scaun de masina pentru iesire din tara???
Buna ziua.Am vrea sa mergem in vacanta in Italia cu masina .
Intrebarea???
Ne trebuie scaun de masina pentru baietelul nostru de 6 ani???
multumesc
Raspunsuri
roxy spune:
buna, oriunde mergi, indiferent , atunci cand intra in masina un copil care nu are 150 cm inaltime are nevoie de scaun.Iar varsta e ceva spre 12 ani daca nu gresesc, dar daca el mai mic de varsta fiind dar ajunge la inatimea de 150 cm poate folosi doar centura masinii, dar daca nu are inaltimea asta are nevoie de scaun sau macar inaltator, astfel incat centura sa-i vina cam la o palma de gat.
Eu totusi inca ma mir , cu toate ca nu ar trebui, ca in tara se cauta scaun de masina pentru copil doar cand se iese din tara, stiindu-se ca in alte tari e ceva obligatoriu, deci doar frica de lege ii obliga.Dar frica ca al tau copil poate pati ceva cand pui o frana nu ar trebui sa fie mai puternica decat frica ca-ti ia permisu? Adica copilul tau nu e mai important decat orice pe lume, deci mai mult decat un permis?
Scuza-ma ca intreb asta, dar eu siguranta copilului o pun mai inaintea unor table...
Stiu ca se va spune ca nu sunt bani, dar asta se ia o data si se foloseste multi ani, nu e ceva ce te pune la cheltuiala mereu, dar e vorba de viata copilului.
Gabi_K spune:
Nu numai pentru iesire din tara iti trebuie. E obligatoriu si in tara. Nu inteleg de ce se fac atatea necazuri dintr-un inaltator pe care il poti cumpara la un pret rezonabil (eu l-am luat pe al meu cu vreo 10-15 lei din piata de vechituri, dar nici alea noi nu-s foarte scumpe,30-40 lei parca).
Exact cum zicea Roxy, pana la 150cm e nevoie de inaltator.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert
alinamoro spune:
Da, e obligatoriu (si in tara). La 6 ani e ok inaltator. Noi am cumparat anul trecut din Real cu 60 lei Graco, dar sunt si cu 30-40 lei.
Alina
cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina
(31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos
(11.04.2002) poze
anya spune:
Pentru ca in Romania marea majoritate a copiilor nu au stat vreodata in scaun de masina si "la batranete" fac scandal. Plus ca la drum lung de obicei se culca pe bancheta din spate.
Ce sa mai zic ca vad foarte multi copii (bb-i chiar) singuri sau in brate la mama lor, pe scaunul din fata - fara centuri sau scaune. Sau cea mai tare faza - in brate la sofer.
Revenind la acest topic, pentru 6 ani e ok un inaltator. Exista situatii la vama cand se uita, situatii cand nu. Pe afara, daca te opreste politia se vor lua de tine daca copilul nu e cu centura pusa si pe inaltator. Evident ca exista si norocul sa nu te opreasca nimeni. Pe noi, anul trecut, Bucuresti - Franta si retur + bantuit zilnic timp de 2 sapt nu ne-a intrebat nimeni nimic.
anca81 spune:
Cumnata mea a primit amenda in Ungaria pentru ca nu aveau scaun de masina/inaltator, in masina inchiriata, pentru copil de 6 ani. Desi avea centura pusa. Mergeau la aeroport. In plus, chiar merita sa risti cu un copil mic un drum atat de lung?
Carla &
mami
cosmi1975 spune:
eu am pus o intrebare...nu am cerut exlicatii despre riscuri sau cheltuieli
dar probabil ca unora asa le place 
roxy spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cosmi1975 Roxi ![]() ![]() stef 12 02 2006si bia 12 12 1997 poze stefanhttp://www.dropshots.com/cosmi1975 http://community.webshots.com/user/cosmi1975 |
eu in raspunsul meu ti-am scris exact la ceea ce ai intrebat...nu are copilul 150cm are nevoie de scaun...dar nu numai pe afara cum ai intreabt ci peste tot cat e in masina.Dar probabil cum ti-am spus te intereseaza mai mult tabla (masina) decat copilul.Iar faza cu alcoolul si vorbitul fara rost sa o pui la altii , nu e cazul meu.
SoriLea spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cosmi1975 Buna ziua.Am vrea sa mergem in vacanta in Italia cu masina . Intrebarea??? Ne trebuie scaun de masina pentru baietelul nostru de 6 ani??? multumesc stef 12 02 2006si bia 12 12 1997 poze stefanhttp://www.dropshots.com/cosmi1975 http://community.webshots.com/user/cosmi1975 |
Dar pana acum cum ati plimbat copilul cu masina? S-au nu l-ati urcat intr-o masina?!?
Daca dadeai un serch pe google gaseai toate inf care te interesau fara sa mai pui intrebari puierile si apoi sa te superi ca esti apostrofata.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sorina
Mamica fericita
a ingerasului RAZVAN - IONUT
(11 MAI 2009)http://lb3f.lilypie.com/rxDAp3.png
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
anya spune:
90% din copiii din Romania nu circula in scaun de masina special varstei. Probabil ca 80% nu circula nici cu centura pusa, la fel ca marea parte a pasagerilor din spate.
Uitati-va in masinile din jur si veti vedea ca asta e realitatea. Sa mai zic de copii in fata? Am avut nu de mult o discutie cu un pusti in varsta de 9 ani care foarte convins incerca sa stea pe scaunul din fata. I-am explicat ca in masina la mine copiii stau in spate. Mi-a replicat ca el sta numai in fata, in masina lui (sa stea si la volan daca parintii il lasa! - dar nu cu mine).
In acest peisaj, nu are rost sa va luati de Cosmi. Face exact ce fac 90% din parintii din Romania, asa ca, daca parafrazez un alt subiect de pe aici, ea se incadraza la "normal" nu cei care pun copiii in scaune. Eventual ar fi bine de continuat cu sfaturi despre cum ar fi bine, care scaune/inlatatoare sunt ieftine dar bune...