Bebelusi de Sept-Oct '10 Vrem vreme frumoasa! (65)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doina_1984 spune:

Ana -am Maia sa treaca repede. Nici noi n-am avut pana acum dar stiu ca sosetute cu otet mai sunt bune.

Mami lui Matei Mihai 26.10.2010

https://picasaweb.google.com/109290866538691083533/QlYZoC?authkey=Gv1sRgCKrt0LG1l43ntAE#5600123714463870402

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamak spune:

http://www.desprecopii.com/info.asp?id=2744

http://www.desprecopii.com/info.asp?id=2748

Mami Anca cu Andrei Ionut(22.09.2010)
Poze Andrei-Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_25 spune:

Mersi fetele !! I-a mai scazut putin.Ii fac baitza si mai tarziu ii mai bag un supozitor!! Balutze la greu...mama lor de dinti !!

Ana de Maia Elena(24.09.2010)
Poze

Cum s-a nascut Maia - www.desprecopii.com/info.asp?id=2654" target="_blank">Articol
Bazar umanitar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iazminn spune:

La multi ani sarbatoritilor zilei. Astazi i-am dat si eu pt prima data ficatel(unul intreg) si am vazut ca l-a mancat , nu cu f mare placere dar l-a mancat.
SELENAR ar fi bine sa fie cum zici tu. Maine merg la pediatru.
MARI MARIUKstiu cum este sa faci totul singura. Dar macar al meu sta toata ziua plecat la munca.Nici eu nu-l suport sa stea degeaba cand e acasa. Sper sa reusiti sa ajungeti la un numitor comun.
Mai fetelor noi suntem singurii "stirbi" da aici? Noi nu avem nici un dintisor si nu se vad nici semne ca ar iesi.fetele

iazminn mamica fericita de ingeras EDUARD NICOLAE (14.10.2010)
https://picasaweb.google.com/114053547326516137112/24042011#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oramona spune:

Ana, eu nu ti-as recomanda baita. Sa mai astepti, poate fi si o usoara raceala. Sa o imbraci lejer, eu cand are febra o tin fara sosetute. Nu are febra mare, asa ca supozitorul e de ajuns. Daca pui otet, stiu ca trebuie combinat cu apa, partile nu le stiu. pt Maia sa treaca repede si sa vina dintisorii.

Ramona, mamica fericita de mici comori - Maria Lavinia (01.03.2006) si Elena Elisa (07.10.2010)

https://picasaweb.google.com/117035164553547422644/ElenaElisaOramona?locked=true#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea88 spune:

buna seara !
fetelor pana la urma nu a avut elenys nici o vanataie! am scapat usor!
Noi astazi am trecut la cea de-a 3 a masa de diversificare: iaurt cu cereale si un fruct…a avut succes! Sunt f.bucuroasa ca nu este mofturoasa Elenys!
noua nu prea ne mai place in carut...se ridica in picioare...ea vrea sa stea in picioare si sa mearga:)in fund daca o asez sta cateva minute si se agata de patut si se ridica in picioare...
mergem din ce in ce mai bine de-a busilea...
despre premergator: daca bebe s-a ridicat deja in picioare singur, nu vad de ce ar dauna, mai ales daca nu sta cu orele;…mie mi s-a spus ca daca merge singura pe marginea patutului si se ridica singura pot sa o pun in premergator!
Ficatel i-am fat cu legume !noi am introdus si fasolea verde si salata verde in meniul de legume!
Oramona wow,4 dinti! Felicitari! noi avem doar 2 dintisori!:)
MARI MARIUK stiu cum este sa faci totul singura! Am avut si eu vreo luna in care am fost singura…sotul meu a avut f.multa treaba …pleca dimineata la 8-9 si venea seara la 23-24…te inteleg...
va pup o seara linistita si copilasi cuminti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selenar spune:

Buna!

raspund si eu tarziu la topicul cu febra. Vlad a avut de doua ori pana acum febra, a doua oara tocmai ce a trecut (saptamana trecuta). De la dintisori a facut el, cumulat cu rosu in gat (tipa si striga intr-una).

Pediatrii la care am fost mi-au dat urmatoarea schema: Nurofen (2.5 ml) alternat cu Panadol, la cate 4 ore. Asta pentru a surprinde puseele de temperatura si pt a preveni convulsiile. Daca esti sigura ca febra e de la dinti, poti sa stai numai pe Nurofen, doza data la 6 ore initial, apoi la 8 ore (dupa ce vezi ca nu mai face febra asa mare, sau asa des). Insist pe Nurofen pt ca e si antiinflamator, asa incat ii ajuta si in caz de durere de dinti sau de rosu in gat incipient (reduce inflamatia).

Cumnata mea e farmacista si mamica, si m-a invatat putin altfel (si are logica ce spune ea): sa dau Nurofen la 6 ore si sa fiu pregatita ca in caz ca face febra in acest interval, sa intervin cu supozitor de Paracetamol. Asta pt ca supozitorul actioneaza imediat, sie bine sa-l lasi in caz de urgenta. Daca incepi cu supozitor (sau cu Panadol, ca tot paracetamol e), si puiul face febra, nu poti sa-i suplimentezi cu alt supozit, caci face supradoza de paracetamol. Iar nurofen daca ii dai, actioneaza mai greu, asa ca risti sa ii creasca temperatura intre timp (si Doamne fereste, sa dai in convulsii...).

Nu e de glumit cu temperatura. Cum a fost la tine, 38.3, e mica. Dar daca se apropie de 39, sa pazesti sa nu creasca repede si sa intervii cu supozitor. Atentie si la supradoza.

De asemenea, pt cazuri extreme, e bun sa fie in casa supozit cu novocalmin (e pe baza de algocalmin). stiu ca e rau famat algocalminul, dar e cel mai eficace la scazut temperaturi mari. Convulsiile sunt mult mai grave.

nepotelul meu (baiatul cumnatei de care va scriu) a avut convulsii cand avea cateva luni, si de asta e ea asa preocupata de asta si m-a invatt si pe mine.

Sper sa nu avem nici una nevoie de intervenit in febra mare, sa ne apere Dumnezeu...totusi e bine de stiut.

iazmin, sa ne spui si noua ce zice pediatrul tau de putzica.

Am si eu o intrebare: mai e vreun bebe la care nu i-au dat inca lacrimile? Lui Vlad inca nu i-au dat lacrimi si-s tare ingrijorata.

Noapte buna!

Mergi la inceput

A, am uitat ceva. Fetita vecinei mele a facut convulsii acum vreo luna. dar culmea, a facut la temperatura 38.5. A chemat mama ei salvarea, in salvare a facut 40 si imediat i-au pus supozitor cu novocalmin (imi spusese sora mea ca si la grigore alexandrescu la bucuresti, primul remediu pe care i l-au dat fetitei cand a mers o data cu febra maricica, a fost tot novocalmin).
Si gata, nu va mai bat la cap cu asta.

Ana, sanatate micutei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_25 spune:

multumesc fetele!
Cu supozitor cu paracetamol i-a scazut febra! Acum i-am luat iar temperatura si avea 37.5,putin mai devreme(inainte de baitza) avea 37.9. Of,sper sa nu mai faca!

Ana de Maia Elena(24.09.2010)
Poze

Cum s-a nascut Maia - www.desprecopii.com/info.asp?id=2654" target="_blank">Articol
Bazar umanitar

Mergi la inceput

S-o pazesti spre dimineata, daca e sa mai aiba vreun puseu. La 37.5 e stare subfebrila, dar poate ii trece de tot.

Mergi la inceput