Inghetata
Raspunsuri - Pagina 2
narcisam102 spune:
Multumesc.
Am mai gasit si pe aici o reteta
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152567&SearchTerms=reteta,inghetata
am facuto ieri, nici nu a asteptat sa se raceasca bine....
Littlelight spune:
Fetelor,
Am citit retetele astea de inghetata de casa. Vreau sa ma lamuriti si pe mine. Unde gasesc/cum arata smantana dulce pentru frisca? Nu ma refer aici la frisca lichida vegetala (gen Megle, Hulala, etc) ca aia nu-mi place deloc. Si cum se prepara frisca din ea, asa incat sa iasa cremoasa. Eu am incercat cu smantana obisnuita ceva mai grasa, dar a iesit o flescaitura . Cat zahar si de care tip se adauga?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri si osteneala .
Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...
narcisam102 spune:
Littlelight am intrebato pe mama ca stiu ca ea ne facea pe vremea lui ceasca asa frisca. Si a zis ca smantana trebuie batuta incontinu ca se face frisca. Dar trebuie smantana "buna" ca asta din comert nu merge. Mai grasa si mai untoasa ca aia de la tara.
Trebuie sa o bati cu mixterul pana se face tare ca frisca si cu spuma.
glimmer spune:
O cunostinta care a lucrat la o cofetarie, (nu e cofetar, dar a auzit de la ei), mi-a spus ca smantana trebuie sa aiba in jur de 32% grasime ca sa iasa frisca (in fine, el mi-a spus procentul chiar si cu virgula). Iar daca e mai grasa, se face unt prin batere. Iar pentru "subtiat" se foloseste apa, nu lapte.
gogosel spune:
frisca lichida gen Hulala este vegetala si avanjaul il are ca oricat o vei bate...nu se va face unt.dezavantaj- este plina de "chestii" artificiale
frisca lichida UHT o gasesti la raionul de lapte UHT.avantajul il are ca este animala si dezavantajul ca daca o mixezi prea mult...se transforma in unt.
eu am luat de Pasti frisca lichida proaspata,de la raionul de lapte dulce (ZUZU parca) insa nu voi mai lua pt ca desi era in valabilitate a avut un gust oribil,de lapte inacrit.si spre finalul continutului din cutie s-a scurs si ceva apos incat nu mi-a iesit frisca tare.oricum,am aruncat-o ca era amara.
cand fac diplomat,inghetata,folosesc frisca UHT grasa,cea de 12% grasime e pt mancaruri,sosuri,etc
din smantana proaspata din comert nu va iesi frisca.
EllaX spune:
Smantana pentru frisca - UHT - de la Milli sau La Dorna. Se gaseste la raionul de produse UHT si scrie pe ea ca este pentru frisca. Mie nu-mi place gustul pe care-l are frisca facuta din ea, e doar dulce, nu si acrisoara (deci nu e ca aceea pe care o faceam cand era copil), asa ca eu mai iau si o smantana obisnuita, pasteurizata, cu maximum de grasime pe care-l gasesc (24%, cred) si amestec cu cea UHT. Si de la Jamie stiu ca daca pui niste zeama de lamaie in smantana respectiva ai sanse mai mari sa-ti iasa frisca, asa ca pun - numai bine se si acreste un pic.
gogosel spune:
Da, Ella,poti adauga putina zeama de lamaie,insa doar putina pt ca frisca UHT se poate transforma in unt daca pui prea multa zeama de lamaie.Mie mi s-a intamplat o data.
Nu sunt sigura 100% insa cred ca cei de la Milli au smantana proaspata de aproape 30 sau 32% grasime.
rall spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani sau macar incearca sa inlocuiesti zaharul din prajiturile/preparatele de casa cu indulcitor (dar fara sa-i spui, desigur, poate nu simte imediat diferenta) |
De ce sa il minta?
Mihai33 spune:
Inghetata de capsuni
500 g smantana grasa( cumparata de la tarani)
5 albusuri de ou
5 linguri zahar sau 3 de fructoza sau ce vrei sa folosesti pentru indulcit
500 g capsuni
esenta de rom /vanilie dupa gust
Se bat albusurile cu zaharul spuma se adauga smantana apoi capsunile date in prealabil prin blender(eu din comoditate le pun taiate bucatele cu albusurile si smantana si bat bine cu mixerul pana se omogenizeaza).Se lasa la congelator.
Se pot folosi si visine, ness, sucul de la 2-3 lamai etc
gogosel spune:
am facut aseara o delicioasa inghetata cu capsunele :
- o cutie smantana UHT LaDorna,35 % grasime, lasata la frigi la racit si apoi batuta spuma(cam 10 min)
- 1.5 kg capsunele se pun in blender impreuna cu putin zahar/miere si se amesteca pana devin cremoase
cele doua de mai sus,capsunelele si frisca,se amesteca si totul se toarna in pahare.se pun la congelator.
pofta buna!
este super cremoasa,delicioasa,acrisoara. dezavantajul este ca e un pic cam multa grasime,insa daca nu facem excese...cred ca trecem peste acest amanunt.pt noi important este sa fie cat mai "curata".