Un sfat - dintisorii
Bine v-am gasit! Desi sunt membra de ceva vreme a acestui site super si pe care gasesti de toate, abia acum m-am urnit sa spun si eu ceva.
este vorba mea de micuta mea, Maria, care mai are putin si face 15 luni. la varsta asta are doar 7 dintisori, e adevarat ca primul dintisor i-a dat abia la 7 luni (la aceeasi varsta copilul unei prietene avea deja 7 dinti).
Dati-mi un sfat, spuneti-mi, e cazul sa ma stresez, e vreo problema sau e normal?
Mentionez ca are greutatea normala, nici un semn de vreo lipsa, problema.
Raspunsuri
mariana_alex spune:
Nu este nici o problema si nu e cazul sa te stresezi. Fetitei mele i-a dat primul dinte la 9 luni,la 15 luni avea toti dintii si au spart primii molari si sus si jos. Acum asteptam caninii...la 19 luni
ale1212xa spune:
coco
si baietelul meu are 15 luni si are fix 7 dintisori...
nu ai de ce sa te ingrijorezi, fiecare copilas creste in ritmul lui, eu una nu vad sa fie vreo problema
-----------------------------------------
Dragos Andrei(08.01.2010)...de acum suntem 
uta_ciun spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui coco_79a ... este vorba mea de micuta mea, Maria, care mai are putin si face 15 luni. la varsta asta are doar 7 dintisori, e adevarat ca primul dintisor i-a dat abia la 7 luni (la aceeasi varsta copilul unei prietene avea deja 7 dinti). Dati-mi un sfat, spuneti-mi, e cazul sa ma stresez, e vreo problema sau e normal? Mentionez ca are greutatea normala, nici un semn de vreo lipsa, problema. |
Coco, acum ma stresez eu, mesajul tau m-a pus pe ganduri
Deci, baietelul meu de 13 luni are doar...2 dintisori, care i-au iesit in curs de cateva zile cand avea 11 luni
Littlelight spune:
Io nu m-am stresat deloc, iar fiica-mii i-a iesit primul dinte la 13 luni si jumatate
, deci la 1 an si 2 luni are doar 1 dinte.
Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...
joklk spune:
Eu zic sa stai linistita. Karlei i-a iesit primul dinte la un an si o saptamana. La doi ani si jumatate avea toti dintii.
Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze
OanaP spune:
Acorda mai multa atentie suptului degetului. Daca o face risca sa isi deformeze cerul gurii.
In rest va trebui sa ii dai mancare pasata mai mult timp.
Al meu a fost mai greu de obisnuit dupa ai sa mestece, chiar daca ii crescusera cateva maselute.
Si-apoi se spune ca daca ii ies dintii tarziu, va avea dinti sanatosi, deci bucura-te!
coco_79a spune:
HRISTOS A INVIAT!
Multumesc mult de raspunsuri si incurajari, ma simt mai bine acum.
Si intr-adevar, ma gandeam si la asta, cat timp mai trebuie sa-i dau pasat, ca soacra-mea ma bate la cap sa manace fata normal, dar daca ea n-are cu ce sa mestece... cum intra asa iese ce mananca.
De supt degetelul nu am avut problema asta, de fapt de la 8 luni am scapat si de suzeta...am incercat sa i-o schimb pe cea veche pe care o avea de la nastere, dar n-a acceptat-o pe cea noua si nici pe prima n-a mai luat-o.
Littlelight spune:
Adevarat a Inviat!
Azi, avem 2 dinti
(dupa 3 saptamani de la aparitia primului).
Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...
Ioanna81 spune:
buna,
baietelul meu are cinci dintisori la 19 luni jumatate. cel de-al cincilea a iesit pe 1 aprilie ceilalti in decembrie anul trecut. primul dinte i-a iesit la 1 an 2 luni si 2 saptamani si pediatra m-a asigurat ca nu este nici o problema, copilul este veselia incarnata asa ca... toate-s bune 
Vivela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui OanaP Acorda mai multa atentie suptului degetului. Daca o face risca sa isi deformeze cerul gurii. In rest va trebui sa ii dai mancare pasata mai mult timp. Al meu a fost mai greu de obisnuit dupa ai sa mestece, chiar daca ii crescusera cateva maselute.Si-apoi se spune ca daca ii ies dintii tarziu, va avea dinti sanatosi, deci bucura-te! |
al meu are aproape 11 luni si 2 dinti (iesiti amandoi odata la 8 luni si ceva), dar niciodata n-a mancat mancare pasata. am mers pe autodiversificare, direct cu bucatele de la 6 luni. si se descurca foarte bine asa, mananca mancare de forma si consistenta mancarii pe care o mananc si eu - inclusiv carne, bucatele de paine, felii de mere, etc. mesteca cu gingiile si nu pare sa-l deranjeze deloc.
Traiesc in Orasul Alandala