mamici singure un sfat va rog

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_pdv spune:

Astazi toata ziua fiul meu a pomenit-o pe surioara sa iar prin parc , cand vedea o fetitza care se asemana cat de cat cu ea fugea spre ea, o striga si apoi plangea ca vedea ca nu e ea! S-ar putea sa o fi visat azi-noapte, nu stiu , dar de azi dimineata s-a trezit cu ea in gand "Bia- shola-"... Mi se rupe sufletul de el si ma gandeam sa o sunam maine ( sotul sa sune) sa vedem daca ar putea- o vedea macar cateva min, voi ce ziceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Oana,orice relatzie,indiferent de ce natura se bazeaza pe reguli care TREBUIE respectate!

Nu potzi cere ca regulile tale sa fie respectate atita timp cit tu nu le respectzi pe ale celorlaltzi!

Bineintzeles ca nu e o idee buna,buneintzeles ca nu e momentul potrivit,tu/voi vretzi sa impunetzi(cu ajutorul legii)niste limite si totusi vretzi sa le incalacatzi inainte de a le impune!

Respectatzi(oricit de greu si dificil pare uneori)ceea ce spune hotarirea judecatoreasca !

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dahriana spune:

Pai cum de o pomeneste ca doar nu va intalneati zilnic cu ea !

Cand va vedeati cu ea o data pe luna nu o pomenea ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

eu zic ca aceasta insistenta sa iasa copilul tau cu al ei impreuna nu e chiar asa buna.Nu zic ca fratii sa nu se cunoasca, dar ei sunt prea mici sa inteleaga ca nu stau impreuna si nu se pot vedea oricand vor ei.S-ar putea ca din dorinta ta de a face bine sa ranesti exact persoana pe care o iubesti mai mult, adica pe fiul tau.Si nu cred ca asta vrei.Pentru ca esti constienta ca nu dispui dupa plac de fetita respectiva, nu e copilul vostru sa o puteti lua cand vreti voi si mai bine acum pana mai cresc copii sa inteleaga situatia exact cum e ea, ar fi mai bine ca sotul tau sa-si asume exact rolul pe care il are , adica de tata pentru fetita aceea, sa stabileasca programul de visita astfel incat copilul sa intre in rutina aceea ca tata vine azi si vineri sa zicem si in rest sa nu stea mereu sa astepte cu urechea ciulita un telefon.Odata instalata aceasta rutina va fi mult mai bine si pentru voi ca familie.Si un lucru pe care eu asa il vad, nu mai insista tu ca fetita respectiva sa petreaca timp cu voi ca familie.Nu stiu cat e de buna ideea dar rau face sigur.Fetita nu mai stie care e adevarata familie si mamei ii e din ce in ce mai greu sa o faca sa inteleaga ca familia ei este ea ca mama si fetita, si nu familia voastra .Si oricat ati blama pe mama aceea , este totusi mama fetitei, si singurul lucru stabil din viata ei.
Eu una nu as fi deloc incantata daca sotul meu in situatia in care s-ar recasatori , respectiva sotie ar face pe-a marea mama pentru copii mei.Poate nu e corect , dar asa simt.
Fii mama pentru baiatul tau si atat.Este destul daca iti lasi sotul la programul de visita si asta ar fi bine sa se desfasoare pe un teren neutru daca e vorba doar de cateva ore si nu de zile .
Si in acest program sa se ocupe strict de tot ce vrea fetita.E exact ce poate face el in aceasta situatie.
Daca tie iti e greu cand baiatul tau plange ca nu-si vede sora, dar stii ca la un gest il trimiti pe sot si o aduce, cum poate proceda mama fetei cand plange fata, il poate lua pe baiatul tau la ea cand doreste, ti-ar placea asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Roxy,

Oana, tu vrei sa fiti cu totii o mare familie, dar fara mama fetitei . Asta nu se poate.

Pe de alta parte, nu stiu ce spune legea la noi, da' eu prin filmele americane vad ca, copiii mai mari pot ramine la tata in weekend, sau in vacante etc. O sa vina si vremea aia poate, si atunci vrind nevrind, fetita tot o sa intre in contact cu Oana...care n-o sa-i fie mama, da' poate o sa-i fie un fel de prietena mai mare, cine stie..?

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Mie mi se pare culmea sa indepartezi un copil de tatal lui ca sa nu intre in contact cu sotia acestuia. In conditiile astea o sa ajungi sa-l indepartezi si de educatoare, si de prieteni si de oricare alta persoana ar putea sa-i ia din afectiunea care o are catre mama.
Oana nu o sa fie niciodata mama fetitei si nu cred ca e pericol in sensul asta. Pare o persoana destul de echilibrata care nu vrea sa se bage cu bocancii in viata altcuiva.
Cel mai bine ar fi sa sugerati ca duduia sa mearga la psiholog pentru ca e evident cu niste traume. Daca tragi linie observi ca problema ei nu e cu tatal copilului, nu e cu relatia lor ci e cu Oana. Prin copilul ei care nu are nici o vina vrea sa faca tot posibilul ca Oana sa nu fie langa sot, pentru ca asa are ea chef nu pentru ca s-ar gandi la binele fetei intai.
Eu cred ca mai bine va adresati instantei si terminati cu bataia de joc la care femeia asta va supune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_pdv spune:

Astazi inaintam actiunea in instanta, dat fiind ca acum spune ca acum legea nu o obliga sa relationeze fetita "cu mine , fratele sau bunicii ei", am rugat avocata sa includa si aceasta relationare intre ea si familia din partea tatalui- pe care si legea o prevede, eu mai putin, dar si daca se va ajunge sa stea mai mult de cateva ore pe la noi nu pot sa plec de acasa doar pt a crea un confort psihologic cuiva!

referitor la intrebarea pusa mai inainte -sa o sune sau nu sotul meu pe mama fetitei pt a se vedea cei mici- nici nu aveam de gand sa merg si eu dar m-am gandit ca daca tot e si buny in oras ar putea sa se rupa si ea cateva minute si sa ii lase sa se vada! Nu imi place sa imi vad copilul plangand- nimanui nu-i place, si daca o face dupa surioara lui tot plans este! Nu-i pot spune unui copil de 1 an si 5 luni: gata mamai nu mai plange ca oricum nu pot face nimic sa iti vezi surioara!

I-a sugerat si sotul sa mearga impreuna la psiholog macar pt a afla ce anume ar fi mai bine de facut pt psihicul fetitei; ea a inteles cam asta: "momentan consider ca nu-s nebuna ca sa imi spuna un doctor ce sa fac cu fata mea!" Asa ca o sa mergem numai noi 2 fiindca oricum as vrea sa aflu cum ar trebui sa ma port eu atat fata de situatia asta cat si fata de fiul meu pentru a intelege ce se intampla fara a fi afectat prea mult! Nu am nici eu incredere 100% in astfel de doctori dar sper totusi ca e mai avizat si obiectiv plus!
O sa va anuntnt si despre ce spune un astfel de doctor :) !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

E groaznic cand o mama pune orgoliul personal mai presus de binele copilului.
Sigur ca stie foarte bine ce sa faca cu fata ei : circ. A adus-o pe lume refuzandu-i din start cel mai important lucru, o familie. Nu o lasa sa aiba legaturi firesti cu tatal si fratele ei, se baga in familia tatalui ei, dar cu siguranta e o mama minunata.
Mi-e mila de micuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Haide mai, cum adica i-a refuzat dreptul de a avea o familie? De ce, ca a nascut-o chiar daca tatal copilului o parasise??
Eu mai zic o data, ca papagalul: in instanta. asa nu mai apar mofturi cind si cu cine sa relationeze fetita. Pe bune, daca ar fi sa divortez, cum mi-ar sta sa ii cer fostului sot sa isi trimita noua sotie la plimbare, ca fiica-mea sa nu se intilneasca cu ea???

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

pai, draga Oana, copilul de 1 an si 5 luni plange dupa sora lui pentru ca tu i-ai alimentat aceasta "dependenta" sa-i zicem... tu crezi ca un copil la varsta asta stie ce inseamna sora sau frate? eu cred ca nu, ei sunt doar copii si parteneri de joaca, atat... lasa-i sa creasca si apoi isi vor stabili ei relatii daca vor vrea, daca nu, nu, asta-i viata... eu nu pot sa inteleg de ce te ambitionezi sa pastrezi si sa strangi o legatura care l-ar putea afecta chiar pe fiul tau...
dar, ma rog, fiecare face cum crede...
bafta!

Mergi la inceput