Strumfi si prichindei de iulie-august 2011 (53)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Buna, gravidute!

La multi ani, Mihaela!
La multi ani, Burtocika!
Casa de piatra, Ruxi!

Felicia, si eu am o cadere de energie pe la 10-11 dimineata, ba ma mai ia si cu ameteala. Eu ma stiu cu tensiunea mica asa ca mai beau cate o cafeluta. Cu pulsul am avut probleme mari la prima sarcina, sarea de suta frecvent si ma simteam foarte rau. Mi-am facut un EKG si o ecografie cardiaca, totul era ok, cardiologul mi-a spus ca sarcina e pozitionata sus, impinge in torace care e cam inghesuit si d-acolo vine si problema.
La multi ani flacaului tau! Si eu trebuie sa o duc pe Eva la un oftalmolog, tot de verificare, dar ma gandesc ca nu o sa vrea sa stea si tot aman.

Krissy, eu o sa cumpar detergent special pentru bebe, si Evei i-am spalat la fel hainutele, altfel facea niste pete rosii pe piele. Nu are probleme cu piele, nu are dermatite, dar probabil e punctul ei sensibil, daca o pisca vreo insecta se umple de pete.
In plus, mie mi se par fragili tare cat sunt bebelusi, asa ca folosesc produse cat mai safe cu putinta, sapun, sampon, crema de corp. Eva mi-a facut cojite in cap, dar nu in bebelusie, ci pe la un an si ceva. Am luat Mustela crema si sampon anti-cojite, bune, nimic de zis, a scapat de ele, dar cum foloseam altceva, cum reapareau. Asa ca i-am luat sampon bio si aleluia, n-au mai fost probleme de atunci

blog

asteptandu-l pe Filip (august 2011)

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda82 spune:

Fecian, daca starea este persistenta de cateva zile poate ar trebui s amergi la medicul de familie.Tensiunea cred ca e buna, nu mi se pare nici mica nici mare. si sper sa te simti f bine cat mai repede

Ireth, ai fost ieri prin CARREFOUR ORHIDEEA? te-am vazut in poze de la frumoasa intalnire pe care ati avut-o si m-am tot uitat, dar ma gandeam sa nu fac vreo gafa...cautam si eu o rochita care sa se aseze frumos pe burtica si sunculitele mele, insa nu am gasit nimic.In seara asta il rog pe sot sa ma invete sa pun si eu poze cu burtica mea.Nu prea stiu sa folosesc, de exemplu s-a tot vorbit de camera lu bebe Iustin, iar eu nu am vazut-o...
Anda + 24 cu Nectaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihutzas spune:

Buna fetelelor!

Ati facut vaccinul antitetanos?
Am auzit tot felul de zvonuri despre el.

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ireth spune:

Neatza fetelor si de la mine.

Babyblue, Alexia, Roberta, felicitari pentru rezultatele bune!
Babyblue, asa cum ti-am zis - e capatzanos! plus ca iar am citit (stiu, stiu, am promis ca n-o mai fac ) ca baietii au capul mai mare decat fetitele. Deci chill.
Roberta, idem la tine. Nu-ti fa probleme, daca era sa-ti zica doctorul ca e vreo problema, iti zicea. Nu pot sa iti zic decat stai calma si bucura-te de sarcina in continuare.
Anda, doua chestii:
- retardul asta de crestere... si eu am fost "suspecta" de retard de crestere, ba chiar un retard de 3 saptamani! s-a dovedit ca a fost o eroare de calcul, pentru ca nu imi luase in calcul ciclul neregulat.
Cert e ca bebe a avut tot timpul capul un pic mai mare decat varsta sarcinii asa cum o numar eu, si femurul un pic mai mic. Dar au fost doi doctori care mi-au spus ca nu e nicio problema, fiecare cu dezvoltarea lui. Si ambele doctorite mi-au spus: baietii se dezvolta mai greu. Stiu ca am vazut si un documentar despre gemeni la un moment dat, si aratau ca daca exista 2 copii in aceeasi placenta, unul fata si unul baiat, mereu fata se va dezvolta mai bine decat baiatul.
Ma abat de la idee.
Ai sa observi daca citesti despre prematuri ca volumul capului este mult mai mare proportional cu corpul decat la bebeii nascuti la termen. Eu din asta inteleg ca capul (scuzati cacofonia ) o sa creasca in perioada urmatoare mai putin decat restul corpului, ajungand ca la nastere sa fie acel 1/4 din corp, cat e normal.
Si oricum, cred ca e mai grav sa aiba capul mai mic, decat mai mare.
O sa fie un destept si un capatanos, o sa vezi
A, inca ceva: una din doctorite mi-a spus ca adevaratul retard de crestere se pune dupa sapt. 30-32 de sarcina... pentru ca pana atunci oricum se dezvolta diferit organismul (vezi explicatia cu capsorul)
- a doua chestie: da, am fost in Carrefour am trecut pe la Kiabi, unde m-am umplut de nervi ca n-aveam bani la mine pentru tot ce vroiam sa cumpar (dar mi-am luat totusi ceva... pentru mine! o pereche de pantaloni trei sferturi cu burtica, ca n-aveam pentru vara nimic nimic), apoi am trecut prin Carrefour unde mi-am lasat aproximativ jumatete de salariu si unde m-am enevat ca scarbele de oameni nu lasa gravidele in fata NICI MACAR LA CASA PRIORITARA DE GRAVIDE!!

Fecian, ceva tahicardie? poate? am avut si eu la un moment dat o senzatie d-asta ca a luat-o inima la trap. Nu mi-am monitorizat bataile, dar erau multe

Lissa, Anusca e . Stii asta dar cred ca nu te mai saturi sa auzi, nu?

Bec tu uarc.... uofffffffff

28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roberta84 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anda82

Salutare fetelor!!

Nu am mai scris, dar asta nu inseamna ca nu am citit cu interes fiecare postare si m-am bucurat ca au fost numai vesti bune.
Eu am fost cam trista pentru ca la o eco facuta acum 2 saptamani mi s-a spus ca bebelina ar avea retard de crestere de o saptamana, insa in sufletul meu am trait cu speranta ca poate e o greseala.M-am stresat, totusi pana am reusit sa ajung la un medic in care am incredere si cu care vreau sa nasc la Giulesti, eu fiind din provincie.Ieri am facut eco si mi-a spus ca nu vede niciun retard, ba dimpotriva are BPD de 75,5mm corespunzator varstei gestationale de 29 de sapt si femurul corespunzator v. g. de 28, eu fiind d.p.d.v cronologic in 27s si 2 zile.
Am plecat de acolo fericita, insa s-au pus alti pitici acum pe creierul meu...de ce e diametrul capusorului este mai mare cu 2 sapt, oare e normal? Am vazut ca au mai scris fetele de pozitia craniului fundica, asa are capusorul si bebelina mea...e normal, pot aparea probleme...am fost prea fericita cand mi a spus ca nu e vb de retard, incat nu am mai intrebat nimic.Am fost dezamagita ca nu mi-a aproximat greutatea bebelinei, nu mi-a masurat nici circumferinta abdominala ca sa pot sa fac eu un calcul estimativ cu ajutorul calculatoarelor de pe net...insa nadajduiesc ca este in grafic si in acest sens.
Aaaa si inca ceva este cineva care naste la Giulesti?

Lisssa-ana e adorabila fetita ta, iar felul in care tu vorbesti cu ea arata ca esti o mamica extraordinara!

toate fetele

Anda + 24 cu Nectaria

Acelasi lucru si la mine , capul este mai mare, dar eu zic sa nu ne facem griji , doctorul mia explicat ca din cauza pozitiei pot aparea erori de masuratoare si ca urmarind evolutia dea lungul sarcinii nu par a fi probleme. Nici la mine nu a masurat circumferinta abdominala pt ca se misca in continuu , se rasucea , fugea de aparat si nu a reusit, ca si eu vroiam sa imi aproximez singura greutatea dar fara acea masuratoare ... , dar e pt ca e asa de miscacios ca nu vrea sa stea , vrea sa ne faca surpriza cu greutatea .
Eu zic sa te linistesti, ca si masuratorile astea sunt statistice si nu e nici un copil la fel cu altul , ce ar mai fi sa iasa toti identici ca dimensiuni ..

31+ cu Gabriel

Ajuta-ne Doamne sa nastem prunci sanatosi !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihutzas

Buna fetelelor!

Ati facut vaccinul antitetanos?
Am auzit tot felul de zvonuri despre el.

32+

Nu l-am facut nici la prima nastere, nu-l fac nici acum

blog

asteptandu-l pe Filip (august 2011)

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corry_28 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ireth
apoi am trecut prin Carrefour unde mi-am lasat aproximativ jumatete de salariu si unde m-am enevat ca scarbele de oameni nu lasa gravidele in fata NICI MACAR LA CASA PRIORITARA DE GRAVIDE!!

28+

Am patit-o si eu!!!
Am stat la acea casa prioritara dupa doi barbati, care nu aveau nicio jena...Ce este mai grav, este ca nici casiera nu dadea semne....

26+cu "Mugurel" si "Strugurel"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ireth spune:

Citat:
citat din mesajul lui corry_28

Citat:
citat din mesajul lui Ireth
apoi am trecut prin Carrefour unde mi-am lasat aproximativ jumatete de salariu si unde m-am enevat ca scarbele de oameni nu lasa gravidele in fata NICI MACAR LA CASA PRIORITARA DE GRAVIDE!!

28+

Am patit-o si eu!!!
Am stat la acea casa prioritara dupa doi barbati, care nu aveau nicio jena...Ce este mai grav, este ca nici casiera nu dadea semne....

26+cu "Mugurel" si "Strugurel"

de obicei fac scandal, ca e dreptul meu, si ma bag in fata. ieri insa eram asa de obosita, inca nici de cearta nu aveam chef ...
si da, casieritele alea sunt efectiv de pomana acolo, nu ar da prioritate la gravide nici in o suta de ani.

28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalala13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui fecian

Neatza fetelor

Am si eu o intrebare.. eu ma simt foarte aiurea, am o stare de greatza si lesin ceva de vis...de cateva zile.

Mi-a luat tensiunea si asta e ok: 12/8 insa pulsul a crescut de la 50-55 cat am eu de obicei la 75-85 batai pe minut.
Sa fie asta un motiv????

Nu va zic ca ieri eram in oras si mi s-a facut dintr-o data rau de am zis ca lesin acolo pe loc.

Si acum acelasi sentiment.
Zici ca cineva mi-a dat pastile de lesin

Felicia,de pui (Gabriel) si 29+ cu bulina (Mihai sau Anamaria???)
Nasterea lui Gabriel
_

Simply happy!

e normal ca pulsul sa creasca pentru ca se pompeaza mai mult sange in organism. acum depinde cum e obisnuit si corpul tau. nu ar fi rau sa-i zici medicului tau curant cum te simti. poate fi si lipsa de calciu/fiereu in sarcina aveam 100-120 pulsul..bine eu am facut si hipertensiune.asa ca incearca sa nu mai faci efort mult, mai ales pe caldura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda82 spune:

Ireth, la Kiabi atunci te-am vazut...si aratai f fresh, o graviduta frumoasa.Oricum se invarteau pe acolo multe gravidute chiar m-am mirat cat de multe.Eu speram sa gasesc ceva deoarece in iarna mi-am luat o pereche de pantaloni tare draguti, acum cautam o rochita vaporoasa dar nu am gasit.
Mi s-a spus si mie de catre doctor ca pentru retardul de crestere cea mai relevanta este eco dintre 30-32 sapt.Doamne ajuta, sa iasa bine!!! sa nu aiba nimeni nicio problema.Urmatoarea eco o fac la 30 sapt. cand fac morfologia de trim III, desi medicul meu mi-a spus ca nu e necesar sa mai fac morfologie decat o eco pt a vedea dc exista retard pentru linistea mea...sper sa fie pentru linistea si nu nelinistea.

Fetelor, in afara de bebedisegn ce site-uri ati mai gasit cu mobila draguta pt bebe, insa si convenabila la pret?

Aaa nsi inca ceva ...pe sracina nu mi-am vopsit sprincenele si genele, insa parca tare as vrea sa o fac...insa mi-e teama...ce stiti despre asta ar putea afecta cu ceva?

Anda + 24 cu Nectaria

Mergi la inceput