Retete cu pasta de avocado

Retete cu pasta de avocado | Autor: delsim

Link direct la acest mesaj

Voi ce preparati din avocado facut pasta?Pentru tartine cu paine integrala, graham, paine prajita.
Cu ce combinati avocado, atat pentru voi cat si pentru copii?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Eu facut din avocado:
- guacamole (in diverse variatiuni), dar asta mai ales vara, ca nu-mi plac rosiile din extrasezon;
- pasta de avocado+ masline+ lamaie +ceapa taiata marunt;
- idem ca ma sus + ciuperci taiate cubulete.
Sunt si eu curioasa sa mai aflu si alte retete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madona spune:

cel mai mult ne place avocado pisat cu furculita si amestecat apoi, intr-un castron, cu ulei de floarea soarelui sau de nuca, zeama de lamaie (jumate de lamaie la 1 avocado), ceapa tocata f. marunt, sare si, eventual, un catel de usturoi pisat bine.

imi mai place avocado taiat bucati de aprox 1 cm si adaugat la salata de rosii cu ceapa (si eventual si cu castraveti, salata, ridichii, etc.)

de fapt, noua ne place asa de mult avocado incat e nelipsit din meniul zilnic si deseori il mancam taiat felii cu sare si eventual putin suc de lamaie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

guacamole cum se face?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madona spune:

ti-am recitit intrebarea si am vazut ca te intereseaza doar retete cu avocado pisat asa ca m-am gandit sa-ti mai sugerez o varianta: avocado pure amestecat cu salsa, dupa gust.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui delsim

guacamole cum se face?

Retete de guacamole gasesti multe pe net, eu insa il fac dupa gustul meu. Folosesc un avocado, il fac pasta, amestec cu sucul de la jumatate de lamaie, adaug ceapa tocata, putin usturoi, asta e optional si tine de gust, rosiile nu le pasez, le tai cubulete mici, mai adaug si ardei gras rosu taiat cubulete, adaug piper, ulei de masline.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Citat:
citat din mesajul lui Madona

ti-am recitit intrebarea si am vazut ca te intereseaza doar retete cu avocado pisat asa ca m-am gandit sa-ti mai sugerez o varianta: avocado pure amestecat cu salsa, dupa gust.

In principal avocado pisat, ca sa pun si copilului pe paine, dar nu numai, puteti pune si retete cu avocado cubulete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Guacamole e si preferatul nostru. Il mai mancam si doar feliat, stropit cu zeama de lamaie si sare.

Ani de Stefana (23.01.2008)
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii

Mergi la inceput

Mie, sincer, avocado nu-mi place la gust, nici daca il stropesc cu lamaie si adaug sare. De aceea il prepar sub forma de paste si il amestec cu multa lamaie si alte ingrediente, ca sa ii mai "diluez" gustul. Il consumam numai pentru virtutile lui nutritive. Uneori ma gandesc ca poate nu stiu eu de care sa cumpar...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Am sa fac si eu dupa retetele voastre, eu in afara de guacamole nu am incercat nimic.
Avocado, daca e crud, e nasol, mie nu-mi place deloc, dar copt bine (are o textura moale, il testezi apasand cu degetul) are un gust asemanator miezului de nuca, e f placut, dar nu prea am eu idei de combinatii.

Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010

LUNA 9

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Eu il folosesc in loc de maioneza in burgers si sandwiches (mereu combinat si cu ardei iute si usturoi).

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput