Calendarul gradinarului vesel (19)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Eu am mai multe furnici ca niciodata, musuroaie peste tot!Au inceput si la noi sa se coaca din capsuni, vad ca incet-incet se coloreaza si coacazele si abia acum au inceput florile la rosii. Toate-s intarziate.
Au inflorit superb trandafirii, si cel de dulceata, noi insa nu facem ca scartaie in dinti. Asa-mi amintesc de pe cand ne facea bunica. Asteptam zmeura si visinele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Tala, pai ciresul este mai inalt decat casa, nici nu stiu cum as putea sa-i pun plasa!Cat despre ceapa, pana mea, ajungem sa stropim si ceapa...o sa vad cum se prezinta pana sambata si vedem daca stropim sau nu!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Salut-Salut!
a trecut mult timp de cand nu am mai scris, am tot sperat sa vin cu poze frumoase dar nu am avut timp de ele.
Multumesc mult, Tala, pentru recomandarea MESUROL impotriva coropisnitelor. Am pus, am inglobat un pic in pamant, si, in 3h, am gasit chinuite cu picioarele si clestii in aer 3 intruse. Acum rosiile mele sunt falnice(au cam 4 randuri de legaturi/rosii), unele au deja rosii si, in continuare, nu stiu ce sa fac: sa le rup varful sau nu(carnire)? Niciodata nu am facut operatia asta.
Tala a inflorit si CLEMATIS-ul e mov! e frumos dar atit de delicat...cata rabdare trebuie sa avem cu toate pana se fac
www.google.ro/imgres?imgurl=http://pominova.ro/webshop/uploadedpics/Clematis.jpg&imgrefurl=http://www.pominova.ro/webshop/product_info.php%3FcPath%3D45%26products_id%3D104&h=600&w=449&sz=133&tbnid=v6hOYaMKfq0tbM:&tbnh=135&tbnw=101&prev=/search%3Fq%3Dclematis%2Bpicture%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=clematis picture&usg=uCEEpA2JtCyGAEQOEK9Xog2kKUQ=&sa=X&ei=CHP4TcXRDYTAswazlqSKCQ&ved=0CCEQ9QEwAw" target="_blank">asa:)

Olympia, e pacat sa nu faci macar sirop din trandafirii de dulceata(si nu mai ai petalele care scartaie), apoi, din cotoarele acelea din care ai smuls petalele, puse la uscat, iese un ceai deosebit. Merita sa incerci.
Si ceapa noastra e cazuta la pamant dar parca nu are frunze galbene, noi am dat vina pe un catel care s-a indragostit de curtea noastra asa ca acum e de-al casei si face ce vrea prin zona. Mai vedem in weekend care e motivul.
Pentru a proteja cei doi ciresi, inca mici, dar care anul asta au facut pentru prima data fructe am facut o sperietoare. Deocamdata am reusit sa salvam "recolta".
La noi nu a fost nici furtuna dar nici ploaie, deloc! saptamana trecuta :(, asa ca ieri am udat. Oricum ar trebui sa fim multumiti, anul asta e prima data cand udam.
Noi nu am reusit sa stropim merii la faza "buton roz" si acum, deja, se vad punctele-urme de viermi. Unii au si cateva ramurele uscate in varf, cred ca si asta e o boala, i-am stropit cu Bravo, deocamdata.
Cam atit din gradina noastra! Sa aveti recolte frumoase si sa gasiti secretul starpirii buruienilor

Mergi la inceput

Ceapa culcata la pamant e semn ca au atacat-o viermii sarma. Desfaceti cu atentie pana la capat o capatana si-i gasiti printre foi, unul, doi ascunsi acolo. Nici eu n-am facut cunostinta cu ei pana anul asta. Sa fie arpagicul de vina sau vremea ploioasa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tala
Eu trebuie sa ma lupt in curand sa scot bulboasele pt ca vreau sa le rearanjez in toamna.

tablouri pentru copii

Tala imi spui si mie te rog, cam pe cind trebuie scoase bulboasele ? si ce faci cu ele pina in toamna cind le replantezi (cum le depozitezi, conditii etc) ca si eu vreau sa le reamenajez anul asta ca am tot plantat cite si mai cite si nu mai e designu placut deloc
Multumesc mult!
Am mai intrebat eu o data dar nu a raspuns nimeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzi.simona spune:

rar ajung si eu sa scriu ceva dar de citit apuc mai des
in sfarsit au dat ploile si pe la noi ca ne saturasem de udat si parca era in van, acum si-au luat toate plantele avant
la cap. nemultumiri sunt trandafirii cataratori care s-au trecut f. repede si nu mai vad nici un boboc nou si clematis-urile, 4 s-au uscat aproape de tot! vi s-a intamplat asta, isi mai revin?
limacsi am gasit f. putini insa urme de-ale lor la greu, n-am apucat sa-i vanez noaptea, numai pe fuga sunt...
de recoltat doar capsuni si ridichi, salata nu am mai pus anul asta tot de grija melcilor iar ceapa si la mine e ingalbenita si toata la pamant, n-am cautat in pamant de viermi sarma dar sigur are musca cepei, larve, alea sunt viermisorii dintre foile cepei, nu viermi sarma olympia. si nu au aparut de la ploi, ca aici n-au fost, trebuie schimbat amplasamentul iar noi n-am tinut seama si am folosit aceleasi parcele ca anul trecut si bineinteles samanta tratata dar stii ce cumperi? ca am luat arpagic din piata, normal, si tocmai din ro , ca anul trecut am pus de aici si mama a spus ca-i prea sticloasa
olympia trimite-mi mie dulceata aia de scartaie
va pup, trec la pus poze...

gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Alinta, in mod normal trebuie sa astepti pana se ususca frunzele bulboaselor - de obicei acest lucru se cam intampla pe la sf lui iunie. E bine de asteptat pt ca bulbul se hraneste din uscarea plantei (stiu ca ma exprim ca din topor ). La mine insa unele lalele s-au uscat deja si le-am scos. Dupa ce le iei din pamant le cureti usor de pamant si le tii afara sa se usuce (cam ca ceapa uscata). Apoi le pui in pungi de hartie sau panza la racoare si intuneric (beci adica) cu etichete ca sa stii cum le aranjezi la toamna.
Scuze ca am ratat prima intrebare, sper ca am fost de ajutor acum.
pupici

Mergi la inceput

Simona, te cred, io auzisem de viermii aia, am gasit viermisori la ale mele si-am zis "aia sunt". N-am avut pana acum niciodata si nici n-am tratat chimic ceapa. La mine nu-s frunzele galbene, doar culcate la pamant in loc sa stea drepte-n sus.
Nu pot trimite dulceata ca n-am facut, nici sirop de trandafiri, ne pastram fortele pentru fructe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Am identificat hoatele de la cirese. Erau COTOFENELE!
Nu stiu de unde au aparut, caci pana zilele astea nu erau. Sa le fi vazut cum veneau ca printesele si se asezau pe araci de unde admirau gradina, probabil ca sa identifice meniul de la masa urmatoare. Acum nu prea mai au ce sa culeaga, dar ma gandesc ca mai tarziu imi vor "ataca" rosiile coapte.
O sa incerc sa pun niste moriste de vant sau poate o sperietoare de ciori, desi nu cred ca vor fi f eficiente dat fiind ca sunt niste pasari inteligente.

Tala, ai reusit sa iei terariu-ul?
Olimpia, si eu am gasit furnici multe in unele zone, de ex in jardiniera din cauciuc. Nu inteleg de ce ca doar nu e nimic dulce acolo...

zuzi.simona, ti-am admirat pozele din album. Ce gradina mare ai si ce multe flori! Doar tu te ocupi de ingrijirea/udarea ei? Mi-au placut mult si ghivecele din zgura cu muscate pe langa alee, f buna ideea.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzi.simona spune:

liviana, esti haioasa cu printesele de cotofene dar daca trec la legume mai bine le invelesti cu plasa
eu ajung rar pe acasa, mama saraca desi are 71 ani e "calare pe situatie", eu aduc rasaduri, le plantez daca am timp si ea le dadaceste. fiica-mea e destul de mare dar nici macar poze la flori nu vrea sa-mi faca cand lipsesc mai mult, daramite sa mai faca ceva, cand nu mai are loc de gura noastra in casa iese si ma ajuta dar nu cu drag, poate se va schimba, ca si pe mine treaba cu florile m-a apucat destul de tarziu
nu inteleg si pace de ce acasa orhideele nu infloresc iar la vapor sunt pline de flori, ca doar le tratez la fel
si la mine au aparut furnici cam multe
parca m-as aventura sa aranjez si eu lalelele in jardiniere, ca au fost ele la inceput dar cum au mai disparut, eu am completat, s-au cam amestecat...daca fac treaba asta in toamna, adica le scot si le mut imediat oare e gresit?

gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)

Mergi la inceput