Sezonul capuselor

Sezonul capuselor | Autor: ali

Link direct la acest mesaj

A venit caldura si ne bucuram tare mult.Ne plimbam pe dealuri si pe camp si ne place tare mult.
Problema e ca au aparut si capusele.Anul trecut i-am gasit baietelului o capusa in cap.Atunci se straduia sa intre in piele.
Nu va spun ce m-am speriat atunci.Am scapat de ea atunci dar spaima mi-a ramas, asa ca incerc sa ma informez mai bine.
Cum sa-l protejez pe pruncul meu si chiar si pe noi?
Exista sprayuri cu care sa ne dam?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

da, exista la DM o lotiune contra capuselor.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

exista si la DM si pe net.

bulinuta mamica de bulinel dragutel (19.07.2006 - 9:37)

Poze noi

www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

da exista sprayuri dar nu stiu exact varsta minima de la care pot fi folosite la copii.Stiu ca un sfat bun e ca atunci cand mergi la iarba verde sa foloseasca copilul haine deschise la culoare , chiar daca suntem tentati sa ne imbracam mai inchis la culoare sa nu se murdarim, explicatia e ca asa se vad mai bine cand incearca sa urce pe haine.Sa avem maneci si pantaloni lungi si nu alergam desculti prin iarba.Stiu cam greu cu copiii , am si eu care nu stau imbracati la iarba verde mai ales daca e un loc unde si altii se dezbraca.Si bineteles cautat peste tot pe corp cat de des ca sa nu aiba timp sa se instaleze daca reuseste totusi sa urce.Cu spray de dat pe la picioare sau pe maini, locuri unde pot urca.Iar cand ajungi seara acasa facut dus si cautat amanuntit tot corpul.
Stiu teoretic pare simplu, practic te face aceasta frica sa nu iti mai priasca nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Eu cred ca mai degraba sunt bune hainele scurte, sa poti vedea imediat capusa sa o scoti cat mai repede. Pe sotul meu l-a muscat de spate, sub tricou si am observat abia seara, iar pe soacra mea sub san, in conditiile in care era imbracata cu trening.

Pe fetita mea a muscat-o de picior, era in pantaloni scurti si i-am scos-o imediat.

Toti au facut tratamentul cu antibiotic si nu au avut probleme.

Cele mai importante sfaturi mi se par:
-controlati-va mereu, cel putin odata pe zi
-scoateti capusa cat mai repede, daca nu reusiti mergeti de urgenta la spital
-mergeti de urgenta la medic pt tratament antibiotic preventiv. Daca nu aveti medic sau spital in apropiere, pana la consult medical luati Amoxicilina copiii si Doxiciclina sau Amoxicilina adultii. Cu cat se incepe antibioticul mai repede cu atat mai bine.

(Eu sunt contra antibiotic la orice raceala etc dar in cazul capuselor nu e de glumit))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Scrie pe spray-uri de la ce varste pot fi folosite. Noi am gasit la farmacie ceva spray natural contra capuselor(acum doi ani, e adevarat). Nu stiu cat a fost de eficient, ca tot uitam sa le dau pe fete cu el, in special pe cea mica. Asa ca am achizionat capuse...

Sunt recomandate haine albe si pantaloni lungi, bagati in sosete, asta in cazul in care se merge mult in iarba inalta, prin padure. Ideea e ca pe alb se vad capusele cel mai bine si daca ai pantaloni lungi bagati in sosete, riscul sa ajunga pe piele este minim. Controlul trebuie facut imediat cum s-a depasit zona cu iarba inalta, sau seara la dus, pentru a reduce cat de mult posibil riscul ca ccc capusa sa intre in piele.

La noi nu se recomanda antibiotic preventiv, decat in cazul in care dupa doua saptamani apar simptome si iese pozitiv testul de infectare cu borellia. Tratamentul e de doua saptamani, cu penicilina. Stiu multe persoane care au avut, s-au vindecat fara probleme. Nu prea inteleg isteria din Ro, dar in fine...Si noi patim in fiecare vara, doua-trei capuse minim fiecare...inca nu am avut probleme. Motanul nostru aduce zilnic minim doua capuse acasa, ori le gasim pe blana, ori bagate deja in piele. Sunt ca animale de casa :)). E adevarat ca in zona unde locuiesc eu procentul de capuse infectate cu borellia e de 30 %. Nu cunosc situatia din Ro.

O vara cu cat mai putine capuse va doresc!

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Si piticul meu a avut o capusa in cap, acum o luna. Era si greu sa nu prinda vreuna cand avem multi caini si stam si la tara. Iar cainii au mai mereu capuse pe ei.
Am fugit la spital, scos capusa, tratament cu antibiotice, etc. Testele pt anticorpi i le-am facut,dar tb sa le repet.
DM spuneti ca are lotine impotriva capuselor? O sa incerc. Deja sunt cam disperata. Cat despre procentul capuselor infectante, nu stiu daca au statistici. Mi s-a spus asa: doamna exista boala, sunt multi caini cu probleme, deci si oameni. Cainele vecinului nostru a fost infectat si a fost intr-o stare foarte rea. Era si un animalut mic. Cateaua mea de 2 ani jumate, nu a fost infectata, desi au muscat-o zeci de capuse (desi o dau cu solutii). Asa ca totusi n-ash crede ca e un procent de 30%, insa fata de acum cativa ani, cand nu existau cazuri de infectare, e o diferenta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

eu cred ca la noi nu are nimeni habar de problema capuselor.

prin "nimeni" ma refer la medici, directia de sanatate publica, autoritati locale, etc. nu cred ca sta nimeni sa culeaga capuse, sa le analizeze, sa faca statistici si raportari la nivel de judet/zona/tara, sa faca atentionari catre populatie, etc.
partea proasta este faptul ca afurisitele de capuse nu musca doar caini, ele profita de orice vietate cu sange cald pentru a ataca.

sunt atatia oameni bolnavi de lyme sau neuroborelioza, dar care au primit diagnostic eronat si se trateaza pentru alta boala; multi dintre ei nici nu-si mai amintesc daca au fost muscati vreodata de capuse. am o colega in aceasta situatie, diagnosticata acum 2 ani cu scleroza multipla, tratament cu interferon care evident nu i-a facut bine, si abia zilele trecute a aflat ca de fapt are "boala muscaturii de capusa", isi face investigatiile la medicul din budapesta si va face tratamentul.

si eu m-am speriat ingrozitor acum 3 saptamani, am fost cu fetita la hipodromul din ploiesti (era organizat un mic targ al producatorilor) si cand sa plecam, am observat o capusa maricica pe pantalonul fetitei, escalada de zor; norocul meu a fost ca am avut inspiratia s-o imbrac cu un trening roz si am observat gangania la timp.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui lavi02

Eu cred ca mai degraba sunt bune hainele scurte, sa poti vedea imediat capusa sa o scoti cat mai repede.

Recomandate sunt hainele cu mineci lungi(bluzele adica)si pantalonii lungi,ghete de drumetzie(cu sireturi adica sus deasupra gleznelor)!In niciun caz piciorul gol sau sandale!

Corina eu am auzit prima oara de capuse cind am ajuns in Germania,zau ca n-am auzit de capus a...romaneasca!

Si da(on topic)sunt sprayuri contra capuselor!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui lavi02

Eu cred ca mai degraba sunt bune hainele scurte, sa poti vedea imediat capusa sa o scoti cat mai repede.

Corina eu am auzit prima oara de capuse cind am ajuns in Germania,zau ca n-am auzit de capus a...romaneasca!

Dana

dana, scuze, dar n-am inteles...e drept ca nici nu am dormit bine azi-noapte si nu mai functionez la toti parametrii...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Eu habar n-am avut de insecta asta pina acum vreo 10 ani!

Abia dupa ce am ajuns in Germania am aflat de existentza ei,chiar cuvintului nemtzesc"Die Zecken"nu-i stiam traducerea in limba romana!

Pe vremea copilariei mele zau ca nu am auzit de capuse!

Dana

Mergi la inceput