Zmeurici de iulie-august 2009 (17)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Noce, fii linistita ca eu nu am luat nik aiurea. Clar sunt avantaje si dezavantaje cu cresa-gradi. La dezavantaje ma gandesc la cate ture "imunizare" ar putea fi supusa. Nu mi-a fost bolnavicioasa, dar nici experimente nu vreau sa fac pe ea, iar eu sunt panicoasa rau, iar fac tufa de rusine
Patricia, asta e chestiunea: mamosenia. Ca si ea plange dupa mine de numa. Cum spuneam, cochetez momentan.
Corina,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inutsa spune:

Hristos a inviat!
Ma bucur sa citesc ca v-ati simtit bine de Paste, cum zicea noce, copiii ne dau bucuria.
Si pt noi a fost ceva deosebit, mi-am revazut bunicii de 80 si ceva de ani, nu ii mai vazusem de 2 ani, Bia i-a vazut si ea prima data. Ne-am strans o multime de rude la ei, vreo 20 si ceva am fost, si mai lipseau cam pe atatia, ca sa va faceti o idee ce multi suntem.

Am stat o saptamana la tara, ca tare fain a mai fost! Bianca alerga toata ziulica dupa caini, matze, prin gradina. De cum se trezea cerea sa iasa, iar la somnic tot afara se tragea. Atata treaba avea pe afara, incat si-a scurtat programul de somn cat am stat acolo. Eu am lenevit in stil mare cu burta la soare, cumnatul facea mancare, eu doar ceva ordine, restul se uitau dupa Bianca. Asa da trai, nene

De cand ne-am intors in Iasi sunt in focuri, am tot fost la medici, ba eu, ba fata. Eu am fost la ecograf, dar bebe si-a tras cordonul intre picioare, prilej pt doctor sa se amuze de disperarea mea "De ce nu vrea sa arate ca e fata?". Peste o sapt fac morfofetala, sper macar atunci sa aflu. Bebele e miscacios in burtica, care s-a rotunjit considerabil, de Paste am "explodat". Tare mi-e sa nu ma umflu cat un butoi, ca daca am burtica de pe acum, si mai prind si toata vara cu burta la gura...

Am si vesti bune despre Bia. Am descoperit ce ii provoaca problemele respiratorii: e alergica la proteina din lapte de vaca. In sfarsit i-am dat de capat si stiu de ce sa ne ferim! Trebuie sa bea un lapte special de la Aptamil, care, dupa ce ca am dat 90 lei pe 400 gr, nu ii place defel fetei, are un gust de-a dreptul gretos! Nici laptele de soia nu i-a placut initial, dar acum mai bea cateva gurite, sau cu stafide. Am primit si eu recomandari pt ca bb din burtica sa nu aiba problemele sora-sii. Asa ca zic si eu pas la orice produs din lapte de vaca, mai ales in timpul alaptarii. Alergia asta a ei e ciudata, pt ca nu a avut manifestari la nivelul pielii, ci i-a provocat probleme la plamani. De acum 1 an de zile evitam produsele din lapte de vaca, apoi le reintroducem treptat si apoi alte analize sa vedem daca a scapat de alergie. Doctorita m-a bucurat caci a zis ca pana la 7 ani nu o sa mai aiba alergia asta, si implicit, problemele o sa dispara.

Si o veste nu prea buna, a slabit fata mea, initial cu vreo 500 grame, apoi inainte de Paste a avut o raceala si rosu in gat, cand nu a mancat, si a mai slabit un kil si ceva. Acum vad ca a mai pus la loc, dar tot suntem in minus cu vreo 600 grame; are doar 10.3 kg, si avea 11 kg cu ceva timp in urma. Nici cu mancatul nu prea le are, acum are gusturi, dle, la papa. Iaurtul ii placea mult, dar acum nu mai are voie. In Romania nu am vazut iaurt simplu de soia, iar ala de la Danone nu mi se pare safe.

Cu vorbitul facem progrese, dar nu la modul legat propozitii, cum am vazut la alte zmeurici. Ei, dar avem noi tot timpul inainte sa vorbim cat e ziulica de lunga

In rest, e o zvarluga, alearga peste tot, are si crize de personalitate, of course, pe care le remediem, dar nu tot timpul ne iese . Ii place tare mult compania copiilor, in special mai mari, care au rabdare cu ea.

In alta ordine de idei, v-am citit sapt asta, dar zau de mai stiu ceva. Am vazut si pozicile cu fetite si baietei, toti unul si unu, zmeurei adevarati! Apropo de zmeura& co, de abia astept sfarsitul lunii mai cand "strang recolta" de capsuni si cirese de la tara, imi ploua in gura de vreo luna cu gandul la ele

de si19+

bebe din burtica

Mergi la inceput

Inutsa dc mi-ar da cineva in scris ca as mai face o buburuza..maine l-as ataca pe al meu, hai poimaineVa tinem pumnii sa fie tot fifi!Si eu am cantarit-o dar oscilez intre 10 juma si 11, ca misca domle pe cantar, se putea altfel?Tre sa iau ceva mai performant, evental un robocop, sa mi-o cantareasca si masoare din ochi
Si super vesti ca ati gasit beleaua cu alergiile! Doamne ajuta sa fiti bine, toate trei!
am intrat sa adaug ceva la ceea ce am scris mai sus: vedeti ca n-am zis ca cine isi da copilul la cresa face experimente pe el. Sa ne intelegemnu ca n-as avea incredere in voidar paza buna
A mea pupa face nani de nici juma de oraca nu a vrut si nu a fost chip sa o culc, azi s-a trezit extrem de tarziu din cauze de munci nocturne la tzitzi, asa ca s-a dus naibii tot programul. Hof!
Legat de crizele, zilele trecute am luat-o pe sus din parc, ajunse de max 20 de minute. Nu a vrut sa miste pampersul in locuri mai safe pt ea, am tot repetat ca banda ca o duc acasa dc nu ma asculta, asa ca luat copilul pe sus si acasa! Am fost ft frustrata ca a trebuit sa recurg la asta, nu a dat semne ca o deranja, m-a simtit ca-s supi si tot s-a pisicit...in schimb cand era sa o mai faca lata in alta zi i-am repetat ca o duc acasa si si-a schimbat opticasa vedem, dar sper sa nu se mai repete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

Multumesc,mult,dragelor de cuvintele voastre frumoase .Mi-e greu si mie uneori,si incerc sa ma mai descarc,ca altfel o iau pe dealuri .Nici nu aveam de gand sa o intarc pana la 2 ani(asta a fost visul meu,de la rpimul copil incepand,dar numai la Daria ma ajuta Dd sa mi-l duc pana la capat ..Maselutele sunt pe vine,sunt muci gingiutele ,sper sa scapam repede si usor si de asta.Ea lapte bea si lapte normal(LP nu a vrut deloc,am incercat s aii dau inca cand mai mancau cei mari LP,si se stramba de mama focului ),pe biberon a pus gurita tot numaia sa,de cateva ori i-am dat de incercat de la Sara,dar ea nu stia sa traga,rodea biberonul .E o vagaboanda si jumatate,numai pe drumuri sa stai cu ea ca e cea mai happy .Nu conteaza ca ii e foame,somn,frig/cald..afara sa fie.
Noi mergem vinerea viitoare in Grecia,mi-e tare frica de cum va fi pe drum,ca mergem cu autocarul.Sper sa ajungem teferi si nevatatmati-nici macar traumatizati psihic .Trebuia sa mai mergem cu o familie,dar fetita lor saptamana sta a avut varicela,asa ca u anulat vacanta.Sper sa se mai imbuneze si vremea asta,sa nu ducem atatea bagaje,ca oricum noi plecam cu jumate casa dupa noi,si numai pana la socrellla la tzarania
Si eu sper ca dupa ce o intarc sa isiia avant cu mancatul,ca mor,nu alta,cand vad cat de putin mananca.
va las,ca e razboi pe IPad,il vrea si mandra mica si cei mari nu il dau.Cred ca pana la urma il las pe al meu sa mai ia macar unul,sa aiba nu ii mai aud
Pupici tuturor

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Relax&Tone....hainute si jucarii,toate noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanimi spune:

Intru pe fuga
Inutsa vezi ca gasesti la magazinele DM lapte de soia, ovaz si orez (ultimele 2 Iarina le papa de numa numa) sau poti sa ii faci tu din migdale, caju sau alte seminte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alus spune:

LA MULTI ANI SARBATORITILOR DIN MAI!!!

Vad ca ati scris despre suptul la piept, sa stiti ca baiatul meu suge de mama focului, se cearta cu mine cand nu creau sa ii dau, de multe ori cand suge putinm si vreau sa ii iau pieptul din gura ma musca ca protes. Am auzit multe metode sa il fac sa renunte, mam uns cu substanta de culoare violet, a spus BE si dalei a supt, cineva mi a spus sa pun piper si sa stiti ca nu vrea sa traga, dar am hotarat ca inca il mai las putin sa se bucure de laptele din piept, doctori de aici din Polonia se bucura mult cand parinti hranesc pana la doi ani. Pe fata mea am hranito o luna si jumatate si a fost mai tot timpul bolnava, el rar, foarte rau de 2 ori, in rest daor un mic guturai sau tuse, febra il tinea 2 zile max si gata. Asa ca NOCE daca mai hranesti, hraneste in continuare, am auzit ca de multe ori copii singuri stiu cand sa renunte, ce vorbeste lumea nu asculta, cel mai important este copilul.
La olita nici nu se gandeste sa stea, adevarul este ca si eu l-am pus tarziu, dar fac un tric, cand face caca in pampers, il dau jos, daca este tare il pun in olita, il asez apoi pe el, dupa o clipa se ridica vede ca este cacuta si impreuna cu el mergem sa aruncam in WC si sa traga apa, odata a facut la cacuta PA PA . Astept sa vina caldura, atunci am sa-i scot pampersul si am sa-i pun chiloti si voi incerca sa-l dezvat.

http://www.youtube.com/watch?gl=PL&v=biFZ_9lNu2k

http://pl.fotoalbum.eu/Julia1901

Alus + Julia + Mateusz (Matei)
http://www.rumunski.waw.pl

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64324" target="_blank">Cum sau nascut Sylwia si Julia
Cum sa nascut Mateusz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

la ceas de noapte!
La noi a fost cald, asa ca am fost cu treaba, curat si alte cele si pe afara. doamne ce bine este!!!!

Noce si eu la pampers m-am referit, dar i-am zis scutec. Stai linistita ca nu ai iscat nicio polemica. cand vedem si noi poze din Spania? ne e dor de piticul blond cu ochi albastrii.
Lucialu adu-o pe pupa din sept. la cresa unde-l duc si pe Edi. Oricum, noi vom fi full time din toamna. Ii trebuie putina instriuctie si colectivitate...tanjeste dupa coopii de cate ori mergem dupa Marco. sa vad daca la fel va fi si dupa ce va vedea ca-l las acolo.
Inutsa voi veti avea supriza pana la urma[:d]. sa dea DD sa fie ce-ti doresti, dar mai presus de toate sa fiti sanatosi amandoi. si ma bucur nespus ca ai rezolvat probl. Biei.
Ce frumos trebuie sa fii fost atatia la bunici!
Luminita cu copii plecati la graci? nu le va fi greu pe autocar? vacanta frumoasa sa aveti, in cazul in care nu mai intri.
Alus si eu astept caldura sa-l las fara pampers. sper sa stea si pe olita mai mult de cateva secunde.
Patricia stai linistita ca-i dezvatam noi de pampers. Rebecca la ce varsta a scapat de el?
Marco la 2 ani a inceput sa stea cu chilotei, dar pe olita statea de la 1 an si 2 luni, la cresa...acasa nu vroia. Nici eu nu am insistat prea mult.

fete merg si eu la somn. Sotul e cu baietii in oras, asa ca eu ma bag langa ai mei baieti pt..
si weekend fain sa aveti.

Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris, www.dropshots.com/Madrid_2011#" target="_blank">Madrid
mamica de 2 smecherasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Inutsa, se poate comanda aparat pt facut iaurt de soia in casa, e ieftin, costa 72 de lei, google it.
Laptele de soia e diferit de la o firma la alta, e bun ala curat, doar soia si apa, care e mai rar si mai ieftin. Noi luam in ultima vreme de la Inedit, de la care luam si cu fructe, fara ingrediente suspecte.
Poti sa-i dai si tofu, sunt multe feluri, noua ne placea tot inedit.
Laptele de soia poti sa-l amesteci cu carob sau cacao si miere si e mai bun.
Mai e lapte de orez, ovaz (de ex la dm), altul cu vanilie.
O sa gasiti voi ceva sa va placa.
Ia sa citesc si restul ...
Editez: cred ca se poate face iaurtul si fara aparat, iti trebuie doar un ferment care se cumpara si nu stiu de unde
Si pt pofta de mancare si vitamine, drojdie cu apa (arata tot ca un laptic). Noi ii dam de doua zile dimineata.
Acum vad ca ti-a raspuns si Tanimi.
Luminita, drum bun si vacanta frumoasa in Grecia! Sigur acolo e mai cald,coborati cateva paralele, aici se face plaja din martie.

Mergi la inceput

Noce, drojdia de bere are tot complexul de B-uri,nu? Noi am primit in primele luni de viata cand am avut probleme cu pupa, dar nu pt pofta de mancare, bine am primit B complex, siropel.
Giova, pai sa stii ca e luata in calcul si cresa voastra. Daaaar inca ma mai ghindesc dc sa o dau nu unde. Giova, dc te rog sa mai imi dai pe pm datele coafezei tale(inca mai sper sa imi gasesc una la care sa ma duc cu drag) sunt porc?
Flosideea, stiam ca ai scris si tot nu am apucat: bafta sa aveti cu cresa, sa incepeti cu dreptul, sa se adapteze usor Denisorul!
Anemona, va tinem pumnii sa reveniti la somn mai bun cu Alex!
Eu mai am poze de vazut.
Tanimi ce m-ai distrat cu perlutele Iarinei!de-abia astept sa o aud si eu pe a mea. Zice cate un cuvintel, dar nu il mai repeta.
Bely sa folositi sanatosi casuta noua!
Ayda sa stii ca te admir si pe tine cum te descurci cu doi piticoti, chiar dc nu au teoretic diferenta mare intre ei, cu atat e mai greu si mai diferite nevoile cand sunt ambii mici. Putere mami!
Luminita,sa aveti vacanta reusita dc nu mai intrati pana atunci e aici, sa ne povestiti cum fu, sa aveti zile frumoase, calde, si fara incidente cu copiii. Si bafta micutei Daria cu operatia, sa scape cat mai lin!IMi pare tare rau ca mai are de tras
Uliasii, bafta si voua cu cresa! Si bafta cu scarbiciul sa iti gasesti ce iti doresti!
Fata mea a mancat ieri si azi salata verde. Preparata sa ne intelegem, cu otet de mere bio, cu tzuker...si a mancat nu gluma, dar chiar nu mi-a venit a o opresc la cat e de grevista.
Intreb si io ca Nedumereanu: dc in cazul Inutsei Bianca face alergie de la proteina de lapte, dar e deja mare si nu mai depinde total de lapte, mai e nevoie neaparat sa consume substituti din lapte, mai ales ca nu i se arata? Mie din toti laptii astia vegetali mi-a placut ala de orez, dar constipa. In rest...nu multumesc!Au si ei calciu, ca de fapt aia se urmareste, diversificarea alimentatiei poate sa fie si cu altele, nu?
nb tufa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Lucialu, da sunt toate B-urile, plus calciu, fier, magneziu, zinc, are tot felul de beneficii.
Cat despre laptele pentru Bia,s-ar putea sa mai vrea fata sa bea laptic, in principiu pana la 2 ani se da lapte tuturor copiilor, fie de vaca sau vege. Sigur exista unul pe gustul lor. Apoi, dupa nastere, poate sa pape iar lapte de mama, daca vrea, ca e cel mai bun. Am citit ca alaptarea in tandem creaza legaturi puternice intre fratiori. La asta visez si eu
(mai bine ma duc sa visez pe perna)
noapte bunaaa
Si mie imi place laptele de orez, aici nu se gaseste. Noi n-am avut probleme cu el, beam toti 3 cu mare spor.

Mergi la inceput