Prietene la bine si la greu - 118

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Citat:
citat din mesajul lui laura - andreea

Ca tot s-a discutat de gradinitza va pot spune cam ce consider eu important(mai este putin si am deja un an de experientza):
- compozitia grupei ca varsta - este important sa fie de varste diferite pentru ca asa invata si evolueaza cel mai usor

Din ce am obs. eu grupa de pitici este formata numai din copii de pana la 3 ani, cel putin pe unde am testat eu piata. Apoi in grupele celelalte respecat varsta ptr. grupa respectiva. Insa la gradinitele montessori, dupa grupa de pitici componenta este diferita, asa cum zici tu, dar repet eu numai la acest tip de gradinita am vazut acest lucru si numai dupa 3 ani.

mami de Vlad (29.10.2009) si 13+
Multumesc Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miany75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionelamaria

Mneatza

? E pentru toata lumea...

Eu sunt chioara de somn. Printu meu m-a trezit la 7 si asta e grav... mai ales ca devine obicei. Macar 8 vreau si eu.... asa as mai dormi........

Vremea la iasi e cam urata... sper sa se mai indrepte sa putem sta mult afara... la soare... ca asa... ne fugareste reoede in casa

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 15+

eu tocmai servesc una...matinal suntem si noi de vreo luna 6.45-7.30 si doamne ce imi placea sa lenevim pana la 9 ...se pregatesc de gradi puiuti nostri

Mergi la inceput

si ...buna ziua de la Cluj!!!

nu stiu cum e vremea la voi ,dar la noi e super:soare,cald ...am stat afara vreo 3 ore ,intr-un parc nou descoperit si ne-am distrat de minune...acu puiul doarme ,dupa ce a papat un bol de supa cu sos de rosii si paste alfabet + ceva legume+hrisca ( ii place de numa ,si eu ,ca fleata am tinut punga la pastrare )si niste piept de pui de casa...

Dienutze,laura_andrea bine ati revenit !! si multumim de info vizavi de gradi...ca de obicei,Laura esti o sursa utila de info!!

apropo de varsta educatoarelor,eu zic ca varsta nu e absolut relevanta...important e sa stie ce au de facut si sa faca bine , experienta o dobandesti si asta nu garanteaza ca esti un bun profesionist...trebuie sa fii implicat in ceea ce faci,sa-ti placa...daca nu, risti sa ramai cel mult un bun teoretician....

edit: avem chiar aici pe forum un exemplu bun,care imi sustine teoria...se stie cine

monis multumim de link-uri!! o si ptr. tine; acus ma bag la studiu intens...

Ionela superbe pozele si filmuletul!!! Mihnea e undulce si un cuminte cand e vorba de balti(dupa cum vad)..
Una din experientele noastre cu "balta" s-a soldat cu o baie in toata regula : era o balta mai adanca (n-am sesizat decat prea tarziu )si strumful meu a intrat cu elan si s-a dezechilibrat ..a avut nisip si frunze si in pampers ;a trebuit sa intram direct la dus!

licu sa stii ca si daca erau doua fete,divergente tot puteau sa apara..tine de personalitatea fiecaruia..parerea mea; probabil vor fi perioade cand nu va fi totul pe roze ,dar per ansamblu va fi k ...iti zic din experienta mea cu fratele meu (mai mic cu 4 ani) ; succese la "procesare"!!!
P.s ca nume de baieti eu zic ca sunt multe frumoase ,personal imi plac multe :Tudor,Vlad,Mihai,Dan,Alexandru,Matei etc...la noi erau multe luate si alegerea mi-a fost cam limitata..chiar si David e "luat",dar imi place asa de mult incat nu am renuntat la el..

Mergi la inceput

ca tot a pomenit cineva de mare-vacanta...spuneti-mi si mie unde e mai k de mers la mare cu copii ?!...exclus marea noastra...si Turcia ( mi se pare ca e prea scumpa zilele astea)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Miany din cele condimentele pt gust piperat enumerate de Ligia Pop (usturoi, ceapa, ghimbir, vlastari de mustar, ridichi, radacini sau frunze, hrean, piper, ardei iute, alge marine, ierburi aromate, busuioc, marar, rosemarin, nucsoara, scortisoara, vanilie sau menta) eu folosesc usturoi, ceapa, ghimbir (rar), busuioc (aproape zilnic), rozmarin, scortisoara.

RamonaC ce tare tu cu cerceii . Ce-ai facut cu ei? sper ca i-ai pastrat totusi pentru fetita .

Ionela imi place tare descrierea ta

Licurici iote eu te contrazic: cred ca mai usor sunt de manageriat o fata si un baiat sau chiar 2 baieti, decat 2 fete . Adica la 2 fete riscul sa apara animozitati mie mi se pare destul de mare . Pampam desigur.
Abia astept sa te aud ce mandra o sa fii dupa ce-l nasti, cum numai mamele de baieti sunt .

Many la noi se scoate manerul (dar tricicleta in portbagaj tot nu incape ) dar din cauza ca e de ala subtirel, e destul de greu de manevrat. Mai ales acum de cand Iulian roteste voiniceste de ghidon .

Laura_andreea m-am gandit zilele astea la tine . Of, asa visez si eu la o gradinita la care sa nu mi se spuna, cum mi s-a mai spus: lasati doamna copilul ca plange un pic i se obisnuieste . Cred ca prima care ma primeste sa stau cu el pana se invata e cea castigatoare. Teama mea este insa ca nici una din cele obisnuite nu are asemenea practica. Si atunci ma intreb ce naiba o sa fac. Ca eu sunt cacacioasa rau, nu pot pleca auzind copilul cum zbiara intr-un loc necunoscut, "ca se va obisnui el"....

Strumfy noi am fost anul trecut la 2 Mai, dar nu cred ca te ajuta nici o info de acolo.

ps. Miany noi (eu cu Iulian) mergem la sf de iunie la Nessebar .

Monis si piticutzul Santiago (02.11.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Sa vin si eu sa laud vremea de la mare, e o vreme superba, soare de dimineata, si caldut, am fugarit zmau afara cu zbantuita, si eu am dat un Julio la maxim, sa imi fac de cap
Nu mai incerc deloc sa ies cu mandra pe afara caci ieri am tras o spaima, am iesit o ora cu ea pe afara, bineinteles ca 90%din timp a stat in brate la mine, 10% a stat cu fundu pe iarba in parc si a tuns buruienile. Cand am ajuns acasa am constatat niste pete maronii pe protejslip, ce nu am mai patit pana acum nici la sarcina asta nici cu Amalia. Asa ca ....incerc sa stau cuminte..cat pot..
No, la nume nu ne intelegem si pace. Nimic nu e prea bun pt ficioru nostru, dar mai ales pt urechile mele ''delicate''

Strumphy, Miany,de mare nu stiu sa va sfatui, mangalia o recomand ca e un orasel oarecum linistit dintre toate statiunile de litoral, dar ca si posibilitati de cazare si papa, nu am cunostinta.

Dienutze, ma bucur sa te citesc ca tare de mult nu mai stiam nimic de voi. Nasol cu intorsul la munca din august..

LauraA, adicalea va sa zica 'indiferent de siecs', ha?

Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009) si 23+ cu

Firefly's shop

BLOGUL MEU

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui monis5

Miany din cele condimentele pt gust piperat enumerate de Ligia Pop (usturoi, ceapa, ghimbir, vlastari de mustar, ridichi, radacini sau frunze, hrean, piper, ardei iute, alge marine, ierburi aromate, busuioc, marar, rosemarin, nucsoara, scortisoara, vanilie sau menta) eu folosesc usturoi, ceapa, ghimbir (rar), busuioc (aproape zilnic), rozmarin, scortisoara.

ps. Miany noi (eu cu Iulian) mergem la sf de iunie la Nessebar .

Monis si piticutzul Santiago (02.11.2009)

multumesc...ghimbir,nucsoara am mai pus si eu..acu de cateva zile-o saptamana ...cat se ia pe un varful cutitului,practic la doua-trei portii de mancare cred ca e aproape nesemnificativ...busuioc folosesc si eu din plin...imi place grozav aroma lui!!!

Nessebar?! trebuie sa recunosc cu ca habar nu am pe unde vine asta..

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui laurairina13

Sa vin si eu sa laud vremea de la mare, e o vreme superba, soare de dimineata, si caldut, am fugarit zmau afara cu zbantuita, si eu am dat un Julio la maxim, sa imi fac de cap
Nu mai incerc deloc sa ies cu mandra pe afara caci ieri am tras o spaima, am iesit o ora cu ea pe afara, bineinteles ca 90%din timp a stat in brate la mine, 10% a stat cu fundu pe iarba in parc si a tuns buruienile. Cand am ajuns acasa am constatat niste pete maronii pe protejslip, ce nu am mai patit pana acum nici la sarcina asta nici cu Amalia. Asa ca ....incerc sa stau cuminte..cat pot..
No, la nume nu ne intelegem si pace. Nimic nu e prea bun pt ficioru nostru, dar mai ales pt urechile mele ''delicate''

Strumphy, Miany,de mare nu stiu sa va sfatui, mangalia o recomand ca e un orasel oarecum linistit dintre toate statiunile de litoral, dar ca si posibilitati de cazare si papa, nu am cunostinta.

Dienutze, ma bucur sa te citesc ca tare de mult nu mai stiam nimic de voi. Nasol cu intorsul la munca din august..

LauraA, adicalea va sa zica 'indiferent de siecs', ha?

Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009) si 23+ cu

Firefly's shop

BLOGUL MEU

oau...ce m-ai lovit!!! imi place julio de mor...pe muzica lui ,data la maxim obisnuiam sa-mi fac treburile gospodaresti..some time ago..acu mai in surdina asa..

hai ca suntem prin zona cu sugestii ...si voturi,ca si ptr.Ancutza; ai grija de tine si de Irisoi!!

marea noastra...e ultima varianta..in extremis..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura - andreea spune:

Monis . Atitudinea asta gen lasa copilul sa planga este in totala contradictie cu super cocolosirea tipic romaneasca...adica pune-i trei geci insa lasa-l sa se sperie si sa planga groaznic (cum mi-a consultat-o mie cineva din familie pe Giulia super brutal si ca lasa ca e bine sa planga).
Eu as cere sa fiu lasata sa stau cu copilul si as spune ca face atac de panica cand il las cu persoane straine sau as inventa orice!

Miany
Many, de curiozitate cat costa la montessori? Aici costa imens, peste 1000 euro pe luna

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Citat:
citat din mesajul lui laura - andreea
Many, de curiozitate cat costa la montessori? Aici costa imens, peste 1000 euro pe luna

poze
Europe is the best!

Nu stiu sa-ti spun dar nu cred sa ajunga la 1000 euro. Noi inclinam spre "step by step" si nu am mai intrebat de tarif la montessori (este mai departe de casa).

Edit: singurul lucru legat de pret l-am gasit www.casamontessori.ro/inscriere/politica-de-admitere/politica-de-preturi/" target="_blank">aici
mami de Vlad (29.10.2009) si 13+
Multumesc Doamne!

Mergi la inceput