Cum scapam de febra??

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona2006 spune:

Te inteleg perfect ca esti ingrijorata...si fetita mea cind este bonava face febra f mare...
Acum, din experienta mea de "lupta " cu febra ce pot sa-ti spun:
- trebuie vazut daca are virus sau infectie cu bacterie. O simpla analiza de singe iti spune asta. In functie de rezultat, stii daca sa ii dai antibiotic sau nu.
- la noi functioneaza nurofen din 6 in 6 ore si intre, cam la trei ore ii dau cite un supozitor de paracetamol; ii pun compresa cu apa statuta pe frunte.
-daca este virus sa te pregatesti ca s-ar putea ca febra sa continue, important este sa o cobori cu antitermice, altceva nu prea ai ce face.
Dupa cum a spus si roxanaz, urmareste cu atentie orice eruptie care apare pe corp si daca apare, du-te cu el la dr, urgenta, undeva unde sa-l vada pe loc.
Stiu ca este inspaimintator sa vezi un copil asa mititel cum se lupta cu febra, insa este un semn ca organismul lui lupta cu boala.
FF important, chiar daca nu maninca, musai da-i sa bea lichide cit mai multe.
Sanatate va dorim!

Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

Am trecut cu bine peste noapte febra nu a mai crescut.
Problema este ca am intarziat cu antibioticul vreo 30 de min si parca iar creste febra. ufffff
Bubite nu are. De mancat mananca parca un pic mai greu dar mananca.
Lichide nu prea vrea sa bea dar am luat niste ceai granulat ca stiu cel putin ca pe ala il accepta.
Si eu m-am gandit la amigdale pt ca si eu si mama mea avem probleme mari cand acestea se inflameaza, tot asa cu febra, antibiotic etc..
Este ingrazitor de frustrant sa vezi asa o mogaldeata mica cu asa o febra mare si sa nu poti face nimic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

buna ,si la mine copiii sunt bolnaviciosi si fac febra destul de des si mare...vreau sa zic ca otetul diluat inseamna o parte apa o parte otet,scz dar poate nu stie cineva si sa n-l puna otet asa Doamne fereste.deci nu va suparati...
al meu facea febra sub antibiotic cand ne-am confruntat cu o pneomonie ascunsa si cu otita ,ii faceam injectabil si tot facea febra ..in sfarsit i-a luat o analiza din nas si a adescoperit ca are sreptococ de la el facea febra asa mare si sub antibiotic...
eu le pun supozitor cu novocalmin inca de mici cand au febra mare ,asa mi-au recomandat toti pediatrii...noaptea inainte de culcare ii dadeam cate juma de fiola de algocalmin si mai vreau sa zic ca sunt copii carora le scad febra f greu adica la al meu daca ii dau antitermic ii scade un grad cam la 1,2 ore ...trebuie sa fii f precaut cu febra pt ca al meu la 40 de grade sarea pe pat iar unei doamne din salon i-a intrat in convulsie la 38 cu 5,cand eu credeam ca pana la 38 nici nu este asa grav

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Narcisa, important e sa nu lasi febra sa creasca.Asa cum ti-au spus fetele alterneaza panadol cu nurofen si nu astepta sa-i creasca si abia atunci sa-i dai altceva.Pentru copii mici e periculos sa nu ajunga la convulsii.Am o prietena care a trecut prin asa ceva de curand si a ramas tare marcata.
De curand am aflat ca zonele unde e bine sa pui comprese ca sa scazi febra e zona inghinala si la axila.Si apa sa aiba doar cu un grad sau cel mult 2 mai putin decat are copilul.Asta asa spunea un dr.
Eu pentru amigdale mai folosesc spray de tantum verde.La noi a functionat f bine.Si ceai de salvie si musetel caldut ci cu o lingurita de miere.
Multa sanatate.E tare greu sa-ti vezi copilul suferind.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

si pastiluta de paracetamol este mai bune,daca e mic jumate de pastila pisata...asta le da si la spital
si mai vreau sa zic ca eu ii si hidratam cand avea febra mare ,al meu nu bea f mult lichide si ii dadeam si hidrasec sau gesol,e f bun cand are febra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Citat:
citat din mesajul lui narcisam102

Problema este ca am intarziat cu antibioticul vreo 30 de min si parca iar creste febra. ufffff

antibioticul nu scade febra!! antitermicele o fac. parca ziceai ca de la spital nu ti-au dat decat antitermice... de ce ia antibiotic? :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Narcisa, nu te ingrijora ca ai intarziat cu antibioticul 30 de minute, n-are niciun rol in scaderea febrei. I-a facut cumva vreun exudat in spital?

blog

asteptandu-l pe Filip (august 2011)

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

Nu stiu daca e de la antibiotic sau nu. Am zis si eu ca numai stiu de la ce e.
Nu au facut nici o analiza cei de la spital doar l-au consultat. Adevarul e ca erau tare ocupati in 15 min au venit 3 urgente dintre care un bb in coma. Asa ca nu prea era loc de fitze. Am acceptat doar consultatia tinand cont ca dr noastra e in co.
O sa-i fac un set de analize dupa ce trecem de episodul asta.
Stiu ca logic antibioticul nu scade febra dar cand il vad asa cu ochii aia mici de febra nimic nu mai e logic in capul meu.
I-am dat un paracetamol si l-am culcat. Avea 38,3 sper sa numai urce.

Noi am mai avut un episod de febra acum vreo cateva luni cand la 2 noaptea avea 40 dupa term de ureche care acum am vazut ca are o eroare de un grad si ceva. Atunci incepuse sa tremure si i-am facut impachetari cu apa rece ... plangeam si eu si copilul...probabil ca de atunci am ramas cu frica asta pt febra mare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Iata un pont ca sa il faci sa bea lichide (chiar si doar apa plata): da-i sa bea cu paiul. La ai mei, cand erau mititei, functiona de fiecare data. Ii puneam sa aleaga ce culoare de pai vor, le puneam apa (sau ceai de musetel neindulcit) intr-un pahar inalt si le dadeam voie sa "se joace". Am incercat asta prima data in disperare de cauza, dupa ce toate eforturile mele de a-i convinge dadusera gres. Am luat apoi paie din alea rasucite, transparente si era si mai amuzant.
La febra mare hidratarea este mai importanta (si eficienta) chiar si decat antitermicele.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Narcisa, daca tu ai vazut 40 pe termometru, eu cred ca 38 cu 9, e o imbunatatire!
Si cand ai vrut sa-i scazi febra, de la 40 i-ai dat 2 novocalmin? 2 pe zi?
Dupa cat de violent a facut febra, e posibil sa fi stiut doctorita de ce i-a dat antibiotic, chiar si fara analize.
Febra o sa mai faca inca cateva zile, cu tot cu antibiotic, iar cele 30 minute de intarziere nu au legatura cu asta.
Altceva: nu fiola de algocalmin, nu pastile de adulti dozate aproximativ. E un copil mic si trebuie sa-i dai medicamnte de copii mici, dozate corespunzator, administrate corespunzator.
In rest: dusuri sau o baita calda daca nu mai poti sa-i dai un antitermic si febra e foarte mare (desi cred ca ati trecut de ce era mai rau), comprese (daca doarme si vrei sa-l racoresti-presupun ca treaz nu le accepta), hidratare cat mai buna-apa, ceai, suc de fructe(bolnaviorii il beau mai cu placere), impachetari umede la membre (maini si picioare, asta merge tot daca doarme copilul mai profunc si are febra).
Si sange rece pentru tine!

Mergi la inceput