PRIETENE FARA TITLU (78)
Raspunsuri - Pagina 9
teolinda spune:
Ufff ce vreme naspa.
Tocmai aveam programata o intalneala cu puradei la joaca in aer liber...da' in ploaie nu prea mai merge. In plus juma de familie e deja lata la somn(Cosmin si "tatu" - asa-i spune el lu' tacxu).
INGRID..asadar o ora de rasfat.. si-apoi pregatesti pranzul pt "colocatarii" care vor veni hamesiti de la biserica.
Noi ne-am trezit pe la 9:30 ca atunci ne-a dat Cosmin trezirea. La biserica nu i-am dus azi pt ca ploua prea rau si in plus abia i-am impartasit miercuri.
MONI - ai dreptate ca dupa ce renunti o vreme la carne cand gusti prima data din ea iti provoaca un fel de... sila.
Eu am noroc ca Nicolas nu se da in vant nici dupa mezeluri, pateul nu-i place nicicum.
Foarte ce-ai pregatit tu acolo.
Si eu am niste canati cumparati special pt Robert...da' erau programati pt la gratar.. insa cu ploaia...
Cat despre vegetale, eu prefer sa mananc niste ciuperci,dovlecei la gratar si cu o salata de rosii si cat mai multe ierburi in ea.
Sa va spun cum am descoperit eu anasonul si tarhonul in stare proaspata si cum am asezonat din belsug prin toate salate o minunatie.
Intr-o zi chiar mi-am fiert niste paste integrale pt care am facut un "sos" din broccoli, ardei, rosii, ciuperci , usturoi, zeama de lamaie si busuioc. Dupa ce le-am asezat in farfurie mi-am pus un motz mare si verde de anason si tarhon.
In plus vreau sa va spun ca acum vreo luna am facut o cura de detoxifiere a la dr. Menci...3 zile a durat. N-am respectat chiar intocmai... pt ca erau f multe chestii de mancat si mai ales de pregatit... numa' timp n-aveam destul. Practic trebuia sa stau prin blendere si boluri de salata ...toataaa ziua. In fine... cert e ca am facut eu ceva pe-acolo... Pe moment nu mi s-a parut ca s-a intamplat nimic spectaculos cu mine. Apoi am avut grija cum asociez mancarea si-acum ma simt mult mai bine, nu mai sunt balonata si parca am mai slabit si-un pic.
Sa va mai spun ca am tot facut prajitura cu visine din amestecul acela de fainuri (daca vrei slabesti mancand) si a iesit chiar delicioasa... o mananca copii cu mare placere da' si Robert. El chiar e reticent la tot ce este altceva decat produs ultra mega extra rafinat.
MONI.. vroiam sa-ti mai zic ca mi-am luat de la o fam de elvetieni care e stabilita prin zona voastra a Aradului...niste mustar bio... cu leurda proaspata si unul cu condiment elvetian. O bunatate... da' evident ca lu' barbata-miu nu i-a placut.. pe motiv ca nu-i fin ca porcariile industrializate.
BEE. Cum e vremea pe la voi?
Merg sa vad ce "aburim " pt pranz ca s-a trezit si "tatu".
O zi frumoasa!
LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
monica70 spune:
La noi e soare,dar tot cam racoare ... Mami a cerut sa trimit pruncimea la amiaza la ea ,asa ca acum sunt iesiti pe-afara cu Ghita,dupa care ii paseaza la mami
LILI suna bine reteta aia de paste cu sosul ala trebuie sa incerc si eu.Anason si tarhon proaspat de unde cumparasi? Si eu voiam sa cumpar seminte de plante din astea aromate si sa pun in gradina sau/si in ghivece sa am si iarna.Poate mai apuc vara asta.Ce paste integrale cumperi si de unde? Eu nu prea am gasit,ce-i drept ca n-am apucat sa bantui si prin magazine naturiste.Frecvent cumpar tot Barilla d-alea italiene. Cat despre prajitura cu visine Visine avem in gradina deci ii dam inainte.Faza e ca am prostit-o pe mami de cap sa imi faca prajitura cu inlocuitori faina integrala si miere,in loc de faina alba si zahar.Si i-am mai stricat reteta adica nu e atat de aspectuoasa prajitura,dar e tot buna si macar mai sanatoasa.
Si mie imi plac la nebunie ciupercile. Cand mi-e pofta imi mai pun si imi rumenesc cateva si le mananc si asa goale ,doar cu sare si paine Dar si gatite merg super cu legume,cu paste,cu orez etc. De dovlecei nu mai vorbesc,i-as manca zilnic
Nici eu n-am fost si nu-s prea carnivora,in schimb eram consumatoare de lactate ... Nici Ghita nu se omoara dupa carnuri defel.Cam asa era ca si mine,cat sa simta gustul.Daca gateam cu carne bine,daca nu iar era bine.Si daca era carne manca portii f. mici,de multe ori chiar mai putin decat mine ,mai ales la carnea de pui ce nu e genul lui.
LILI apropo de mustarul elvetienilor alora,se gaseste si in comert? Si despre ce amestec de fainuri e vorba?
Mie ce imi place in cartea aluia e ca nu da solutii,retete iti arata doar concluziile si mai departe te descurci A facut doar o lista cu trei categorii: in prima categorie de alimente sunt toate legumele,fructele,cerealele integrale - inclusiv pastele din cereale integrale si de-astea e super ok sa consumi orice si oricat.
Categoria a doua e cu indicatia "reduceti la minim" si contine hidratii de carbon - paine,biscuiti,prod. de patiserie,zahar,uleiurile,plus peste - somon,ton.
Iar a treia categorie e ce cu indicatia "evitati" si contine carnea,produsele lactate si ouale.
El recomanda sa se faca proba o luna de regim din asta si sa vada omul cum se simte dupa - asta mai ales la cei cu diverse probleme de sanatate.Ce mai recomanda e sa nu se devina obsedat,adica daca consumi o supa in care a fiert o bucatica de carne nu se intampla nimic.La fel daca mananci niste paste care contin si oua.Mi se pare chiar de foarte mare bun simt.
A povestit cum un prieten de-al lui carnivor si obez a facut incercarea asta - suuper greu pentru un american care la cina doar isi scotea semipreparatul din congelator si il arunca la microunde.Si care habar nu avea sa gateasca.Dar i-a iesit,a mai gasit restaurante cu meniuri vegetariene si a ramas cam uimit ca exista si alte gusturi pe Terra Dupa o luna - in care a si slabit 4 kg - a inceput sa ii placa si se pare ca se tine de meniurile noi.Amintea ala ca a depistat nu stiu ce sos din soia super gustos, pe care l-a consumat langa paste.
Voi consumati soia? eu in veci pururea Am luat odata niste chestii de prajit,dar nu mi s-au parut cine stie ce.Poate la sosuri or fi chiar ok - doar ca eu nu cumparam in veci sosuri si alte minuni d-astea din comert.Doar sosuri facute la minut acasa,sau mai mult salate.
INGRID gata rasfatul? Hai ca vreau sa aud si parerea ta de carnivora convinsa Nu mai zic de ANAMARIA Astept niscaiva
Aaa si zicea asta ca la vegetarienii care nu au pus in gura proteine animale defel de cca 3 ani, trebuie supliment doar de vit.B12 - restul se gasesc toate si in vegetale.Si supliment de vit.D la cei pe care nu prea ii vede soarele.Dar nu e cazul la noi,ca nu prea va vad eu sa deveniti in asa hal vegetariene .Din cate stiu chiar si Deea care e vegetariana,consuma inclusiv oua,lactate si si peste.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
pisoi3 spune:
Buna fetele,
LA MULTI ANI, EDI de mami GIO, sa cresti mare, sanatos si norocos!
LA MULTI ANI, Petru-Tavi de ziua numelui, sa te ocroteasca sfantul tau si sa fii sanatos si norocos!
MONI, asa e, in week-end mai bag relax (chiar m-am intors din delegatie mai devreme decat prevazusem ca mi-am terminat treaba inainte), adica fac bagaje la greu azi. :) Nu de alta, dar sa fim pregatiti pentru cand ne-om muta, am inceput usor usor.
In legatura cu carnea si proteina animala, am auzit si eu de teoriile astea pe la noi. Nu pot sa zic ca ne omoram cu mancatul de carne, si eu cam incerc sa o evit. Mancam in schimb branza la greu toti, in special feta si branza belgiana sau frantuzeasca (de aia cruda, eu si Mark ca lui George nu ii place). Lapte nu prea bem, nici Mark nu prea bea, el a fost fan supt la san si apoi lapte de crestere dar in ultima vreme mananca numai branza. Si noi suntem fani de legume si fructe la greu iar lui Mark foarte rar ii dau dulciuri (oua Kinder ce mai papa cateodata sau diverse prajituri/torturi cu diverse ocazii). La gustare, la gradi, ii dau mere sau alte fructe.
Mancam peste mult (de parca ala nu e poluat), carne de pui, porc rar si vita din cand in cand. Ideea este ca am ajuns la concluzia ca mancarea este ok atata timp cat cresti tu animalul, la tine in batatura si apoi il tai si il mananci (nu as putea, dar in fine). Iar cu fructele si legumele la fel, e bine sa le cultivi si sa le culegi in gradina ta ca altfel tot sunt date cu diverse chestii.
Si daca vad de ceva ca are mai mult de 2 E-uri nu mai cumpar. In general, nu cumpar deloc cu E-uri. Si daca vad chestii care se termina in 'oza' (dextroza etc) nu cumpar deloc.
Oricum, suntem expusi zi de zi la atatea chestii poluante, cu E-uri etc. ca nici nu mai stii ce sa zici cand e vorba de sursa cancerului, infertilitatii etc. E clar ca progresul nu genereaza numai lucruri bune.
Oricum, apropo de asta, tocmai mi-a povestit o colega de soacra ei care a avut melanom in stadiul 3, acum 5 ani, a inceput o dieta fara proteine animale bazata numai pe fructe/legume/sucuri de legume/fructe si acum e super ok, in remisie si cu analizele super bune.
Oricum ar fi, e important sa fim atenti si la ceea ce mancam si la ceea ce bem si la tot. Si sa ne mai rugam sa ne apere si cineva acolo sus.
Fetele, pupici multi tuturor, ma intorc la facut cutii.
Lost in different projects...
monica70 spune:
ANDA spor la impachetat.Cand va mutati? Ati reusit sa terminati de amenajat/mobilat apartamentul nou? Sa ne pui si poze Io am cam capiat, imi sta gandul mai nou numai la case amenajari de case/curte/gradina in loc sa imi vad de hibele mele
Sa stii ca fix asa idei aveam si eu,proteine animale de la animale,pasari hranite ecologic,par example de la tara unde baga numai iarba din livada sau de la pasune,nici poveste de pesticide ,ingrasaminte si iarna doar fan productie proprie etc. Incriminam deci E-urile.Atunci de ce s-au imbolnavit de cancer fratele mai mare a lui mami si fata lui (ea e ok acum,a avut cancer de san acum 8 ani) ,ca ei locuiau la tara si consumau predominant produse loco nepoluate deci Carne,branza,lapte,oua - evident consumau si vegetale,dar proteinele predomina.Se potriveste din pacate manusa cu teoria astuia ...
La mine ... degeaba am consumat produse fara E-uri.Sucuri din comert defel,vegeta nu,semipreparate nu.Doar niscaiva sunca/salam/bacon dar in cantitati super mici,asa o feliuta pe un sandwich.Ce am consumat mult din categoria mai "nesanatos" e ciocolata ,dar aia nu continea cine stie ce E-uri,in schimb si aia continea ... lapte
Cand am timp o sa mai butonez,sa vad daca gasesc cumva si pe unii care-i combat teoriile,ca-s curioasa ce zic.
PS in cartea asta n-am gasit nici un randulet despre cafea - dar cafeaua e ... vegetala,nu? Asa ca mai haideti la o cafea din cand in cand,merg sa imi mai pun si eu una,ca am ceva treaba,sa nu dorm in papuci.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
teolinda spune:
ANDA . Eu am poza cu bebeii in album. Mi-aduc mereu aminte de voi. Anul asta n-am pus inca piscina... si nici nu stiu daca o pun pana la 1 august... vremea-i aiurea (deocamdata), pe 25 iulie plecam in concediu.. poate la intoarcere. lui Mark.
Si eu sunt cam turbata cu E-urile.Da' am boala si pe iaurtul din comert... pe care vreau nu vreau tot il mai consuma in special Nicolas cu biscuiti si stafide..placerea lui. Acu' poate l-or salva stafidele... ca restuuuul...
MONI eu iau paste integrale de la Mega Image . Sunt cele pe care scrie "Daca vrei slabesti mancand"... bine nu pt slabit le-am luat. Si faina au... pt paine si un amestec pt prajituri. Daca ii dai cautare cu "Daca vrei slabesti mancand" gasesti informatii la obiect. Mai cumpar paste integrale de la DM (ca pe-asta il stii si tu), Plafar sau orice magazin naturist. Si spelta este f buna , sanatoasa si satioasa. Am turbat si cu uleiul... cand folosesc la prajit (vorba vine prajit ca nu consumam prajeli de fel; dar cand calesti un pic de ceapa/usturoi pt un sosulet.. merge niste ulei). Asa ca am trecut pe ulei de palmier si de masline.
Elvetienii cu mustarul i-am luat de pe sinaxa.net la sectiunea Magazin gasesti tot felul de produse cica bio. De ce zic "cica" bio pt ca am luat si niste stick-uri deodorant iar barbata-miu care-i foarte sensibilicos...s-a iritat maxim inclusiv de la astea. Daca te uiti acolo o sa gasesti si mustarul si tot felul de unguente si produse de la o manastire. Eu mi-am tot luat tot felul de tincturi /siropuri/unguente si le-am testat... Daca vrei ceva pareri la obiect...cand doresti ti le dau.
Apropos de ce se termina in "oza" eu folosesc cand si cand fructoza la prajituri. Da' nenea Menci (cum ii zic eu) zice sa inlocuim zaharul cu Sucanatul (da' costa aproape 40 ron 1kg) sau cu Stevia (un sirop care se foloseste sub forma de picaturi si costa cam 20ron 50 sau 100ml). Scump...
MONI tu ai incercat sa faci ceva cura cu grau incoltit si miere? Sau daca ai hemoglobina aiurea mai am eu o reteta babeasca.... cu miere, oua si vin. Daca te intereseaza ti-o dau.
Cat despre "mostenirea ta genetica", MONI.... chiar asta vroiam sa spun si eu... pai din cele mai vechi timpuri bunicii..strabunicii aveau ca hrana de baza lactatele da' parca nu erau atat de multe cazuri de cancer. Sau erau ei mai multi copii la parinti si nu ni se parea incidenta atat de mare....
E bine ca te-ai luat cu amenajarea la curte si gradina... iti face foarte bine!
Noi maine mergem intr-o vizita... la niste prieteni care s-au mutat in afara orasului.. Nicolas este f incantat ca o sa fie cu prietenul lui cel mai bun. Da' parca vad ca iar ma intreaba de ce s-a mutat Eduard atat de departe si iar o sa ma bata la cap ca el nu vrea sa plece din casa lui "niciodata".
Pe curand!
Pupici tuturor!
teolinda spune:
Am uitat sa zic de soia... sosul de soia. E-adevarat ca n-am citit pe sticla (desi n-as avea ce ca scrie doar in chineza..l-am luat direct de la chinezi).Probabil are ceva amidon (ca cica astia-s fun potentarea gustului).EU insa il folosesc si la salate, mai ales daca pun dovlecel crud, dar mai "fezandez" carnea cu el... dupa care o prepar.(in rarele momente cand mancam ceva friptura). Sincer daca stau sa ma gandesc, in general mananc carne doar in week-end.
MONI - eu am mai incercat si laptele de soia da' doar cel cu vanilie imi place.Nu mai stiu daca-i foarte sanatos in varianta asta. Pateul vegetal nu-mi prea place.Intr-o vreme am consumat si d-asta da'l asezonam cu castraveti murati. Tofu nu ma prea atrage desi pe la rest chinezesc am mai incercat...desi cum am zis chinezii sunt maestri in a adauga tot felul de chestii care sa potenteze gustul asa ca nu prea cred ca-s o alternativa f. sanatoasa.
Noapte buna tuturor!
teolinda spune:
Mai era ceva...
Anasonul si tarhonul mi le-a dat o vecina.
Nu stiu cat de bine le merge in ghivece pt ca erau f inalte crescute.. cam cum creste mararul.
O sa o rog sa-mi dea si mie niste seminte sa seman la anul. Eu chiar mi-am pus si la congelator din ce mi-a dat.
Chestiile astea merg f bine si in 'mancarurile grele" gen fasole, mazare... ca dupa cum sigur stiti... ajuta la digestie si impiedica balonarea.
Din pacate anul acesta nu stiu ce s-a intamplat dar cimbrul nu mi-a rasarit si nici busuiocul . De busuioc am facut rost da' cimbru n-am. Am luat un ghiveci cu oregano si l-am pus in gradina.. ii merge f. bine, a iesit patrunjelul si creson. Cresonul este la gust cumva cu hreanul..mie nu-mi place asa ca l-am jumulit pe tot. Apoi am citit intr-o carte ca e bun sa-l faci suc .. in trat. cancerului... Moni daca vrei detalii si despre asta iti spun.
Bye!
monica70 spune:
LILI mersi mult de info.O sa te mai intreb daca e cazul.Mega Image d-ala nu stiu sa avem p-aci,dar avem DM.La paste d-alea nu m-am bagat,nu stiu de ce,poate fiindca erau f.scumpe toate produsele lor bio .Pe urma am uitat ,luam cam doar ce iau de obicei de pe-acolo.Poate gasesc pe la naturiste preturi mai ok.Aia cu slabitul mancand e buna - io caut ceva gen "daca vrei sa te ingrasi mancand" Intrebai de grau incoltit si miere.Da' am consumat si asa ceva,dar nu chiar organizat si sistematic.Chiar azi am bagat o portie.Vreau sa incep curand o cura ,dupa ce primesc niste grau de anul asta.Analizele mi s-au mai reglat dupa ce m-am lasat de interferon,acum sunt doar ff.putin sub limita leucocitele si hemoglobina.
Referitor la mostenirea genetica,poate la unii nu se vede cine stie ce clar ce si cum, daca-s familii mai putin numeroase.Dar la mine se vede ff clar.Chiar am facut un "studiu China" al familiei azi.Taica-meu are 71 de ani si a baut lapte zilnic,totusi e f. ok si a fost intotdeauna sanatos tun chiar daca a lucrat zeci de ani in mediu f. toxic - vopsele,diluant.In afara de lapte consuma de toate,fara excese,mananca in general putin.Daaaar ... in familia lui nu cunosc absolut pe nimeni sa fi avut cancer! Parinti,frati (erau 4),nepoti (o gramada),stranepoti - nimeni nimic.Bunica-mea a trait 72 de ani si a murit din cauza tensiunii ,deci apoplexie sau cum ii zice.Bunicul a murit tanar in jur de 55-60 de la o pneumonie,ca nu se gaseau antibiotice pe vremea razboiului.Surorile bunicii stiu ca si ele au trait mult.In concluzie, chiar daca a consumat lapte, nu avea predispozitia genetica spre asa ceva ... deci e ok.
La mami in familie,e cu totul alta chestie.Bunicul mort la 70+ ani de cancer de prostata,bunica la 80+ - ea avea ca boli cronice astmul si tensiunea marita,dar stabila. Amandoi bunicii au fost fiecare cate 6 frati la parinti si din cate stiu cam toti fratii au trait mult,adica peste 70-80 de ani,ba era o sora de-a bunica-mii care batea bine de tot catre suta.
Asaa ... si cu mami cu tot,au fost 6 frati,mami fiind cea mai mica (nu-i pun si pe cei morti de mici,fiindca bunica a avut parca 13 nasteri ... ceva obisnuit,fiind nascuta pe la 1900 )
Dar odata cu civilizatia ,in loc sa creasca speranta de viata a urmasilor ... ea scade!
Din fratii lui mami,cel mai mare a murit de cancer la 70+ ani,sora ei a mostenit probleme cu tensiunea,a murit si ea la 70+ ani,iar un frate ce a locuit in Arad a murit la 41 de ani de cancer la plamani - in 1984 - si s-a dus in doar o luna - tragedia familiei Dar el a fumat ingrozitor de mult si din adolescenta,plus avea un mediu de lucru f. stresant - secretar de partid la uzina de vagoane (cateva mii de sslariati),adica efectiv era zi lumina in sedinte si nu se lua nicio hotarare fara el Presupun ca in sedintele alea se si manca binisor,adica nu salam cu soia - deci mostenire genetica+tigari+stres+proteine ... uite o cauza! Alt frate de-a lui mami,are 70+ ani si de cativa ani are probleme cu tensiunea.El n-a fumat defel.Observati deci ca 2 copii au mostenit tensiunea de la mama,2 cancerul de la tata,niciunii pe amandoua Si in afara de cel cu plamanii,la toti,hibele au aparut abia dupa 60 de ani.Mami mai are un frate la tara,are la 65 ani si seamana leit la fizic cu cel ce a murit de cancer de plamani,zici ca-s gemeni,doar cativa cm inaltime ii deosebeau si parca erau vreo 2 ani intre ei doar ca varsta.Ei bine si el fumeaza ca turcii ... dar de-aia e super ok. Deosebirea intre ei? Stres in minus si alcool in plus ca le are la greu cu palinca de prune locala.Ei bine datorita regimului astuia,e slab cat cuprinde ca ... nu prea mananca.Lapte? Wecsss aia e otrava ! Palinca Deci cu regmul asta rezulta si proteine in exces cam din parti,ba dimpotriva. In schimb fratele mai mare,celalalt ce a murit de cancer la 70+ era consumator de proteine.Pasionat vanator la ei nu lipsea carnea de mistret,iepure,caprioara,plus cele de porc,vitel,pui si ce-o mai fi fost - din punct de vedere material el a stat cel mai bine.Si fiica lui e cea cu cancerul de san. Unde se "mananca bine" hop si buba.
A mai ramas mami pe lista "fratilor",ea la 63 de ani deocamdata nici urma de probleme cu inima,tensiunea e chiar mica.Din punct de vedere fizic , ea semana chiar cu fratele asta mai mare,desi ea era mezina.Si uite ca dintre nepoate,doar peste fata lui si fata ei a dat "boala".Si ca gen de oameni au semanat,amandoi f, harnici si intreprinzatori,avand chemare-talent spre comert (fix ca bunicul!) Cealalta sora,cea ce avea probleme cu tensiunea semana foarte bine fizic cu unchiul asta din Arad ce are si el probleme cu tensiunea . Amanoi,blajini ,calmi si buni de pus pe rana - fix ca bunica . Fumatorii iar semanau bine la fire ! F.f.f. interesant,deci,cei ce seamana fizic sa semene si la deprinderi ... si la predispozitie spre aceleasi boli ??? BRANDUSA tu cum ai trei strumfi mai ai unde baga comparatii d-astea .
LILI ca tot ziceai ca cei de demult nu prea aveau boli din astea.Mai aveau ei,dar mai putin probabil si fiindca existau lipsuri materiale , deci mai putina proteina totusi, ca sa zicem ca ai doua vaci e ok,dar impartit laptele la 6 copii + vreo 4 adulti (ca or mai fi fost si bunicii) tot portie mica iese.In plus exista religia,adica oarece post ! Cel putin la ai mei se cam respectau astea ,nu stiu daca si barbatii,dar femeile cam da.Si cum ele gateau ...
Hai ca v-am bagat cearceaf,de nu mai pricepeti nimic,sariti si gata Oricum dupa "studiul meu China" cam tot la teoria astuia cu proteinele ajung .
Cred totusi ca e bine de uitat un pic "in sus" pe la stramosi,ca sa vezi care e bagajul genetic si in functie de asta,ajustat sau ba regimul ... Eu una cam stiam ce bagaj am,poate de-aia m-am si ferit de E-uri,dar cum nu stiam de teoria cu proteinele , se par ca nu m-am ferit de ce trebuia . Mi se pare important si la cei care au in familie boli cardiovasculare,sa se fereasca.La noi in familie cum ziceam, tensiunea s-a declansat cam dupa 60 de ani la cine s-a declansat (in familiile ambilor parinti) ,dar sunt familii unde incep probleme de genul asta chiar pe la 30-40 de ani Si daca se pot tine in frau cu regim d-asta,in loc de kile de medicamente e bine de stiut.Evident ca sunt si probleme de sanatate care se mostenesc si din cele nu f.grave, dar totusi suparatoare - cele cu bila,cu rinichii ... cu mai stiu eu ce.
monica70 spune:
Gata avem si noi o stirba in familie: http://www.dropshots.com/moni2011#date/2011-07-04/16:18:01
A mers super usor si de sangerat f. putin,era mititel dintisorul,un canin de jos.
Alta veste e ca Tudor a facut febra mai mare azi-noapte,asa ca am inceput sa ii dam antibioticul.
BRANDUSA n-ai zis cum sunt ai tai,sper ca s-au intors sanatosi de la mare.
LILI sper ca va distrati bine azi in vizita aia.Ca zisesi de spelta,mi-a zis si Mira de alea,dar am gasit asa ceva de comandat pe net,dar inca n-am luat.Toate costa Orezul brun mai mult decat cel alb,faina integrala mai mult decat cea alba,uleiul de masline nu mai zic comparativ cu cel de floarea soarelui.Astea le-am inlocuit deja,dar lista e luunga .
DENISA tot la cabana? Vezi ca ti-am trimis un pm.
CRISTINA am vazut pozele de la mare Nici nu i le-am aratat Dianei ca iar incepe cu "cand mergem acolo?" Io tare vreau anul asta sa revenim acolo,dar maica-mea e cu o falca-n cer si una-n pamant contra mersului meu la mare ... numai la munte am "liber", asa ca se poate ca bagam o tura de Arieseni.Dar io tot am in plan si marea
INGRID n-a mai apucat sa intre,azi-dimineata au plecat spre Austria ...
ANDA,MIRA spor la amenajari
monica70 spune:
Ole ce mai pauza p-aici,vad ca mai mult prn drop bantuiti Sau pe FB
Tudor a avut si ceva diaree azi, dimineata a bagat vreo 3 scaune moi,acum seara iar vreo 5 - ca de la 14,30 pana la 19 a dormit Asta probabil din cauza ca a dormit mai prost azi-noapte.Acum seara n-a mai primit lapte ci ceai si a mancat morcovi si orez,sper sa isi revina,ca febra n-a mai avut si parea si in forma si linistit.Cu un mic amendament Azi nu l-au scos din casa - ca dimineata avusese febra,iar acum seara diaree.Asa ca pe la ora 20 ma suna mami razand cu foc sa imi povesteasca ce face Tudor.Si-a luat sandalele,s-a dus la usa de la intrare si i-a zis: "HAI INCATZA-MA ... VAU PEC A HINTA!" Si fiindca mami nu parea defel pusa sa il duca afara la hinta , i-a adus si sandalele ei si a inceput ba cu rugaminti - "TE LOG" - ba cu rastit la ea "TZ-AM SPUS?" "VEI?" (=VREI?),ma rog tot arsenalul si in final dezamagit de refuz i-a trantit-o ... "LAULE!" adica "raule",ca asa il mai gratuleaza uneori mami cand sare peste cal.
Diana si-a plasat dintisorul intr-o pungutza si l-a pus sub perna,acum asteapta sa vina zana Maseluta cu cadoul si io nu i-am luat nimic ,noroc ca am mai de demult o cutie nou-nouta cu creioane coloate,i-o plasez pe aia,decat nimic tot e ceva.
LILI asa era si Diana,de multa vreme tot zice ca vrea sa ii cada si ei dintii ,ca sa vina zana maseluta .Acum zice ca i se mai misca unul tot in partea de jos,dar nu atat de tare,asa ca mai asteptam.
Se pare ca desi ei i-au iesit devreme dintii,de cazut nu i-au cazut asa devreme.I-au luat-o inainte vad destui: Razvan,Emma,Anuta,Ioana ... cui i-au mai cazut? Si zana aia cand vine trebuie sa ia in schimb dintisorii? Voi cum ati facut? Maica-mea si taica-meu habar nu aveau de asa zana (ce-i drept nici eu pana n-am citit pe DC) si i-au dat indicatii cum ca dintele trebuie aruncat ... peste casa.Cam grea treaba asta la blocurile noastre de 8 respectiv 10 etaje