Pestisori... pestisori... (68)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniela_daneza spune:

La multi ani tuturor copiilor , de ieri, de azi si de maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:

Hellooo... ziua buna si de la mine!

La serbare fu frumos, bineinteles ... facui cateva poze dar, nu prea reusite... bine ca se distrara copilasii .

In rest... n-am mari noutati... caldura destul de mare pe aici, asa ca, amu facem oleaca de relaxare , prin casa... mno.............

"La multi ani!" tuturor copilasilor , atat mari cat si mici !

<<Ziua Copilului (numita si Ziua Internationala a Copilului) a fost mentionata prima data la Geneva la Conferinta Mondiala pentru Protejarea si Bunastarea Copiilor in luna august a anului 1925, la care 54 de reprezentanti din diferite tari, au adoptat Declaratia pentru Protectia Copilului.

Dupa aceasta conferinta, multe guverne au introdus "Ziua Copilului". In Turcia, ziua copilului a fost sarbatorita pentru prima data in data de 23 aprilie 1920.

In anul 1954, Fondul International pentru Urgente ale Copiilor al Natiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat sa dispuna de o zi la asa-numita "Ziua Copilului" (Universal Children's Day).

In Romania Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005.

Ziua Copilului, in lume

Data zilei copilului variaza foarte mult intre tari. Aproximativ 30 de state au preluat data de 1 iunie de la China si SUA.

• Argentina sarbatoreste Ziua Copilului in a doua duminica din luna august.

• Australia sarbatoreste in prima duminica din luna iulie.

• Brazilia sarbatoreste in data de 12 octombrie.

• Bulgaria sarbatoreste in data de 1 iunie.

• Cuba sarbatoreste in a treia duminica din luna iulie.

• Germania de la reunificarea Germaniei se sarbatoreste in data de 1 iunie din timpul DDR-ului si 20 septembrie sarbatoarea Republicii Federale Germania.

• India sarbatoreste Ziua Copilului in data de 14 noiembrie.

• Japonia sarbatoreste in data de 5 mai.

• Mexic sarbatoreste in data de 30 aprilie.

• Polonia sarbatoreste in data de 1 iunie.

• Turcia sarbatoreste in data de 23 aprilie.

• Ungaria sarbatoreste in ultima duminica al lunii mai.

Oricum, indiferent de zi si de tara, Ziua Copilului este marcata prin poezii spuse de copii, programe tv pentru copii, petreceri, diferite actiuni unde sunt implicati copii sau sunt dedicate acestora.

1 iunie este ziua in care toti copiii trebuie sa se simta bine, sa primeasca cadouri, sa se distreze impreuna.

(...)

- in Romania, nu a fost descoperit nici pana in acest moment cand s-a sarbatorit pentru prima data Ziua Internationala a Copilului, dar investigatiile continua.(...).>> (www.apropo.ro/news/social/ziua-copilului-ce-trebuie-sa-stii-despre-1-iunie-ziua-internationala-a-copilului-6187046" target="_blank">sursa)

O zi frumoasa si placuta in continuare tuturor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marami spune:

La multi ani, Copile, oriunde si oricine ai fi!

I miss u, sis!

Before you judge me, try hard to love me. MJ

creatii printre elucubratii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andanii spune:

Pestisori dragi am revenit si eu dupa o pauza lunguta ... vad ca s-a mai animat baltuta
Eu am avut niste probleme, destul de urate, acuma sunt acasa, sunt spre bine, fac progrese pe zi ce trece ... nu intru in amanunte despre ce si cum ... viata merge inainte cu bune si cu rele

Va puppp pe toate

Cryna tot pe pozitii draga de tine, te apreciez mult am vazut ca ai tras cu ochiul la Monti
Danuta tu cum esti ???? te pup
Baby ce dor mi-a fost de tine
Da pe Nicol nu a convins-o nimeni sa ne dea un semn ???
Marami ce lume noua ... superrr
Carmaw te pup si pe tine cu drag

andanii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:

Seara buna!

Dana, inca o data, multa sanatate si sa auzim numai de bine .

Citat:
am vazut ca ai tras cu ochiul la Monti

Daaa... mai trag cu ochiu (si) pe acolo... daca nu e cu suparare ... da', doar atat ... momentan... nu stiu daca sa ma laud sau nu cu aproape 1 kg dat jos ... ca, io am mult de treaba la kilele mele ... asa ca, inca nu consider un (prea) mare progres ... hmmhhh... hmmhhh...

Sa va las si povestioara de seara :

<<Legenda papirusului si a pietrei fermecate

Motto: "Foarte multi oameni se gandesc la siguranta, in loc sa urmareasca oportunitatile. Se pare ca, le este mai frica de viata decat de moarte."

In antichitate, leaganul civilizatiei - atestat de documente - era biblioteca regala din Alexandria, in Egipt, care adapostea peste un milion de manuscrise pe pergament, din domeniile: literatura, stiinta, filosofie, medicina, geografie si astronomie. Din nefericire, biblioteca a fost incendiata in 640 d.Ch. si a ars din temelii, iar toate scrierile prin care secolele si-au transmis intelepciunea, s-au transformat in scrum. Savantii, afirma ca, absolut toate documentele au fost distruse. Dar, legenda spune ca, a supravietuit un sul de papirus. Iata legenda unicului papirus supravietuitor al marii biblioteci de la Alexandria:

<In timp ce se punea foc in colturile bibliotecii regale, un bibliotecar batran s-a ascuns pe o alee ingusta, uitandu-se cum flacarile se inaltau la cer. Dupa cateva zile, cand cladirea, candva mareata, ajunsese o ruina fumeganda, bibliotecarul se puse pe treaba, scormonind printre ramasite cu un bat. Nu ramasese niciun papirus. Cu inima franta, el dori sa plece, cand dadu peste un vas aproape carbonizat, din care iesea capatul unui sul subtire si ingalbenit, singurul document ramas din biblioteca de la Alexandria. Bibliotecarul l-a luat si a vazut scris pe eticheta scorojita: "Secretul pietrei fermecate". El s-a intors catre ruine pentru a-si cerceta descoperirea. Secretul pietrei fermecate era, de fapt, o pietricica care avea puteri magice. Orice material care intra in contact cu ea se prefacea in aur. Papirusul preciza ca, piatra fermecata arata ca alte mii de pietricele care acopereau o anume faleza inalta si izolata, deasupra unei plaje inguste de la Marea Mediterana. Dar secretul era urmatorul: adevarata piatra fermecata era calda la atingere, in timp ce restul pietrelor erau reci. Bibliotecarul grabi pasul catre acea faleza si incepu cautarea. Stia ca trebuie sa aiba o metoda de eliminare a pietricelelor obisnuite, asa ca a inceput cautarea. El a conceput un plan: de fiecare data cand va culege o pietricica rece, o va arunca in mare si, astfel, cautarea va fi mai usoara pana cand va ajunge la piatra cea calda, cea fermecata. Prima zi a petrecut-o culegand pietricelele reci si aruncandu-le in mare. A lucrat metodic, asigurandu-se ca nu-i scapa nicio piatra. In cele din urma, a ajuns la o mica parcela de pamant pietros. A facut la fel cu toate celelalte pietricele si, in sfarsit, cea din urma a fost pietricica cea calda, pe care el o cautase atatea zile. Dar, printr-un gest care devenise obisnuinta, a aruncat-o si pe aceasta in mare.>

Ca si batranul bibliotecar, suntem toti rezultatul propriilor noastre obiceiuri. Obiceiul lui era de a arunca pietricele in mare, astfel ca, a aruncat-o si pe cea fermecata, pe negandite. La fel se intampla si cu oportunitatile pe care ni le acorda viata. Ignoram cu usurinta o ocazie, mai ales daca e ceva familiar si la indemana.>>

Noapte buna si vise placute tuturor ! Pe maine ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babylina spune:

La multi ani tuturor copiilor ! Sa creasca mari, frumosi si norocosi . Si copii din noi sa ne traiasca si sa nu ii lasam niciodata sa creasca mari.

Se pare ca am tarat piciorul........

Eu de 2 zile bolesc cu stomacul. Dar nu va speriati nu am mancat castraveti. Azi am inceput sa iau medicamente asa ca deja m-am pus pe linia de plutire. Sunt dupa 2 zile de paine prajita cu branza de vaci si orez fiert...
Azi am iesit si la plimbare putin ...
Imi pare rau ca nu am reusit sa ajung la cocor unde s-a organizat ziua copilului
Asta este, ramane pe data viitoare.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andanii

Pestisori dragi am revenit si eu dupa o pauza lunguta ... vad ca s-a mai animat baltuta
Eu am avut niste probleme, destul de urate, acuma sunt acasa, sunt spre bine, fac progrese pe zi ce trece ... nu intru in amanunte despre ce si cum ... viata merge inainte cu bune si cu rele

Va puppp pe toate

Cryna tot pe pozitii draga de tine, te apreciez mult am vazut ca ai tras cu ochiul la Monti
Danuta tu cum esti ???? te pup
Baby ce dor mi-a fost de tine
Da pe Nicol nu a convins-o nimeni sa ne dea un semn ???
Marami ce lume noua ... superrr
Carmaw te pup si pe tine cu drag

andanii

Mergi la inceput

Marami, Andani, bine ati revenit.
Hai ca incet , incet, se umple la loc baltuta.
Daniela , de cate ori am vazut Roxette la televizor la tine m-am gandit.
Thetys sper ca v-ati distrat bine la serbare.
La toamna incepem si noi gradinita. Cred ca o sa am emotii mari. Asa ca v-a trebui sa fac un stagiu de pregatire ca sa nu incep sa plang si sa ii stric prima zi de gradinita lui Bogdan. El abia asteapta. I-am luat si ghizdanel si toata ziua isi punea in el, jucarii sau mancare ca sa aiba la gradinita. Deja l-am ascuns pentru ca alfel la toamna ar fi trebuit sa ii luam altul in ritmul asta.

Mergi la inceput

Buna dimineata!

Dana , multa sanatate , ai grija de tine si incearca sa te detasezi de tot ceea ce este negativ in jurul tau gandeste pozitiv si totul va fi bine!Andrei are nevoie de tine si nu numai ......

Baby , multumesc ! Ia vezi si tu cu stomacul ala .Succes cu gradinita dar pana la toamna mai e ....vezi ca ai promis ceva azi .

Carma , te pupa Dada !

Cryna, ma bucur ca fost frumos la serrbare , nici nu avea cum altfel ....

Hristos s-a inaltat ! Hai sa ciocnim un ou su sa mancam o felie de cozonac si o fripptura de miel ....poftiti

Mergi la inceput

LA MULTI ANI SI TIE SI FETELOR TALE SI LA TOATA LUMEA ......

Citat:
citat din mesajul lui marami

La multi ani, Copile, oriunde si oricine ai fi!

I miss u, sis!

Before you judge me, try hard to love me. MJ

creatii printre elucubratii

Mergi la inceput