HELP! - Constituire PFA, pas cu pas

HELP! - Constituire PFA, pas cu pas | Autor: dicirstea

Link direct la acest mesaj

Am si eu o mare rugaminte!

Vreau sa ma constitui in PFA si nu stiu de unde sa incep.
Am fost la Registrul Comertului si am luat o stiva de hartii de completat, am intrebat...mi s-au pus in brate fara comentarii "cititi documentele" si gata.
Am un formular cu "rezervare de nume" dar nu sunt sigura ca ste cazul...adica...sa rezerv numele meu? Ce inseamna asta? Si daca mai e alt PFA cu numele meu? Ca am de exemplu o vecina pe care o cheama la fel ca pe mine, cu amandoua prenumele! Doar nu o sa ma botez acum altfel, sau o sa fiu "DICI Reloaded"?
Pot avea mai multe coduri CAEN?
Daca pentru un cod imi sunt necesare studii de specialitate (pe care le am) si imi trebuie abilitare, trebuie sa depun vreun dosar pentru abilitare inainte de inregistrarea la Reg Com.? sau dupa?
Ma gandesc ca poate nu intrunesc conditiile si nu ma abiliteaza si arunci ce fac? raman PFA platitoare de impozit anticipat?

Din cate am mai citit, scria pe undeva ca daca nu esti angajat cu CIM in alta parte trebuie sa platesti si CAS (sau CASS? nu m-am dumirit inca), adica sa faci ctr separat cu Casa de sanatate (sau de pensii?)

Dar daca am CIM, mai trebuie? Pot sa sar peste etapa asta?

Iar cu Adm. Fin, cred ca lucrurile sunt simple....trebuie sa depun inregistrarea in termen de 30 zile. Sau s-a schimbat termenul si aici?
Si cum procedez?
Depun la inregistrare si forumalrul 112?

daca pentru sediu nu stiu cine este proprietarul unui apartament de langa mine ce fac?
Nici administratorul nu stie...

Tipa de la Reg Com. mi-a spus ca dureaza 5 zile de la depunerea dosarului, altii vorbeau de ceva 30 zile...

A facut cineva recent pasii astia?

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA

www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2

A DOUA MINUNE

MOS CRACIUN 2010

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Sa o ajutam pe Georgi sa mearga

Manu - papusa fara picioare

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Eu am facut PFA-ul in urma cu 2 ani, dar nu cred ca s-au schimbat multe de atunci.
1. Da, trebuie sa faci rezervare de nume. Nu stiu ce se intampla daca este alcineva exact cu acelasi nume, probabil se trece si initiala tatalui in numele PFA-ului, sau ceva de genul ...
2. Poti avea trecute mai multe coduri CAEN, dar doar unul este principalul obiect de activitate. Poti sa desfasori activitate pe oricare din coduri.
3. Iti trebuie copie dupa actele de studii care sa ateste ca esti calificat sa faci munca pt care faci PFA (de ex. mie mi=a trebuit copie dupa diploma de licenta)
4. Completezi niste cereri/formulare la R.C apoi mergi la finante. Acolo ti se da o decizie de impunere (daca codul CAEN ales se incadreaza la norma fixa de venit si tie iti convine sa fii impozitata la norma, nu la venitul real, atunci alegi asa, daca nu, trebuie sa declari un venit anticipat pt anul curent pt care vei di impozitata, urmand ca la inceputul anului urmator sa faci declaratii 'de reglare' , in plus sau in minus, in functie de ce venit ai avut de fapt). Daca nu vei factura mai mult de 35000€/an (atentie! in lei la cursul de acu vreo 5 ani, 3.8lei/euro sau ceva de genul ) poti sa optezi pt platitor de TVA sau nu. Daca vei depasi aceasta suma, trebuie sa fii obligatoriu platitor de TVA.
5. Daca ai carte de munca atunci nu mai ai de facut nimic
6. Daca nu ai carte de munca, cu acea decizie de impunere de la finante mergi la casa de sanatate si la casa de pensii si faci contracte separate cu ei pt plata contributiilor. Cotizezi si aici in functie de suma pt care vei plati impozit.

Bafta!!

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

1. rezervarea denumirii - o reprezinta numele tau, exact asa cum este in buletin, daca mai e vreunul la fel se trece si initiala tatalui

2. cu rezervarea in brate iti faci restul de acte, adica actul constitutiv (poti trece mai multe coduri CAEN, cu exceptia catorva care se desfasoara doar sub conditie speciala), mergi la notariat si-ti faci specimenul de semnatura, dovada de sediu social (contract de comodat sau inchiriere)

3. cu actele astea la care mai adaugi copie dupa CI, copie dupa actele de studii mergi la Registrul Comertului si cam asta e.

Apoi la fisc, asta e treaba nr 2

P.S. Pt acordul vecinilor, iti trebuie acordul vecinilor direct afectati, adica stanga, dreapta, sus, jos. Daca nu stii vreun veci, treci pur si simplu in dreptul lui, apartament liber. Principalul e sa ai stampila Asociatiei si numele si semnatura presedintelui.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)

www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Multumesc de raspunsuri!

ASta ma nelinistea..cu vecinii, 2 apartamente sunt inchiriate - am vorbit cu proprietarii, dar unul este al unei firme aflata in insolventa iar proprietara celuilalt este plecata din tara si nu am putut da de ea.

vezi...nu mi-au zis nimic de specimen de semnatura....

CAPRA CU 2 IEZI

MINUNEA MEA

A DOUA MINUNE

MOS CRACIUN 2010

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

Acu 2 ani, 'specimen de semnatura' a insemnat sa semnez in fata unui director de la Registrul comertului, nu am fost la nici un notar.

Mergi la inceput

La ce balamuc e acum la Registrul Comertului stai pt specimenul ala de semnatura ca sa-l dai la fata locului de te apuca pensia . La notar scapi imediat. Acum, fiecare cum vrea, merg ambele variante

www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Aha, deci e o alternativa, nu e o chestiune obligatori, ca asa intelesesem initial.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Pentru PFA iti trebuie acordul vecinilor? Si eu vreau sa fac asa ceva, adica un PFA, dar...chiar nu as putea cere acordul astora de pe scara; nu l-ar da nici in ruptul capului, desi ...nu mai stiu ce sa zic; la mine problema e actul de studii; hartia aia ma tine pe loc; ce studii docentale trebuie sa fac daca vreau sa produc si sa comercializez produce naturale 100% ( siropuri, gemuri, dulceturi,toate facute de mainile mele)??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Cred ca pentru asta iti trebuie certificat de producator

Si eu am probleme cu un vecin care isi da acordul doar pentru sediu social, nu cu activitate. Dar activitatea mea e de prestari servicii la sediul tertilor

CAPRA CU 2 IEZI

MINUNEA MEA

A DOUA MINUNE

MOS CRACIUN 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Din ce am citit acum pe net cica asta e numai pentru agroalimentare; chiar mai astept de aici sfaturi si opinii...

Mergi la inceput

Nu stiu daca-ti trebuie certificat de producator pt astea, nu cred, dar s-ar putea sa-ti trebuiasca retetar, sau ma rog, sa-ti autorizezi ingredientele pe care le pui in produse, sa fie verificate undeva. Intreaba la institutul de sanatate publica

Mergi la inceput