PRIETENE FARA TITLU (78)
Raspunsuri - Pagina 16
Ingrid S spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monica70 Am revenit cu o cafea alaturi. INGRID ziceai de Muzzy si ce exercitii face deja Diana daca stie citi Deci ai invatat-o deja sa si scrie/citeasca in engleza? Noi ne limitam doar la DVD-uri,ca acolo nu trebuie citit.Si i le pun in paralel pe alea de engleza cu cele de italiana ,desi ea in italiana le cere Nu pot zice ca invata intensiv,dar tot e ceva faptul ca aude pronuntia si mai retine cuvinte/expresii noi. In ce limba mai faceti in afara de engleza? Parca zicea ca vrea in germana,i le pui si in germana? MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE "10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla" |
Da, am invatat-o sa citeasca in engleza, dar sa stii ca nu e usor deloc. Ce stie deja, citeste relativ fluent, ce nu, citeste ca in romana, apoi gandeste, apoi pronunta corect. Dar am incredere in ea.
Nu ii pun germana, mai incolo, pe la scoala. Ea sta cu mama care ii vorbeste ungureste, asa ca mai are o limba de asimilat.
Daca Diana ta vrea mai multe, pune-i, sa auda macar pronuntia, sa se familiarizeze cu ele, dar ideal ar fi sa incepi cu propozitii usoare in italiana (ca pe asta o stii mai bine) si sa o faci sa-ti raspunda. Apoi, engleza. Eu am avut surpriza sa o intreb pe Diana in engleza si sa-mi zica inapoi greu, dar cred ca daca vorbeam cu ea de la inceput, acum era la un nivel mai bun.
Hai ca-mi pun si eu cafea.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
monica70 spune:
Si noi mergem la Arieseni macar pe 3 zile,eventual inca 3 sa stam si la tara,dar nu stiu inca perioada,depinde de ce rezultat primesc luni.Cred ca totusi acum in iulie.O sa vina la Arieseni si verisoara-mea cu sotul si copiii - cea care are fetita cu doua luni mai mare decat Tudor si un bebe mic.Ei or sa stea la bunicii lui,noi in casa (nelocuita) parintilor lor.Sunt relativ apropiate,adica 3-4 delusoare distanta sau ceva de gen (nu mai tin minte exact,desi am trecut pe-acolo).Si intre ele numai iarba si pomi si garduri de lemn,nicio alta casa Atat ca in afara de plimbari de voie nu stiu ce am mai putea face pe-acolo Ma gandesc mai ales la Diana sa nu se plictiseasca doar cu strumfii mici.Poate daca as mai duce vreo nepotica de varsta ei.Cea care a fost acum la Arad clar nu vine,ca aia nu doarme fara parinti ,dar mai am o varianta-doua,sa vedem
INGRID tare mi-ar placea sa ne nimerim acolo fix in aceeasi perioada,atat ca exact in perioada 5-10 august vor fi aici prietenele din Italia cu copiii si atunci nu prea vreau sa merg nicaieri,iti dai seama.Nu le-am mai vazut de vreo 3 ani
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
monica70 spune:
Na gata,acum o tulim la strand ,ca Tudor n-a dormit decat o ora Acum 5 minute bantuia p-aici, nu stiu ce chestie minuscula luase de pe covor si-mi zice "MAMI ESTE MIZELIE P-AICI IN CASA NOATRA"
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
monica70 spune:
Buna dimineata,haideti la o cafea.
Eu ca de obicei raportez si seara de ieri de la strand reusita.Diana a inotat ff mult de data asta,probabil stimulata si de fetele prietenei mele,care inotau de zor.
INGRID am pus poze in drop sa vezi si partea noua de strand http://www.dropshots.com/moni2011#date/2011-07-16/19:41:58
Toboganul ala mare nu e functionabil inca,urmeaza.Deocamdata le-a urcat Ghita pe fete direct din apa si ele au tulit-o in sus pe el pana in varf.Daca nu m-am ras cu Laura !!! Ghita o urcase initial pe Diana - 16 kg si cand au vrut si fetele rasul curcilor ca ele au cca 30 kg una ! Abia le-a saltat omu' In bazinul ala apa era calduta,dar in celelalte doua unul de adulti si unul de bebei era rece Oricum noroc cu asta ca ne-am balacit cu totii,desi e mai mic.Intr-o parte Diana ajunge cu picioarele jos,in cealalta e mai adanc,dar e ideal sa supraveghezi copiii si de pe margine fiind mic.Dincolo cam greu,avand in vedere cat sunt de intinse bazinele ...
Apropo de bazine,daca ti minte de anul trecut ca era toboganul ala mic in bazinul de copii.Acum nu mai e in bazinul ala ca l-au adancit si au bagat apa termala in el,dar au mutat toboganul in bazinul mijlociu de alaturi,in partea unde e mai mica apa.Si Diana vineri se dadea de zor,cand numai ce-l aud pe Tudor:"mami vau si io a tobogan" I l-am plasat lui taica-su sa il dea,dar i-am zis sa il tina.Vezi de treaba ca desteptul l-a lasat singur si Tudor s-a trezit direct cu moaca in apa A izbucnit in plans doua secunde si s-a oprit,dupa care l-am intrebat daca mai vrea odata Cred ca am primit cel mai categoric "NUUU !!!" ce putea exista
Tare ne-am duce si diseara Ce sa va zic ca toate zboara pe-aci cu atata strand Cine mai are timp de gatit ,acte, curatenie? Toate facute asa pe fuga.Pauza ca Tudor vrea iar filme ...
monica70 spune:
Vad ca nimeni la cafea,dau strigarea la a doua. Nu mai putem de ras cu asta mic.E ceva de groaza cat poate fi de "papagal" ! De exemplu mancam in bucatarie unde-i cam cald,ii zic lui Ghita " vai ca transpir toata" la care Tudor "VEZI TATI? MAMI TLANSPILA" Acum stand la birou ii zic lui Ghita sa imi mai aduca o cafea (noi aici cam pronuntam si "CAFA",la care Tudor instant: "TATI PUNE A MAMI O CAFA,TE LOG" .Si asa o tine toata ziulica - orice face/zice cineva,el trebuie sa explice/repete imediat celuilalt .
Mai inainte era catarat pe burta pe un taburet si striga: " TATI CAD JOS. AJUTOOL!" Dar desi vorbeste binisor,ma mai trezesc uneori uitandu-ma la el ca vitelul la poarta noua si intrebandu-ma ce vrea sa zica? Azi de exemplu mi-a zis "STOALNA" si nicicum nu pricepeam,pana nu mi-a aratat cutia cu cifre de lemn pe care o inclinase deci voia sa zica "RASTOARNA". N-as fi crezut sa cunoasca si cuvantul asta
BRANDUSA cum mai sta Tavi cu pampersul,a scapat de el? Noi inca nu,asta desi de exemplu azi-dimineata cand s-a trezit - pe la 10 ii era pampersul uscat complet.Cu toate astea,cand l-am pus la wc n-a facut nimic,am mai reusit sa il conving sa stea acolo vreo 3 minute ,dar tot n-a facut mai tarziu a zis "fac caca",l-am dus iute la wc si a facut doi stropi doar ,caca nici urma.Iar scutecul ii era deja ud I-am tot zis dupa aia sa imi spuna cand vine caca,dar vezi de treaba ... a facut tot in scutec.Asa ca mai avem ... Nu prea imi vine sa il las fara prin casa,ca am ce curata dupa el.Ca mami l-a mai lasat si a mai scapat si pe jos.
miraklucker spune:
noi am fsot pe munte. Ne-am hotarat rapid, Heinz a avut WE liber. am plecat ieri tarziu, De dimineata am alergat iar pe ici, colo. eu, barbatu nu are timp, adica chef dupa care fiul fostului proprietar cel care s-a ocupat de casa dupa ce a murit mosul ne-a invitat la pranz, apoi ne-a dat cheia, Lars a fost si el cu noi, ca mai nou David nu se poate desparti de colegul lui. am avut noroc, ploia a inceput abia azi pe la 2.
Acum ma duc la dus, maine copii sunt cu o fata romanca care a fost aici baby sitter la o familie. Heinz lucreza pentru altii, binenteles
V-am pupat,
monica70 spune:
MIRA ce fain,iar la munte Azi chiar ne-au sunat neamurile din Bihor ca erau sus in varf , la Stana de Vale,impreuna cu fratele lui mami din Arad si fata lui, vara-mea cea cu Maria,ma rog gasca numeroasa deci ... vreo 3 masini,cam cate 5 persoane in fiecare Numai noi lipseam ,dar n-a vrut mami sa mergem acum cu ei odata,doar asa pe doua zile ,ci vrea sa mergem in zona pe cca o saptamana.
Noi ce sa facem,am bagat iar iesire la strand de la 18 la 21.Mi-era mie cam groaza fiind azi duminica,dar speram ca pana ajungem noi se mai imprastie lumea.Cand am vazut cate masini erau in parcare ... Si chiar in zona asta noua "de copii" era full inca.Noroc ca de data asta a fost super ok apa si in bazinul de bebei si cel de adulti.Cel de bebei fiind aproape gol,acolo ne-am desfasurat pana s-a mai eliberat cel de la tobogane,bun ca sa inoate Diana.Ca in asta de bebei ii era apa doar pana la brau ... Io am bagat vreo 10 bazine in ala de inot Beton,ca nu erau mai mult de 5 persoane in el la ora aia - adica pe la 19-20 Da' asa e bine,ca cine-a venit mai devreme ... a stat juma' de ora la coada la bilete asa mi-a zis ca a patit azi o prietena! Deci imi imaginez ce dezastru o fi fost dincolo la bazinele mari unde e de fapt grosul strandistilor.In concluzie amatorilor de strand aradean le recomand sa il evite in conditii de canicula+we. Oare si in alte orase e asa dezastru ? Si ganditi-va ca in zona mai avem o gramada de stranduri cu apa termala in comunele de primprejur,sau chiar in oras mai sunt doua,mai sunt si ceva baze sportive private si niste balti amenajate cu plaja si tot ce trebuie.Iar cei fara probleme financiare si mai cu pretentii de obicei isi fac veacul exclusiv pe la strandurile din Ungaria - o gramada.Apropo am citit ca la alea 90% din clienti sunt romani.Evident in principal cei din apropiere,deci din vestul tarii.
monica70 spune:
Buna dimineata,chiar nimeni prin zona? Numa' vizualizari potop
Nici eu nu prea am timp de scris ca-s tot pe fuga.In principal cu actele,dar ieri si cu smotrul,spalat geamuri si alte chestii de gen Copiii is ca-n statiune,zilnic la balaceala si ieri si azi au plecat de dimineata cu mami ,cu frate-meu si cu prietena-sa la un strand cu apa termala de langa Arad.Ideea era sa faca mami o cura de bai termale,daca tot n-a apucat Felix sau altceva anul asta.Eu nu m-am dus ca am treaba si oricum nu-mi prea place dimineata ca un-doi se face cald tare,e aiurea.Atat ca acolo e ff multa umbra,e un parc imens cu copaci super,multa verdeata,deci au unde sta si la umbra.
Gata trec la treaba.
Ingrid S spune:
Ceau fetelor!
Mi-am baut o portie mica de cafea (a fost sora-mea si a golit restul ibricului) si am stat pe net sa-i rezerv tatalui undeva pe Coasta de Azur. I-am rezervat la Villefranche-sur-mer si acum cica nu-i place ca nu are plaja. Pai el vroia sa se plimbe prin cartiere marginase de stil vechi, stradute frumoase si sa aiba vedere spre port. Era chiar la port, vedeai barcile de la cativa metri. In fine, am anulat. Dar ce m-am enervat... De-acu' sa-i rezerve cine vrea ca eu nu imi stric bunul renume pe booking.
Moni, am vazut ce fain e strandul. Sigur ca e bine ca in fiecare zi copiii merg si se balacesc in apa. Ce sa faca la bloc, sa transpire?
Fug sa spal si sa calc ca vine femeia sa-mi faca masaj si dupa aia nu mai vreau activitate. Diana e plecata cu tata-su la sat. Prin livada.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
monica70 spune:
INGRID aoleu calcat pe vremea asta Pana la urma ai schimbat rezervarea?
Io scriu de pe laptop,nu va zic ce nervi am avut zilele astea, s-a reinfectat asa urat pc,hardul de conta si trebuie reinstalat windows dar si programele de conta si la alea aveam trimis cd-ul la actualizat,ma rog toate-s in plop si ieri si azi au stat pe capul meu cate 3 ore si tot nimic,acum in sfarsit am cd,maine rade tot si reinstaleaza,deci or fi cca 4 ore pe capul meu.Si abia apoi da-i si recupereaza in regim de urgenta.De nervi, dupa ora 18 am tulit-o iar pe strand sa imi calmez nervii cu niste bazine.Uf ce bine a fost! L-am lasat pe Tudor cu taica-su si eu am luat-o pe Diana in bazinul de inot si am facut instructie cu ea - sarituri,scufundari,inot ... ca la bazinul cu apa termala cam pauza,era si apa calda si cald afara,nici nu avea alaturi "instructor"
Maine sun si in Ungaria sa vad de rezultatul ala,sper sa fi venit.
Am uitat: se pare ca au dat deja drumul azi la tobogandl mare,asa ziceau copiii din zona,dar la ora cand am ajuns noi era oprit deja.
ps nu stiu cum fras puteti scrie de pe laptop ,fara mouse e groaznic