Copilul meu nu mananca nimik....
Raspunsuri - Pagina 8
louisea spune:
Oana e clar ca te gandesti la el!! Te gandesti doar la binele lui si cand alergi cu mancare dupa el prin casa
altfel n-ai face-o. Dar pe termen lung nu e o solutie.
Dupa parerea mea el o renunte la mancare noaptea cand o sa fie satul ziua. E clar ca candva tot trebuie sa manance. Daca nu ziua atunci noaptea. Acolo trebuie sa lucrezi. Si o faci treptat. Nu brusc.
louisea spune:
Si in general ii dai de mancare ce mancati si voi
1. asa o sa manance variat
2. nu te enervezi ca ii faci 3 feluri de mancare si nu vrea nici unul
Mancarea sa aibe gust... Ei sunt la varsta in care trbuie sa profitam ca pun de toate in gurita ![]()
Si lasa-l sa se joace cu mancarea la masa. Sa vada ce e. Fica-mi i-am facut de ex spagheti ca sa se joace cu ele ![]()
Vivela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui louisea Si in general ii dai de mancare ce mancati si voi 1. asa o sa manance variat 2. nu te enervezi ca ii faci 3 feluri de mancare si nu vrea nici unul Mancarea sa aibe gust... Ei sunt la varsta in care trbuie sa profitam ca pun de toate in gurita Si lasa-l sa se joace cu mancarea la masa. Sa vada ce e. Fica-mi i-am facut de ex spagheti ca sa se joace cu ele |
idem cu spaghetele. eu n-am avut atunci cand mi-a venit ideea spaghete, asa ca i-am facut fidea. de-ai stii ce tacticos a luat fiecare fir de fidea si l-a mancat. cred ca a fost lectia de dexteritate
scuze de off topic.
Selene_Bunny spune:
Eu nu am putut aplica sfatul asta, cu pusul la masa impreuna cu noi si mancatul impreuna cu noi.
1. Nu avem masa.
2. "Noi" ala nu era decat eu. Ca tati venea pe la 5, la 5 nu mai e pranz. Si chiar si asa, ori mananc eu, ori ii dau copilului sa manance. Ca n-am maini pentru amandoi, simultan. Plus ca la noi se mananca multe supe.
Si eu i-am oferit bucatele de paine, rosii, bucatele de cartof. Painea o culegeam de sub scaunelul de masa, cartofii, de pe calorifer (arunca cu ei), rosiile, le storcosea bine in mana si le arunca pe jos.
Apoi si 3 zile de chestii de-astea te dispera, darmite 2 luni... Ca si mie mi-au zis fetele, "intelege ca ei se joaca cu mancarea, la varsta asta". Noah, bun, joaca-joaca, da' nimic in gurita, nici macar sa guste.
Of, bine ca a trecut, ca ma impuscam... De nervi am facut si poze, cum arata bucataria atunci, cum lasa Daria in urma...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
louisea spune:
Bunny dar seara nu mancati?? La noi se mananca cina impreuna pt ca ziua suntetem toti plecati. SI chiar si la pranz doar voi doua. Sa nu se simta singura la masa si sa se creze o atmosfera
In rest conteaza sa gasesti o alternativa. Eu pot sa mananc eu si sa-i dau si ei. In principiu ma concentrez sa-i dau ei la inceput, iar apoi termin si eu..
Oana ma mai gandeam.. Ziceai ca nu poti sa-i vezveti de lapte nopatea. Deci el stie sa cera de mancare si si simte senzatia de foame. Incerca sa schimbi. Sa fie ziua asa. Sa ceara de mancare
oana_lex82 spune:
Da Luisea as face asta, dar cum, cum sa-l fac sa ceara ziua de mancare si nu noaptea??? In teorie e simplu, in practica e al naibii de complicat!
Selene_Bunny spune:
| citat din mesajul lui louisea Bunny dar seara nu mancati?? La noi se mananca cina impreuna pt ca ziua suntetem toti plecati. SI chiar si la pranz doar voi doua. Sa nu se simta singura la masa si sa se creze o atmosfera In rest conteaza sa gasesti o alternativa. Eu pot sa mananc eu si sa-i dau si ei. In principiu ma concentrez sa-i dau ei la inceput, iar apoi termin si eu.. Oana ma mai gandeam.. Ziceai ca nu poti sa-i vezveti de lapte nopatea. Deci el stie sa cera de mancare si si simte senzatia de foame. Incerca sa schimbi. Sa fie ziua asa. Sa ceara de mancare |
Nu. Programul nostru de masa este haotic, partial din cauza serviciului (eu nu ar trebui sa mananc deloc seara, sunt supraponderala), partial din dezinteresul nostru. Insa Daria are un program cat de cat fix.
Acum e biiine, fatza de ce a fost. Din cauza caldurii (am 27-28 de grade in casa inca de la 8-9 dimineata), cred ca nu mai mananca asa bine. Apa bea f. multa, mai multa decat mine, eu nu cred ca ajung la 1 litru/zi.
Insa Daria a fost si este inca un copil mofturos. Nici acum nu mananca paine cu unt, paine cu dulceata, cascaval, telemea, iaurt simplu, mamaliguta cu branza... Nu mai mananca sos de ciuperci, paste...
louisea spune:
Oana e greu, dar nu te mai plange
si pune-te pe treaba. Ai primit multe sfaturi. Pune-le in aplicare, si fi consecventa!! Acu una e ca si fetita lu Bunny care nu vrea unele lucruri (majoritatea au mancaruri care nu le plac), si una e sa nu vrea sa manance. Ori alegi sa continui ca si pana acum in speranta ca se va schimba de la sine ceva si incerci sa-ti ti frustrarea in frau
E greu dar nu imposibil
Bunny dar nu mai bine e sa mananci unor seara? ceva legume.. Dar asta ar fi o alta discutie.. si topicuri de genu sunt destule la femina ![]()
Selene_Bunny spune:
| citat din mesajul lui louisea Oana e greu, dar nu te mai plange E greu dar nu imposibil Bunny dar nu mai bine e sa mananci unor seara? ceva legume.. Dar asta ar fi o alta discutie.. si topicuri de genu sunt destule la femina |
Incerc, dar nu-mi prea iese...
Daria nu a mancat niciodata chestiile enumerate de mine. Nu i-au placut niciodata, nici macar nu le gusta. Repet, acum e chiar bine fatza de cum a fost anul trecut, in perioada 1 an si 4 luni - 1 an si 6 luni.
Chiar si acum, cand citesc meniul unor copii de pe la Scutece, de la mine, ma apuca groaza, mai bine nu citesc...
Cine are copil mofturos, e greu sa ii construiasca un mic dejun OK. Daca aia nu, aia nu, aia nu, apoi ce ramane?
Daria mananca asa:
8:30 (cand se trezeste): 270 de ml de lapte, din care 150 sunt lapte Napolact sau Tnuva sau Raraul sau Covalact
10:30, maximum 11: 2 iaurturi Mueller cu fructe (singurele pe care le accepta)
13:30: un bol de supa SAU felul 2 (mancare de mazare, tocanita de legume), niciodata ambele, ca nu merge. In supa ii amestec galbenusul de ou, fiert, sau pestele, altfel nu le mananca
17:30, maximum 18: o mana de cereale cu lapte
22:30, maximum 23: 270 de ml de lapte
Uneori mananca cerealele dimineata si iaurturile dupa-amiaza. Fructe mananca asa, acum: capsune, mar, para.
Nu mai mananca banane. Nu mai mananca orez, ca o constipa groaznic.
Azi a gustat dude, ii plac, tare ma mir.
Ii mai plac si maslinele, cartofii prajiti, pizza, rosiile, castravetii, ardeii.
corsge spune:
Buna! Tu stii ca nu asa este copilul tau. Atunci, e clar ca ceva e la mijloc. Fetita mea cea mica are 1 ani si 3 luni si a refuzat hrana in aceeasi maniera ca al tau. Avea afte bucale si un pic de candida. Cauta sursa raului. Sigur are ceva in gatut sau in gurita de nu poate inghiti/mesteca. Cu toate panzele sus!