Mamici din Grecia (7)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns theophillina spune:

Ioannoula, multumesc mult, mult de tot. Off, Doamne prin cate ati mai trecut si voi! Si eu tot asa vroiam s-o sfatuiesc, ca singurul si cel mai bun lucru pe care il poate face pentru copilul ei acum, este sa mearga sa-l hranesca cu laptele ei. Clinica asta unde am nascut noi e f ok, insa singurul lucru horrible acolo si unul dintre cele mai importante e cam varza si anume ca, moasele sunt foarte slab pregatite profesional si putin dispuse sa te ajute pe tine ca mama. Asta e si motivul pentru care eu nu mi-am alaptat decat f putin copilul, m-am bazat pe ele, ca mi se parea mie ca-s mai destepte ca mine, si uite ca am facut o mare greseala. Am vb mai devreme cu soacra-mea si cica: "Mama o sa ramana aici in Salonic, cat timp e copilul in spital, ca, na, cum sa se intoarca singura, fara copil, acasa"!!! Imi venea sa-i zic: "tampitilor care sunteti voi cu totii tampiti". Pai normal ca o sa ramana acolo aproape de copil, sa-i duca lapte la fiecare 3 ore sau ceva de genul. E cum e mamica saraca, mai e inconjurata si de toti tampitii pamantului, impresia mea e ca nimeni n-o sfatuieste asta. Mie 3 zile vacile de moase imi ziceau ca n-am lapte si ca sa pun copilul la san sa vina laptele, asta nu vroia, urla pana se invinetea cand il puneam la san ca nu era lapte, si nu m-au lasat sa bag pompa sa-mi vina laptele si eu ca o proasta le-am ascultat.(si asta e una dintre greseli, ca mai sunt multe, numai tampenii m-au pus sa fac). In fine, om vedea ce-o mai fi, important e sa se faca micutul bine ca eu numai cand ma gandesc la el mititelul, nu ma pot opri din plans. Cum o fi sa te trezesti dintr-un mediu placut si cald ca burtica mamei, intr-o lume complet noua, sa nu intelegi nimic, sa te puna dintr-o cutie in alta, sa-ti bage in tine diverse, of, Dumnezeule mare!!!

Andreea, multumesc frumos. Nici nu-mi pot imagina ca s-a intamplat asa ceva in familia noastra, mi se pare un vis urat. la telefon i-am vazut destul de optimisti pe toti, poate nu o fi asa grav cum percep eu, eu astept mai mult sa vorbesc cu mamica lui bebe, ca ea are nevoie acum de cel mai mult ajutor sa-si poata ajuta puiul. Eu sunt convinsa ca totul va fi bine, insa e nevoie de un pic de timp.

Edit:

Carmaw,
Anouk,

Theodora mami de Stelios
09.06.2010

BEBE STELIOS

DE'ALE GURII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Theo, daca toti erau optimisti la telefon inseamna ca bebe este bine, asa ca nu te mai ingrijora si bucura-te ca ai un nepotel! Asa cum am zis, bebe e mare si trece cu bine peste asta. Daca era prematur, se complicau lucrurile, dar asa.. hai fruntea sus si incurajeaz-o pe mamica!
Asa cum a zis si Oana, e super important sa-l puna la san! Cat de des se poate ca sa vina colostru si mai apoi lapticul. Dupa cezariana (asa cum stii si tu) poate veni mai greu, dar sa nu renunte, sa-l puna cat i se permite de des.
Imi pare tare rau de experienta ta cu alaptatul, dar uite ca Stelios a crescut totusi frumos. La al doilea o sa stii cu siguranta ce ai de facut.

O mare imbratisare tie si toate gandurile noastre catre puiut si mama lui!

pozici Nicolas cel Mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:

Theo asteptam vesti, ma gandeam, daca putea macar sa se mulga, sa mearga tati cu laptele la bebe sa nu-l chinuie alea cu perfuzii si glucoza.
O sa vezi ca totul o sa fie bine, si o sa va uitati in urma peste 8 luni, cum ne uitam noi acum, si va fi doar o amintire urata. Acum e o nebuna si nu mai sta nici o secunda. Rade, tipa, incearca sa ia tot...
Ieri am pus-o in premergator, in balconul mare sa strang rufele, si alerga pisica si tipa si radea.... Pe urma a trebuit sa mut florile ca tragea de ele... Acum se chinuie sa ia laptop-ul sa tasteze...
Dar imi place.... Asta inseamna ca e sanatoasa. Te pupam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Am intrat sa vad daca a mai zis ceva Theo, dar cred ca 'no news is good news'
Aaa.. ca tot am vazut de ieri.. cum e, Carmaw, prin Kirghistan (sau cum s-o fi scriind)?

pozici Nicolas cel Mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theophillina spune:

Dragele mele, sunteti deosebite, va multumesc din suflet.

Tocmai ce-am revenit de la spital, l-am culcat pe bebe atomic (cum ii zice mai nou taica-su ) si sa va spun: in parcarea spitalului cand am ajuns ne-am intalnit cu dr ei (si-al meu) si ne-a zis ca tocmai a vb la spital si bebe e f. bine. Apoi, mamica e f bine (desi a avut o nastere horrible cu multe peripetii), are un tonus bun, e bine si fizic si mai ales psihic, la fel si taticul. Taticul mi-a spus pe scurt cum s-a intamplat: sala de nasteri e la et 5 si acvariul unde se tin bebeii e la et 4. Ei bine, l-au scos pe bebe din sala de nasteri, i l-au aratat si-au zis ca totul e ok, pana la et 4 in mai putin de 1 min copilul n-a mai putut respira si s-a cianozat. L-au bagat repede in incubator si l-au trimis la spital. Azi cand a fost tati, a zis ca deja era alt copil, roz si frumos, dormea mititelul, zicea ca e frumos si are niste gene luuungii. Acum pe seara a incercat tati sa ia leg la spital si n-a reusit, insa maine va merge acolo. Eu am sfatuit-o pe mama din toata inima sa bage pompa, sa desfunde canalele si sa-i trimita laptic lui bebe. A contat f mult pt psihicul ei ca in salon cu ea a fost o mamica exact cu aceeasi problema ca a ei si azi au plecat acasa si ea si bebe. Eu, ce sa va zic, m-am emotionat toata, ca sunt matusa, mamica lui bebe sta chiar in patul in care am stat eu (!!!). Am facut un afis mare-mare in care Stelios ii ureaza bun-venit varului lui, am cumparat baloane multe cu AEK (echipa taticului si-a lui Stelios ) si in week-end-ul asta ma apuc de decorat casuta pentru venirea lor acasa.

Inca o data fetelor, va multumesc din suflet pentru sustinere, sa va dea Dzeu sanatate voua si celor dragi, ca-i mai buna decat toate. Va tin la curent cu starea lui bebe mic.

Voi schimba acum si capitolul.

Noapte buna!

Theodora mami de Stelios
09.06.2010

BEBE STELIOS

DE'ALE GURII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicigrecia spune:

Capitolul 8

Mergi la inceput