Sezatoarea canadiana (213) *Bun venit Emma Ioana!*
Raspunsuri - Pagina 16
mikiion spune:
Merci fetelor..... Eu ma gandesc la voi, cele venite acum cativa ani in Canada...Nu era internet sau era prea putin dezvoltat. Cum va bateati capul sa traduceri tot jargonul asta scolar. maru imi aduc vag amine ca povesteai pe forum acum cativa ani
La scoala lui Marc ne-au chemat la o intalnire si ne-au aratat toate obiectele de pe lista scolara ( obisnuiti fiind cu imigrantii ). Si cum am uitat intre timp, am pus pe net repede denumirea si a aparut poza repede.
Simi vacanta frumoasa lui Alice.
E ziua Simmonei? La Multi Ani!!!!
ankalaura spune:
Hello everybody!
He he, dat fiind aparitia meteoritica a Mihaelei cu al ei catalog, iata-ma si pe mine la apel.
Mihaela, s-a facut anul pe 1 aprilie, nici nu stiu cand a trecut asa de repede.
Parca din ce in ce mai ocupati (lucru de care m-am ferit si de care sper sa scap...). Maine am ultimul examen dintr-o sesiune aproape sinucigasa dar care o sa se termine cu bine.
In rest, vorba tizei Miki, macar greva de la posta a mai incetinit si la mine la job ritmul un timp. (nu ca as fi citit ceva pentru examene in acel timp! )
Abia astept sa se faca poimaine sa scap de examen si sa incep sa planific vara, zilele cu copiii care miorlaie pe langa mine ca nu am timp sa ne jucam.
In toamna incep stagiul si apoi gata si cu scoala asta.
ANDY - sa va traiasca fetita, acum am vazut ca ai nascut! Sa fie sanatoasa si sa va aduca numai fericire!
STARLET - bun venit. Inca un baietel deci in grupul de 3 ani. Si fata mea cea mica are 3 ani de putin timp.
MIKI - serviciul de garda face activitati destul de complexe in zilele pedagogice, si activitati mici in zilele normale de scoala. In zilele pedagogice se fac iesiri (daca timpul permite, contra cost) - fie-mea a mers la o herghelie, la o "mierarie", la cabane a sucre, etc. La noi, pe site-ul scolii, exista lista cu toate activitatile din an. Activitatile celor mici (mat-2 fata de 3-6) pot sa difere, si costul la fel. Cei 7 dolari ii platesti oricum, in factura lunara, si la ei se adauga activitatile dupa caz.
Fie-mea are 2 perechi de adidasi la scoala, una in sac, pentru ora de sport, si alta la serviciu de garda (sus se incuie dupa ce se termina cursurile, deci nu se mai poate plimba sa duca si sa ia incaltarile). Niciodata insa nu lasa ciorapii acolo. N-avem regula pentru "lungimea" ciorapului scurt
Cu ghiozdanul, eu zic ca e putin devreme sa te stresezi deja. Anul trecut am vazut multe si tare frumoase la Aubainerie, conforme cu standardele kiropractice, si pe dimensiuni diferite in functie de varsta copilului. Anumite marci au si sac asortat pentru sport, boite a lunch si sort pentru arte plastice.
Sa stii ca limbajul scolar nu pune in incurcatura doar imigrantii, ci pe orice nou parinte... Chiar daca lucrezi in birou, la birou spui de exemplu brocheuse, ei bine la scoala se cheama aggraffeuse. Ce e la scoala cartable, la mine la birou se cheama chemise, iar ce e cartable la mine la birou, la scoala se cheama classeur
Ma duc acum sa mai citesc ceva pentru examenul de maine.
Bye bye!
zmotocel spune:
buna
ma primiti si pe mine in randul vostru?
se pare ca urmatoarea mea oprire va fi Toronto, probabil in noiembrie sau dupa..... pt o perioada nedeterminata de timp.
am incercat sa caut prin postarile mai vechi, dar sunt atat de multe... incat m-am hotarat sa intreb direct, poate ma ajuta cineva cu un raspuns.
as vrea sa inchiriez un apartament in toronto, si ma intrebam daca stiti ce site-uri sau agentii sunt mai ok?
merci mult de raspuns
maru spune:
zmotocel, bine ai venit!
eu nu locuiesc in Toronto, sa speram ca intra din fete sa te ajute.
Andy08 spune:
Va multumesc mult pt. urari.
Micutza e bine, a luat 700 g in primele 2 saptamani, maine mergem la cantar din nou. Andrei e inca agitat, dar e mai bine ca acum o saptamana. Incet-incet se obisnuieste si el. Cu timpul stau mai prost, ca pitica e tot la san cand e treaza si cand doarme ea, stau cu Andrei.
O sa mai revin.
Anda Panda spune:
zmotocel, bine ai venit. nici eu nu sint din toronto, dar intr-un final o intra careva de pe-acolo. mai erau si alte forumuri de romani din canada, inclusiv montreal, insa nu imi vine niciunul in cap acum, ca eu nu prea intru pe ele, sotul e activist convins.
pt cine stia ca imi caut serviciu, ei bine, nu mi-am gasit. imi petrec timpul intre gym, casa, gradina....si mai putin shopping din motive...leste ne inteles. ma mai duc la cite un interviu la vreo agentie care cred ca au format gresit numarul meu de telefon dar e greu sa gasesc ce imi trebuie in momentul de fata. joburi girla aici, de toate felurile si pt toate virstele, insa full time si in centru, ceea ce eu nu pot sa imi permit, din cauza lu prislea cel voinic care intra in cls I in toamna si mamitzu lui crede ca e suficient de copt. asa ca tre sa stau cu ochii pe el.
aici e cald si balamuc mare, toata lumea e cu ochii pe kate si william, iar pe 9 sau 10 iulie incepe calgary stampede.
am vazut un film misto UNKNOWN - cu liam neeson. supercool !
banc:
Ion si Vasile.
- Vasile, am fost in Turcia la all inclusive, exceptional: mananci cat vrei, bei cat vrei, cu bar la piscina, lux mare.
Da' sa vezi ce faza patesc: ma duc intr-o dimineata la micul dejun, Maria mea ramane in camera.
Cand ma intorc, ia-o pe Maria de unde nu-i. O caut peste tot, ma panichez, ma duc la receptie si aflu ca e in camera la Antonio Banderas.
Ma duc acolo, bat la usa , deschide Antonio.
Antonio, barbat bine: inalt, frumos, plin de muschi, brunet, fara pic de burta.
Cand colo, iese Maria mea dezbracata din baie!
Cu tatzele vai mama ei, curu lasat, cearcane ....... ba, mi-a fost o rusine de omul ala ...
va pup !!!!
Anda Panda spune:
am o intrebare scurta
w.supereva.ro/info.asp?id=3198 - aici e reteta aia de briose cu cirese, in care tb sa folosesc faina cu agent de crestere.
iese gilceava mare daca pun un plic de praf de copt??
ca daca pun o lingurita de drojdie instant imi e ca ... nu e chiar ok....
tenchiu
_carmen spune:
Anda Panda, eu pun praf de copt de obicei in tarte/blaturi, deci cred ca poti pune linistita si aici.
iselin spune:
Si eu am stat in Bucuresti, d-am plecat inainte sa ma rupa cainiii de prin Grozavesti(prieteni), Pantelimon(casa), Hanul lui Manuc (job), 1 Mai (neamuri)...
Buna ziua dumneavostra!
Cele rele sa se spele, cele bune sa s-adune.
Sunt intr-o asa zisa vacanta, adic ma repozez, cu retinerile de rigoare.
Nu ma bronzez, nu fac shopping, nici macar la sala nu merg. Citesc. Am vreo 10 carti programate, si bune si proaste, in toate cele 3 limbi ale romanului plecat demult de acasa...
Am avut ultimul examen si ultima lucrare la marketing. Sa va zic cum am lucrat ultima lucrare: toata echipa am lucrat non-stop on-line fara sa abandoneze careva din cei 5, de dupa amiza pana a doua zi, 22 ore non-stop, dupa care unul din noi a imprimat-o si a depus-o in cabinetul profului la ora 15.00, 2 ore inainte de teremenul limita. Acum asteptam toti 99%.
Salutam fetele care au poposit pe aici fara semn de viata de la mine, m-am gandit la fiecre din voi, pe cuvant, caci timp am avut berechet.
Frantuzoaica cea mica cu delfinii ei cand ajunge in Ca?
Ziceti cate ceva sa raspund...!
Bine ati venit fete noi si bebeline mici!!!!