Folia de aluminiu, periculoasa sau ba?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Clar nu de la aluminiu, dar stiind ca exista sanse sa am si eu aceeasi boala prefer sa ma feresc de orice factor cu potential de risc, de la cei evidenti ( d ex fumat) pana la cei aproape hilari (d ex folie aluminiu)

acu sper ca ne-am inteles.


Cel mai frumos martisor: Alex 1 Martie 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

m-a lovit revelatia acum, in pauza de masa: lumea comanda in veselie de la catering, si vin caserolele de aluminiu incalzite in viteza la microunde... mancare pre-congelata -> pusa in aluminiu -> microunde

nasol, nasol, nasol
noroc ca am un mar la mine . are lipici de germania sau austria - daca am bafta, n-are e-colli.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

fierbe-l

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

oarecum off-topic : cunoasteti, cred, acele pungi "magice" in care se poate prepara carnea (sau cartofii) la cuptor.
ati auzit/citit pe undeva ca ar fi daunatoare aceste pungi ? exista vreun risc de contaminare cu vreo substanta periculoasa ?
plasticul acela o fi avand sau nu BPA in compozitie ?
recunosc, atunci cand au aparut, le-am folosit si am fost foarte incantata, carnea iese atat de gustoasa, frageda si patrunsa, incat mi se pare o metoda mai buna decat acoperirea vasului cu folie de aluminiu. in plus, folosind punga magica, scapi si de spalatul vasului/tavii in care prepari carnea, pentru ca nu curge nimic din punga.
deci ? cum e cu punga magica pana la urma ? e daunatoare sau nu folosirea acesteia la prepararea hranei ?
multam fain si scuze de off-topic.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Si eu am renuntat la folia de Al pentru cuptor. O pastrez doar pentru acoperit cate ceva la frigider.

Insa in locul tavii acoperita cu aluminiu folosesc o cratita minunata de la IKEA in care fac fripturile, le tin cu capac pana se patrunde carnea si apoi fara si se rumenesc . Mai ales pieptul de curcan imi iese super gustos si frumos.

Asta-i cratita:
http://www.ikea.ro/product/show/code/70101166


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

asta n-are aluminiu (decat in interior, pp ca nu patrunde prin inox), n-are plastic DAR are teflon.
nici asta nu bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

am vazut ca au aparut in carrefour si selgros, vase de aluminiu cu interior de ceramica (tigai, craticioare, friteuza, wok, grill). sunt destul de scumpe (150-200 ron o tigaie mare sau friteuza).
cred ca acestea sunt cele mai bune, nu au aluminiu, teflon sau alte bazdaganii care sa intre in contact direct cu mancarea.
de la alte persoane am inteles ca vasele de ceramica (teracota?) cu capac ar fi extraordinare pentru prepararea la cuptor, in special pentru friptura, sarmale, varza calita. le-am vazut pe la tarabutele micilor mestesugari. despre aceste vase ce parere aveti ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Desigur cele mai bune sunt vasele de sticla din cate stiu eu e cea mai putin reactiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Corina,eu am un vas de lut,nu e smaltuit in interior.Ca si gust sunt grozave preparatele,e insa un minus.Daca faci peste sa zicem ,ramane mirosul in vas,fabricantul recomanda vase separate din cauza asta.Am incercat sa-l tin cu apa si otet,ajuta,nu total.Se pune in cuptorul rece si trebuie tinut in apa rece 30 minute inainte de asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Corina, mie punga aia de plastic mi s-a parut cel putin dubioasa ... Eu stiu din copilarie ca plasticul se topeste la caldura ... ori asta ce mama naibii plastic e, de rezista la 200 de grade ??? Ce poate avea inauntru ???
Asa ca, sigur nu stiu nimic, dar eu l-am evitat.

Vasele de lut am auzit ca ar fi bune, dar trebuie bine umezite inainte, ca sa nu crape, si din cate stiu eu dureaza foarte mult gatitul in ele ... Cica ies niste sarmale bestiale, dar le tii cateva ore bune in cuptor ... poate doar iarna sa incerci, ca vara te coci in bucatarie pe langa ele ...

*****************************
Irina (2006) si 29+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput