imi plac hainele in dungi".

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

Din cate stiu eu doamna e profesor de matematica? Daca mai sunt profesori pe aici...aruncati-va la o consultanta, ceva. Macar 10.000 sa luati si tot e ceva.
La modul serios, ce consultanta de bussines poate oferi un profesor de matematica? Nu desconsider, Doamne fereste, profesorii dar parca nu bate bine profesor - consultanta off shore...

Orice adev#259;r trece prin trei faze. Mai întâi este ridiculizat. Apoi i se opune rezisten#355;#259; înver#351;unat#259;. Abia în faza a treia este acceptat ca fiind de la sine în#355;eles.

"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui AkaManah

Din cate stiu eu doamna e profesor de matematica? Daca mai sunt profesori pe aici...aruncati-va la o consultanta, ceva. Macar 10.000 sa luati si tot e ceva.
La modul serios, ce consultanta de bussines poate oferi un profesor de matematica? Nu desconsider, Doamne fereste, profesorii dar parca nu bate bine profesor - consultanta off shore...

Orice adev#259;r trece prin trei faze. Mai întâi este ridiculizat. Apoi i se opune rezisten#355;#259; înver#351;unat#259;. Abia în faza a treia este acceptat ca fiind de la sine în#355;eles.

"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Ce consultanta poate oferi un prof de mate:))? Cata desconsiderare, ca sa nu zic incultura. Pai poate face milioane! Uite domnul acesta, un matematician de renume care are si o teorema cu numele lui, tocmai s-a retras la pensie cu vreo 10.6 miliarde facute de el din folosirea modelelor matematice pe pietele financiare.

http://en.wikipedia.org/wiki/James_Harris_Simons

De asemenea o cautare cu termenii "quantitative analysis" "portfolio selection", "risk hedging" si niste nume ca Markowitz. Merton,Black, Scholes, Harrison,Pliska, o cautare dupa premiul Nobel pentru economie din 97.

Pe mine politica romaneasca nu ma intereseaza deloc. Dar un matematician in industria financiara poate face enorm de multi bani. Majoritatea nu o vor sau nu o vor pentru multa vreme.

Asta-i o categorie. Exista si a doua pe care o poti cauta in special cu "operations research" "supply chain" si care ofera consultanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC
Markowitz. Merton,Black, Scholes, Harrison,Pliska, o cautare dupa premiul Nobel pentru economie din 97.

Sa zicem ca Ponta e un mic (infinit mic, ca tot suntem la lectia de mate) Titulescu. Da' de la Valeanca la numele pomenite de tine este o distanta de ani lumina.
Cat despre Nobel, ce, un premiu de la Fundatia Dinu Patriciu, eventual www.ziare247.ro/stiri-politice/50-gandul-politica/25210-misterul-bijuteriilor-cu-diamante-din-declara%C5%A3ia-de-avere-a-lui-crin-antonescu-plus-cine-a-recomandat-o-pe-adina-v%C4%83lean-pentru-un-job-de-90-000-de-euro-pe-an.html" target="_blank">un colier de diamante, nu-i la fel de bun?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Este o oroare sa porti diamante montate in aur (de la bunica citire).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui AkaManah

La modul serios?

Chiar asa?

De McKinsey ai auzit?

A 1993 Fortune profile says, "The Firm places itself above discussing money as a motivation, yet senior partners often earn as much, or more, than the CEOs they advise".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC
Markowitz. Merton,Black, Scholes, Harrison,Pliska, o cautare dupa premiul Nobel pentru economie din 97.

Da' de la Valeanca la numele pomenite de tine este o distanta de ani lumina.

si de la miliarde la cateva zeci de mii e distanta mare. 90K e salariul fara bonus al unui tanar angajat pe post analist in "finante cantitative", unul care are un doctorat in mate si "proaspat pe piata muncii" sau un master si-i mai vechiut.

Chiar nu ma intereseaza politica. Pentru mine este irelevant contextul. Ca e ceva corect sau incorect nu stiu si nici nu ma intereseaza. Este o suma foarte plauzibila in contextul general. Lumea businessul este plina de estici din generatia a treia care au o reputatie foarte buna. Iar afirmatii de genul ce fac matematicienii in business este doar o mostra de dispret semidoct.

Discutie placuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Ghici ghcitoarea mea ... (caz real):

D-l X este profesor de matematica la una din primele 10 universitati din lume (institutie privata), intr-un oras celebru (nu, nu-i roman ). A castigat un premiu foarte prestigios si a fost invitat sa accepte pozitii oriunde i-ar conveni. Nu face consulting, ci doar academia.

D-na X are si ea studii avansate in matematica, dar nu a ales academia, ci consulting financiar, la o banca bine cunoscuta.

Care dintre ei castiga cel mai bine?

De cate ori mai bine (salariu anual)?

Mergi la inceput