Un sfat - dintisorii
Raspunsuri - Pagina 2
A_driana spune:
la baietelul meu i-a iesit primul dinte la 10 luni jumate....acum la 17 luni are 6 dinti (2 jos si 4 sus) si o maseluta jos...
si eu ma stresam ca la varsta asta ar trebui sa manance normal, nu pasat...dar daca nu are cu ce...
eu nu m-am stresat pt dinti, vor iesi ei...
Adriana, mamica pufarinului David
coco_79a spune:
E o treaba si asta cu mancatul bucatele de micut, dar totusi stomacelul copilului nu este inca matur, sa nu-i faca rau mai tarziu. Stiu ca asta e si ideea mancarii pasate, sa ajute stomacelul si de altfel intreg organismul copilului sa se obisnuiasca cu mancarea noastra.
Faci cum crezi...dar hai sa ne uitam si la pasari, mai inati mananca ele si apoi puiutii lor papa ce ele regurgiteaza.
Vivela spune:
prefer sa ma uit la vertebrate, ca suntem un pic mai apropiate... ma indoiesc ca mancarea pasata are vreo legatura cu stomacelul, mai degraba cu reflexul de a mesteca si frica noastra, a parintilor de a nu se ineca odrasla.
copilul are dentitia de lapte completa pe la 2 ani-2 ani jumate. mi se pare cam mult sa-i dai pasat pana atunci, e nenatural.
Traiesc in Orasul Alandala
A_driana spune:
nu zice nimeni sa-i dai sa manance pasat pana la 2 ani jumate cand va avea toti dintii...sunt copii care si cu putini dintisori (sau fara) stiu sa mestece....dar unii nu stiu....si atunci cu cei care nu stiu ce sa facem? le dam bucati si se ineaca pt ca asa trebe?
nu sunt rautacioasa....doar intreb...
Adriana, mamica pufarinului David
Vivela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui A_driana nu zice nimeni sa-i dai sa manance pasat pana la 2 ani jumate cand va avea toti dintii...sunt copii care si cu putini dintisori (sau fara) stiu sa mestece....dar unii nu stiu....si atunci cu cei care nu stiu ce sa facem? le dam bucati si se ineaca pt ca asa trebe? nu sunt rautacioasa....doar intreb... Adriana, mamica pufarinului David |
pai in primul rand trebuie sa-i dai ocazia sa invete sa mestece si nu prea vad cum sa invete daca el "exerseaza" pe mancare pasata.
copilul nu se ineaca mai des daca n-are dinti. dar bineinteles, trebuie supravegheat in timp ce mananca si intervenit daca e cazul. oricum, poti sa te ineci si daca ai dinti si daca nu. dar asta e alta poveste.
ai mei, amandoi au mancat bucati inca de la 6 luni, de la inceputul diversificarii. respctand unele reguli de bun simt, desigur. (cine e interesat poate sa se informeze despre autodiversificare - sunt multe materiale pe net pe tema asta).
Traiesc in Orasul Alandala
coco_79a spune:
tare de tot treaba cu autodiversificarea, am citit azi putin ca nu ma lasa Maria nici sa respir..ii ies cred vreo 3 dintisori odata. recunosc ca n-am citit despre a. desi credeam ca m-am documentat serios cand am inceput diversificarea. felicitari pt reusita...sincer tot nu cred ca m-as fi descurcat. noi va pupam si va uram weekend placut, pupici
oanap85 spune:
eu am auzit ca cu cat ii ies mai tarziu cu atat e mai bine ...sunt mai sanatosi...si ii are mai mult timp
cu cat ii apar mai tarziu cu atat ii vor cadea mai tarziu!?
Nicoleta_M spune:
Si noi avem 15saptamani si 7dintisori, jos incisivii centrali si un incisiv lateral iar sus incisivii centrali si caninii.
La noi a aparut insa un motiv de ingrijorare, sus i-au iesit prima data caninii iar de putin timp incisivii centrali insa am observat ca nu mai este loc pentru incisivii laterali.
Am fost la dentist si mi-a spus ca nu are muguri pentru incisivii laterali dar sa nu imi fac griji ca teoretic dupa schimbarea dintilor de lapte acestia pot aparea. A trecut cineva prin asta?
coco_79a spune:
ce bine ar fi de-ar fi asa, sa aiba dintisorii mai mult timp. partea dificila e ca ...cu cat creste Maria mea cu atat parca simte durerea mai mult si se agita mai tare. As vrea s-o pot ajuta, dar mai mult de-un nurofen sau paracetamol nu vrea nimic altceva.