relatia nora- soacra

relatia nora- soacra | Autor: bebe03

Link direct la acest mesaj

De ieri intr -uma ma macina aceasta intrebare. oare gresesc? intr-o relatie trebuie sa accepti sa fii calcat in picioare doar ca unul dintre parteneri sa se simta bine? eu sunt o femeie foarte hotarata. problema este ...mama lui. suntem casatoriti de 13 ani si avem si un copil de 10 ani
nu m-am inteles niciodata cu soacra si asta il face nefericit pe sotul meu
ne-am certat de zeci de ori din pricina ei
de mai bine de un an am ajuns la intelepciunea sa pot sa o ignor,sa nu-i mai reprosez nimic, sa fiu calma si sa-mi vad de ale mele
ne vedem de citeva ori pe saptamana si principalul subiect de conversatie este copilul meu si nepoata ei...
de tot atata timp refuz sa mai merg la petrecerile si intalnirile de familie(aniversari..sarbatori..) desi la ei acasa ma duc dar numai pentru copil cum am zis(copilul merge la ei dupa scoala pt. 3-4 ore dupa care eu o iau acasa) copilul meu isi iubeste mult bunicii mai ales pe socru si relatia mea cu soacra nu am lasat sa o afecteze niciodata .
sotul in schimb e plin de reprosuri la adresa measi sufera ca nu petrece alaturi de familia lui
eu nu i-am interzis sa mearga el la aceste petreceri dar sa nu ma oblige si pe mine sa-i suport pe ai lui ( pe mama , pe frate-su care nu scapa ocazia niciodata sa ma jigneasca sau pe cumnata care e de partea soacrei fiindca are de profitat din asta dar e o alta poveste)
singurul care e oarecum ok e socrul care e impartial dar e acul in carul cu fin... asta e tot
la sfarsit de saptamana e ziua de nastere a soacrei face 60 de ani... invitatie la restaurant... invitatie facuta sotului aseara la telefon, eu cu ea ne-am vazut fata in fata cu citeva ore inainte de a adresa invitatia telefonica... si nu mi-a zis nimic...de fapt asa a fost de la inceputul casniciei noastre ea tot ce a avut de vorbit a vorbit cu BAIATUL EI - a tinut sa precizeze asta mereu
mie nu mi se adreseaza nicidecum daca o intreb ceva legat de copil bine daca nu ...nu
si eu am zis NU acestei invitatii si de aici gata cearta si marea nefericire a sotiorului drag ca nu merg sa-i sarut mina iubitei sale mame la o asa aniverare ...dar nu pot fi falsa...nu o suport si pace si o vad de nevoie fiindca copilul meu vrea sa stea la ei si nu acasa la noi orele de dupa scoala...

P.S. m-am intins fantastic de mult

la aniversarea soacrei nu ma duc nicidecum dar imi pare rau pt. sotul meu ca nu intelege ca dragoste cu sila intre mine si mamica lui nu se poate
si nu mai stiu cum sa evit certurile din casnicia noastra care are acelasi subiect SOACRA

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bebe03

De ieri intr -uma ma macina aceasta intrebare. oare gresesc? intr-o relatie trebuie sa accepti sa fii calcat in picioare doar ca unul dintre parteneri sa se simta bine? eu sunt o femeie foarte hotarata. problema este ...mama lui. suntem casatoriti de 13 ani si avem si un copil de 10 ani
nu m-am inteles niciodata cu soacra si asta il face nefericit pe sotul meu
ne-am certat de zeci de ori din pricina ei
de mai bine de un an am ajuns la intelepciunea sa pot sa o ignor,sa nu-i mai reprosez nimic, sa fiu calma si sa-mi vad de ale mele
ne vedem de citeva ori pe saptamana si principalul subiect de conversatie este copilul meu si nepoata ei...
de tot atata timp refuz sa mai merg la petrecerile si intalnirile de familie(aniversari..sarbatori..) desi la ei acasa ma duc dar numai pentru copil cum am zis(copilul merge la ei dupa scoala pt. 3-4 ore dupa care eu o iau acasa) copilul meu isi iubeste mult bunicii mai ales pe socru si relatia mea cu soacra nu am lasat sa o afecteze niciodata .
sotul in schimb e plin de reprosuri la adresa measi sufera ca nu petrece alaturi de familia lui
eu nu i-am interzis sa mearga el la aceste petreceri dar sa nu ma oblige si pe mine sa-i suport pe ai lui ( pe mama , pe frate-su care nu scapa ocazia niciodata sa ma jigneasca sau pe cumnata care e de partea soacrei fiindca are de profitat din asta dar e o alta poveste)
singurul care e oarecum ok e socrul care e impartial dar e acul in carul cu fin... asta e tot
la sfarsit de saptamana e ziua de nastere a soacrei face 60 de ani... invitatie la restaurant... invitatie facuta sotului aseara la telefon, eu cu ea ne-am vazut fata in fata cu citeva ore inainte de a adresa invitatia telefonica... si nu mi-a zis nimic...de fapt asa a fost de la inceputul casniciei noastre ea tot ce a avut de vorbit a vorbit cu BAIATUL EI - a tinut sa precizeze asta mereu
mie nu mi se adreseaza nicidecum daca o intreb ceva legat de copil bine daca nu ...nu
si eu am zis NU acestei invitatii si de aici gata cearta si marea nefericire a sotiorului drag ca nu merg sa-i sarut mina iubitei sale mame la o asa aniverare ...dar nu pot fi falsa...nu o suport si pace si o vad de nevoie fiindca copilul meu vrea sa stea la ei si nu acasa la noi orele de dupa scoala...

P.S. m-am intins fantastic de mult

la aniversarea soacrei nu ma duc nicidecum dar imi pare rau pt. sotul meu ca nu intelege ca dragoste cu sila intre mine si mamica lui nu se poate
si nu mai stiu cum sa evit certurile din casnicia noastra care are acelasi subiect SOACRA

Incearca sa te pui in locul sotului. Nu te-ar deraja si pe tine sa mergi la ziua mamei singura - ca vezi doamne sotul nu poate sa o inghita pe maicata 3 ore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

Bebe eu sunt de acord cu tine intru totul.Relatia cu soacra mea este si mai rea(dar asta este alta poveste)tu faci cum crezi tu ca iti este mai bine,fiecare avem demnitate si nu vad de ce nu intelege sotul k te-ai saturat sa fii calcata in picioare.Acum asta este parerea mea tu faci cum consideri tu mai bine.Doamne ajuta si putere s atreci peste toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Faci ca mine..te duci..stiu ca e al naibii de greu sa te duci undeva unde nu te inghite si nu inghiti pe nimeni, dar asta e, de 3-4 ori pe an nu-i capat de tara..in rest fiecare cu aia a ma-sii...Mai rau era daca stateai cu ea si trebuia sa o suporti zi de zi...Crede-ma ca te inteleg perfect..si soacra-mea nu pierde ocazie sa ma intepe..dar ii dau ignore daca e petrecere..dara e o zi ca alte zile ii spun in fata ce ma deranjeaza si o data ce i-o tai, in ziua aia nu se mai leaga de mine..Dar totusi gandeste-te la sotul tau..sangele apa nu se face si sufera..e pacat..mai ales ca ai si tu copil si nus cum ti-ar pica daca din cauza faptului ca tu si ginerele nu va suportati sa nu te mai viziteze si copilul tau...Chiar nu ii tin partea..ti-am zis ca sunt fix in aceeasi situatie cu tine, dar sincer nici mie sa imi faca sotul asa nu mi-ar conveni...
Tu zici sa se duca singur (asa ii ziceam si eu), dar el zicea ca daca nu ma duc si eu ii arat clar maica-sii ca nu dau 2 bani pe relatia cu ea, ca o urasc Etc si mai bine nu se duce nici el decat sa se duca singur si sa suporte cine stie ce reprosuri...Adica pune-te putin in locul lui...

Hai, fii tare ca nu-i dracu asa de negru!
\Multa intelepciune in luarea deciziilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Si pana la urma macar pt faptul ca te ajuta cu copilul merita sa faci un compromis de 1-2 ore ...asa ma gandesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Bebe, te inteleg perfect si-mi pare rau pentru tine dar nu inteleg atitudinea sotului. Ok, e mama lui dar cum de-i lasa sa te jigneasca, sa te supere? Aici e vorba de el care nu pune limite.
Daca le-ar fi spus de la inceput "purtati-va frumos sau nu ma mai vedeti" cu siguranta totul ar fi fost rezolvat pana acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

Soacra-mea sta in Cipru de multi ani...acu' vreo luna l-a sunat pe sotul meu sa-i spuna ca numai poate si vrea sa vina acasa.
El printre toate incurajarile facute ii spune..."lasa mama vino acasa ca si asa nu avem cu cine sa lasam baiatul"(o sa trb sa ma intorc la munca). Dupa o saptamana a sunat iar si a zis ca mai sta
Eu m-as duce fie si numai pt faptul ca sta cu copilul meu si nu imi fac griji la servici pt ca sta cu un strain.
Asta nu inseamna sa fiu amabila ci doar prezenta. Eu asa o tratez... cu indiferenta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

pai daca te duci o sa zica ca te-ai dus ca marlanca, neinvitata , daca nu te duci o sa fii nora rea .
pentru sanatatea ta psihica, eu zic sa nu te duci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Mai, dar eu nu inteleg ce e cu obligatia asta de sta nas in nas cu persoane care nu te suporta. Nu inteleg, nu mi se pare logic. De ex., daca soacra nu te place (si iti arata clar asta), de ce vrea sa vii la ea in vizita sau la restaurant de ziua ei etc.? Dupa parerea mea, viata e prea scurta ca sa ne-o petrecem cu persoane care nu ne plac (am si un exemplu aici, matusile cumnatului meu, nu se inghit deloc, dar se aduna toate in fiecare week-end si se inteapa de mama focului... zau daca pot intelege sado-masochismul asta).

Faptul ca te trateaza urat, sau se preface ca nu existi (vorbeste numai cu "baiatul ei") e o lipsa de respect si fata de tine, si fata de sot. Un om matur si rezonabil nu ar proceda asa, cu atat mai mult cu cat e si un nepot la mijloc. Si atunci nu-l inteleg nici pe sot, mai ales ca sunteti casatoriti de atata timp. In conditiile date, mie una mi se pare foarte ok ca el sa-si petreaca timpul cu parintii, cand vrea, fara tine, daca tu esti tratata urat acolo.

Eu nu am o relatie ok cu mama iubitului, ea a facut la un moment dat niste afirmatii, si de-atunci nu ma simt bine in prezenta ei (iar starea asta s-a agravat cu timpul). Nu am nimic cu ea, nu am nimic impotriva ca iubitul meu sa mearga in vizita, sa petreaca timp cu ea, dar... fara mine. Cred ca ne vedem o data pe an, de Craciun, si atunci pentru foarte scurt timp. Si el nu-mi reproseaza nimic, mai ales ca e si vina lui ca nu a clarificat anumite lucruri cand era cazul. Poate ca la un moment dat lucrurile se vor schimba, nu stiu. Cert e ca nu mi se pare deloc in regula sa fii pus in situatii care te fac sa te simti aiurea, doar pentru a-i da satisfactie altcuiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theophillina spune:

Nici eu in locul sotului tau nu m-as duce singur la petrecere, dar nu din motivul pe care l-a spus Oanalexa, ca inseamna ca nora nu da 2 bani pe soacra, nuuu, eu ca sot, nu m-as duce la petrecerea maica-mii daca stiu ca n-o agreeaza pe sotia mea cu care sunt totusi de 13 ani, cu care am un copil, o familie etc. Partea cea mai mare de vina in relatia asta soacra-nora o are sotul tau. El ar fi trebuit sa te sustina in fata maica-sii. Si sa-i declare clar si raspicat, da, esti mama, te respect, te iubesc bla, bla, insa acum am o sotie pe care o iubesc si o respect si IMPREUNA cu care decid ce-i mai ok pt familia noastra. Dupa 13 ani insa, mi se pare si tarziu si aproape imposibil de reparat ceva. Cum de altfel, este imposibil sa schimbi un om la 60 de ani. Asa ca eu te sfatuiesc sa incerci sa mai discuti cu sotul tau, poate el mai poate intelege si salva ceva. Si daca se poate duce altcineva, nu te mai duce tu de 3-4 ori/sapt sa iei fata, ca te acresti mai rau cand vezi ca ea nu-ti vorbeste, te ignora etc. Din cate imi dau eu seama, pe tine chiar te afecteaza relatia asta a ta cu soacra(dincolo de faptul ca asta produce certuri in familia ta). Adica daca ea ar fi fata buna, daca ar discuta si cu tine, nu cred ca n-ai suporta-o. Eu nu stiu exact ce s-a intamplat intre voi doua de-a lungul acestor ani, insa mai lasa si tu garda jos un pic si nu mai privi lucrurile asa: ca esti calcata in picioare pentru mamitica draga si iubita etc.

Theodora mami de Stelios
09.06.2010

BEBE STELIOS

DE'ALE GURII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

mersi mult pentru raspunsuri si incurajari...
sa lamuresc niste probleme totusi
EA NU STA CU FETA MEA, sta cu ceilalti doi nepoti ai cumnatei (nora favorita care o perie si ii ea pensia)
fata a fost crescuta de socrul meu de la un an de aceea copilul il iubeste enorm si nu poate sta fara el nicidecum(fiindca ar putea sta acasa la noi )
aveti dreptate in ceea ce priveste supararea sotului meu dar sincer NU MAI POT am suportat 12 ani, am lasat mult de la mine, am obosit sa fiu jignita si injosita
pai cum sa va descriu ca in ajunul craciunului cind m-am dus la ei nu am primit nici macar un pahar de apa, ei au baut sampanie( eu nu puteam sa beau alcool recunosc, dar ...) au desfacut cadourile de sub brad si eu i-am privit m-am minunat ce darnic a fost mosul cu ei...eu nu am avut ce desface...
sa continuii
n-are rost
acum ma grabesc ca am o intalnire importanta
maine o sa va povestesc daca s-au calmat spiritele
multumesc inca o data ca m-ati ascultat...aveam asa mare nevoie
nicol

Mergi la inceput