Doua decenii fara Culianu

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Nu continua sa ma fascineze resorturile intime care ne imping spre anumite lecturi, sau din contra, ne arunca cat colo. Intrasem in speranta ca cineva a mai scris la topicul celalalt, despre a.l.s si descopar cu uimire ca subiectul asta a trecut de 2 pagini. Revenind la resorturile intime, trebuie sa va marturisesc ca eu sunt din aia care n-au citit decat "despre" Culianu, pt.ca "de" Culianu n-am avut parte sa ma bucur, caci in copilarie pedepsele pentru greselile de rectiune la germana erau inevitabil sanctionate prin traduceri chin din romana in germana a unor pasaje de Culianu si invers, din germana in romana Heidegger. Imi amintesc si acum noptile chinuitoare de vara cand trebuia sa siluiesc Culianu in germana mea adolescentina. Si nu reuseam sa ma bucur de frumusetea pasajului, pt.ca trebuia sa-l "ordonez" in germana. Am ramas suspendata si n-am reusit sa mai citesc nimic de el. Aproape ca m-ati convins, in mod ciudat, asa cum n-au reusit s-o faca lecturile "despre".

De asemenea m-ati convins sa deschid cat de curand un topic despre cinema - nu, nu doar despre filme, mai sunt topicuri de gen pe aici- asadar un topic despre cinema, unde sa discutam, recenzam, disecam, povestim, interpretam filme si secvente, miscari si expresii, actori si regizori, ma rog intelegeti ideea. Daca se poate despre Culianu, se poate si despre cinema. In plus eu am mare incredere in capacitatile intelectuale ale multor user de aici. Pacat ca multi n-au suficient timp sa scrie.

Asa ca in we am sa merg sa-mi cumpar Culianu (fie si in amintirea noptilor chinuitoare) si am sa incerc sa vorbesc despre cinema (tot topicul despre a.l.s mi-a dat ideea, multumesc beren).

Scuzati postarea lunga si off topic, probabil ca maine o s-o regret si eu, ca ileana :)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Cred ca-i o idee foarte buna, iarina.

Mergi la inceput

Undeva, intr-un loc de cultura, Culianu este comemorat astazi.

Tot e bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Coincidenta sau nu , iata un articol de zile recente
http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-actualitatea-lui-ioan-petru-culianu-cei-pe-care-zeii-ii-iubesc-mor-tineri-931361.html

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

http://life.hotnews.ro/stiri-prin_oras-8739417-mitul-gangsterului-teoriile-arborilor-cum-ridiculizezi-jung.htm

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Nu stiu in ce sens ar putea fi o "coincidenta"...

Iar orasul lui natal, centru universitar vechi, are o intalnire cu 2-3 vorbitori? Lol!

M-as fi asteptat la decernarea unui titlu onorific, la numirea unui departament in cinstea lui. Sau macar o strada ori piata publica. Ah, who am I kidding... ?

(Nu ca i-ar fi pasat lui macar pentru o secunda, ci pentru ca din aceeasi societate nepasatoare se aud proteste pline de indignare despre "cultura", si "unde ne sunt visatorii", si... )

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui iileana
Nu stiu daca acest articol e pe undeva pe net, nu l-am gasit.
Asa ca ma voi multumi cu un link spre un articol care cuprinde citate din el, un fragment din expunerea lui Dorin Tudoran

Perfect scris.

:))

Asa e, ne raman cartile.

Mergi la inceput