Dovlecei de sept-oct2009**13**

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Monikus, imi pare rau sa aud ca treceti printr-o perioada mai nasoala. sper sa rezolvati tot ce e de rezolvat si ca perioada nasoala sa trecaca cat mai repede.

Pupici lui Rares!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

fetelor, multumesc de asa o primire, sunteti dragalase toate.

Lali mama, stai linistita ca nu ai 'induiosat' sa plangem , esti o draguta, mie mi-a placut ca ai spus ceva sincer, nu neaparat simplu dar din inima, cand ai intrebat ce si cum reactioneaza altii.

Mai am cate ceva de spus, of course
- am inteles acum la ce te referi, o sa te obisnuiesti cu plansul acela isteric, unii copii il fac, altii nu, si Alessia plangea asa isteric cand era mica si din plans trecea in plans si mai puternic, nu se oprea, si da, ramanea suspinand si dormind/plangand sacadat. O sa treaca, acum nu mai exista asa ceva, este modelul lor de a trata cu nervisorii proprii, altii vomita de la plans, altii se intind pe jos, se jelesc, altii nu. Convulsii nu o sa faca. Nu din cele adevarate ca de febra brusca si mare. Ai putea atunci sa il tii in brate, cam atat, nu prea ai ce face, eventual sa ii spui incet la ureche soptit ceva, ca "mami te iubeste, dragostea lu' mami, uite ca a venit ora pranzului, mai venim odata dupa amiaza, sau ca mergem in parc dupa ce facem nani, stiu ca mai vrei sa stai si ca te joci frumos si uite, iti promite mami ca venim din nou, etc" - si asta este. Sau sa-i sufli in fata. Nu am incercat dar am auzit, este ca o mini-criza si nu asculta, palma aceea din filme nu as aplica-o, insa am auzit ca se mira de un curent de aer, "simte" altceva si poate se opreste. O sa ii treaca, in rest esti cea mai buna mama pentru el si reactionezi foarte bine.
dar intelege-l si pe el ca e suparat ca il iei de la o activitate placuta doar pentru ca asa vrei tu.

- eu mai folosesc asa: cand trebuie sa plecam, le spun cu 10-15 minute inainte ceva de genul (pe un ton strigator, ca ii anunt pe toti, si pe ele si pe tati): mami, tati (ma rog, tati e tati, mami sunt copiii) in 10 minute plecam, sa stiti! si continuam joaca, iar peste 5 minute: mai aveti 5 minute. si vazand ele ca nu se intampla nimic, nici nu tipa, si am tot timpul sa le spun ca: Uite, acum trebuie (asta cu trebuie e prerogativa parintelui si nu se explica chiar tot) sa mergem sa mancam DAR dupa amiaza iti promite mami ca mergem la joaca, la x, la nisip etc.
Asta cu anuntatul tot in dr Spock am citit. E frustrant sa il iei pe copil brusc de la o activitate placuta sa il duci la una mai putin placuta doar pentru ca esti mare. E de inteles.

- apropos de nisip aruncat, sa nu il lasi. Intra in siguranta copilului si a copiilor din jur. Dar la tobogan de cate milioane de ori vrea eu l-as lasa, ce e rau in a-l lasa sa faca fix ce vrea in anumite momente, fara sa il temperezi si sa ii limitezi dorinta?

Monikus esti o draguta, multumesc pentru cuvintele frumoase. Sper sa iti fie perioadele grele mai scurtute si cele vesele si usoare mai lungi.
Danuta, Laura, Roxxy

Na, ca pana am terminat eu kilometricul a scris si Danuta, exact asta e ceea ce functioneaza si la capritele mele. Nu direct luat din parc. Cu o "procedura" de plecare de orice fel.

Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 13 iulie 2007 si Elisa Andreea 03 septembrie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

monikus mamicule, aseara era mfranta si nu am mai raspuns decat Clauciei. Capul sus,fii barbata ca trece si perioada asta grea ( te imbarbatez eu care cer ajutor,vezi?)!
Danutza facem si pa la toata lumea, si la gardutul de la nisip ,si la copaci si la tasnitoarea cu apa... De obicei acolo il linistesc,ca ii dau drumul la tasnitoare si il las sa se joace putin cu mainile prin jetul de apa,si mai uita,atunci ne intoarcem la joaca de cele mai multe ori.
M-am linistit citind ce ati scris voi,deci nu chinuiesc copilul luandu-l de la joaca,se pare ca il iau exact cum ii luati si voi,reactionam cam la fel ,dar ca eu vazand pe langa mine mamici care reactioneaza cu palme,tipete si smuceli,mi-a fost teama sa nu ajung sa fac la fel, si v-am cerut ajutorul.Ma bucur tare ca am facut-o . De la topogan nu il iau cand vrea sa se dea de multe ori,ci cand vrea sa se dea de multe ori si impinge copilasii, ii loveste daca vor si ei,se urca pe unde se coboara cand vrea alt copil sa se dea pe topogan. Asa vroiam eu sa ii arat ca daca nu ii lasa si pe ceilalti,il iau de acolo si nu se mai joaca deloc,sa invete sa respecte niste reguli,sa zic asa. Am zis eu ca daca ii fac de fiecare data asa ,se invata ca nu e bine sa loveasca si sa se imbranceasca. Daca suntem singuri(d e obicei nu prea e nimeni dimineata ,si no iavand parcul in fata blocului,cu mfacem ochi o tulim din casa) ,il dau pana obosesc ,sau pana oboseste taicasu , ne jucam atunci cu nisip,il las sa se urce pe unde vrea el,dar stau dupa el sa nu cada. Ieri s-a jucat cu nisipul cum a vrut el,si cand a aruncat cu nisip uscat catre fata mea,m-am prefacut ca plang,ca ma doare,si lasa nisipul ca sa ma pupe. Am facu de cateva ori asa,si m-am intors cu spatele la el,si m-am jucat singur putin cu nisipul ud,il puneam in formele din galetusa,si apoi m-a imitat,nu a mai aruncat ci ne-am jucat frumos.
Am spus,m-au linistit mult vorbele voastre , si ma gandeam la voi in timp ce ne jucam !

Laura fetita curajoasa care nu a plans la analize. Parca si vad imaginea dintr-un film,cu un tatic care a mers cu fiul lui la vaccin,si desi a plans copilul ,el i-a dat inghetata. La intrebarea copilului "de ce i-a dat inghetata desi a plans" ,tatal i-a spus ca i-a dat pentru ca el cand era mic, plangea mai tare la injectii,deci pentru el a fost curajos ca a plans asa putin.Si asta mi-a dat de gandit,si m-a facut sa accept mai multe de la copil,ca doar e copil. Sunt tare mandra de el cand ne imita in tot ce facem. Acum are si el o surubelnita electrica mica de a lui Vali,si cand Vali umbla cu bormasina,sau cu orice scula electrica,isi ia si el surubelnita( care trebuie sa fie incarcata mereu,altfel da cu ea de pamant) , ii pune si capat de ala de surubelnita,pentru suruburi,si mestereste langa taicasu.

Vreau si eu pui la gratar,dar asa,facut bine,si cu mustar cu hrean!

Va pupic,revin mai pe seara,ma bag la facut ceva de papa ca imi chioraie matisoarele.

Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali de Paul ( 01.10.2009)! si 25+

Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura78nico spune:

Buna seara!

Azi am fost mult timp afara si am venit acasa pe la 13 morti de oboseala. A dormit iar dupa masa l-a scos tati afara. Mihaita inca nu se joaca cu alti copii, dar a inceput si el la pietricele si nisip. Ne mai dam in tobogan, in leagan daca are chef, ne jucam fotbal(vrea toate mingiile din parc indiferent de sport si le face de fotbal)

Azi Ramona a fost la munte cu socrii...si a venit destul de tarziu, a facut dus si nani ca maine la gradi.

Cam atat despre noi.

Lali ce gatesti?

ici si noapte buna!

Laura, mamica implinita de Mihai Dragos 14.10.2009 si Ramona Cristiana 20.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Buna dimineata

S-a mai racorit afara...e putin mai placut pt. o dimineata de mai...
Laura, ma bucur ca sunt bine copiii si fac progrese si se plimba:)
Lali, ce mai face fetita? Loveste...loveste? Ai multe pofte? Paul stie ca o sa vina alt bebe in familie?

Monikus, Ioana , voi ce mai invartiti si ce ce va mai ocupati timpul?

Ioana, ne dai si noua o reteta de mancare de spanac pt. copii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Neatzaa!!

Ce faceti?
Da,azi e mai racoare nitel,mai respiram.
Danuta,noi ii spunem lui Paul ca in burtica e surioara,el pupa burtica,dar n ucred ca stie el ce zic eu. Si burtica se msica atunci cand pupa Paul!

Laura,am facut pilaf cu carnita de tara si s-au lins pe degete baietii mei , si am facut si o salata de cartofi,special pentru burta mea ,ca im iera pofta. Ciorbita mai aveam... Azi nu fac nica de mancare,mai am de ieri.

Va pup!

Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali de Paul ( 01.10.2009)! si 25+

Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

buna fetelor,

cam plimbareata eu zilele astea si nu am apucat sa intru macar sa va salut.

am vazut ca ati vorbit despre corectiile fizice aplicate copiilor. eu nu as fi crezut vreodata in viata mea ca voi putea avea atata rabdare cu o fiinta umana. daca cineva imi spunea lucrul asta il trimiteam la nebuni. eu sunt o fire teribil de activa si un temperament coleric si Carol imi demonstreaza cateodata ca nu am ajuns inca la limita maxima de suportabilitate. eu recunosc ca i-am aplicat un bobarnac-doua peste pampersii plini. ieri insa am aplicat alta metoda. pe drum spre parc i-am tot spus sa nu intre in balti. le-a ocolit el ce le-a ocolit si apoi a intrat pana la glezna intr-una. cum era in sandale a luat apa, nu i-a placut si a inceput sa maraie ca el vrea in brate. nuuuuuu... no can do... mergi pe jos pana acasa si nici nu te iau in brate. esti pedepsit ca nu ma asculti! sunt suparata pe tine! ce sa vedeti? azi a ocolit toate baltile pe care le-a intalnit in cale (si la indemnul meu dar si din proprie initiativa)deci... se poate!

Mergi la inceput

Laura sa stii ca nici CArol nu este extrem de atras sa se joace cu alti copii. cu jucariile lor... DA. e atras mai degraba de copiii mai mari si asa ma doare sufletul cand ii spun ca nu se joaca cu el ca el e bebelus. plange inima in mine dar nu ma bag. daca l-ai vedea cum se aseaza tacticos langa ei si jucariile lor si se trage mai aproape sa vada si el masinutele/jucariile.

de foarte putine ori mi s-a intamplat sa sa joace cu el copiii mai mari. dra m-am bucurat si eu si el. probabil ca aveau frati/surori mai mici acasa si din cauza asta. uneori sunt tare rai copiii, si, pentru ca nu sunt toti asa, cred totusi ca este o carenta de atentie/educatie pe undeva.

Mergi la inceput

schimb eu pagina acuma

danutza eu ii fac lui Carol spanac cu rosii asa: pun in o nuca de unt topit ceapa verde, ardei sa undeasca apoi torn apa si las pana se inmoaie. pun spanacul si rosiile cubulete, acopar si las la foc. lui Carol ii pace un pic mai acrisor asa ca pun si o felie de lamaie. pofta buna! aaa... daca iese prea zemos pun un pic de couscous sau tapioca sa se lege. in nici un caz faina.

Mergi la inceput

ce sa va zic despre noi?!

l-am tuns pe fecior. e mini-barbatel. a trebuit sa-l pacalim 3 oameni ca sa stea. nu ne-am dus la frizer ci la unchi-miu in curte cu masina de tuns.

in alta ordine de idei incepe sa adorma singur peste zi din ce in ce mai des. se duce la patut si incearca sa se catere in el si striga nani! nani!

retine din ce in ce mai multe cuvinte. deja am facut un dictionar ca sa stie si restul familiei ce vrea fii-miu sa zica. stie care e dreapta si stanga cand ii spun sa o ia in directia respectiva. cere olita la pipi chiar si cand are scutec pe el. ma gandesc sa incep sa ies cu el afara fara scutec. mai avem si accidente dar numai daca nu e in fundul gol prin casa. adica daca are chilotei mai face pipi. cred ca ii asociaza cu sctecul, nu-mi dau seama.

isi impinge ora de somn mai tarziu am senzatia. dar si doarme mai mult dupa masa. dar si alearga mai mult (nu credeam ca se poate)fuge non-stop

am creat divergente in parc intre copii si bunici/parinti pentru ca fii-miu este mereu descult pe mocheta aia antitrauma, si prin nisip, si pe aleile parcului. si, inevitabil, este cel mai dezbracat din parc. INEVITABIL! deja se aud in jur sintagme de genul: ”ia uite asta micu e in tricou! sa-i dam si noi pulovarul jos lui Matei?” in conditiile in care afara sunt peste 22 de grade. am vazut si copii care dormea in carucior inveliti cu patura groasa in conditiile in care mamitza era in maiou... no comment!

Mergi la inceput