Cum scapam de febra??

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona2006

- trebuie vazut daca are virus sau infectie cu bacterie. O simpla analiza de singe iti spune asta. In functie de rezultat, stii daca sa ii dai antibiotic sau nu.

imi poti spune si mie cum se numeste analiza, in cat timp e gata...si cum determina ea daca e virus sau bacterie? Pentru ca exudatul dureaaaaazaaa....si la fata mea manifestarile sunt un pic explozive si greu de controlat. Asa ca, daca e un mijloc mai simplu, si mai ales mai rapid....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona2006 spune:

Na, ca m-ai blocat cu asta...in engleza in zice "blood count", nici sa ma tai nu-mi vine denumirea in romana. Hemoleocograma?
Eu intotdeauna cind Maya e bolnava cu febra mare ma duc daca e dimineata la dr ei sa ne dea trimitere la laborator; daca se intimpla seara, o duc la urgenta. La analiza asta au nevoie de citeva picaturi de singe - se iau din deget si in maximum 10-15 minute ai rezultatul. Daca e infectie, celulele albe sint f crescute si i se da antibiotic. Iar daca nu, e virus si de obicei ne zice sa mai asteptamm sa vedem ce simtome mai apar in afara de febra. Si bineinteles sa scadem febra.
Bineinteles ca diagnosticul doctorului se bazeaza pe toate simptomele existente la copil. Analiza asta de singe ajuta cind nu se stie exact ce este, sa nu se dea antibiotic atunci cind nu este cazul....
Sper ca ai inteles, nu stiu cit de bine am explicat...
Sanatate multe!

Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

Da de obicei se face se face si la noi analiza asta dar acum asa cum spuneam era un balamuc de nedescris....o fetita inghitise o moneda, un bb era in coma parintii urlau doctorii fugeau dupa oxigen si aparatura... mi s-a parut absurd sa inisist la mai mult decat mi s-a oferit. consultatie si tratament.
Puteam sa mergem la alt spital dar cu febra aia nici sa ne plimbam prin buc nu era o solutie.
Acum e mai bine are 38 si pare sa-i revina cheful de joaca...
o sa facem si analize ca doar nu o sa stam asa. Dar sa ne mai linistim un pic...

Mergi la inceput