mamici singure un sfat va rog
Raspunsuri - Pagina 2
oana_pdv spune:
nu asta nu se intampla , oricum eu sunt in permanenta acasa iar la ea nu se duce decat in orele de vizita stabilite de lege, si eu banuiesc ca inca il asteapta dar cum am zis si mai devreme programul acesta instanta l-a stabilit , mai ales ca pana s-a lamurit cu paternitatea nici el nu a avut vreo legatura cu fetitza, v-am spus el nici macar nu a crezut ca e a lui iar fetitza avea atunci 1 an si 3 luni.
Intre ei sunt sigura ca nu e nimic insa nu pot baga mana in foc si pentru viitor, mai ales ca el deja o apreciaza f tare ca si mama!
Matzaila_81 spune:
Atunci exact din cauza asta trebuie sa fi atenta.
El deja o apreciaza. Pe ea nu o vede nearanjata dimineata, nu o vede cand e cu fundul in sus, neepilata sau cu o masca pusa. La ea se observa doar calitatile.
Plus de asta, nu ar trebui sa vorbeasca despre ea de fata cu tine. Adica persoana ei nu ar trebui sa fie motiv de discutie.
Plus de asta, mai e ceva ce nu am inteles, de ce a venit ea acasa la socrii tai? E complet aiurea. Daca vroia ca fetita sa stea cu bunicii paterni, trebuia sa-l cheme pe sotul tau sa vina sa o ia. E una, daca m-as desparti de sotul meu niciodata nu m-as duce la soacra mea in casa cand acolo ar fi el cu prietena/sotia. Nu suntem in Beverly Hills sau Melrose Place, oricat de civilizate au ramas relatiile inte ei, trebuie pusa o limita iar tu nu faci asta.
Eu cred ca nu ar fi trebuit sa accepti ca ea sa vina acolo de Paste. Ar fi trebuit sa-ti iei frumos sotul de mana si sa pleci.
Sfatul meu e sa fi foarte foarte atenta si cu mult tact si calm sa stabilesti clar limitele cu care tu te simti confortabil.
Matzaila_81 spune:
Si inca ceva, nu trebuie sa o convingi sa lase fata fara ea. Te duci in instanta, poate dura mai putin decat iti inchipui sau decat va inchipuiti si obtineti alt drept de vizita pentru ca a crescut copila.
Aici nu este vorba de faptul ca ei ii este teama ca-i luati fatam e vorba de faptul ca ei nu i-a trecut si simte nevoia sa fie prezenta in viata voastra indiferent cum.
Pe langa asta, daca ar fi avut putin de bun simt nu ar fi fost calare pe voi in parc. Doua ore nu se intampla nimic daca lasa copila cu voi dar de ce sa faca asta cand putea mima putin familia fericita in care ea e mama????
Nu poti estima cat o sa dureze actele pentru Canada si ce-i in mana nu-i minciuna. Fuguta, in instanta solicitati schimbarea programului de vizita si scapati in mod civilizat de probleme.
miriama spune:
eu nu inteleg de ce te incapatanezi tu sa pastrezi legatura stransa intre cei doi copiii... sunt inca foarte mici, nu constientizeaza ca sunt frati, ei se percep ca orice doi colegi de gradinita sau prieteni de joaca; chiar crezi ca nu si-ar putea forma o legatura cand vor fi mari? iar ambitia asta a ta ii convine celeilalte de minune, fii foarte atenta!!!!
mie mi se pare ca te bati cu niste valuri pe care tu le creezi si esti intr-o directie gresita; nu mai e mult si iti vei pierde sotul; daca situatia ar fi invers crezi ca ea s-ar gandi la tine si la copilul tau?? mira-ma-s....
pune piciorul in prag, nu te gandi ca copilul tau ramane fara prieteni in jur, ca doar nu e numai sor-sa pe lume, si fii raspicata: ori voi, ori ea... aoleeeeu, in locul tau le trageam demult suturi la amandoi de le disparea pofta de joaca cu sufletul meu....
Matzaila_81 spune:
Miriama, esti pe sufletul meu
Pe langa asta, ce crezi ca intelege copilasul tau cand il vede pe tati azi de mana cu tine si maine de mana cu tanti cealalta? Si mai mult, cu toti in parc si i se mai spune ca fetita e surioara lui.... merge la bunici si vine si tanti pe acolo, o sa creasca cu ideea ca a fi cu mai multe femei e ceva normal. Doamna respectiva nu are ce sa caute in universul copilului tau. Sora da, maica-sa nu.
E frumos ca fratii sa fie apropiati dar in anumite circumstante nu asa. Ai grija de tine si de familia ta.
babyblue spune:
ai mai fost sfatuita si pe ultimele 10 pagini ale subiectului tau initial, aceleasi si aceleasi lucruri.
nu inteleg, vrei sa ne repetam?
situatia ta este fix asa cum ai lasat-o, ba chiar putin mai grava as zice eu.
singura vinovata esti tu. ea nu are nimic de pierdut.
el de la inceput a facut comparatie intre voi doua, iar ea mereu a iesit pe plus, pt ca tu singura ai mai spus ca o apreciaza pt ca fata ei este sanatoasa tun si bine crescuta, in timp ce al vostru e bolnavicios. si ca acest lucru te a durut.
mai spuneai ca desi voi o ajutati enorm, parintii ei nici nu te saluta pe strada, mama ei.
deci TU nu existi pt familia ei, in timp ce ea face Pastele cu familia ta, mai rau, socrul o trateaza mai frumos ca pe tine, iar soacra prb ca va vede pe amandou slugile ei din moment ce va pune la munca impreuna, de parca ar fi de la sine inteles ca ar trebui sa fiti cel putin amice.
poate vad gresit din exterior, poate sunt prea dura, dar mie mi se pare extrem de morbid ca TU tolerezi si incurajezi o astfel de situatie si legatura.
si ti am mai zis la subiectul initial ca NU vad niciun sens in a apropia copiii atat de mult.
nu vad decat 2 concluzii ff dure si sa fiu iertata ca le postez:
1. fie TU nu spui tot aici, dar NU ai niciun control asupra deciziilor sotului tau, care te domina si asa doreste EL sa aiba loc relatia intre voi 3.
2. fie TU ai o mare problema asupra perceptiei realitatii, pe care dc NU o vezi si NU o depasesti singura, nu vad de ce si-ar mai bate cineva capul sa ti dea sfaturi.
eu in situatia ta nu as avea nevoie de sfatul nimanui pt ca as stii sigur ce vreau si cum sa obtin:
- exclus orice legatura a sotului cu ea si dc nu era de acord, divortam si-i lasam in plata domnului impreuna.
- exclusa prezenta ei in familia mea: parinti, sot, socrii. dc ea era prezenta, eu sigur dispaream din peisaj. ori eu, ori ea.
care va fi viitorul? faceti craciunul impreuna si la vara plecati toti 5 in concediu la mare?
copiii sunt niste pretexte...problema si mizeria maxima sta in voi adultii, care va compromiteti toti 3 intr-un trio periculos.
_
24+ cu
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....
oana_pdv spune:
astazi a sunat-o sotul meu pe -doamna- ca sa se intalneasca sa stea de vorba despre programul de vizita, bineinteles nu a acceptat iar cand a auzit ca vrea sa o lase pe fata doar cu el a spus : asta niciodata!
A ramas sa vorbim duminica, insa nu cred ca se va rezolva ceva asa ca luni vom face actiune in instanta pentru schimbarea programului de vizita, oricum si de fac bine sau nu, tot vreau sa ii spun si eu cum stau lucrurile macar din punctul meu de vedere.
Oricum si sotului i-am zis ca daca situatia asta nu se rezolva cat mai curand eu divortez si imi vad de viata mea. El a zis ca pana cand instanta nu va da o alta hotarare el nu vrea sa isi mai vada nici fata in conditile astea, lucru cu care iar nu prea sunt de acord dar pana la urma si el e satul si il cam inteleg.
Nu ma deranjeaza acele comentarii "dure" si nici nu am ascuns ceva, pur si simplu asa stau lucrurile si m-ar bate Dzeu daca as zice ca sotul nu ma intelege de cand am inceput sa ii explic ce simnt si cred despre tot ce se intampla.
Am postat aceast subiect pentru a cere o parere in special mamicilor singure, care sunt de cealalta parte a baricadei pt a gasi o cale prin care sa rezolvam situatia amiabil si cat mai repede cu putinta.
Nu mai am nervi pentru diverse conflicte si situatii neplacute care se pot ivi odata cu asta. V-am explicat, pana in prezent a fost vorba de o etapa de acomodare a fetitei cu tatal ei si invers,legea a hotarat varianta asta nu eu sau sotul!
referitor la copii : ei stiu ca sunt frati , inclusiv copilul meu care e in varsta de 1 an si 5 luni ii zice " sola", nu caut o apropiere intre ei fiindca oricum aceasta nu prea ar fi posibila de vreme ce se vad 2 -3 ore cam o data de 2 ori pe luna, fiindca atunci cand ploua sau doarme fiul meu , nu se vad, dar atat cat e si se plac fara sa le-o impuna cineva, ma bucur si o incurajez!
eu, de exemplu, am aflat pe la 25 de ani -de la vecinele din fata blocului- ca mai am o sora si nici macar in ziua de azi nu am voie sa o vad sau sa-i vorbesc iar asta nu e tocmai ok pt mine chiar si acum cand sunt adult, a nascut de curand si nici macar nu am fost instiintata pe langa faptul ca habar nu are ca ma interesez de ea sau ca as vrea sa o cunosc iar toate astea pt ca tata nu a vrut sa stie nimic despre ea si nici mama acesteia nu a facut vreodata vreun demers legal si uite ca nu putem fi apropiate nici asa, mari :)!
Revenind la problema mea, oricum se va ajunge in instanta, dar am sperat sa gasesc o cale sa se rezolve situatia asta si pe alta cale, sa o facem sa inteleaga ca normalitatea este alta si nu ce pretinde ea!
faptul ca e mieroasa la vorba, stie cand si in fata cui sa planga i-a cucerit pe socrii mei, poate chiar si pe ai ei- nu stiu- oricum si pe mine ma " manipula" asa ca ce sa mai zic de altii!
acum insa stiu in ce ape ma scald, recunosc ca pe site-ul acesta mi s-au deschis si mie ochii fiindca pana atunci ii mancam din palma ca sa zic asa! de altfel, recunosc ca o mare parte din probleme mi le-am cam creat singura, dar acum o incep sa ies si eu din carapace si sa iau atitudine.
ruxij spune:
Dar de ce trebuie sa mergi si tu la vizite? Nu poate merge doar el, sau doar el si baiatul?
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ruxij Dar de ce trebuie sa mergi si tu la vizite? Nu poate merge doar el, sau doar el si baiatul? |
Ei de ce?
Pentru ca ea are un baietzel bolnavicios si cealalta o fetitza sanatoasa,pentru ca pe ea o vede dimineatza -adica trezita din omn,pe cealalta doar aranjata,pentru ca cealalta e frumusicxa dar cum oare de e singura chiar si dupa doi ani,etc...?????
Oana,eu tzi-am spu i la subiectul celalat,el te-a ales pe tine,el a fost tirit in situatzia asta(vizitele copilului doar in prezentza mamei)iar ingura rezolvare a problemei este schimbarea deciziei judecatoresti(eu nu cunoc legea insa e destul de mare fetitza la 3 ani chiar ar putea sta cu tatal fara prezentza mamei)!
Sper sa se rezolve repede situatzia ,si mai ales sper sa-tzi gasesti tu linitea,imi faci impresia unui suflet tare deosebit!Nu lasa pe nimeni sa-tzi amarasca viatza,indiferent ca e din viatza reala sau de pe forum!
Bafta la rezolvarea problemelor!Si sigur se vor rezolva!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Matzaila_81 spune:
Draga Oana, seara cand spal vasele e momentul meu de liniste cand ma gandesc la toate lucrurile de peste zi. Si cum spalam eu asa o oala mai mare mi-am dat seama de ceva si te rog sa ma corectezi daca-mi aduc aminte gresit. Dupa nasterea fetitei, sotul tau a fost cautat de mama domnisoarei sa recunoasca copilul si sa se insoare cu cu ea. El a cerut test ADN iar ei au disparut ca magarul in ceata cu copil cu tot cand dupa foarte multe luni, aproape un an sau mai mult a aparut citatia.
Acum sta ca scaiul pe capul vostru, nu are pic de decenta si nu vrea sa lase fata singura cu voi. Deci pluseaza. Intrebarea este de ce nu a facut asta de la inceput? de cand era gravida sau imediat dupa ce a nascut? Nu a aiurea ca acum procedeaza asa cand in momentul in care ar fi avut cel mai mult de castigat nu a facut-o?
Eu cred ca nu a stiut ca sotul tau e sigur tatal. Dupa ce a cerut sotul tau testul ADN s-a speriat. Probabil s-au facut testele cu celalat tatic, s-a aflat ca nu este el si atunci a fost sigura ca e copilul sotului tau altfel nu se explica lunile in care nu au dat nici un semn si nici comportamentul de acum.
Separat de asta, poate ar trebui sa aveti tu si sotul o discutie cu ea in care tu sa-i explici foarte frumos ca sotul tau nu are nimic cu ea si ca nu este bine nici pentru psihicul copiilor ca ea sa apara mereu cu voi. Asigur-o ca atunci cand este la voi pitica o sa aiba parte de cea mai buna ingrijire si ca daca refuza acum un program de vizita decent atunci o sa primeasca doar pensia alimentara stabilita de lege, va merge si prin tribunale si pna la urma tot va trebui sa se conformeze cu un program de vizita fara ca ea sa fie de fata.
Iar soacra ta este cu doua fete, sa ma scuzi. Intelegeam daca i-ar cumpara cadouri fetitei, sa-i cumpere duduii mi se pare foarte urat fata de tine.
Nu te simti complexata ca piticul tau e mai bolnavicios. Fiecare copil e diferit si nimeni nu poate sa prevada cum or sa fie pe viitor. Asta nu face din tine o mamica mai putin buna, din contra.
Ai fost sfatuita foarte bine mai sus si la alte subiecte, nu mai permite sa fi calcata in picioare si mai ales calm, cu zambetul pe buze pune duduia la punct. Cat de buna crezi ca este ca mama daca se foloseste de fata ei ca sa se bage sub pielea sotului tau? Cand e vorba doar de cea mica , sa-si vada ea tatal fara ca ea sa se dea la sotul tau, atunci nu o lasa. Daca e vorba sa se fataie si ea cu ei atunci e ok.
O mama care nu pune binele copilului mai presus decat sentimentele ei imi pare foarte rau dar nu e o mama tocmai grozava. Gandeste-te la asta cand mai zici ca e o mama exemplara.