Paradisul familiei este distrus. Oare?
Raspunsuri - Pagina 5
kariguld spune:
am vazut multe si auzit, dar nu pot pricepe cum de un om adult accepta sa traiasca viata dubla atatia ani? asa de "bunavoie si nesilit de nimeni" -suna ciudat, dar asta e realitatea-
n-as trece cu usurinta peste aspectul asta, ani de zile a trait in minciuna, cu buna stiinta!!! n-a fost o intamplare de-o delegatie sau vacanta, ci premeditare as putea spune. pe asta n-as ierta-o in veci.
ani de zile te-a inselat si acuma vrea iertare? pai ce facem taika, stergem totul asa dintr-o miscare cu buretele? si cu tine, cu sentimentele tale, cu increderea ta inselata, cu sufletul tau cum ramane??? el are ca mod de viata minciuna, crede in ea, nu se va schimba dintr-o data. schimbarea trebuie sa vina de la el, din el, sa-si doresca el.
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
pisigri spune:
Eu il inteleg si pe el.
Habar nu am care au fost motivele pentru care el si amanta nu au ramas impreuna "la vremea lor", asa ca nu imi pot da cu parerea.
Si eu si sotul meu stim ca daca am fi ascultat, la vremea lor, de toate convenientele sociale si toate argumentele rationale si normale, si ne-am fi despartit, nu ne-am fi casatorit, am fi ales sa ne continuam vietile fiecare alaturi de altcineva "mai potrivit" (conform acestor conveniente), am fi sfirsit la fel, inselindu-ne partenerii ca sa fim impreuna. Nu am nici un dubiu ca asta s-ar fi intimplat, si sint sigura ca nici remuscari nu as fi avut. Si nu as fi considerat-o premeditare - desi da, fiecare intilnire ar fi fost premeditata - ci m-as fi gindit ca viata ne-a fost potrivnica, si ca daca multe lcururi s-ar fi intimplat altfel, am fi putut fi pe deplin fericiti, impreuna.
Venetia, daca esti o persoana profund morala, asa cum te-ai descris in ultimul mesaj, cred ca nu vei putea ierta si uita ceea ce a facut sotul tau. Este doar o parere. Cineva care se raporteaza atit de intens la normalitatea sociala, nu va putea trece peste faptul ca omul cel mai apropiat a violat unul dintre cele mai valoroase precepte sociale, "intinind" conceptele de familie, incredere, fidelitate etc. Daca ma insel, va doresc viata lunga impreuna !
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Tisina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pisigri Eu il inteleg si pe el. Habar nu am care au fost motivele pentru care el si amanta nu au ramas impreuna "la vremea lor", asa ca nu imi pot da cu parerea. Si eu si sotul meu stim ca daca am fi ascultat, la vremea lor, de toate convenientele sociale si toate argumentele rationale si normale, si ne-am fi despartit, nu ne-am fi casatorit, am fi ales sa ne continuam vietile fiecare alaturi de altcineva "mai potrivit" (conform acestor conveniente), am fi sfirsit la fel, inselindu-ne partenerii ca sa fim impreuna. Nu am nici un dubiu ca asta s-ar fi intimplat, si sint sigura ca nici remuscari nu as fi avut. Si nu as fi considerat-o premeditare - desi da, fiecare intilnire ar fi fost premeditata - ci m-as fi gindit ca viata ne-a fost potrivnica, si ca daca multe lcururi s-ar fi intimplat altfel, am fi putut fi pe deplin fericiti, impreuna. Venetia, daca esti o persoana profund morala, asa cum te-ai descris in ultimul mesaj, cred ca nu vei putea ierta si uita ceea ce a facut sotul tau. Este doar o parere. Cineva care se raporteaza atit de intens la normalitatea sociala, nu va putea trece peste faptul ca omul cel mai apropiat a violat unul dintre cele mai valoroase precepte sociale, "intinind" conceptele de familie, incredere, fidelitate etc. Daca ma insel, va doresc viata lunga impreuna ! http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) |
Ei, bine, cu asta nu pot fi de acord. Nu crezi ca, mai degraba, pentru a fi impreuna, corect si cinstit fata de toata lumea ar fi sa va despartiti in prealabil de cei cu care, ipotetic, v-ati fi casatorit conform convenientelor?
pisigri spune:
Tisina nu sint subiectul acestei discutii. Intre mine si sot e o diferenta de peste 20 de ani, trecutul lui este unul destul de tumultos. Cind ne-am cunoscut si ne-am indragostit, la prima vedere, nimeni nu credea in noi. Parintii mei au fost oripilati si mi-au interzis sa ne mai vedem (i-am mintit vreo 4 ani, timp in care aveam un program crunt si eram supravegheata f strict), prietenii mei mi-au spus mai direct sau mai indirect ca "isi bate joc de mine", prietenii lui m-au considerat un moft. Am luptat foarte mult impotriva tuturor ca sa raminem impreuna. Ma gindesc ca poate altii nu au curajul pe care l-am avut eu, sau ca oricum viata bate filmul si nu putem sti cu ce s-a confruntat cineva, cindva.
Ca e mai bine sa nu fie nimeni inselat? Sint perfect de acord !! Dar uneori exista circumstante care desi nu scuza gestul, il explica. EU vad viata in multe culori; pentru altii, e fie alba fie neagra, altii nu accepta nici macar tonuri de gri. De asta spun ca realitatea este alta pentru fiecare dintre noi. Si de asta nu prea imi place sa judec oamenii. Singurul lucru care m-a "zgiriiat pe creier" cu totul in povestea asta a fost iesirea sotului ca sa isi recupereze telefonul. Aleia nu ii gasesc nici o scuza.
Tisina spune:
pisigri, vorbeam in general, nu am intentionat nici un atac la persoana . Si spuneam ca EU nu sunt de acord cu cele subliniate, nu ca toata lumea ar trebui sa gandeasca la fel. Si eu vad viata in culori, dar nu inseamna ca trebuie sa imi placa toate. Si, intr-adevar, iesirea sotului Venetiei nu are nici o scuza (adica el o inseala o viata intreaga si e gata sa o striveasca pentru ca l-a descoperit ).
Venetia, cum mai esti?
mirela0521 spune:
intr-adevar viata este in mii de culori, insa nu toate culorile ne decoreaza viata. sunt culori care ni se potrivesc, iar altele nu. pe unele le "purtam", pe altele doar le agreem si sunt culori care pur si simplu nu ni se potrivesc noua, dar "merg" pt altii. totul tine de EU-l propriu si este strans legat de alegerile pe care le facem in viata, de modul in care suntem construiti, de cat putem sa fim de indrazneti, libertini, luptatori sau de opaci, trunchiati constransi.
sa iti inseli partenerul si familia pt o iubire neimplinita din tinerete, dar de care te agati cu disperare si iti compromiti valorile morale si etica familiala mi se pare mult mult prea mult.
a insela sau a fi inselat?! sunt actiuni pe care eu nu le-as face si nu le-as accepta in veci. cu atat mai mult cu cat minciuna si inselatul sunt mana in mana. probabil ca as trece cu vederea o escapada, o aventura de o noapte, dar ceva premeditat si "lucrat" cu atat minutiozitate sa nu fie descoperit in ani de zile ar fi peste puterile mele sa accept si chiar sa inteleg!
Eu, Rares si Rebeca
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Venetia Eu chiar nu-i mai inteleg pe barbati. Daca poate cineva sa-mi explice? |
Nu e nimic de explicat. Cheia problemei voastre sta in alta parte decat in diferente femei-barbati.
Esti o femeie puternica. Hotarata. Cu initiativa, incapatanare, logica, principii. Esti cerebrala si preferi evidenta, in defavoarea ipoteticului.
Nu stiu cum e el, ca nu ne-ai spus, dar poate fi exact opusul tau. Pana la un moment dat, contrastele astea functioneaza perfect, chiar armonios. Ceva s-a intamplat si nu ne spui ce.
Ma pune pe ganduri chestia cu fluturasii, dar n-am date suficiente sa dezvolt. Nu realizez exact motivul pentru care te inseala, de la asta trebuie sa pleci, nu cu cine, in ce mod, daca recunoaste sau nu. Astea-s amanunte.
De ce te inseala?
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
Bianca-Elena spune:
Eu ori sunt mai grea de cap ori ciudata ca nu inteleg ,in general,femeiile care se complac sa traiasca incontinuare cu astfel de mizerabili.A insela nu e o gresala pentru ca a gresi inseamna s-o faci din inconstienta,pur si simplu sa nu-ti dai seama dar cand inseli o faci cu capul,calculezi consecintele,te ascunzi,minti etc deci clar ne e o gresala ca sa fie sau nu iertata.Nu inteleg femeile care desi stiu faptul stau cu ei.Cum sa mai privesc omul ala,cum sa mai mananc cu el la masa,cum sa mai dorm cu el....doar imaginea lui cu cealalta mi-ar provoca greata sa nu mai vorbim ca nu as mai fi EU.
Parintii mei mi-au spus clar"daca intr-o relatie exista RESPECT de sine nu o sa poate intra nimeni acolo"iar atunci cand acel simplu cuvant respect nu mai exista nici familie(pt mine sunt sinonime)nu mai exista.
Acum revenind la subiect,Venetia eu nu pot sa te sfatuiesc cu nimic concret,doar sa-ti asculti ratiunea ca inima mai da gres,fa ce consideri ca e bine pentru copilul tau si pt tine ca dupa faptul ca esti mama esti si femeie si meriti cei mai bun.
Bianca mamica fericita de Maia-Stefania 29.09.2010
https://picasaweb.google.com/104558560961453014433/7Luni?authkey=Gv1sRgCPq5wbOMjd_ZMw#
Matzaila_81 spune:
Am citit acum si am ramas socata.
Am incercat sa ma pun in situatia ta si nu pot decat sa-ti spun ca imi pare foarte foarte foarte rau ca treci prin asa ceva. Trebuie sa fie cumplit dar nu imposibil de supravietuit.
Cumva sunt convinsa ca ceva in tine s-a dus. Omul de langa tine nu e omul de langa tine.
Acum ca ai aflat ce ai aflat cred ca cel mai bine e sa te linistesti, sa iei o scurta vacanta si sufletul tau iti va spune ce sa faci.
Nu stiu ce as face in locul tau pentru ca viata mi-a aratat ca in anumite situatii fac ceea ce am zis intotdeauna ca nu o sa fac, dar tot ce pot sa-ti ofer, sa-ti oferim de fapt este atentia noastra, compasiunea si sprijinul din spatele cuvintelor.
pisigri spune:
Eu mai spun inca o data ca nu e totul alb sau negru. Ca exista multe motive intemeiate sa alegi sa ierti/ignori infidelitatea. Nu sint avocatul diavolului. :D
Venetia ce mai faci?