Reactia rudelor
Raspunsuri - Pagina 6
simo_73 spune:
eu incep sa am emotii , pentru ca o sa inceapa vizitele,
si parca numai am rabdare, vreau sa se intample minunea cat mai repede, sunt constienta ca abia sunt la inceput de drum, dar totodata am o presimtire ca drumul acesta nu o sa fie asa de lung
"In viata nu e suficient ca ai ales drumul cel bun. Daca nu mergi repede inainte, te calca in picioare cei care vin din urma."
(Will Rogers)
simona
LittleAngel spune:
De mentalitatea asta ingusta si invechita vreau eu sa scap,si sper cand voi avea copiul,si voi termina cu tot,voi pleca din tara definitiv.
Va dau un ex,in USA 70% din familii au un copil adoptat,care nu seamana cu ei deloc,si totul este cat se poate de normal.Ma rog,ei au si alta mentalitate cu privire la adoptie,multi adopta pe langa copii lor naturali.
M-am saturat de mutrele rudelor,familiei,”prietenilor”,multa fatarnicie.
Dupa ce, dupa 2 ani de atestat am decis sa nu mai continui,multi care chipurile ma sustineau,au rasuflat usurati „lasa ca e mai bine asa,cine stie ce luai...ca nu poti sa stii”.
Deci,am inteles ce gandeau ei cu adevarat,si ca sustinearea lor era doar o fatada.
De data asta nu spun la nimeni,doar ai mei stiu(mama si fratele),si imi este de ajuns ca nici ei nu sant de acord deloc,nu suporta ideea din aceleasi motive.
Din pacate nu am cum sa ma feresc de ei.
Intr-o zi am sa las toate astea in urma mea,si copilul meu va avea parte de o viata normala.
amy2007 spune:
De egoismul si de rautatea celor din jur sunt si eu satula. Multi vorbesc de pe alte pozitii fata de noi, poate au copiii lor si le e usor sa vorbeasca. In momentul in care dragostea e neconditionata uiti ca nu seamana cu tine, ca nu are acelasi sange si ca poate sa copieze caracterul parintilor naturali. Cei care au copii judeca altfel, nu stiu cum e sa nu iti zambeasca nimeni si sa te stranga in brate cu ochii plini de bucurie, nu stiu cum e sa nu-ti gasesti un rost in viata.
Poate unii sunt suficienti de egoisti incat sa se iubeasca doar pe ei, sa nu le pese ca undeva un copil tanjeste dupa dragostea cuiva.
Replica rudelor mele a fost simpla: nu avem nimic impotriva, dar discutia ne indispune. Si...? M-a deranjat atitudinea, ma deranjeaza si acum, discutia este evitata si probabil cand ne vom duce cu copilul acasa, ne va intoarce spatele. Si...? Gradinita e aproape, nu ma duc sa cer nimic nimanui, asa cum nu am cerut de la 18 ani cand am inceput sa ma descurc singura, fara ajutorul nimanui, muncind si mergand la facultate in acelasi timp.
Ca nu o sa le convina nici copiilor sotului din prima casatorie, vom vedea. Poate viata o sa ne rezerve o surpriza si vor trece usor peste faptul ca celalalt este ,,adoptat". Poate ne va ajuta si faptul ca nu stau cu noi, ci cu fosta sotie. Vom vedea.
Cert este ca noi, fetele, ne facem multe griji fara rost, barbatii iau totul mai simplu, nu se streseaza pentru vecini, prieteni si surprinzator, nici pentru rudele lor. Rudele mele (o bunica si o sora) au fost de acord si daca nu ar fi fost... problema lor.
Altora care si-au manifestat chiar indignarea la ideea noastra le-am spus simplu: dvs sunteti in orasul dvs cu copii si tot ce va doriti, noi seara, inchidem usa si ne ducem la somn singuri, fara ca dvs sa va intrebati daca suntem fericiti pe deplin sau nu. Cred ca avem si noi dreptul sa fim fericiti.
Si pana la urma mai e o problema: in momentul cand cineva ia o asemenea hotarare sigur nu ii cere altcuiva parerea, ci ii comunica pur si simplu ca asa a hotarat si nu cred ca s-ar razgandi, indifenet daca toata lumea ar zice nu.
Iar parerea psihologului de la DPC mi se pare perfect indreptatita: prietenii, chiar si rudele, se vor ,,cerne", vor ramane apropiati numai cei care merita si care sunt alaturi de voi neconditionat, cu ceilalti relatiile se vor raci si vor disparea in timp.
So... life goes on !
bobitamica spune:
Fetelor,va admir din tot sufletul! Voi sunteti adevarate mame. Spunea cineva ca "vai,nimic nu se compara cu pusul copilului la san"...povesti. Eu am o fetita,naturala care nu a a fost alaptata. Pur si simplu asa a fost sa fie.
Asta nu inseamna ca sunteti mai putin mame,ca nu ati avut copilul la san. Mamele adevarate sunt cele care ofera iubire neconditionata asa cum o faceti voi. De asa sentimente au nevoie copiii nostri.
Va respect fete dragi si scumpe mame! Urmati-va visul. Mama e mama indiferenta daca e naturala sau nu.
simo_73 spune:
amy2007- nu trebuie sa ne intereseze ce zice lumea din jur, sau rudele, pentru ca eu si sotul meu (cazul meu) vreau acest copil, eu si cu el ne dorim ca atunci cand ajungem acasa de la serviciu sa ne intampine copilul cu fel si fel de intrebari (acum ne intampina catelusul), eu si cu sotul nu vrem sa imbatranim singuri, eu cu el VREM SA DEVENIM PARINTI
Nu stie nimeni ce e in sufletul nostru acum , mai ales ca ne pare rau ca am asteptat atat sa vina copilasul nostru natural.
dar niciodata nu e tarziu, poate doar aasa a vrut D-zeu, si abia acum ne gasim si noi sufletelul care ne lipseste.
"In viata nu e suficient ca ai ales drumul cel bun. Daca nu mergi repede inainte, te calca in picioare cei care vin din urma."
(Will Rogers)
simona
SoriLea spune:
Fete dragi, tratati cu indiferenta rautatea celor din jur. Nu lasati sa va afecteze. Ganditi-va doar l-a ingerasul ce are sa ajunga cat de curand in casele voastre sa va lumineze sufletele
Bobitamica mi-a placut tare mult ce-ai scris. Eu mi-am crescut puiul de la 9 zile (doar ca i-am dat nastere ca si tine - si evident nu am putut sa-l alaptez) si pot as spun ac e lumina ochilor mei. Fara el nu mai pot trai. Pt el imi dau viata si ma lupt cu toata lumea pt el. Sunt multe care au dat viata, au alaptat si totusi nu sunt alaturi de puisori lor, si totusi sunt numite mame.
Simo 73 nu trebuie sa-ti para rau ca au trecut anii, ci sa te bucuri ca in curand vei fi mamica
DD fie cu voi si sa va calauzeasca pasi pe drumul cel mai scurt catre ingerasii vostrii.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sorina Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)
http://lb3f.lilypie.com/rxDAp3.png
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
simo_73 spune:
multumesc SORILEA
asa zic si eu cat de curand am sa fiu mama, si am sa strig de bucurie....
(Will Rogers)
simona
erato spune:
Pentru moment inca tolerez respingerea parintilor mei si a socrilor, dar cand va aparea copilasul si voi simti respingere din partea lor, sigur li se vor inchide usile, dar si tuturor "carcotasilor" si a celor care au ceva de comentat.
simo_73 spune:
ERATO, la fel as proceda daca nu ar fi alaturi de mine
(Will Rogers)
simona
simo_75 spune:
erato foarte bine.Asa trebuie sa gandesti.Eu asa as fii facut..cine nu-mi accepta puiul nu ma accepta pe mine asa ca....inchidem usa..sunt sigura ca cei pe care ii am alaturi ne iubesc si sunt cu sufletul alaturi de noi... asa ca nu ne mai trebuie altceva!!
si daca nu era asa.....nu ne interesa nicidecum...noi suntem fericiti,Alex e fericit cu noi si asta e tot ce conteaza!!