Cum scapam de febra??
Noi abia scapam de una ca dam de alta...
Bb a facut febra ieri 38,3 azi dimineata 40, dupa impachetari cu apa rece (la temp camerei) si 2 novocalmin la 2 avea 37,8 si am reusit sa plecam spre spital. Acolo diagnosticul a fost de rinofaringita.
Problema este ca dupa ce m=am uitat pe net, am vazut ca rinofaringita are si alte simtome printre care muci sau tuse. Copilul meu nu are decat febra.
Acum febra i-a crescut iar, are 38,9 si chiar numai stiu ce sa fac. Medicul de fam care nu este in tara mi-a spus la tel sa- dau algocalmin fiola dar nu ma indur el avand doar 1 an si 2 luni.
Aveti vreo idee vreun sfat ceva ca numai stiu ce sa fac....
Raspunsuri
adra_bell spune:
nurofen alternativ cu panadol, sosetute inmuiata in otet diluat.
Cat despre algocalmin, i-ai dat deja novocalmin, e acelsi lucru
blog
asteptandu-l pe Filip (august 2011)
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world
narcisam102 spune:
nurofenul sau panadolul nu au nici un efect... 7ml si febra tot 38,9
nu stiu daca novocalmin e acelasi lucru sau nu dar cel putin pe cutie scrie ca poti sa-l administrezi la copii mici ceea ce la algocalmin nu e cazul...
cu otet am incercat si in 30 min febra revine in forta....
problema e ce ma fac la noapte daca acum are aproape 39 ce fac noaptea cand de obicei febra creste...
cristinuk@ spune:
dezbraci copilul il las doar in pampers si i administrezi paracetamol la 6 ore si poti sa alternezi nourofen la 3 ore dupa ce ai administrat paracetamolul renunta la novocalmin si la sosete cu otet
priveste febra ca pe un lucru bun _organismul lupta singur impotriva infectiei daca scade sub 38 cu 5 nu mai e cazul de antitermic
febra nu scade instant tre sa astepti si sa hidratezi copilul cu cat mai multe lichide la temperatura camerei
po sa i faci o baie la 37 de grade de cate ori e nevoie in loc de impachetari care sunt traumatizante pt copil
sanatate
adra_bell spune:
Novocalminul si algocalminul contin aceeasi substanta activa, difera concentratia si modul de administrare. Am crezut ca te temi de o eventuala reactie alergica la algocalmin
Nu ai precizat ca i-ai dat deja ibuprofen/paracetamol si nici ce tratament ti-au dat de la camera de garda
Eu nu i-as da algocalmin fiola, cand a avut o singura data febra mare n-am indraznit sa-i dau nici novocalmin supozitoare, am ajuns imediat la spital
blog
asteptandu-l pe Filip (august 2011)
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world
narcisam102 spune:
I-am facut baie si parca e mai bine un pic. 38,4
Multumesc cristinuk@ 
De la camera de garda mi-au dat novocalmin max 2/zi panadol si nurofen 7ml la 8 ore si cedax la 12 ore.
Chiar si dupa antibiotic febra lui nu a scazut. Desi stiu ca antibioticul incepe sa-si faca efectul mai tarziu asteptarea asta ma termina.
Acum i-am dat nurofen doar si l-am pus la culcare. Imi este groaza de noaptea asta ....
anda141 spune:
Eu ii fac masaj cu o solutie de la farmacie pentru copii. Otet aromat, sau alte solutii pentru copii. Ii dau pe tot corpul si il ajuta foarte bine . Chiar daca i-ai dat antibiotic, febra tot face vreo 2 zile. Cum au spus si fetel, nurofen si panadol alternativ la 6 ore , intre timp masaj cu ceva pentru febra . Algocalminul e cel care scade febra cel mai rapid, insa si eu ii dau doar in caz de mare urgenta. Incearca sa cumperi de la farmacie , solutia asta , pe mine ma ajuta foarte mult cand are copilul febra. Multa sanatate si nu te panica ca trece.
roxanaz spune:
daca este un debut de roseola sau o viroza temperatura va tot creste in urmatoarele 48 de ore. sau nu va reactiona prea bine la anti-termice. tot ce poti face in aceste urmatoare ore este sa il supraveghezi. daca apar si alte simptome trebuie neaparat anuntat medicul. ochii in 4 dupa bubite, ca pot aparea. daca starea lui nu este alterata nu sunt semne mari de ingrijorare.
sanatate multa!
Roxana
Mada spune:
amigdalitele mai au aceste simpotme cu febra mare fara altceva
mananca?
cat are bebe?
Ilinca si Rares
oana_lex82 spune:
Paracetamol la 8 ore..daca e bb mic ii pui supozitor de 125 mg.Sosete cu otet...Si consultati alt medic.Multa sanatate!!! Ce alte simptome mai are? Are diaree, voma? Al meu a facut temperatura 40 si diaree si avea enterocolita..dar nu diaree in mod obisnuit..facea kk des dar nu ff moale...Eu as cere sfatul altui pediatru!Multa samatate copilului!!