mamici singure un sfat va rog

mamici singure un sfat va rog | Autor: oana_pdv

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor, am mai scris pe aici sunt cea cu povestea aceea " sotul meu mai are un copil eu am aflat gravida"
Insa o sa mai povestesc un pic pe scurt

-Eram in luna a 6-a de sarcina cand am gasit o citatie in cutia postala adresata sotului meu ca sa isi recunoasca copilul nascut in sept 2008. Era vorba despre un copil pe care il avea cu o fosta iubita, si dde care a fost instiintat ca exista la cateva zile dupa nastere de catre bunica materna a copilului, cerindui-se sa vina la spital sa o recunoasca si sa o ia de sotie pe mama copilei.
El a cerut sa i se dovedeasca prin test ADN ca e intr-adevar al lui si de atunci nu i s-a mai dat nici un semn pana cand a venit acea citatie, iar in acele 11 luni s-a casatorit cu mine si asteptam si eu un copil
Sotul ca si explicatie mi-a zis ca a preferat sa nu imi spuna nimic fiindca a crezut ca s-a incercat sa i se puna in brate un copil care nu credea ca ar fi putut fi al lui (mai ales ca mama copilului nu i-a zis niciodata ca e insarcinata sau sa il caute dupa ce a nascut)si ca nu ar fi avut rost sa ma supuna unui stres gratuit pe langa faptul ca ar fi riscat sa ma si piarda.
Bun, conform probelor ADN, solicitate prin instanta s-a dovedit ca intr-adevar era al lui, iar ulterior el a incercat sa obtina si un program de vizita al minorei dar instanta a stabilit ca acest program sa aibe loc doar in prezenta mamei la domiciliul acesteia sau intr-un parc public, iar astfel am ajuns ca sa iesim toti 5: el , mama fetitei,fetita eu si copilul nostru . A trecut cam un an de cand ne vedem in aceasta formula, mai putin in zilele cand merge el acolo, insa lucrurile s-au complicat un pic: mama fetitei s-a aratat ca mai simnte ceva pt el, a incercat sa imi induca ca sunt si eu o victima, si faptul ca la inceput toata familia ei il lua cu "ho" tipete si tot felul de jigniri ca ulterior sa il primeasca in casa lor a dat un pic de inteles ca poate s-a sperat ca eu voi ceda, il voi parasi si va ramane fara ambii copii! Razbunarea ideala!
Sau poate e doar inchipuirea noastra! Ce sa zic!
Eu una nu am resentimente pt mama copilului lor , din contra pe langa faptul ca este o femeie frumoasa si o mama exemplu mi se pare si un om sufletist si bun , dar ea traieste mereu cu spaima ca "vrem sa ii luam fata", de acea i-am si sugerat sotului sa ii dea o declaratie prin notar ca nu o sa solicite niciodata custodia fetei.
Ideea e ca desi la inceput am crezut ca o sa imi fie mai usor odata cu trecerea timpului, acum am ajuns sa sufar foarte tare , iar in prezent sunt nelinistia 3 zile inainte de a ne intalni sau a merge sotul meu la ea si 3 dupa iar asta nu ar fi fost o problema prea mare daca nu s-ar fi ajuns sa se resimnta si in relatia cu fiul meu cand sunt asa- abatuta si trista ca sa nu mai vorbasc de relatia cu sotul.
Faptul ca soacra mea, care mi-e foarte draga, a crescut-o pe cumnata mea fara tatal natural si faptul ca a suferit mult langa socrul meu care este tatal doar sotului meu, a facut-o sa fie mai sensibila in ceeea ce o priveste pe mama fetitei, o suna des, ii cumpara cadouri de ziua ei de sarbatori ( nu ma refere la nepotica ci la fosta iubita a sotului meu), iar da Paste s-a intamplat ceva ce m-a facut sa sufar mai mult decat de obicei. Socrul meu este un om dificil si rece nu pot spune ca m-a jignit vreodata sau ca s-a purat urata dar de cate ori a avut ocazia mi-a adresat cateva observatii taioase pt diverse nimicuri si nu mi-a aratat intocmai simpatia sa.
Deci ce s-a intamplat de Paste, In prima zi de paste eu si sotul am facut tot posibilul sa ajungem si pe la ei insa nici macar nu au ciocnit un ou cu noi, sau sa fi mancat impreuna, fiacare a mancat cum si cand a apucat de parca era o zi obisnuita de lucru, in schimb a doua zi cand au venit si ele ,(fiica sotului meu si mama acesteia, s-a pregatit un mare fast, cu cele mai bune tacamuri si bucate alese si cu totii nu ne-am atins de nimic pana cand au venit ele, iar cand au ajuns mama fetitei era tratata cel putin ca o printesa, socru-miu i-a adus scaunul in gradina sa nu se oboseasca privindu-i pe cei mici cum se joaca, in timp ce eu puneam masa si faceam diverse treburi spre ajutor, iar cu cateva zile in urama cand eu am stat sa decorez casutza construita de sot pt copii si nici macar lanterna nu a vrut sa mi-o tina cand s-a intunecat, ei i-a adus insa si scaunul ...
Nu stiu , poate exagerez, dar nu mai suport sa fie si ea tratata ca si sotia lui! Cand doarme bebe, ei 3 ies prin parc de parca ar fi un cuplu, se joaca cu ea ,o tin de mana amandoi iar eu si fiul meu stam separat fiindca de el e mai mic si nu poate face anumite chestii, ba chiar s-a bagat intre mine si sotul meu si ii tinea pe amandoi copii de mana iar eu si sotul eram la celalate extremitati, mi-a cerut( mie nu lui) sa nu ne mai pupam de fata cu copila si s-a intamplat doar 1-2 ori cand Sotul meu m-a sarutat nu invers.. plus ca acum 1 saptamana o prietena care i-a vazut plimbandu-se m-a sunat sa ma intrebe daca ne-am despartit , (ea nu stia de situatia asta si i-a vazut)
Acum fata lor are 2 ani si 8 luni iar fiul nostru 1 an si 5 luni, se plac f tare si nu vreau sa le ingradeasca cineva asta, si ma gandeam ca multi copii la varsta lor sunt la cresa sau chiar la gradi si ca ar putea sa stea desprinsi cateva ore de mamici, plus ca de cand avea fata 1 an si 3 luni ea a inceput sa lucreze ( 4 ore pe zi) dar in acest timp va dati seama ca nu o ia cu ea la munca!
Faptul ca nu mai suport si ca mi-e teama sa nu ajung sa imi pierd echilibrul mintal sau familia m-au facut sa vb cu sotul meu de cateva luni despre nemultumirile mele dar nu s-a schimbat nimic in afara ca ca el e pus in tema de suferinta mea care oricum era vizibila! Acum insa vrem sa vb cu mama fetitei si sa o rugam sa accepte ca intalnirile astea sa se desfasorate cam asa : cand e frumos el cu ambii copii si soacra mea, cand e urat sa vina fata la noi si sa fie si bunicii sa il ajute iar eu in acest interval imi vizitez parintii care stau pe scara cealalta, si doar cand e bolnava fata sa mearga el acolo insotit de bunici ce parere aveti, in special voi mamicile singure despre asta?
Stiu ca mai sanatos ar fi sa o dea in judecata dar asta ar presupune inca 6-7 luni de continuat in formula asta, conflicte cu familia ei, si nu stiu daca eu mai rezist, asa poate ar ajunge la o intelegere si ar merge la un notar ca sa o lase si pe o hartie. Plus ca eu si sotul am inceput demersurile pentru emigrare in canada si vor mai trece doar 2-3 ani pana vom pleca, timp in care si el vrea sa se apropie de fata ca sa nu se piarda definitv legatura intre ei. Pensie alimentara ii plateste mai mult decat a stabilit legea fiindca am considerat de comun acord ca suma aceea nu i-ar fi putut asigura nimic, iar de cate ori se intalnesc mereu iii luam cate ceva micutei fiindca asa e normal pana la urma!
Voi cum ma sfatuiti ca ar fi mai bine sa procedam ca sa inteleaga ca nu e normal acest trio absurd si nici copii sa traiasca sub ideea ca avem o famile extinsa?
Cum am putea-o convinge ca nimeni nu vrea sa ii ia fata, dar nici sa ne stricam familia noastra continuand asa?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

iubita...eu cred ca doamna in cauza nu e speriata ca i-ar lua cineva fata,eu cred ca e mai abila decat toata lumea si usor-usor deja ti-a luat "locul" in mod neoficial..si sa nu fii tu cea care sa te temi in curand "sa nu iti ia baiatul"!Doamne fereste!

deja socrii tai o prefera pe ea..

deja iti impune chestii:"sa nu te saruti"etc

deja ea e cam peste tot..

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_pdv spune:

pai si ce sa fac???
Cum o convingem sa accepte ca sotul meu sa o vada pe fata in absenta ei, a mea, iar copii sa se bucure in continoare de ce simnt unul pt altul?
Sincera sa fiu era o vreme cand daca cineva mi-ar fi spus asta as fi zis ca e rautacios sau ca nu intelege situatia dar acum cred ca am inceput sa imi fac griji in privinta asta, noroc ca sotul meu ma iubeste si a inceput sa vada si el ce se intampla!
Eu una chiar nu cred ca voi mai rezista mult asa!
Cred ca si-a dat seama ca am inceput sa observ ce se intampla si si-a cam scos gherutele

Mergi la inceput

cum?prin o hotarare judecatoareasca care sa stabileasca exact orele,zilele si perioadele de vizita a tatalui..timp in care copilul va fi cu tatal lui,cu tine,cu copilul vostru..iar ea sa-si vada de "ciorba" ei,fara a mai fi nevoie sa se tina dupa voi ca un catelus!si nici motiv sa nu mai aiba!

Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

oana - faptul ca tu participai la treburile casei iar ei i-a adus scaunul sa stea in gradina este pentru ca ea era musafir, si nu de-a casei.

Eu mai mult m-as fi ingrijorat daca i s-ar fi cerut sa participe cot la cot la treburile casei, ca o gazda - decat ca a fost tratata ca toti musafirii - caci asta era, un simplu musafir, pune pe altcineva in loc si ar fi primit acelasi tratament, intelegi?

mami de andi si ilinca
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

90%depinde de sotul tau..si 10 % de tine..ca si soti care fac fata unei situatii neplacute..
daca spui ca te iubeste..lupta..pentru fericirea voastra..INFRUNT-O!pune cartile pe masa,pe fata..spune-i ce crezi,ce gandesti si actionati pe cale legala..si terminati balciul asta odata!copii vor creste si isi vor da seama..privati-i de incurcatura asta penibila!

Citat:

Mergi la inceput

si daca instanta iar ne-o aduce intre noi? Ma rog pana la urma dac nu intelege de vorba buna o sa facem si asta! Nici cu circul asta nu mai putem continua! De aceea speram ca o convingem si fara "tribunal"! sa se rezolve rapid printr-un notar sa nu o mai lalaim asa ca la ce termene dau instantele noastre plus ca mai vine si vacanta lor o sa innebunim si eu si sotul!

Mergi la inceput

marius ar sti sa te lamureasca d.p.d.v.d.r. legal..daca ar baga un ochi pe aici

Citat:

Mergi la inceput

pitzinuca, stai linistita ca s-a intamplat si asta! ne-a trimis soacra pe amandoua sa luam ceapa din gradina :))iar ea s-a tot oferit sa ajue :)

Mergi la inceput

mami,din cate stiu eu..cand un parinte isi viziteaza copilul..il ia la el..sau ce gen de activitati or desfasura ei..atata timp cat nu are vreo restrictie..celalalt parinte nu are niciun drept pe care sa il invoce pentru a-si petrece timpul in 3...decat daca cad de comun acord..

Citat:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

ea de 3 ani, dc calculez si anul cat a fost gravida, nu a avut nicio relatie, niciun barbat?? ma refer la mama fetei?

dc spui ca e o femeie tanara si frumoasa si amabila, mi-e tare greu sa cred ca pe ea nu o consoleaza nimeni.si dc aparent nu o consoleaza nimeni, nu cumva o consoleaza sotul tau? prea sta dupa voi asa...tare imi e mie ca sotul tau trece si prin patul ei.

e ceva anormal la mijloc.o femeie tanara si frumoasa, chiar si cu un copil, pe care il poate lasa la parintii ei, care am inteles ca o ajuta si stau cu ea, pai o astfel de femeie isi face o relatie, doua, trei.... pana la a si reface viata, recasatorindu-se.

voi o ajutati cu pensia alimentara, parintii o ajuta, ea e tanara si frumoasa...de ce nu are pe nimeni?? nu cumva sta dupa sotul tau si cu sotul tau, cand si cand?

_

Babyblue va pupa pe toti!!
24+ cu
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....

2 IAD nereusite
1 FIV nereusit
Sarcina obtinuta natural

Mergi la inceput