Un sfat - dintisorii

Un sfat - dintisorii | Autor: coco_79a

Link direct la acest mesaj

Bine v-am gasit! Desi sunt membra de ceva vreme a acestui site super si pe care gasesti de toate, abia acum m-am urnit sa spun si eu ceva.

este vorba mea de micuta mea, Maria, care mai are putin si face 15 luni. la varsta asta are doar 7 dintisori, e adevarat ca primul dintisor i-a dat abia la 7 luni (la aceeasi varsta copilul unei prietene avea deja 7 dinti).
Dati-mi un sfat, spuneti-mi, e cazul sa ma stresez, e vreo problema sau e normal?
Mentionez ca are greutatea normala, nici un semn de vreo lipsa, problema.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariana_alex spune:

Nu este nici o problema si nu e cazul sa te stresezi. Fetitei mele i-a dat primul dinte la 9 luni,la 15 luni avea toti dintii si au spart primii molari si sus si jos. Acum asteptam caninii...la 19 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ale1212xa spune:

coco

si baietelul meu are 15 luni si are fix 7 dintisori...
nu ai de ce sa te ingrijorezi, fiecare copilas creste in ritmul lui, eu una nu vad sa fie vreo problema

-----------------------------------------
Dragos Andrei(08.01.2010)...de acum suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uta_ciun spune:

Citat:
citat din mesajul lui coco_79a
...
este vorba mea de micuta mea, Maria, care mai are putin si face 15 luni. la varsta asta are doar 7 dintisori, e adevarat ca primul dintisor i-a dat abia la 7 luni (la aceeasi varsta copilul unei prietene avea deja 7 dinti).
Dati-mi un sfat, spuneti-mi, e cazul sa ma stresez, e vreo problema sau e normal?
Mentionez ca are greutatea normala, nici un semn de vreo lipsa, problema.

Coco, acum ma stresez eu, mesajul tau m-a pus pe ganduri

Deci, baietelul meu de 13 luni are doar...2 dintisori, care i-au iesit in curs de cateva zile cand avea 11 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Io nu m-am stresat deloc, iar fiica-mii i-a iesit primul dinte la 13 luni si jumatate , deci la 1 an si 2 luni are doar 1 dinte.

Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Eu zic sa stai linistita. Karlei i-a iesit primul dinte la un an si o saptamana. La doi ani si jumatate avea toti dintii.

Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Acorda mai multa atentie suptului degetului. Daca o face risca sa isi deformeze cerul gurii.

In rest va trebui sa ii dai mancare pasata mai mult timp.
Al meu a fost mai greu de obisnuit dupa ai sa mestece, chiar daca ii crescusera cateva maselute.

Si-apoi se spune ca daca ii ies dintii tarziu, va avea dinti sanatosi, deci bucura-te!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coco_79a spune:

HRISTOS A INVIAT!
Multumesc mult de raspunsuri si incurajari, ma simt mai bine acum.
Si intr-adevar, ma gandeam si la asta, cat timp mai trebuie sa-i dau pasat, ca soacra-mea ma bate la cap sa manace fata normal, dar daca ea n-are cu ce sa mestece... cum intra asa iese ce mananca.
De supt degetelul nu am avut problema asta, de fapt de la 8 luni am scapat si de suzeta...am incercat sa i-o schimb pe cea veche pe care o avea de la nastere, dar n-a acceptat-o pe cea noua si nici pe prima n-a mai luat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Adevarat a Inviat!

Azi, avem 2 dinti (dupa 3 saptamani de la aparitia primului).

Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

buna,

baietelul meu are cinci dintisori la 19 luni jumatate. cel de-al cincilea a iesit pe 1 aprilie ceilalti in decembrie anul trecut. primul dinte i-a iesit la 1 an 2 luni si 2 saptamani si pediatra m-a asigurat ca nu este nici o problema, copilul este veselia incarnata asa ca... toate-s bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Citat:
citat din mesajul lui OanaP

Acorda mai multa atentie suptului degetului. Daca o face risca sa isi deformeze cerul gurii.

In rest va trebui sa ii dai mancare pasata mai mult timp.
Al meu a fost mai greu de obisnuit dupa ai sa mestece, chiar daca ii crescusera cateva maselute.

Si-apoi se spune ca daca ii ies dintii tarziu, va avea dinti sanatosi, deci bucura-te!

al meu are aproape 11 luni si 2 dinti (iesiti amandoi odata la 8 luni si ceva), dar niciodata n-a mancat mancare pasata. am mers pe autodiversificare, direct cu bucatele de la 6 luni. si se descurca foarte bine asa, mananca mancare de forma si consistenta mancarii pe care o mananc si eu - inclusiv carne, bucatele de paine, felii de mere, etc. mesteca cu gingiile si nu pare sa-l deranjeze deloc.

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput