Zmeurici de iulie-august 2009 (17)
Raspunsuri - Pagina 17
noce spune:
'Neata!
Dau eu cafeaua azi! (am descoperit o cafea buna aici, asa ca o share cu voi)
Alus, foarte frumos ai scris despre alaptare si ma bucur ca la voi doctorii incurajeaza mamele. Mie, la ultimul control, pe la 1,6 an mi-a zis ca e timpul sa-i tai portia.
Mie mi-ar placea sa nu uite de tot
de unde a papat lapte si sa se lase singurel, precum copiii tiganilor.
Ii arat mereu cum puii de animale papa tzitzi, mmaimutica-bebe de la maimutica-mama, soriceii mici de la soricica mare, iedutul, etc, ca sa inteleaga si naturaletea actului, in speranta ca nu o sa i se aprinde mintile de la 8 ani dupa decolteuri. Am citit mai demult un studiu si mi-a ramas in cap, cum ca baieteii care nu au primit lapte de mama destul cand ajung mari cauta inconstient femei cu big boobs. Si m-am uitat alaturi la sot, care a fost alaptat pana tarziu si n-a avut niciodata o prietena prea voluptoasa. Si mai trageam cu ochiul si la alte cupluri sa aflu cat au fost ei alaptati
Si mi-a mai ramas in cap un studiu, cum ca astia care primesc excitatii prea devreme, raman scunzi. Asa ca speram sa nu ne excitam prea tare de la tzitzi care par pline de lapte pe strada sau la tv. (Daca ramanem printre occidentali, oricum vedem mult mai putin decat in ro, dar asa, de printip). Mi-ar placea sa inteleaga rolul sanilor, pe care nici nici eu nu l-am inteles pana tarziu si sa nu se aprinde dupa d-re dezorientate gen mama-natura (ca tot am vazut aseara dansez pt tine care e din ce in ce mai erotic, trebuie sa culc copilul ca sa pot sa ma uit).
A, si am mai observat o chestie, ca in casele in care oamenii au fost mai "descoperiti" unii cu altii, gen au umblat in chiloti prin casa, etc, acelor barbati nu li se aprind mintile usor dupa bulane si tzitzi si tind sa-si ia sotii intelegente, stilate, nu sexy-evidente.
pooh spune:
Helooooo......Moaaa,cat ati mai scris......O intrebare mai stupida....drojdia de bere= drojdie normala?Si o amestec cu apa si o administrez asa?sau se gaseste ceva special la farmacie?![]()
![]()
Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=8" target="_blank"> VOTATI po.jpg
pooh spune:
Patricia,nu mai tin Dukan
,nu am mai putut,pur si simplu sa bag atatea proteine in mine,fara nik altceva....dar tot la dieta sunt
Inutsa,cum ati descoperit intoleranta Biei la lapte?Prin teste cutanate?
Cu Timea ieri am fost la urgenta,are bronsiolita,si din cauza ei+probabila alergie a ajuns de nu mai putea respira,se plangea ca nu are aer....pt. prima oara s-a intamplat asta,initial am crezut ca glumeste
a primit o doza de cortizon intravenos,acum suntem cu tratament acasa,e mult mai bine.....Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=8" target="_blank"> VOTATI po.jpg
noce spune:
Pooh, da drojdia aia la cubulete. Mai e una uscata ca cerealele, dar cica e mai buna asta cruda. Noi ii dam cam juma de cubulet sau mai putin, cat vrea el sa bea.
Sanatate Timeei! Ce sperietura ati tras!
inutsa spune:
Neata, mai pe la amiaza
!
Multam de sfaturile cu laptele vegetal. Pe aici nu se gaseste DM, doar Carrefour si Kaufland. O sa ajungem maine prin Carrefour si o sa ma uit ce oferta au, in magazinul de langa noi aveau un singur fel de lapte de soia, pe care l-am si luat. A inceput sa bea cat de cat din el, azi dimi a papat omleta cu castravete si cu ... lapte
, de soia evident. O sa incerc sa ii fac eu lapte de migdale, dar cum ziceam, sa ne duca sotul la magazine, ca e si el extrabusy, pe ultima suta de metri cu lucrarea de doctorat.
De-ati sti ce ciuda imi e pe mine ca i-am tot dat lapte de vaca, de fapt ii dadeam iaurt, pe care il adora, pt probiotice [acum ii dau probiotice picaturi], si in rest formula, dar tot din lapte de vaca e si aia. Ma documentsaem de mai inainte pe problema noastra si am gasit despre problemele pe care le poate da laptele de vaca dar am zis ca nu are cum sa fie si cazul nostru, caci nu a facut alergie evidenta de la el. Acum avem doar cateva zile de cand am renuntat la el, si sa vezi minune, dermatita de pe fese si din jurul guritei care ne chinuia de luni de zile i-a disparut ca prin minune! Si tusea seaca pare a i se diminua. Doamne ajuta sa fie asta rezolvarea problemelor noastre! Si mie mi s-a dat pe gust laptele de soia. Incep sa ma conving de beneficiile unui regim fara proteina animala. La viroza dinainte de Paste am tinut-o pe Bia pe un regim de post, ca sa zic asa, ca sa nu ii incarc organismul si sa poata lupta mai bine. Si nu a mai facut wheezing, ca de obicei. Greu de zis ce anume a ajutat-o, dar sunt prea multe coincidente parca
lucialu uite ca eu nu am cerut in scris sa am tot fata si rau am facut
. La varsta pe care o au zmeuricile noastre, nu mai e asa un "must" laptele, pt sursa de calciu e important, cum ai zis si tu, dar asta se poate lua si din alte surse. Dra mea acum nu mai bea defel lapte inainte de culcare, de ex, rontaie mere si apoi isi ia somn
giova nu am rezolvat inca problema, dar sper ca suntem pe drumul cel bun
noce eu am aparat de facut iaurt, cred ca se poate face si iaurt de soia cu el, nu doar de vaca. Drojdia de bere de unde o iei? Nu cred ca e drojdia obisnuita pt dospit
. Vad acum ca ai raspuns, deci e chiar drojdia obisnuita...
pooh i-am facut analize serologice, adica din sange, caci e prea mica pt teste cutanate, care se fac de la 4 ani parca si sunt si cele mai sigure. Imi pare f rau prin ce ati trecut. Noi am tot avut experiente din astea, chiar si mai urate si te inteleg f bine.
Sa revin la analize. I-am facut o analiza care se numeste "panel pediatric", unde sunt inclusi anumiti alergeni. Din toata lista [sunt aproape 20 parca] a iesit alergica la componentele laptelui de vaca, vreo 3 alergii adica. I-am mai facut suplimentar analiza pt alergie la 2 feluri de mucegai, care a iesit negativa. Cauta un alergolog bun care sa va indrume ce analize de alergie sa faceti, caci nici noi nu stiam la ce e alergica si tot probleme aveam, crizele i se declansau pe fond alergic+viroza. Multa sanatate!
Am si eu o intrebare stupida: eu am intarcat-o pe Bia. Cand o sa il alaptez pe urmatorul bebe, oare pot sa ii dau si ei laptic de al meu, stors? Nu se considera "intoarsa de la tzatza", vorba babelor? Vorba alergoloagei, sa ii dau la asta micu cat mai multa tzatza ca e cea mai buna. La Bia am aruncat f mult lapte in surplus, caci nu il mai voia, doar de la sursa servea. Ma gandesc ca laptela de la mami i-ar face bine, mai ales ca o sa primeasca si anticorpi. Am doar ghimpele asta cu "intorsul de la tzatza"
inutsa spune:
si inca ceva
noce dar laptele de soia nu e facut din soia modif genetic? Ca am un pitic si cu treaba asta? Iar cacaoa nu e alergena? Alergoloaga mi-a zis sa o evit, de fapt zicea de cioco alba, neagra sa evit in a-i da fetei, dar se referea la continutul de lapte si de cacao din ea
inutsa spune:
pooh uita-te pe www.invingeastmul.ro . Mai e o saptamana din campanie cand fac teste gratuite. Poti sa ii faci o spirometrie Timeei, e deja maricica si o sa coopereze la suflat in aparat, rezultatul e pe loc. Bafta!
de
si
19+
bebe din burtica
lucialu spune:
Pooh, sanatate Timeei!
ia uitati aici pe ce ne zbantuim noi ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=mB1PuesGGBc&feature=relmfu
hai ca revin mai tarziu, ca avem trebi
we superb ca soarele de afara!
inutsa spune:
Numai eu bantui pe aici la ora asta? Fata-mi doarme , se vede
lucialu eu il vazusem pe matzulache asta la reclama cu parizaki. Nu stiam varianta originala. Si despre ce soare vb tu? Aici e innorat, urat, si bate vantul. Am auzit la meteo ca sapt viitoare nu va fa zi fara ploaie
. Arunca si la noi o galeata de soare
pooh acu am citit mai atent ce ai scris. Bia nu are intoleranta la lapte de vaca, are alergie la proteina ei. Am impresia ca intoleranta este pe viata, alergia trece pana in 7 ani, de obicei
de
si
19+
bebe din burtica
Giova spune:

Noi am fost prin parc, acum dorm baietii mei, am terminat de calcat si inainte sa spal vasele am zis sa citesc. ati scris ceva nu gluma
.
E o vreme superba la noi, de tricou. La Alba e frig si sufla vantul.
si cum e cu drojdia asta? se dizolva jumate de cub in apa? calduta?
Lucialu uite site-ul ei: http://www.danistyle.ro/
ai toate informatiile acolo. si eu trebuie sa ajung la ea, dar nu stiu cand. mai gandeste-te cu cresa, 4 ore/zi nu e tragedie. mai rasufli si tu, socializeaza si ea, etc.
ai mei nu mananca salata nici cum. Marco ii zice iarba
, dar spanacul ii place la nebunie.
Noce tare buna e cafeaua ta.
Inutsa, eu am incercat sa-i dau si la Marco lapte de la mine, dar nu l-a vrut, nu i-a placut. nu cred sa se considere intoarsa de la tzatza, doar a trecut ceva vreme de atunci.
Pooh sanatate si refacere rapoida Timeei. te cred si eu ca te-ai speriat.
merg sa pun cartofii la foc si sa spal vasele. se trezesc copiii, mananca si o intindem afara la soare.
weekend fain!
Gio
de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris, www.dropshots.com/Madrid_2011#" target="_blank">Madrid
mamica de 2 smecherasi