Prietene la bine si la greu - 123

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns magdaz_ina spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionelamaria
" Cate ceva... " noutati despre noi in loc de ziar

pentru "mama denaturata"

rares - living on the edge

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

neata
la noi se c-a-c-a-i-e sa ploua, dar nu o face, de-abia cativa stropi au fost azi dimineata si gata...

monis mersi aproape ca uitasem de subiectul cu pricina. e bun ca ni l-ai amintit acum cand e valea plangerii pe aici
Ancutzel multumim pt. completari la subiect.

dankutza da, cam urat din partea lui ca te-a lasat balta asa si el s-a dus la distractie. insa cum zicea si Lumi, barbatii nu simt ca noi, ei sunt mult mai detasati, poate n-a facut-o cu rautate, cu intentie, ci pur si simplu nu si-a dat seama. oricum frumos era sa te intrebe inainte de a pleca.
dar, in orice caz, nu e motiv suficient chiar sa pleci de acasa, asta daca nu mai sunt si alte probleme mai grave, de care nu stim.

magda ai mare dreptate in ce spui. daca omul vine acasa si gaseste toate puse la punct, curatenie, mancare, copilul bine mersi- mancat, plimbat, curat etc etc, atunci ce o sa spuna? ca am avut timp si de stat degeaba...
eu l-am invatat pe al meu altfel, cand stau cu fata stau cu fata, cand vine el acasa facem de mancare impreuna sau pe rand, cand eu (si el sta cu Ruxi), sau el (iar eu dorm cu Ruxi ). ce mai, am parte de barbat intelegator, Dumnezeu sa-i tina obiceiurile...

in alta ordine de idei, am vazut ieri o stire cum ca cercetatorii chinezi vor sa cloneze vacile pentru a da lapte exact ca laptele matern... http://www.ecomagazin.ro/cercetatorii-chinezi-au-modificat-genetic-vacile-de-lapte-pentru-a-produce-lapte-matern/

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancutza_Bro spune:

Citat:
citat din mesajul lui magdaz_ina

Nu apuc sa citesc tot... mi-au ramas in minte povestiri despre tatici care nu (prea) se implica in cresterea copiilor si vorbele unei mamici care nu poate spune sotului "stai tu cu copilul pana fac eu cutare lucru" pentru ca treburile sunt in totalitate rezolvate cand vine tati acasa.

Zic si eu (pam-pam) sa ne amintim ce ne-au invatat mamele noastre (sau bunicile) si sa nu mai avem toate treburile razolvate ca si cum combinatia de crestere a copilului + treburi gospodaresti este extrem de simpla si relaxanta... permitand tatalui sa ramana astfel un mare copil rasfatat.
Eu zic ca tati trebuie sa aiba de ales (macar uneori) intre a sta cu copilul sau a rezolva cutare lucru.
Al meu sot alege aproape intotdeauna "cutare lucru" pentru ca s-a prins ca varianta "copilul" este mai dificila.

Pam-pam!

rares - living on the edge

bine zici tu Magda , eu eram mamica aia, dar crede-ma ca daca am de facut curat si sotul e prin casa mai tare ma incurca, plus de asta imi doresc ca putinul timp cat sta acasa , sa-l petrecem impreuna, sa ne relaxam, sa discutam, sa vedem o stire , nu el sa intre in casa si eu sa ma apuc de treaba ( poate ma mai intreaba si ce am facut toata ziua de nu-i ordine in casa )

va spuneam eu ca Sabina mea e un mic uragan, Doamne fereste ce ramane in urma ei dupa o zi de stat in casa, nici nu ar avea pe unde sa calce sotul

Anca, mami de Sabina Ioana (03 nov 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana n. spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

neata
la noi se c-a-c-a-i-e sa ploua, dar nu o face, de-abia cativa stropi au fost azi dimineata si gata...

magda ai mare dreptate in ce spui. daca omul vine acasa si gaseste toate puse la punct, curatenie, mancare, copilul bine mersi- mancat, plimbat, curat etc etc, atunci ce o sa spuna? ca am avut timp si de stat degeaba...
eu l-am invatat pe al meu altfel, cand stau cu fata stau cu fata, cand vine el acasa facem de mancare impreuna sau pe rand, cand eu (si el sta cu Ruxi), sau el (iar eu dorm cu Ruxi ). ce mai, am parte de barbat intelegator, Dumnezeu sa-i tina obiceiurile...

zebra roz

Treaba asta este cu dus-intors ...pai daca omul vine acasa dupa 7 seara...eu ce sa fac? sa imi las treburile nefacute si copilul neschimbat si sa il astept pe el? sa ma zic ca dimineata se trezeste la 6 si se mai intampla sa munceasca si in weekend iar cateodata isi rezolva treburile in somn
Eu ii spuneam Ancutzei ca lucrez cu mine si il accept asa...dar asta in cazul in care nu am un barbat care vine la 17 acasa, se pune cu berea in fata tv-ului si nu pierde niciun meci...daca era asa se schimba treaba

Dana, mami fericita de David (2 noiembrie 2009) si 16+

Mergi la inceput

Ionela, si eu ii permit aproape orice lui David (inclusiv creta), il las sa exploreze. Dar cel mai mult imi place cand ii dau in manuta sa manance capsuni, se face tot rosu... ador fetisoara si gurita lui mirosind a capsunele.

Lumi, si eu astept pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

dana - exista si o alta modalitate de a privi lucrurile. daca sotul tau lucreaza intr-adevar asa de mult, inseamna ca castiga suficient incat sa va luati o femeie la curatenie...

zebra roz

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

dana - exista si o alta modalitate de a privi lucrurile. daca sotul tau lucreaza intr-adevar asa de mult, inseamna ca castiga suficient incat sa va luati o femeie la curatenie...

zebra roz

Castiga suficient incat sa ne fie bine... am mai spus, am cumnata care vine de doua ori pe saptamana si ma ajuta, dar nu ne-am putea perimte sa platim o femeie care sa ma ajute zilnic astfel incat cand vine tati seara acasa totul sa arate impecabil, inclusiv eu. . si crede-ma cunosc tatici, care lucreaza aproape la fel de mult si tot nu isi permit sa plateasca ajutor din afara.

Ma rog, ideea era ca nu se pot compara un barbat cu un prog de munca lejer, care considera ca treburile casnice si cresterea copiilor sunt exclusiv ale femeii cu un un barbat care munceste de ii sar capacele si cand vine acasa nu se mai simte in stare sa faca si mancare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionelamaria

Mneatza,

Va las pentru toata lumea si " Cate ceva... " noutati despre noi in loc de ziar

Ionela, ai descris exact, dar exact o zi la plimbare cu mucosii ... unde rolul lui Mihnea ejucat de Eva. Dragos nu prea deseneaza, dar de stat in fund pe beton,busilat pe ciment,nu-i problema...La el as mai adauga maturatul cu manuta al cojilor de seminte si bineinteles, favorita lui,cernutul nisipului cprintre degetele pe pantaloni, umeri si cap (mereu trebuie sa am grija sa nu-si arunce palariuta,nu de alta dar a inceput sa crizeze la spalatul/uscatul pe cap)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_boc spune:

Salutare,

La noi ploua, asa ca azi am stat mai mult prin casa.

Discutiile despre sot/familie ar putea continua la infinit. Fiecare si-a facut atmosfera in familie asa cum a considerat ca e mai bine pentru ea. Ce este bun pentru o familie, poate in alta familie sa fie considerat un dezastru. Pam-pam.

Sotul meu nu a schimbat niciodata copilul, dar in schimb el este cel care, deobicei, aspira si spala pe jos prin casa. La cerere sau nevoie face si alte treburi gospodaresti. Cand vine acasa are tot timpul mancarea pusa pe masa (asa era la noi obiceiul in familie), dar in fiecare zi alt fel de mancare. Iese cu Andrei numai daca ii insotesc si eu. Nu este tocmai situatia ideala, dar suntem fericiti asa.

Dupa ce m-i s-a dat raportul cu ce face soacra in parc cu Andrei, m-am hotarat ca este necesar sa o educ/invat in ceea ce priveste joaca copilului. Saptamana trecuta a fost pe aici si i-am trimis in parc: Andrei nu avea voie sa urce pe topogan (chiar daca celelate mamici i-au spus ca a mai urcat acolo, si stie etc), nu avea voie sa se aseze pe nisip ca se murdareste ( iar distractia preferata a lui Andrei in nisip e sa-si goleasca galetuta cu nisip direct in cap). Asa ca ieri am inceput in forta cu plimbatul prin balta. L-am echipat cu cizmulitele de cauciuc si l-am lasat prin apa. A inceput soacra: vai se uda, vai stopeste, vai se murdareste etc. I-am spus frumos: ca de aia l-am echipat asa sa se joace linistit. L-am luat de manuta si l-am plimbat prin toate baltile, lasand-o pe soacra sa se vaicareasca in spatele nostru.

gabitza, si eu ii tot spun la Andrei ca il angajez la astia de la curatenie, ca tot aduna de pe jos ambalajele de seminte, inghetata etc.

Desi se anunta un weekend ploios, eu pregatesc bagajele, plecam la tara.

Va urez tuturor un weekend placut!

Cristina , Andrei Cristian , 7 dec 2009
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

hello

Multumesc pentru raspunsurile cu laptele. Si pentru aprecierile la poze . Legat de lapte, nu stiu daca sa-i dau cat cere, ca mi se pare mult in 24 de ore.... na, fiecare cu ale lui .

Licurici a trecut durerea de picior? s-a intors copilasul?

Ramonika sa stii ca sunt copii vegetarieni care nu au nici un fel de anemie, asa ca daca vrei sa-i asiguri lui Ruxi tot ce-i trebuie din alimentatie fara carne si ou, bate putin netul in sus si in jos... citeste de ex blogul Ralukai, mami de dovlecel (care mie imi este f draga) si care stie o gramada de chestii despre alimentatie. Uite un exemplu de info care ar putea sa-ti fie de folos. SI vezi ca ea are etichete pe blog, poti gasi usor ce te-ar interesa.

Lumi draga mea, am scris aici despre Sting

fug in parc, revin eu candva

Monis si piticutzul Santiago (02.11.2009)

Mergi la inceput