Calendarul gradinarului vesel (19)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Micha dar cu ce te incurca soparlele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micha08 spune:

Nu prea imi plac. Nu imi plac taratoarele. Prefer sa traiasca in alta parte si nu la mine in gradina. Cand incerc sa smulg buruienele nu stiu daca voi pune mana pe iarba sau pe soparle. Iar de cand se plimba prin nisiparul copiilor, le vreau mai repede plecate.

Mergi la inceput

Ah, credeam ca cine stie ce daune fac. Si noi avem, dar mie imi plac si pustiului meu la fel. Eu sunt suparata pe cotofene care mi-au ciufulit niste 'tufe' de sedum si fura tot ce apuca. A! si pe gaina sunt suparata ca imi calareste toata gradina. Da, avem mai nou o gaina care a facut si primul ou. Am transformat casuta copilului (la initiativa lui) in cotet de gaini (caci intentionam sa-i mai aducem niste surate) si uite asa voi avea si ingrasamant natural si oua bio.
Ploile astea iar mi-au umplut gradina de purici si vad ca leusteanul nu a scapat de mana, trandafirul de rugina...si miliarde de buruieni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Hello gradinarese,
dupa mini-vacanta la parintii mei, am gasit aseara schimbari in gradina: ciresele si capsunile copate au disparut TOATE , la fel mini-piersicile. Nu-mi e clar daca au fost hoti/pasari sau doar vantul, langa pom am gasit doar cativa samburi de cirese... Bine ca macar am mancat pe saturate din ciresele de la parintii mei. Ai mei se lupta cu cartita care pana acum a devastat zona cu conopida si vinete. Nu reusesc s-o prinda la suprafata, stiti vreo metoda?
In rest, am gasit crinii de la Olimpia infloriti, am si 3 bobocei de trandafiri dar din pacate si multi purici rosii pe ei (Decis-ul o fi bun aici?), mazarea buna de cules, am adunat vreo 2 kg, dovleceii au inflorit, rosiile sunt bine, doar cateva au frunzele mai rasucite.
Am plantat si o magnolie, sper sa se prinda desi e in vegetatie.
Tala, bravo voua ca puteti creste si ganinuse, felicitari lui David pt darnicie, e mare lucru ca a vrut sa cedeze coltul lui de joaca.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Liviana vezi ca paianjenii astia rosii sunt f periculosi pt plante asa ca stropeste urgent. Din cate am inteles e 'bun' Decisul insa eu am avut efecte imediate si cu Mospilan. Sa stropesti si rosiile caci e clar ca ceva e in neregula daca au frunzulitele asa (poate musculita ceva) [dar te sfatuiesc sa iei o frunza afectata si sa te duci cu ea la magazinul fitosanitar ca sa-ti dea exact ce-ti trebuie].
Eu trebuie sa ma lupt in curand sa scot bulboasele pt ca vreau sa le rearanjez in toamna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Tala, sa stii ca si eu ma gindeam sa scot o parte din bulboase - am un "triunghi" in curtea din fata casei - doar ca ar trebui sa-mi iau o poza cu mine ca sa stiu care de la ce floare este...Felicitari pentru gaina!!

La mine foarte multe rosii au fost afectate - vintul puternic le-a rupt pur si simplu...vestea buna insa este ca am vazut ca mi-au aparut si "spontan" citeva rosii, probabil din cele cherry cazute anul trecut, poate cu astea sa am mai mare noroc, sa creasca mai puternic dat fiind ca nu au fost rasadite.
Sunt foarte fericita insa cu capsunile - rodesc ca nebunele - in fiecare zi am adunat cite un castron mare si tot mai sunt multe de copt! Singurul neajuns, daca pot sa-i spun asa, este ca sunt mai mititele, probabil din cauza ca sunt asa de dese. Oricum la anul vreau sa rasadesc o parte in gradina de legume din fata, mai ales ca nu o sa mai pun ardei...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Gabi, merci gainusa ne-a dat deja doo oo
Si mie mi-au rasarit din rosiile de anul trecut - cherry si prunisoare - astea din urma printre gladiole si dalii dar le ocrotesc pt ca sunt cele mai zdravene. De ce ti-a rupt vantul rosiile, nu erau legate? au la H tutori din bambus care mi se par excelenti (inclusiv la pret). Eu cred in continuare ca nu le-am copilit bine (par inca prea dese) dar vad ca cresc gogonelele.
Si la mine capsunii sunt f roditori si tot asa mai micute si mai decolorate insa f parfumate si gustoase, dar de la ploi s-au cam imbolnavit (se vede pe frunze care se pateaza rosiatic). Ardeii mei sunt handicapati rau, chiar sunt curioasa daca voi vedea unul macar anul asta.
Am rasaduri de gura leului pitic pt cine vrea (am semanat in prostie in acelsi loc si trebuie sa raresc )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Tala - erau legate, dar la mine a fost furtuna mare, nu am mai avut asa ceva pina acum...si multe din ele pur si simplu mi le-a rupt de la jumatate... Adevarul este ca nici nu apucasera sa se dezvolte, sa li se ingroase tulpina - rasadurile mele anul asta au crescut cam inalte si plapinde...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Liviana si noua ne manaca graurii ciresele!Vineri, de nervi, m-am suit si am mancat cat am putut de multe, am adunat pentru mama 2 castroane, asa cat am ajuns, ca nu pot sa ma catar pana sus in el si restul, sa le stea in gat pasarilor!
Am legat si eu toate rosiile, le-am copilit pe toate, am adunat capsunii, castravetii au inceput sa se faca si ei.
usturoiul si ceapa nu-s ce au, dar sunt la pamant, au inceput frunzele sa se ingalbeneasca si sa se culce la pamant!Si am tot cautat la ele, incep sa se strice in pamant!
Are si mazarea boabe, sambata cred ca o sa culeg, fasolea are teci deja, doar dovleceii sunt plini de flori, dar nu am niciunul dezvoltat!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Valentina, vezi ca e boala asta la ceapa si usturoi, nu o lasa asa. Am auzit ca se poate stropi (sau imprastia) var insa mai intreaba pe cineva mai avizat. E pacat sa le pierzi.
De ce nu va luati plase de protectie pt pomi? sunt f eficiente daca aveti de-a face cu astfel de hoti.

Mergi la inceput